Προς τους Admin...

• Thread starter Thread starter Captain Jack
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Παίρνω αφορμή από το πρόσφατο λινκ που παρέθεσε ο valentinovissi στο ποστ του: viewtopic.php?f=53&t=7359&p=141340#p141338, αλλά και από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε ο νεοεισελθών στο φόρουμ SX-DFC OA στο thread της ΟΑ: viewtopic.php?f=15&t=4802&view=unread#p141298 (δεν λέω για το Φώτη, γενικά μιλάω).

Παρατηρώ πως ακόμη και παλιότερα μέλη, δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν σωστά τους αεροπορικούς όρους και φράσεις (αεροσκάφοι, αεροδιάδρομος, αναγκαστικές), ενώ η κατάσταση σε χώρους μη καθαρά αεροπορικούς, όπως τα διάφορα blogs & sites που αναφέρουν αεροπορικές ειδήσεις, είναι για κλάματα.

Και μέσα σε αυτό το βομβαρδισμό (να μην πω μπζεκαζμό) μαργαριταριών, μπαίνει και ένα νέο μέλος και ρωτάει κάτι χιλιοειπωμένο...

Είναι αλήθεια, πως κάποια μαργαριτάρια "βγάζουν μάτι" και είναι δύσκολο το έμπειρο μάτι να τα ανεχτεί, αλλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση προς εμάς τους "παλιούς". Μήπως θα έπρεπε να δώσουμε λίγο λάσκα στα νέα μέλη; Λίγο χρόνο να προσαρμοστούν και να εγκλιματιστούν; Να τους προτρέψουμε να διαβάσουν τους όρους και τους κανόνες του φόρουμ (εγώ προσωπικά, παρακολουθώ μόνο το a.gr, αλλά κατά καιρούς έχω γραφτεί σε πολλά φόρουμ, μόνο και μόνο για να κάνω μια ερώτηση, χωρίς να επιστρέψω ποτέ ξανά αφού πήρα την απάντησή μου - όρους και κανόνες ποτέ δεν διάβασα...), αντί να τους αποπαίρνουμε και να τους αποκαρδιώνουμε στην πρώτη τους επαφή με το χώρο; (Μη γκρινιάζετε - μία ερώτηση ήταν, ρητορική, με πολλά υποερωτήματα :mrgreen: ).

Εντάξει, μέλη τύπου "νταλικέρισσα" που μπαίνουν απλώς για τη λάσπη, ή επίδοξες ιπτάμενες που γράφουν σε τσιχλοτσατικά (ένας συνδυασμός chat, greeklish, συντμήσεων και μασάω και τσίχλα μέχρι να δέσει η βαφή στην καούκα μου), αξίζουν ένα χλευασμό, δε λέω. Αλλά κάποιοι πιτσιρικάδες που γουστάρουν να πετάξουν, κάποιος που μπήκε σε ένα cessna και τρελάθηκε και βρήκε το φόρουμ με μια αναζήτηση και είπε να γράψει την τρέλα του, κλπ, κλπ, δεν αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία; Ποτέ δεν ξέρεις τί διαμάντια βρίσκεις μέσα στη λάσπη. Βέβαια, κινδυνεύεις να βρεις κι άλλα πράγματα εκεί, αλλά πιστεύω πως αξίζει τον κόπο.

Επειδή όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι και άλλη υπομονή έχω εγώ, άλλη ο Θανάσης, άλλη ο Σώτος, κ.ο.κ., πιστεύω πως είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρει ο Άκης και οι Admin: Εάν διατηρήσουμε το ίδιο ύφος αντιμετώπισης προς τους "καινούριους", θα παραμείνουμε μια κλειστή κοινωνία "κάμποσων" ανθρώπων, με γνώσεις μεν, κλειστή δε. Εάν όμως κοιτάξουμε διαλλακτικά και πιο ανοιχτόμυαλα τα "νέα" παιδιά, αν τους αφήσουμε να κάνουν το λάθος τους και να το διορθώσουμε διακριτικά, χωρίς να τους προσβάλλουμε, αν δεν πετάμε το ποστ τους στο trash, χωρίς μια εξήγηση από κάτω, ότι πάει στον κάδο γιαυτό και γιαυτό το λόγο και αν διαβάσεις τους κανόνες θα μάθεις πως να γράφεις σωστότερα, εάν, εάν, εάν... καταλαβαίνετε... Τότε πιστεύω το φόρουμ θα εξαπλωθεί και θα "εξελιχθεί". Επειδή το φόρουμ (και κάθε φόρουμ), δεν είναι αποκλειστική και στείρα πηγή γνώσεων, αλλά ταυτόχρονα και μια μορφή κοινωνικής δικτύωσης, οι νέες ιδέες και τα νέα πρόσωπα (έστω και λανθασμένες οι ιδέες αυτές και οι απόψεις), θα προξενήσουν τον διάλογο και την αναζήτηση, σε ένα επίπεδο που σε κάποιους από εμάς θα φανεί βαρετό, αλλά για κάποιους θα είναι άκρως ενδιαφέρον.

Η απόφαση αυτή πιστεύω είναι του Άκη και θεωρώ πως πρέπει να δοθεί από αυτόν μια γραμμή όσον αφορά την αντιμετώπιση των νέων.

Bottom line(s): Αυτή είναι μία υπόδειξη, καλή τη πίστη. Αν οποιοσδήποτε έχει διαφορετική γνώμη, θα ήταν καλό να την παραθέσει, κατά τη γνώμη μου.

ΥΓ Συγγνώμη για το σεντόνι, αλλά αυτό το friendly, forgiving and welcoming mood που με έχει πιάσει τελευταία, επηρεάζει και την πένα -ερμμμ- το πληκτρολόγιό μου....

Θα συμφωνήσω με τον Βασίλη - δεν χρειάζεται καν να προσθέσω τίποτα, τα ίδια θα έγραφα.

Πριν γράψει ο Άκης στο θέμα, να παραθέσω κι εγώ τη γνώμη μου.
Κατ' αρχήν δεν ξέρουμε τι ηλικίας είναι ο καθένας που γράφεται (ακόμα και αν τη λέει στο προφίλ του) για να του φερόμαστε ανάλογα. Τα posts του συγκεκριμένου μέλους πήγαν στα σκουπίδια λόγω ανορθογραφίας γενικότερης και όχι λόγω άγνοιας αεροπορικών όρων, ενώ το topic διαγράφτηκε γιατί υπάρχουν ήδη πολλά ίδια.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη στην πρόταση του Vassdel (παρ' όλο που είναι καλοπροαίρετη και έχει εν μέρει δίκιο) υπάρχουν δύο λάθη, όσο αναφορά το φόρουμ και την εμφάνισή του:
Αν αφήσουμε πιο χαλαρά αυτούς που κατά τη γνώμη μας είναι νέοι ή μικροί σε ηλικία ή δεν ξέρουν και πολλά από αεροπορία, τότε ότι προσπαθούμε να κάνουμε τόσο καιρό στο φόρουμ πάει στράφι. Και εννοώ κυρίως την εικόνα του προς τα έξω αλλά και το όσο το δυνατόν φυσιολογικό επίπεδό του. Ποιος θα κρίνει σε ποιο μέλος θα είμαστε χαλαροί και σε ποιο μέλος θα επέμβουμε; Αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό και δεν γίνεται να συντονίζουμε με δύο μέτρα και δύο σταθμά γιατί στο τέλος θα χάσουμε κι εμείς τη μπάλα. Εξ' άλλου είμαστε 4 που συντονίζουμε και η επιλεκτική μεταχείριση θα δημιουργήσει μπάχαλο και σε εμάς τους ίδιους. Εκτός αν κάνουμε μια λίστα με "νέους" και κάθε φορά που θα πρέπει να επέμβουμε να συμβουλευόμαστε τη λίστα. Όπως καταλαβαίνεις, δεν γίνεται.
Το άλλο θέμα είναι το θέμα των κανονισμών. ΌΛΟΙ οφείλουν να διαβάσουν τους κανονισμούς, είτε είναι 3 είτε 93 χρονών. Δεν έχει καμία σχέση ο ενθουσιασμός, η άγνοια, η ηλικία ή οτιδήποτε άλλο. Όταν γράφεται κάποιος στο φόρουμ, διαθέτει 5 λεπτάκια για να διαβάσει τους όρους και μετά κλικάρει το "Συμφωνώ". Από εκείνη τη στιγμή σημαίνει ότι τους αποδέχεται. Θα πρέπει δηλαδή σε κάθε νέο μέλος που γράφεται και δεν κάνει τον κόπο να διαβάζει τους όρους, να αφήνουμε το οποιοδήποτε post του (greeklish, ανορθόγραφα, Κεφαλαία, ίδια topics κλπ) για να μην τον αποπάρουμε; Σε τέτοια περίπτωση πάει περίπατο η συνολική εικόνα του φόρουμ.

Σε κάθε νέο μέλος (αλλά και σε παλαιότερα μέλη που δεν έχουν ξαναδώσει δικαίωμα) που παραβαίνει τους όποιους όρους, του στέλνεται από τους Συντονιστές μήνυμα προειδοποίησης στις 2-3 πρώτες φορές για να προσέξει να μην το επαναλάβει, με προτροπή πάντα να ξαναδιαβάσει τους όρους. Δεν τον αποβάλλουμε κιόλας, παρά μόνο αν συνεχίσει να αγνοεί επανειλημμένα αυτές τις παρατηρήσεις. Όταν κάποιο post ενός νέου μέλους πάει στα "σκουπίδια", του στέλνεται παράλληλα και μήνυμα για το λόγο (αυτό δεν μπορούν να το δουν τα υπόλοιπα μέλη και νομίζουν ότι απλώς διαγράψαμε μηνύματα χωρίς προφανή αιτία). Το ίδιο έγινε και με το πολύ πρόσφατο "SX-DFC OA". Νομίζω ότι αυτό βοηθάει συμβουλευτικά τα νέα μέλη να μπουν στο κλίμα του φόρουμ χωρίς να τους αποπαίρνουμε και χωρίς να "χαλάνε" τη γενικότερη εικόνα του φόρουμ και τα θέματά του.

GP707":z629sy4v said:
Όταν κάποιο post ενός νέου μέλους πάει στα "σκουπίδια", του στέλνεται παράλληλα και μήνυμα για το λόγο (αυτό δεν μπορούν να το δουν τα υπόλοιπα μέλη και νομίζουν ότι απλώς διαγράψαμε μηνύματα χωρίς προφανή αιτία).

Συμφωνώ σε όλα όσα είπες Γιώργο και ειδικά σε αυτό που έκανα quote. Με καλύπτεις απόλυτα. Αν και η τοποθέτησή μου ήταν προς τους admin, ουσιαστικά το γράφω για όλους, για να το σκεφτούν και να τοποθετηθούν. Κατά καιρούς, ορισμένα μέλη του φόρουμ έχουν κατηγορηθεί για τη συμπεριφορά τους από άλλα μέλη και αυτό δημιουργεί από μόνο του έριδες και αντιδικίες. Για να προλάβω και να μη γυρίσει ο "καινούριος" και προσπαθήσει να "την πει" στον παλιό και αρχίσει η φαγωμάρα, έριξα την ιδέα.

Δεν χρειάζεται να ξανατοποθετηθώ επ' αυτού - σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Ας γράψω κι εγώ δύο λόγια. Κατ΄ αρχήν πιστεύω ότι δεν υπάρχει η σωστή ή η λάθος λύση. Όπως και να λειτουργήσουμε αυτό το φόρουμ, δεν θα συμφωνούν όλα τα μέλη. Όλο και κάποιος θα είναι δυσαρεστημένος. Και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Πέρα από αυτά που γράφτηκαν θέλω να πω ότι για μένα είναι αδιανόητο να γραφτώ σε ένα φόρουμ και να αρχίσω να γράφω αβέρτα σε διάφορα θέματα. Σίγουρα υπάρχει σε ορισμένους ένας ενθουσιασμούς που βρήκαν ένα φόρουμ που ασχολείται με κάτι που λατρεύουν. Παρόλο τον ενθουσιασμό πρέπει να τηρηθούν κάποιοι συγκεκριμένοι κανόνες. Οι κανόνες μας δεν διαφέρουν σε πολλά από κανόνες άλλων μεγάλων φόρουμ. Σχεδόν όλα τα μεγάλα φόρουμ απαγορεύουν greeklish, κεφαλαία και κυρίως οι επισκέπτες και τα μέλη θέλουν να διαβάζουν μηνύματα που τα ορθογραφικά λάθη δεν βγάζουν μάτι. Δεν μιλάω για ένα ή δύο μικρολαθάκια που όλοι μας κάνουμε (και ένα παραπάνω εγώ) αλλά για μεγάλη ανορθογραφία! Αυτό που ζητάμε από όλους, ανεξάρτητα από το πότε έγινε μέλος ή πόσο χρονών είναι ο καθένας, να προσέχει τα βασικά.

Επίσης πιστεύω ότι δεν «δυσκολεύουμε» εμείς (τα παλιά μέλη και οι admins) τα «νέα» περισσότερο ή λιγότερο από ότι «δυσκολεύουμε» τα «παλιά» μέλη. Στο κάτω-κάτω και οι vassdel και OA701 είναι μέλη από το 2009. Το φόρουμ υπάρχει από το 2003. Και εσείς ήσασταν «νέοι» πριν μόλις τρία χρόνια και με την συμπεριφορά σας δεν αντιμετωπίσατε κάποιο πρόβλημα. Οπότε ... αν κάποιος θέλει να γίνει «παλιός» εμείς δεν θα του σταθούμε εμπόδιο, αρκεί να προσέχει λίγο ;)

Εχω μια απορια: τα μηνυματα που εχω στειλει στους συντονιστες και adimistrators αραγε διαβαστηκαν ποτε;Και αν ναι γιατι ποτε δεν πηρα απαντηση;Αν δεν εχουν παει ποτε, τοτε αγνοηστε την επομενη σειρα, διαφορετικα διαβαστε...
Ειμαι γραμμενος σε μερικα φορουμ και εχω επαφη με ολα (κατα καιρους σε αλλα περισσοτερη και σε αλλα λιγοτερη).Τετοια απαξιωση προς τα νεα μελη δεν εχω δει πουθενα.Υποτιθεται οτι καποιο νεο μελος το βοηθας αντι να το αποκλειεις απο την αρχη.Η αντιμετωπιση που βρηκα εγω ηταν οπως στο στρατο οταν εισαι νεος.Συγχωρεστε με αν κανω λαθος αλλα αυτη η εντυπωση μου εχει μεινει απο την μεχρι τωρα συμμετοχη μου στο airlines.gr.

Σε ποιον τα έχεις στείλει και με ποιο τρόπο (mail, πμ κλπ); Εγώ πάντως δεν έχω πάρει κάτι από σένα τους τελευταίους μήνες.
Όσο για την απαξίωση (εφ' όσον αναφέρεσαι στα ban που σου έχουν δοθεί), έχεις μακράν τις περισσότερες προειδοποιήσεις από κάθε άλλο μέλος του φόρουμ, σε μόλις λίγο καιρό συμμετοχής στις συζητήσεις του.
Αυτό πρακτικά σημαίνει και ότι ποτέ δεν μελέτησες τους όρους του φόρουμ (αν και τους αποδέχθηκες με την εγγραφή σου) αλλά και αγνοούσες τις παρατηρήσεις αυτές, επαναλαμβάνοντας τες.

Οταν καποιες φορες πηγαινα να συνδεθω και μου εβγαινε μηνυμα οτι εχω αποκλειστει διοτι δεχτηκα πολλες παρατηρησεις για παραβιασεις των κανονων του φορουμ αναρωτιομουν γιατι, επειδη παρατηρησεις και προειδοποιησεις δεν ειχα λαβει ποτε!Μετα το μονο που μπορουσα να κανω ηταν να στειλω μηνυμα στους συντονιστες ή διαχειριστες και παντοτε εστελνα αλλα ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν πηρα ουτε μια απαντηση!Επισης καποια στιγμη ειχα στειλει ενα μηνυμα σε καποιον συντονιστη για ενα θεμα σχετικα με το ανεβασμα των φωτογραφιων οπου ρωτουσα καποια διευκρινηστικα και παλι δεν πηρα απαντηση...

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ ότα είχα πάει για ολιγοήμερες διακοπές, το έμαθα κατά την προσπάθεια σύνδεσης.Δεν έλαβα καμία προειδοποίηση και μάλιστα έστειλα μήνυμα εις τας κεφαλάς του forum το οπόιο μάλλον δεν παραδόθηκε ή δε διαβάστηκε ποτέ. Τον λόγο τον έμαθα σε κατ' ιδίαν συνάντηση με δύο συγκλητικούς, πίνοντας καφέ και σποττάροντας.

Πιθανότατα να υπήρξε ή να εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα στη διαχείρηση μηνυμάτων από το σύστημα...

Εδω παιζει να μην εχω παρει ολες τις προειδοποιησεις.Δε μπορει με 2 φορες που εκανα παραθεση σε αμεσως προηγουμενο μηνυμα να αποκλειστηκα!Το βρισκω υπερβολικο.Σε κανενα αλλο φορουμ αυτο δεν ειναι λογος αποκλεισμου.