Προς τους Admin...

• Thread starter Thread starter Captain Jack
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Γεια σου Mike_. Υποθέτω ότι αυτά που έγραψες είχαν κάποια σχέση με την δημοσίευση του flying Doc, η οποία δυστυχώς επεξεργάστηκε μετά την δική σου δημοσίευση. Δεν πειράζει όμως, διότι και έτσι σε καταλαβαίνω και συμφωνώ με τα γραφόμενά σου.

Το φόρουμ (και όχι μόνο αυτό) έχει ζήσει και στο παρελθόν παρόμοιες στιγμές. Από την μια οι καβγάδες σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΟΑ, οι καβγάδες OA vs. A3, οι καβγάδες με νέα και παλαιά μέλη κτλ. Όλα αυτά ήρθαν και ... έφυγαν. Φυσικά κάποιοι έχασαν μετά από όλες αυτές τις κακές στιγμές την όρεξή τους να συμμετέχουν εδώ. Απόλυτα σεβαστό. Και εγώ είμαι μέλος σε άλλα φόρουμ και αποχώρησα από ορισμένα. Ποτέ μου όμως δεν έγραφα ώστε να εντυπωσιάσω ή για να δημιουργήσω καβγάδες. Όταν καταλαβαίνω ότι ένα φόρουμ δεν με εκφράζει πλέον, ή δεν το επισκέπτομαι άλλο ή απλά μπαίνω κάπου-κάπου για να ενημερωθώ. Χωρίς πολλά λόγια. Εγώ νοιώθω καλύτερα και οι άλλοι κάνουν ίσως επίσης.

Επίσης δεν είναι ανάγκη κάποια μέλη να κάνουν την δουλειά μας. Και στο παρελθόν είχαμε μέλη που το έκαναν αυτό και άτομα που έστελναν (σωστά) αναφορές. Σήμερα αυτοί που τότε έστελναν αναφορές κάνουν το ίδιο. Βγαίνουν, γράφουν, διορθώνουν. Θέλουν να είναι συντονιστές. Ίσως χειρίστηκα δύο γεγονότα των τελευταίων ημερών λάθος και έδωσα δικαιώματα και σε άλλους να συνεχίσουν αυτήν την πρακτική. Λάθος μου που δεν θα επαναληφτεί.

Καλημέρα σε όλους.
Το post που έσβησα μετά την αγανάκτηση (sic) του Mike έγραφε ΑΚΡΙΒΩΣ τα παρακάτω

"Θου Κύριε φυλακήν το στόματί μου" και αναφέρονταν στο αμέσως προηγούμενο post της antigonaki, που ΜΟΛΙΣ είχε γραφτεί και ρωτησε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια πράγματα που ρώτησαν κι άλλς σαν κι αυτήν στις ΑΜΕΣΩΣ ΔΥΟ (2) προηγούμενες σελίδες, ψωρίς να κάνει τον κόπο να ψάξει και φυσικά έλαβε την ΙΔΙΑ απάντηση με ΟΛΕΣ τις προηγούμενες, δηλαδή ΚΑΜΙΑ απάντηση. Είχε δε η κυρία, απ' ό,τι είδα το βράδυ,το θρασος να απαντήσει επιθετικά στον Ακη που τη συμβούλευε να ψάξει πριν γράψει... :thx:

Επειδή τις τελευταίες ημέρες προκάλεσα μια αναστάτωση στο forum, κατ' εμέ απολύτως δίκαια, ζητάω πρωτίστως συγγνώμη από τους υπεύθυνους , ΚΥΡΙΩΣ τον Ακη που το forum είναι το πνευματικό του παιδί και το "ηλεκτρονικό" του σπίτι στο οποίο ΟΛΟΙ εμείς είμαστε φιλοξενούμενοι και από κανέναν άλλον. Εμμένω στις απόψεις μου, όπως τις έχω διατυπώσει στους Χρήστο και Σωκράτη που τυγχάνει να γνωρίζω πολύ καλά. Τις 2 τελευταίες εβδομάδες το κακό είχε παραγίνει, κι από όσο βλέπω συνεχίζει. Αφορμή για το ξέσπασμά μου ήταν η ειρωνική απάντηση που έλαβε ο Fotis από μια wannabe Αιγαιοπούλα. Το χόντρυνα, μίλησα με κάποιος off the record, είπα δε θα ξανασχοληθώ αλλά δεν κρατήθηκα. Μετά και την antigonaki υποτροπίασα. Δεν είναι δυνατόν, τόση κουβέντα έγινε κι αυτές το χαβά τους. Στον Mike απάντησα κατάλληλα, αλλά απάντηση δεν έλαβα κι ουτε πρόκειται να λάβω.
Ένα άλλο γεγονός που με ανάγκασε να ξαναγράψω ήταν η αποχώρηση (οριστική ?) ενός εξέχοντος μέλους του forum, που η αγάπη του για το αεροπλάνο είναι αντικείμενο επιστημονικής έρευνας. Ο εν λόγω ΦΙΛΟΣ (το γράφω κεφαλαία γιατί έτσι τον νιώθω) δεν μπορούσε ν' αντέξει άλλο την κατάντια που έβλεπε εδώ μέσα, ιδίως και μετά τις προσωπικές επιθέσεις ενός ακόμα τυχάρπαστου, που μας προέτρεπε να του μιλάμε από συμπόνια και μόνο !!! Μεταξύ μας καλά έκανε κι έφυγε. Αν ατό το γεγονός δε σας προβλημάτισε, τότε δε σας προβληματίζει το γεγονός ότι από τα 50-60 ΕΝΕΡΓΑ μέλη της ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ δε γράφει σχεδόν κανένας εδώ μέσα, παρά μόνο από τους Συντονιστές/Διαχειριστές (λόγω ιδιότητας) και 2-3 ακόμα που ποστάρουν τις φωτογραφίες τους (και καλά κάνουν) ?
Δε σας προβληματίζει το γεγονός ότι τις τελευταίες 2 εβδομάδες το ΜΟΝΑΔΙΚΟ αεροπορικού ενδιαφέροντος θέμα ήταν τα συμβάντα με τα 380 που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον , κι αν εξαιρέσουμε τις κλασικές "ειδ'ήσεις" περί Easy, Ryan, επόμενα ταξίδια κλπ ΟΛΑ τα υπόλοιπα ποσταρίσματα ήταν από 18χρονα που είχαν άγχος αν ο αφαλός τους είχε το κατάλληλο βάθος για να περάσει την Ιερά Εξέταση της Aegen και σαν διάτοντες αστέρες, μπαίναν ρωτούσαν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια πράγματα ΧΩΡΙΣ να ψάξουν και φυσικά να πάρουν απάντηση κι εξαφανίζονταν.
Δε θέλω να το παίξω αυτόκλητος Μεσσίας και θεματοφύλακας των Θεσμών του forum. Αυτό είναι δουλειά άλλων και την κάνουν πολύ καλά. Αλλά αυτα τα 4 χρόνια που είμαι εδώ μέσα, το αγαπησα σα να ήταν δικό μου πόνημα και το πονάω ακόμα. Από εδώ μέσα έμαθα πολλά πράγματα που αγνοούσα για το αεροπλάνο, γνωρισα τον Σύλλογο, με δέχτηκαν με χαρα στο Σύλλογο από την εδώ παρουσία μου, βοηθήθηκα ΠΑΡΑ πολύ στο θέμα του spotting κι έφτασα εδω που είμαι μέσα σε 4 μόλις χρόνια, χάρη σε συμβουλές και οδηγίς παλιότερων κι εμπειρότερων από δω μέσα, αλλά το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ , γνώρισα και συνδέθηκα με φιλία με 5-6 ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΟΥΣ ανθρώπους που μας εννώνει η κοινή αγάπη για το αεροπλάνο.
Εφτασε λοιπόν ένα κρίσιμο σημειο, που η αθρόα είσοδος αδιάφορων "νεων" "μελών" (ναι, είναι ειρωνία), που δεν κάνουν καν τον κόπο να διαβάσουν τους όρους, που δεν κάνουν καν τον κόπο να ψάξουν πριν γράψουν και κυρίως βγάζουν μεγάλη γλώσσα, οδήγησε κάποιον από αυτούς τους ΦΙΛΟΥΣ σε αποχώρηση κι εμένα σε αγανάκτηση.
Αν η παρουσία μου είναι ενοχλητική, ευχαρίστως να αποχωρήσω. Άλλωστε η συνεισφορά μου εδώ μέσα δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική, κυρίως trip report έγραφα, που άρεσαν στον κόσμο. Αλλά είναι κρίμα ένα καθαρά αεροπορικό forum, να παραμείνει γεμάτο με ανθρώπους που δεν έχουν ξαναδεί αεροπλάνο.

Φιλικά
Σωτήρης

Έχει δίκηο ο flying doc. Πρέπει να συγκρατηθεί η φυγή παλιών και έμπειρων μελών. Εγώ γράφτηκα για να μάθω αν φύγουν οι γνώστες τι ενδιαφέρον θα βρίσκω; Πραγματικά τις τελευταίες μέρες είναι καυγάδες, ειρωνίες και επίδειξη "γνώσεων". Μπορεί να είναι απλά μια από τις "παιδικές αρρώστιες" των forums.

Καλά το "Θου Κύριε φυλακήν των στόματί μου ήταν και εύστοχο και εύγλωττο και καθόλου υβριστικό (από την Αγία Γραφή μάλιστα), Γιατί το σβήσατε;

Μάλλον ο Mike είχε κακό βαθμό στα θρησκευτικά... :D

Αγαπητοί συμφορουμίτες...,,.

εδώ είμαστε εγγεγραμένοι γιατί μοιραζόμαστε μια κοινή μας αγάπη που λέγεται αεροπλάνο και αεροπορία! Το forum είναι για ανταλλαγή απόψεων, όλοι μας όμως έχουμε τον κοινό νου να "φλιτράρουμε" τις πληροφορίες που γράφει ο καθένας μας και είτε να τις λάβουμε σοβαρά υπόψη είτε να τις περάσουμε στο "ντούκου"!

Το φαινόμενο που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα με εγγραφή μελών που μόνο στόχο έχουν απλά να ανεβάζουν τον αριθμό των posts τους για να πάρουν "αεροπλανάκι" και να μεταπηδήσουν κατηγορία έχει πραγματικά ξεφύγει! Πιστέψτε με οτι όλη η ομάδα των συντονιστών προσπαθούμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθλαμού το επίπεδο και την ποιότητα των παρεχόμενων πληροφοριών αλλά δυστυχώς δεν γίνεται όπως θα θέλαμε, γιατί είμαστε άνθρωποι και έχουμε τις δουλειές μας και δεν μπορούμε να είμαστε on line 24 ώρες για να"πετάμε" στον κάδο Post και να αποβάλλουμε μέλη! ΤΕΤΟΙΟ ΒΙΤΣΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, και σε κανέναν μας δεν αρέσει!

Θα συμφωνήσω οτι το forum δεν είναι σήμερα όπως ήταν παλαιότερα. Παλαιότερα, ασχολούνταν μόνο οι "επαγγελματίες" του χώρου σε μια εποχή που το διαδίκτυο δεν γνώριζε την άνθιση του -όπως σήμερα. Στην εποχή όμως της πληροφορίας και των διαδικτυακών πλέον τηλεοράσεων, δεν μπορεί κανείς να "απαγορέψει" κάποιον να συμμετέχει σε ένα forum! Στο κάτω κάτω η "Αποδοχή όρων συμμετοχής" δεν είναι απλή διαδικασία! Ελάχιστα μέλη έχουν διαβάσει τους κανόνες του φορουμ και όταν οι ποινές πέφτουν διαμαρτύρονται! "Ουδείς αναμάρτητος", όλοι κάνουμε λάθη και οι συντονιστές και προσπαθούμε να τα μειώσουμε όσο γίνεται! Τα μέλη που αποβλήθηκαν απο τις συζητήσεις, αποβλήθηκαν για συγκεκριμένουνς λόγους και μετά απο πολλές επαναλαμβανόμενες παρατηρήσεις και προειδοποιήσεις! Κανείς δεν αποβάλλει κανέναν τυχαία και χωρίς λόγο!

Αυτό που λέμε απλά η ομάδα των συντονιστών είναι οτι χρειάζεται περισότερη προσοχή απο τα μέλη. Δεν χρειάζεται να κάνουμε τους έξυπνους όταν δεν ξέρουμε κάτι, γιατί πίσω απο κάθε ψευδώνυμο μπορεί να "κρύβεται" ένας αρχιεκπαιδευτής, ένας πιλότος, ένας F/O, ένας μηχανικός αεροσκαφών, ένας εργαζόμενος της επιμελητείας πτήσεων, ένας ιπτάμενος φροντιστής, μια αεροσυνοδός και πολλοί άλλοι "περισσότεροι ειδικοί" του χώρου!

Εγώ είμαι δημοσιογράφος και κάτοχος πτυχίου χειριστή που πετάει όμως για χόμπι και τις ελεύθερες ώρες του! Όταν μπήκα στο forum, διψούσα για μάθηση και οι πληροφορίες που έμαθα και τα Post των μελών με έκαναν να αποφασίσω να βγάλω το πτυχίο μου και να πετάω σήμερα! Πως το πέτυχα αυτό; Νομίζω με την υπομονή μου και το "φιλτράρισμα" των πληροφοριών που λάμβανα απο τα μέλη. "Άκουγα" τους έμπειρους, "πετούσα" τους αμαθείς!

Κλείνοντας και με απόλυτα φιλικη διάθεση προς όλους....
:arrow: Κάντε έναν κόπο και διαβάστε ξανά τους όρους του φόρουμ
:arrow: Μην δημιουργείτε έριδες με προκλητικά Post, δεν υπάρχει λόγος να συμβαίνει. Με τον τρόπο αυτό διώχνετε κάποιους που θέλουν να βρίσκονται εδώ και έχουν να προσφέρουν στον χώρο
:arrow: "Φιλτράρετε" αυτά που διαβάζετε. Έχετε όλοι την ικανότητα να το πράξετε
:arrow: Όχι άσκοπα post, όχι υπερβολές και ράδιο αρβύλα
:arrow: Δίνετε πληροφορίες για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι
και τέλος :arrow: μην επαναλαμβάνεστε και χρησιμοποιήστε την αναζήτηση! Υπάρχουν ζητήματα που έχουν απαντηθεί εκατοντάδες φορές και απο όλες τις πλευρές!

Υ.Γ. Το forum δεν είναι χώρος για να βγάζουμε κακίες και πικρίες! Οποιος έχει καταγγελίες για πρόσωπα και καταστάσεις στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!!!!! ΟΧΙ ΕΔΩ! ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!

Πολύ καλά τα έθεσες Σωκράτη και πολύ καλα θα κάνουν τα καινούρια μέλη να μελετάνε ΠΑΡΑ μα πάρα πολύ καλά τους όρους. Και πάλι συγγνωμη προς την ομάδα του forum για την αναστάτωση. Λυπάμαι μόνο για τον φίλο μα ςπου έφυγε και δυστυχώς φταίνε τα νέα φυντάνια που τον έφεραν στα όριά του. Η απουσία του θα γίνει αντιληπτή πολύ συντομα, πιστέψτε με.

Δεν αναστάτωσες κανέναν Flying-doc! Όλα αυτά ήταν ζήτημα χρόνου να συμβούν! Το forum έχει "απλωθεί" πάρα πολύ και αυτό είναι θετικό γι αυτό και έχει ανεβάσει κατακόρυφα την εγγραφή μελών! Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποφευχθεί και βέβαια δεν μπορεί κανένας να απαγορεύσει τον οποιοδήποτε να εγγραφεί και να τοποθετείται!

Απλά απο εδώ και στο εξής, τα πράγματα θα "σφίξουν" πολύ γιατί όντως ήταν χαλαρά επειδή εμείς τα αφήσαμε! Πλέον θα είμαστε πιο αυστηροί για να μην επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα.

Είναι κρίμα και για τα 2 μέλη που φύγαν, γιατί άποψη μου είναι ότι και οι 2 πρόσφεραν κάτι έξτρα. Εγώ ελπίζω να ξαναγυρίσουν.

Σχετικά με το 'Επάγγελμα Αεροσυνοδός': το κρίμα για μένα δεν είναι ότι πολλές νέες κοπέλες (κυρίως) ρωτάν τα ίδια - γιατί στην εποχή μας είναι όλα στο πιάτο και έτοιμα- αλλά το ότι πολύ σπάνια έως καθόλου ακούμε ιστορίες από μέλη πληρωμάτων, όχι μόνο της Α3 άλλα και όλων των άλλων εταιρειών. Είχα την τύχη σε μια πτήση για JFK να μιλήσω με τον Έλληνα φροντιστή και οι εμπειρίες του ήταν πραγματικά ενδιαφέρουσες. Για τις/τους wannabe ΥΣ/Φ δεν νομίζω ότι ποτέ θα σταματήσει η μόδα.

ΥΓ: το παρόν θέμα ίσως να είναι καλό να εμφανίζεται στο feed στην πρώτη σελίδα.

Καλέ μου fleshland, εγώ είμαι ακόμα εδώ. έχω κάνει moratorium με κάποια topics, θα βολτάρω στο forum και θα περιγράφω τα ταξιδάκια μου. Όσο για το φιλαράκι που έφυγε, ο καιρός θα δείξει την απουσία του, αλλά τουλάχιστον ξέρω ότι είναι ευτυχισμένος, κι ο κόσμος δεν του μιλάει από συμπόνια...