Προς τους Admin...

• Thread starter Thread starter Captain Jack
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Mr. GP707 μηπως θα επρεπε να μεταφερθουν πλεον καποιες εταιρειες απο τις ενεργες στις ανενεργες; Εδω δεν εχουν πλεον θεση οι: AirSea Lines, EuroAir, Veravia (Epsilon Aviation πλεον). Δεν λεω καν οτι θα επρεπε να γινει και στις 2 λιστες των εταιρειων καποιο update γιατι υπαρχει τρομερη ελλειψη, αλλα και ενημερωση του στολου σε καποιες (π.χ. ακολουθωντας τον δεσμο που υπαρχει στο προφιλ της για τον στολο της SkyWings για τα αεροπλανα της δεν εχει το Β757, ενω αν πας απο τη μηχανη αναζητησης για τα αεροσκαφη βγαινει σωστα..)!

:mrgreen:

Φιλικα Στεφος

Για τις εταιρίες θα το φτιάξω. Στα νηολόγια, αυτό συμβαίνει λόγω παράλειψης δικιάς μας στον κώδικα της βάσης δεδομένων. Θα το κοιτάξουμε...

να κάμω και εγώ μια ερώτηση,
χθες έγραψα κάτι για την Blue Air περί δρομολογίων WAW-LCA
πήγε στο κουβά λόγο ορθογραφικών ή λόγο δε ταίριαζε στο θέμα? :?:

Θυμασαι σε ποια στηλη το ειχες γραψει; :wink:
Προσεξε τον τιτλο...
8)

Thanasis_U2":3954yif9 said:
πήγε στο κουβά λόγο ορθογραφικών ή λόγο δε ταίριαζε στο θέμα? :?:
Αντί του ή βάλε ένα και και ... είσαι μέσα!

Re: Γιατί να γράφουμε trip reports...

Αρχικά θέλω να ξεκαθαρίσω πως κατά τη γνώμη μου όλα τα trip reports είναι καλοδεχούμενα και αποτελεί προσωπική επιλογή του καθενός το αν τα θεωρεί χρήσιμα ή άξια να τα διαβάσει. Το αν γίνεται για να αυτοπροβληθούν κάποιοι ή όχι αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό και φυσικά διαφέρει από άτομο σε άτομο. Ο Χ μπορεί να κάνει μπαμ ότι θέλει να «εντυπωσιάσει», ενώ ο Ψ να κάνει μπαμ ότι το γουστάρει τρελά το σπορ του trip-reporting. Είναι βέβαιο ότι οι 20-30 που έχουν κατά καιρούς γράψει στο forum τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες, είχαν διαφορετικούς λόγους για να το κάνουν. Τι να κάνουμε; Στην ανθρώπινη φύση είναι να μην είμαστε όλοι από το ίδιο καλούπι.

Πέραν των παραπάνω όμως, το ζουμί της όλης ιστορίας ξεκινά κατά τη γνώμη μου από τη συμπεριφορά κάποιων μελών που απολαμβάνουν μια ιδιότυπη ασυλία από τους έχοντες τα κουμπιά delete & ban του παρόντος forum. Τα εν λόγω μέλη μπορούν ελεύθερα να είναι επιθετικά, είρωνες, προσβλητικά, δεικτικά και να βγάζουν τα νεύρα τους σε ανυποψίαστα νέα ή παλαιότερα μέλη, θέλοντας να δείξουν ότι οι αεροπορικές/ταξιδιωτικές τους γνώσεις είναι προέκταση του γεννητικού τους οργάνου και όποιος τις έχει μεγαλύτερες είναι ο πιο μάγκας.

Καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν μεταξύ τους προσωπικές επαφές και εκτός forum, γεγονός που τους κάνει να νοιώθουν ακόμα πιο «άνετα» εδώ μέσα με αποτέλεσμα να μη διπλοσκέπτονται πριν πατήσουν το κουμπάκι της υποβολής μηνύματος ότι τα γραφόμενά τους μπορεί να προσβάλλουν, θίξουν, υποβιβάσουν, γελοιοποιήσουν κάποιον «ανυποψίαστο».

Οι παραπάνω συμπεριφορές προφανώς έχουν βγάλει από τα ρούχα τους κάποια άλλα ίσως πιο μετριοπαθή μέλη και κάπως έτσι εξέλαβα εγώ την ΟΥΣΙΑ της αντίδρασης του minithem που δεν είναι δα και φρέσκος στο forum. Η ανηλεής επίθεση στον valentinovissi (που αν αληθεύει αυτό που διάβασα, μέχρι και στη wikipedia έφτασε από κάποιο μέλος βαρύμαγκα προφανώς) ήταν κάτι που υπερέβη κατά πολύ τα εσκαμμένα και όταν μάλιστα (χωρίς να προκύπτει από πουθενά η υποχρέωσή του) απέδειξε ότι πραγματοποίησε τα ταξίδια που αναφέρει, τα πιο επιθετικά και νταήδες μέλη δεν έσπευσαν να ζητήσουν ταπεινά συγγνώμη με τέτοια «ένταση» όσο όταν εξαπέλυαν τα δηλητηριώδη βέλη τους. Αν μάλιστα ο valentinovissi δεν έκανε κέφι να ανεβάσει τις σφραγίδες του, de facto θεωρούταν ψεύτης και αντιμετώπιζε την ποινή της αποχώρησης από το reality με τίτλο «Καταβροχθίστε τον Κουμπάρον».

Προσωπικά έτσι βλέπω τα πράγματα όντας περισσότερο αναγνώστης του forum. Προφανώς και δεν θα υποδείξω τίποτα σε κανέναν admin, moderator ή «εξέχων» μέλος, απλά πιστεύω πως καλύτερο θα ήταν να ηρεμήσουν ορισμένοι, οι διαχειριστές να γίνουν όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικοί και μακάρι να βρεθεί κάποια λύση στο θέμα του minithem (εφόσον το θέλουν και οι δύο πλευρές να επιστρέψει). Αν είναι να κολλάμε σε μια βωμολοχία και να αφήνουμε τις «χυδαιότητες» να ρέουν άφθονες καθημερινά και για ασήμαντες αφορμές, τότε κάποιοι κοιτάνε το δέντρο και χάνουν το δάσος.

ΥΓ: Προφανώς και οι παραπάνω απόψεις δεν ισχύουν για όλα τα μέλη που είτε είναι παλαιά είτε έχουν προσωπικές γνωριμίες. Υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα ατόμων που είναι εξαιρετικά ευγενή και ουδέποτε προσέβαλλαν ή το έπαιξαν βαρύμαγκες σε τρίτους.

Αγαπητέ wii,

Καλύτερο είναι να μιλάμε με ονόματα, όχι ασαφώς στον αέρα

Wii, συμφωνώ με όσα είπες. Ήταν πραγματικά απογοητευτική η στάση πολλών
αξιόλογων και πολυγραφότατων μελών του forum απέναντι στον valentinovissi.
Παράλληλα, γίνεται απόλυτα αποδεκτή η συνεχής εριστικότητα και αγένεια, ανάλογα
με το ποιος την εκπέμπει. Πάντως, οι διαχειριστές έχουν δικαίωμα να κάνουν ό,τι
θεωρούν απαραίτητο για την δημοκρατικότητα των συζητήσεων.

Εκτιμώ τις ταξιδιωτικές αναφορές και τις βρίσκω απολαυστικές, αλλά εκπλήσσομαι αρνητικά
όταν βλέπω ότι όποιος δεν τις υποβάλλει θεωρείται ψεύτης και διαπομπεύεται...

jerry":357gwb5u said:
Καλύτερο είναι να μιλάμε με ονόματα, όχι ασαφώς στον αέρα

Νομίζω αγαπητέ jerry πως ούτε είμαι πράκτορας να καταγράφω ονόματα ούτε μια ενδεχόμενη ονοματολογία θα βοηθούσε σε κάτι άλλο εκτός από το να γίνει ροντέο το forum. Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Το αν τα παραπάνω που είπα έχουν κάποια βάση, ο καθένας που παρακολουθεί συστηματικά το forum μπορεί να το κρίνει. Όλοι κρινόμαστε άλλωστε!

Θα σπεύσω να συμφωνήσω απόλυτα με τον Wii και αφού η κουβέντα έφτασε εδώ, ας γράψω κι εγώ δυο αράδες:

Θα μιλήσω με την ιδιότητα του μέλους που γράφει λίγο, αλλά διαβάζει τόσο ώστε να μπορεί να έχει άποψη και εικόνα για το σύνολο του φόρουμ.

Τα trip reports είναι και για εμένα ό,τι πιο ευχάριστο υπάρχει εδώ μέσα, και εννοείται πως όσο πιο μεγάλο και εξωτικό, τόσο το καλύτερο. Δεν με απασχολούν οι λόγοι για τους οποίους γράφει ο καθένας, με απασχολεί αυτό που διαβάζω. Πολλές φορές περιμένω με αγωνία να δημοσιευτεί το επόμενο σκέλος ενός ταξιδιού και ελπίζω πως το (μοναδικό, για την ώρα) report μου στάθηκε αντάξιο των περιστάσεων και διαβάστηκε, γιατί για αυτό άλλωστε γράφτηκε.

ΑΛΛΑ

Με λύπη παρατηρώ πως πολλές φορές αναλωνόμαστε σε ανούσιους διαπληκτισμούς και καρφιά για θέματα όχι ουσιαστικά. Σημερινό παράδειγμα: Μπεϊρούτ ή Βυρηττός, τι σημασία έχει; Όλοι καταλάβαμε που έγινε όπως και να γράφτηκε και τη στιγμή που προσπαθούμε να μάθουμε νεότερα μπαίνοντας στο τόπικ, διαβάζουμε άσχετα πράγματα. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, όπου ολόκληρες συζητήσεις εκτροχιάζονται για τέτοιες ασήμαντες αφορμές. Δεν απευθύνομαι προσωπικά σε κανέναν, ούτε σε όσους συμμετείχαν στο παραπάνω περιστατικό. Είναι απλά ένα παράδειγμα για να πω πως επειδή κανείς μας δεν γεννήθηκε με τις αεροπορικές του γνώσεις (ή τις γραμματικές, λεξιλογικές, συντακτικές) ενσωματομένες και επειδή πρωτίστως ένα φόρουμ είναι πηγή γνώσης και για ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο, καλό θα είναι να μην αποπαίρνουμε κανέναν και να αφήνουμε και κανένα λάθος να πέσει χάμω.

Αυτά, εντελώς φιλικά :)

Τέλος, πιστεύω πως αν αναφερθούν ονόματα σε αυτή τη φάση, μόνο κακό θα κάνει και θα γυρίσει την κουβέντα σε προσωπική διαμάχη.