Re: Γιατί να γράφουμε trip reports...
Θα σπεύσω να συμφωνήσω απόλυτα με τον
Wii και αφού η κουβέντα έφτασε εδώ, ας γράψω κι εγώ δυο αράδες:
Θα μιλήσω με την ιδιότητα του μέλους που γράφει λίγο, αλλά διαβάζει τόσο ώστε να μπορεί να έχει άποψη και εικόνα για το σύνολο του φόρουμ.
Τα trip reports είναι και για εμένα ό,τι πιο ευχάριστο υπάρχει εδώ μέσα, και εννοείται πως όσο πιο μεγάλο και εξωτικό, τόσο το καλύτερο. Δεν με απασχολούν οι λόγοι για τους οποίους γράφει ο καθένας, με απασχολεί αυτό που διαβάζω. Πολλές φορές περιμένω με αγωνία να δημοσιευτεί το επόμενο σκέλος ενός ταξιδιού και ελπίζω πως το (μοναδικό, για την ώρα) report μου στάθηκε αντάξιο των περιστάσεων και διαβάστηκε, γιατί για αυτό άλλωστε γράφτηκε.
ΑΛΛΑ
Με λύπη παρατηρώ πως πολλές φορές αναλωνόμαστε σε ανούσιους διαπληκτισμούς και καρφιά για θέματα όχι ουσιαστικά. Σημερινό παράδειγμα: Μπεϊρούτ ή Βυρηττός, τι σημασία έχει; Όλοι καταλάβαμε που έγινε όπως και να γράφτηκε και τη στιγμή που προσπαθούμε να μάθουμε νεότερα μπαίνοντας στο τόπικ, διαβάζουμε άσχετα πράγματα. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, όπου ολόκληρες συζητήσεις εκτροχιάζονται για τέτοιες ασήμαντες αφορμές. Δεν απευθύνομαι προσωπικά σε κανέναν, ούτε σε όσους συμμετείχαν στο παραπάνω περιστατικό. Είναι απλά ένα παράδειγμα για να πω πως επειδή κανείς μας δεν γεννήθηκε με τις αεροπορικές του γνώσεις (ή τις γραμματικές, λεξιλογικές, συντακτικές) ενσωματομένες και επειδή πρωτίστως ένα φόρουμ είναι πηγή γνώσης και για ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο, καλό θα είναι να μην αποπαίρνουμε κανέναν και να αφήνουμε και κανένα λάθος να πέσει χάμω.
Αυτά, εντελώς φιλικά
Τέλος, πιστεύω πως αν αναφερθούν ονόματα σε αυτή τη φάση, μόνο κακό θα κάνει και θα γυρίσει την κουβέντα σε προσωπική διαμάχη.