Προς τους Admin...

• Thread starter Thread starter Captain Jack
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αφού επιλέγεις τόσο εύκολα να χαρακτηρίζεις, τότε απωθημένα, κομπλεξισμό, τσάμπα μαγκιά κλπ πρέπει να σου θυμίζουν και άλλες περιπτώσεις μηνυμάτων αυτόκλητων φορουμαρχών/αεροπορολόγων. Το ότι ήταν φάουλ για τους περισσότερους είναι δεδομένο και προς την πλειοψηφία αυτή πρέπει να απολογηθεί αν το θελήσει. Από εκεί και πέρα όμως, ομολογώ πως δεν έπεσα και από τα σύννεφα διαβάζοντας το μήνυμά του, ούτε απόρησα με το στόμα ανοιχτό..

Σαφώς και μου θυμίζουν! Και πολύ συγκεκριμένα μάλιστα! είπα εγώ πως ο minithem είναι ο Εωσφόρος ενός παναγιότατου φόρουμ; Στους χαρακτηρισμούς μου όμως θα μου επιτρέψεις να εμμείνω. Όταν κάποιος βάλει κατά δικαίων και αδίκων, Θεών και δαιμόνων, αυτά τα χαρακτηριστικά μου βγάζει. Στο χέρι του είναι να μου δείξει ότι κάνω λάθος με μελλοντική του συμπεριφορά ή διόρθωση (δε διεκδικώ το αλάθητο), αλλά ως τότε θα υπερασπίζομαι την άποψή μου. Και επίσης ούτε εγώ έπεσα από τα σύννεφα διαβάζοντας το, νομίζω πως έχεις καταλάβει λάθος στο τί αντιδράσεις μου προκάλεσε.

Εντάξει αν αυτά που γράψαμε 3-4 άτομα θεωρούνται πως σηκώσαμε μπαϊράκι τότε είτε αποτύχαμε να εκφράσουμε σωστά τις σκέψεις μας, είτε αυτά που περιγράψαμε είναι εκτός τόπου και χρόνου. Όπως είπες «όλοι εκτίθενται στα μάτια όλων» και αυτό ισχύει χωρίς εξαιρέσεις. Εγώ πάντως διέκρινα ευπρέπεια σε αυτά τα λεγόμενα και δεν σκοπεύω προσωπικά ούτε να κερδίσω κάτι από αυτό, ούτε να το συνεχίσω για να αποδείξω κάτι. Από τη μεριά μου ό,τι είχα να πω, το είπα. Αν μάλιστα οι διαχειριστές πιστεύουν ότι τα λεγόμενα αυτά δεν προσφέρουν το παραμικρό, μπορούν κάλλιστα να τα στείλουν στα σκουπίδια.

Μη το ανάγεις το θέμα σε προσωπικό, και μην κολλάς σε μία λέξη. Έγραψα 5 παραγράφους παραπάνω προσπαθώντας να δώσω μια συγκεκριμένη διάσταση στο θέμα, πως δεν υπάρχουν γνωστικοί και άσχετοι, παλιοί και νέοι, ταξιδιώτες και ζηλιάρηδες και λοιπά ρατσιστικά. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι και άνθρωποι. Το μπαϊράκι πήγαινε συγκεκριμένα στο μέλος που υπερέβη τα εσκαμμένα. Είπες κάποια πράγματα τα διάβασα με προσοχή, και ανέπτυξα τη σκέψη μου όσο μπορούσα πιο αναλυτικά για να γίνει κατανοητή. Βγάζεις μια άμυνα σε πράγματα για τα οποία δεν κατηγόρησα ούτε εσένα ούτε κάποιο αλλο μέλος που τα εξέφρασε. Το μόνο σχόλιο που έκανα είχε να κάνει με την χρονική συγκυρία αυτών, με δεδομένο πως αρκετοί φαίνεται να κρατούσαν κάποια παράπονα μέσα τους και έψαχναν αφορμή. Και αν όντως υπήρχαν τα παράπονα, όφειλαν να τα είχαν εκφράσει στο παρελθόν είτε δημοσίως είτε με προσωπικό μήνυμα στους σωστούς αποδέκτες.

Ας παραθέσω κι εγώ τη γνώμη μου σαν Συντονιστής. Κατ’ αρχήν έχουμε επανειλημμένα πει ότι οι Συντονιστές δεν είναι αλάθητοι και είναι φυσικό να μας ξεφεύγουν ορισμένα πράγματα. Αυτό που πρέπει να κάνουν τα υπόλοιπα μέλη είναι να πατάνε την «Αναφορά» όταν πιστεύουν ότι ένα post χρήζει προσοχής από τους Συντονιστές. Αυτή είναι η βοήθεια των μελών ως προς τον Συντονισμό, πέραν βέβαια από το να τηρούν τους όρους του φόρουμ.

Στην περίπτωση του Valentinovissi και στην αναφορά του Wii ότι μετά τις «αποδείξεις» θα έπρεπε να ζητήσουμε «ταπεινά συγνώμη» (ίσως να έπρεπε να γονατίσουμε κιόλας!), εγώ είμαι από αυτούς που συνεχίζουν να μην έχουν πειστεί για τα κατεβατά αυτά και ως εκ τούτου δεν έχω να ζητήσω καμμία συγγνώμη. Δεν θέλω να το τραβήξω άλλο το θέμα γιατί με έχει κουράσει γι' αυτό και το αγνοώ από ‘δω και πέρα.

Κι εγώ συμφωνώ ότι υπάρχει μια ιδιότυπη ασυλία σε ορισμένα μέλη που πιθανώς να γνωρίζουμε προσωπικά και που ξέρουμε ότι με ένα τηλέφωνο ή με ένα sms θα διορθωθούν. Αυτό που δεν μπορείτε όμως να γνωρίζετε είναι το κατά πόσον οι Συντονιστές έχουν έρθει σε επαφή με πμ με το Χ μέλος και τον έχουν προειδοποιήσει μία ή περισσότερες φορές για κάτι, πριν προβούν στο ban ή στη διαγραφή των Posts του. Στις περισσότερες λοιπόν περιπτώσεις τα μέλη ειδοποιούνται πρώτα με πμ για κάποιες παραβάσεις κανονισμών στις οποίες γίνεται edit και διορθώνεται το post τους (πχ ακόμη και για τις πολύ απλές παραβάσεις όπως greeklish, παράθεση αμέσως προηγούμενου post, Κεφαλαία κλπ). Πολλά από αυτά τα πμ δεν ανοίγονται καν από τα μέλη που τους έχουν σταλεί και συνεχίζουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Οι Συντονιστές λοιπόν δεν μπορούν να είναι όλη τη μέρα πάνω από τον υπολογιστή για να διορθώνουν τα πάντα. Κάποια στιγμή μετά την προειδοποίηση, θα πέσει και η ανάλογη «τιμωρία», είτε αυτή λέγεται ban, είτε λέγεται μεταφορά του post στην Trash Area. Γι αυτό, αγαπητέ Wii να ξέρεις ότι προειδοποιήσεις και edit υπάρχουν στα περισσότερα μέλη που δεν ακολουθούν τους όρους, είτε είναι γνωστά είτε άγνωστα. Το θέμα είναι κατά πόσον τα μέλη συμμορφώνονται μετά την προειδοποίηση ή όχι.

Για το θέμα του mimithem να σας επισημάνω ότι το μέλος αυτό αναφέρθηκε με αισχρή βωμολοχία εναντίον πάρα πολλών μελών αλλά και των Συντονιστών που «τόλμησαν» να αμφισβητήσουν τα ταξίδια του VV και ως εκ τούτου καλώς διαγράφτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Απλά να σας αναφέρω ότι γνωρίζω τον mimithem και έχουμε συναντηθεί και έχουμε κάνει spotting παρέα. Αυτός όμως δεν είναι λόγος για να καταφέρεται έτσι εναντίον όλων και δεν είναι λόγος για να έχει… «ασυλία». Και αν ο Wii δεν έμεινε και με το στόμα ανοιχτό όταν διάβασε το μήνυμα του mimithem, οι Συντονιστές έμειναν. Και έπραξαν αναλόγως.

Στην επισήμανση του pulsar “Μπεϊρούτ ή Βυρηττός, τι σημασία έχει;” να του υπενθυμίσω ότι έχουμε ζητήσει από τα μέλη να γράφουν τις αγγλικές ορολογίες με αγγλικά γράμματα για λόγους που έχουμε ήδη εξηγήσει. Beirut ή Βυρηττός όντως είναι το ίδιο και δεν έχει σημασία. Μπεϊρούτ ή Vyrittos είναι λάθος. Και αυτό είναι άλλο ένα θέμα που χρειάζεται η αρωγή των μελών στο να μην γίνεται.

Η ιστορία με τα posts του Hunting a Shadow έχει γίνει με μένα. Όπως πολύ σωστά είπε και έπραξε ο ίδιος, μου έστειλε πμ και λύσαμε το θέμα. Δεν έσπευσε (όπως κάνουν πολλοί) να γράψει δημοσίως στο topic που είχε σβηστεί το post του «Γιατί σβήσατε το post μου;», γιατί και off topic είναι αλλά και δεν αφορά όλο το φόρουμ. Ο Hunting a Shadow είναι ένα μέλος που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα και πέραν εκείνου του ασήμαντου περιστατικού (αν θυμάμαι καλά ήταν μια παράθεση άρθρου), που μπορεί να συμβεί στον καθένα, δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα.

Εμείς σαν Συντονιστές κάνουνε ότι καλύτερο μπορούμε με όσο χρόνο ελεύθερο έχουμε, για να διατηρούμε αυτό το forum. Λάθη και παραλείψεις πάντα θα υπάρχουν αλλά σε αυτό ας βοηθάτε κι εσείς με την «Αναφορά» και όχι να τα «μαζεύετε» για μήνες και να βγάζετε ένα συγκεντρωτικό αόριστο post για το φόρουμ γενικά. Και φυσικά πάντα θα υπάρχουν γκρίνιες από τα μέλη, ειδικά από αυτά που εμπλέκονται σε περιπτώσεις διαγραφής post, αποβολών κλπ. Εγώ έχω φτάσει κάποιες φορές στο σημείο να ζητήσω να αποχωρήσω από το Συντονισμό του forum αλλά και το φόρουμ γενικότερα με αυτά που τραβάω και ακούω εναντίον μου κατά καιρούς από διάφορα μέλη.

Ίσως να ήταν καλό να επιλέγαμε ένα μέλος κάθε μήνα να αναλαμβάνει Συντονιστής για να δει τη… γλύκα (τις γκρίνιες, τις άπειρες ώρες Συντονισμού, τις αμέτρητες διορθώσεις και πμ, τις επιθέσεις κλπ) και να δούμε και πως θα τα αντιμετώπιζε ο ίδιος. :roll:

GP707":2jwvjauf said:
Ίσως να ήταν καλό να επιλέγαμε ένα μέλος κάθε μήνα να αναλαμβάνει Συντονιστής για να δει τη… γλύκα (τις γκρίνιες, τις άπειρες ώρες Συντονισμού, τις αμέτρητες διορθώσεις και πμ, τις επιθέσεις κλπ) και να δούμε και πως θα τα αντιμετώπιζε ο ίδιος. :roll:
Νομίζω το παραπάνω το είχαμε συζητήσει και παλιά, αλλά μόνο επιφανιακά. Εμένα προσωπικά μου αρέσει αυτή η ιδέα και θα ήθελα και πολύ να το εφαρμόσω, απλά για να δουν τα μέλη και την άλλη μεριά του νομίσματος. Θέλει όμως συζήτηση ως προς το πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και να λειτουργήσει σωστά.

Να αναφέρω επίσης ότι χτες είχα επικοινωνία με τον minithem και ότι μου εξήγησε ορισμένα πράγματα. Κι εγώ του εξήγησα κάποια πράγματα και πλέον ήμαστε οκ, μιας και οι απόψεις μας δεν διαφέρουν. Επίσης ο λογαριασμός του είναι και πάλι ενεργός και αν θέλει μπορεί να γράψει και πάλι στο φόρουμ.

Δεν νομίζω πως είναι καλή ιδέα γιατί όποιος συντονίζει θα ξέρει οτι συντονίζει μόνο για ένα μήνα και θα κάνει την πλάκα του! :rant:

Aν και με μικρη συμμετοχη σ' αυτο το φορουμ , ελαχιστη θα ελεγα , καταλαβαινω απολυτα τι γραφει ο GP707 παραπανω :wink: ( απο εμπειρια αναλογη σε φορουμ )
Το οτι υπηρξαν η μπορει να υπαρξουν περιστατικα που θα ξεφυγει καποιος , μεσα σε μια ομαδα διαφορετικων ανθρωπων ειναι φυσικο να συμβει ,και λαθη μπορει να συμβουν και παρεξηγησεις , ανθρωποι ειμαστε , με λιγη καλη διαθεση και κουβεντα ολα λυνονται , ε και αν δεν υπαρχει διαθεση για συννενοηση αλλα σκοπιμα προκλητικες ενεργειες υπαρχει και το ban , δεν βλεπω παντως κανενα σοβαρο ζητημα σε αυτο το φορουμ που να προβληματιζεστε τοσο ( οπως το βλεπω εγω )

Είναι εύκολο να ρυθμιστεί η "Αναζήτηση" ώστε να αγνοεί τους τόνους; Εντάξει, δεν είναι δύσκολο να κοιτάξεις π.χ. τη λέξη "Κοτρωνι" και να δεις ότι δεν υπάρχει στη βάση, ενώ η λέξη "Κοτρώνι" απαντάται 6 φορές. Αλλά, είναι δύσκολο να ορίσεις αντιστοιχίες χαρακτήρων σε ένα φόρουμ; Αν είναι εύκολο, θα βόλευε αρκετά.

Δυστυχώς νομίζω ότι δεν είναι εφικτό

Ειναι εφικτο, οταν αναζητουμε με περισσοτερες απο μια λεξεις να μπαινει πχ ενα " πριν τις 2 ή 3 λεξεις, οπως και στο Google, ωστε να δινεται προτεραιοτητα στις ανευρεσεις με αυτη τη σειρα? Ειχα δωσει Pireaus Leasing (ιδιοκτητρια του M-JETT και συμμετεχουσα στην Jets Air Club) και με εβγαλε 27 σελιδες και οσες ειδα ειχαν μαρκαρισμενο μονο το "leasing"!! :stupid: Επειδη ειχε τυχει στο παρελθον και παλι να εχω αναλογη αναζητηση με 2 λεξεις και απαντηση ειχα βρει καπου στην γαλαρια...

ΤΗΧ

Γι αυτό λέμε ότι πρέπει να γράφουμε σωστά ελληνικά, ώστε να δουλεύει σωστά και η αναζήτηση. :wink:

@makedonas
Απλά πας στην Ειδική αναζήτηση και ξενικάς από εκεί την αναζήτηση. Διότι από εκεί είναι mark το "Αναζήτησε όλους τους όρους ή όπως εισήχθη το ερώτημα".

Έτσι με τις λέξεις Pireaus Leasing βρήσεις το δικό σου και δικό μου ποστ.