Φίλε Arizonas δεν είναι ακριβώς όπως τα λες. Στην οδοντιατρική πχ, αν δεν έχεις φράγκα να ανοίξεις ιατρείο πας άκλαφτος. Στα deliveries ζητάνε ανθρώπους με δικό τους μηχανάκι. Τα λογιστικά γραφεία θέλουν προϋπηρεσία. Τα καταστήματα θέλουν πιτσιρίκες πωλήτριες. Και ούτω καθ' εξής...
Οι ιδιωτικές εταιρίες, μπορούν (δυστυχώς, είναι η αλήθεια, αλλά σε αυτές τις αρχές βασίζεται όλο το πολιτικοοικονομικό μας σύστημα) να ζητάνε ό,τι θέλουν από τους υποψήφιους εργαζομένους τους. Και όσο αυξάνεται η προσφορά σε εργατικά χέρια, τόσο οι απαιτήσεις τους ξεφεύγουν. Μπορείς να τις κατηγορήσεις επειδή επιδιώκουν το στεγνό κέρδος; Νομίζω πως όχι - αυτος είναι άλλωστε ο λόγος που δημιουργήθηκαν.
Από την άλλη, έχουμε τους υποψηφίους. Δεν είναι λίγο τρελό να τους κατηγορείς πως χαλάνε την πιάτσα; Ποιά πιάτσα; Το μέλλον τους κοιτάνε να φτιάξουν οι άνθρωποι και χρησιμοποιούν ό,τι μέσο διαθέτουν. Και μιλάμε για θεμιτά μέσα, δηλαδή το type rating. Ακόμη και αθέμιτα μέσα να χρησιμοποιούσαν όμως (πχ θείος Υπουργός), εσύ θα τους κατηγορούσες; Μην αρχίσω τα θρησκευτικά και τον πρώτο αναμάρτητο, αλλά συνήθως, οι μόνοι που δεν εκμεταλλεύονται τα "βύσματα" είναι αυτοί που δεν τα έχουν...
Δεν είμαι στην αγορά εργασίας για να απειλούμαι από τέτοιες καταστάσεις. Αλλά είμαι σε ένα χώρο (όπως όλοι μας άλλωστε) που με το "βύσμα", μπορείς να βελτιώσεις το μέλλον σου. Και όσο κι αν κατηγορώ τους "άλλους" που "βολεύτηκαν", δεν μπορώ να είμαι σίγουρος πως αν ο ΥΕΘΑ ήταν θείος μου, δεν θα το είχα ήδη εκμεταλλευτεί ποικιλοτρόπως...