Καμία σχέση με αντικαταστάτες. Έκανα πλάκα με τις μπανάνες, προκειμένου να μην
δημιουργήσω έριδες αντιδικίες και τα συναφή. Παρόλα αυτά όμως, πιστεύω πως ο Μακ έδινε έναν δικό του προσωπικό τόνο και χρώμα στο φόρουμ, ένα χρώμα που εμένα προσωπικά μου λείπει. Εσύ σαν διαχειριστής/συντονιστής/ακόμα και ιδιοκτήτης του φόρουμ, βλέπεις το θέμα διαφορετικά και δικαίωμά σου. Όπως επίσης είναι δικαίωμα του κάθε μέλους, να αναρωτιέται τί μπορεί να συνέβη και το φόρουμ αλλάζει χρώμα, έστω και λίγο.
Δεν υπονοώ ότι το φόρουμ γίνεται καλύτερο ή χειρότερο χωρίς κάποιο μέλος - όποιο κι αν είναι το μέλος αυτό. Απλά, γίνεται διαφορετικό. Και ως εκ τούτου, αναρωτήθηκα.
Αν αύριο κάνεις μπαν τον Άλφα, τον Βήτα, ή τον Γάμα, με τα 100,200,300 ποστ, που μπήκε στο φόρουμ 3 βδομάδες πριν, κανένας δεν θα αναρωτηθεί τί συνέβη. Αλλά ένα μέλος, από τα πρώτα που γνωρίζεις μπαίνοντας στο φόρουμ, έναν τύπο που είναι όλη μέρα ονλάιν και έχει άποψη (τις περισσότερες φορές τεκμηριωμένη) επί παντός επιστητού, ένα μέλος με 6000 ποστ (έστω κι αν 3000 εξ αυτών είναι στον κουβά - αλλά όπως λέει και ο jerry: κάτω το trash area), όταν το μπανάρεις, κάνει αίσθηση.
Φυσικά και δεν περιμένω να γυρίσει ο Μακ, όπως και δεν είναι λογικό να αλλάξεις γνώμη εσύ. Αλλά, στο ποστ σου διάβασα:
Re: Μέλη που αποβάλονται από τις συζητήσεις!
Δημοσίευση από Akis την 19 Μαρ 2010, 20:08
Το μέλος makedonas αποβάλλεται από τις συζητήσεις του φόρουμ. Ο λόγος:
Απαγορεύεται: H υποβολή μηνυμάτων ή θεμάτων που σαν στόχο έχουν να δημιουργήσουν έριδες, αντιδικίες, καυγάδες ή άσχημο κλίμα στην ζωή του forum (trolling).
Δεν αμφιβάλλω, πως το να απαντάς σε κάθε δημοσίευση, ειδικά σε θέματα που δεν χρήζουν απάντησης, είναι trolling. Αλλά έχω δει πολλούς να τρολάρουν. Κανείς δεν νομίζω να είχε την διάθεση να
δημιουργήσει έριδες, αντιδικίες, καυγάδες ή άσχημο κλίμα στην ζωή του forum . Οι περισσότεροι κυνηγάνε το ένα επιπλέον ποστ.... Με ένα warning συμμαζεύονται. Δεν νομίζω πως θα τους μπάναρες έτσι απλά. Τουλάχιστον, όχι αν ήταν μέλη με τέτοιο παρελθόν. Είμαι σχεδόν βέβαιος, πως από τα 100-150
ενεργά (σε σχεδόν καθημερινή βάση) μέλη του φόρουμ, το 90-95% τον γούσταρε τον Στέφο. Με τις τρέλες του και την αργκό του. Με το μπλογκ του και με το τρόλινγκ του. Με το στυλάκι του και το υφάκι του. Και αυτό, σε κάποιους θα λείψει. Γιαυτό και έχωσα τις μπανάνες. Για ξεκάρφωμα.
ΥΓ. Καλά θα ήταν, να μην βρεθούν πολλοί "κεκλεισμένων των θυρών". Θα ήταν κρίμα. Για το φόρουμ κυρίως.