Προς τους Admin...

• Thread starter Thread starter Captain Jack
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Φωτογραφίες στο airliners.gr - I

Μήπως κάτι πρέπει να γίνει με τον "κύριο" Ζήκο? Γράφτηκε πριν 2 μέρες και post-άρει κλεμμένες φωτογραφίες. Σε λίγο θα πάρει και από το airpics....

Ένα μίνι βιογραφικό του κυρίου Tokunaga από τη Wikipedia
Κύριε Διαχειριστάαααααααααααα (όπως έλεγε και ο Θανάσης)

Mήπως, επ' ευκαιρία αυτής της κακοήθειας να μπει κουμπάκι αναφοράς και στη gallery ?

Προτείνω να μη σβηστεί η εν λόγω φωτογραφία και να ειδοποιηθεί ο φωτογράφος δια τα περεταίρω...

Ίσως αυτό που ακολουθεί είναι off topic αλλά με έχει κουράσει το ανελέητο "κράξιμο" πρώτα σε υποψήφιες αεροσυνοδούς με IQ ραδικιού και τώρα σε "κυρίους" που κατηγορούνται για "φωτογραφοκλοπη" (κατά το λογοκλοπή). Spotter δεν είμαι και δεν ξέρω πως ακριβώς το copyright λειτουργεί στη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά ειλικρινά δεν βλέπω που είναι το κακό; Ο χρήστης ανέβασε μια φωτογραφία άλλου δημιουργού, το όνομα του οποίου είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Δεν υποστήριξε ότι την τράβηξε ο ίδιος, τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ. Αν αυτό δεν επιτρέπεται καλό θα ήταν οι γνώστες του αντικειμένου να ειδοποιήσουν το χρήστη μεσω ενός μηνύματος και αν αυτός δεν ακολουθήσει τις οδηγίες να τον "κράξουν" δημοσίως. Αυτά τα λίγα από εμένα και ζητώ ξανά συγγνώμη για το off topic.

Αγαπητέ μετανάστση, επειδή ΔΕΝ είσαι spotter ΔΕ δικαιούσαι να μιλάς. Επειδή ΔΕΝ ξέρεις τι μπορεί να έχει τραβήξει ο κάθε spotter για να βγάλει μια φωτογραφία, πόσο κυνηγητό, κρύο, βροχή, χιόνι, ζέστη και επιπλέον αγωνία για το αν του δεχτουν τη φωτογραφία του σε ένα site, ΔΕ δικαιούσαι να ομιλείς και να υπερασπίζεσαι έναν λογοκλόπο. Αν πρόσεξες καλά, στη φωτογραφία του F16, έχει μείνει ΜΟΝΟ το όνομα του Ιάπωνα και έχουν σβηστεί επιμελώς όλες οι άλλες λεπτομέρειες, πάνω στις οποίες έχει μπει το λογότυπο του airliners.gr

Κι εγώ κι άλλοι "συνάδελφοι" spotters ανεβάζουμε φωτογραφίες άλλων, αλλά το κάνουμε στο ειδικό topic "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ" (άλλωστε οι φωτογραφίες έχουν link για forums ή σελίδες κοινωνικής δικτύωσης). Στη gallery του forum ανεβάζουμε MONO δικές μας φωτογραφίες. Επειδή κάθε φωτογραφία που ανεβαίνει στο δίκτυο, έχει το όνομα του φωτογράφου και ακόμα περισσότερο τα EXIFs της φωτογραφίας, προστατεύεται αυτόματα από πνευματικά δικαιώματα. Αν ο φιλαράκος σου που τον υπερασπίζεσαι για το δίκαιο κράξιμο που έφαγε, έκανε κάτι τέτοιο με δική μου φωτογραφία, τώρα θα έπινε καφεδάκι με τον εισαγγελέα.

Αυτά, και πιστεύω πως ομιλώ εκ μέρους όλων των spotters ανα την υφήλιο.

Για δική σας πληροφόρηση, οι φωτογράφοι που έπεσαν θύματα λογοκλοπής, έχουν ειδοποιηθεί... :great:

Αγαπητοί όλοι ας μην υπερβάλουμε...δεν επικροτώ το ανέβασμα φωτογραφιών άλλων στο a.gr και καλώς διαγράφηκαν αλλά από την άλλη μιλάμε για ένα νέο μέλος που είναι αρκετά πιθανό απλά να μην γνώριζε τον κανονισμό. Ας μην καταλογίζουμε λοιπόν 'εκ προ μελέτης' υπαιτιότητα.

Επειδή και εγώ δεν είμαι spotter, μπορεί να μην αντιλαμβάνομαι την σημασία 100% , αλλά από την άλλη οι περισσότεροι λίγο πολύ σε κάποια φάση έχουμε κάνει το ίδιο (με φιλμ, τραγούδια κοκ), προσπερνώντας τα πνευματικά δικαιώματα. Η γνώμη μου είναι ότι η ευχαρίστηση της φωτογράφισης και του αισθητικού αποτελέσματος της δεν μετριάζεται από την ''αποκλειστικότητα'' ενός upload σε σημείο που να οργιζόμαστε - όπως από την άλλη δεν υπάρχει καμία απολύτως ''ευχαρίστηση'' ποστάροντας ξένη φωτογραφία ως δική μας.

flesland":2vnopsgj said:
μιλάμε για ένα νέο μέλος που είναι αρκετά πιθανό απλά να μην γνώριζε τον κανονισμό.

Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα πολλών νέων μελών, που δε διαβάζουν τους κανόνες και δημιουργούν αναστάτωση. Για αν επανέλθουμε στο θέμα μας όμως, επειδή όλοι μας έχουμε λιώσει στην κυριολεξία για τις φωτογραφίες μας, ΝΑΙ οργιζόμαστε όταν ανεβάζονται παράνομα. Όταν linkάρονται από το αντίστοιχο site, δεν υπάρχει πρόβλημα, άλλωστε υπάρχει πρόβλεψη γι αυτό.

flying Doc":1t413koa said:
επειδή ΔΕΝ είσαι spotter ΔΕ δικαιούσαι να μιλάς. ,
σε παρακαλώ κλείσε απαλά την πόρτα καθως φεύγεις.

2 πράγματα εμένα με θίγουν σε αυτό το ποστ.

α: Δλδ με λίγα λόγια μας λες οτι αντιστοιχα εαν δεν είναι κάποιος, πιλότος η μηχανικός ή αεροσυνοδός ή δεν εργάζεται σε κάποια αεροπορική εταιρεία δεν πρέπει να μπαίνει ή ακομα και να ποστάρει σε άλλα τοπικς? Τα παραδείγματα είναι πολλά....

β: Ωραία δλδ , σε οποιον δεν αρεσει κάτι να μην πει την γνώμη του, αλλά να πάρει την άγουσα??? :wall:

Με συγχωρείς πολύ, αλλά το να υπερασπίζεται έναν "κλέφτη" χωρίς ν' ασχολείται καν με το hobby, χωρίς να ξέρει το μπορεί να πέρασε ο φωτογράφος για να βγάλει αυτή τη φωτό, από την οποία ΜΠΟΡΕΙ και να κερδίζει χρήματα αν δεν το γνωρίζεις, είναι κάτι παρπάνω από ενοχλητικό. Οπότε σε παρακαλώ, μη βγάζεις εύκολα συμπεράσματα.

Νομίζω ότι με το να υπερασπιστώ, το έργο ένός συναδέλφου spotter, δεν έκανα κάτι μεμπτό. Θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση του, οπότε θα λάμβανα κάθε νόμιμο μέτρο άμυνας. Γι αυτό άλλωστε υπάρχει το όνομά μας κάτω από κάθε φωτογραφία που ανεβαίνει στο internet, και γι αυτό υπάρχουν και τα watermarks στις φωτογραφίες. Τόσο πολύ σ' ενόχλησε δηλαδή, η άμυνα ενάντια στη λογοκλοπή ?