Περί σχολών και πτυχίων EU-US

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Παρόλο που το μαλλιοτράβηγμα για μερικούς που διαβάζουν αυτό το τόπικ να είναι ευχάριστο, αλλά ρε παιδιά.........

Αυτή η κολώνια κρατάει χρόνια. Η συγκεκριμμένη αντιπαράθεση EU-US, δεν βγάζει πουθενά. Δεν μπορεί να γίνει απ'ευθείας σύγκριση για έναν και μόνο λόγο. Η Ευρώπη έχει μπασταρδευτεί εδώ και χρόνια από αμερικανο-εκπαιδευόμενους χειριστές. Ευρω-εκπαιδευόμενοι πιλότοι στην Αμερική...απλά δεν υπάρχουν (ή είναι ελάχιστοι) . Τί σημαίνει αυτό? Ότι δεν μπορεί να γίνει απ'ευθείας σύγκριση. Θα μπορούσε κάποιος να πεί ότι την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των ατυχημάτων γίνεται ευθύνει των πιλότων, ας συγκρίνουμε ατυχήματα ανά αναχώρηση και να βγάλουμε μία άκρη. Για τον λόγο που εξήγησα, δεν είναι εφικτό να βγούν ασφαλή συμπεράσματα.

Ά, σκέφτηκα και δεύτερο λόγο. Η Ευρώπη δεν έχει την ίδια ανθρωπογεωγραφία με την Αμερική. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ο (πχ) Πορτογάλος είναι καλύτερος ή χειρότερος από τον Γερμανό? Αδύνατον. Άκρα αντίθετη νοοτροπία και στύλ. Ο γεννηθείς στο Νιού Τζέρσει με τον γεννηθέντα στο Μιζούρι, μάλλον έχουν περισσότερα κοινά.

Συμπέρασμα για μένα είναι ένα. Ότι όταν κάποιος πιλότος φτάσει στην κορυφή της καρριέρας του (δεν εννοώ την σύνταξη, αλλά να έχει βγεί και να πετάει σαν κυβερνήτης για 3-4 χρόνια και να είναι 37-44 χρονών, πρίν αρχίσει το μυαλό την κατιούσα), είτε είναι από την από εδώ μεριά είτε από την από'κεί, έχει ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ (μιλάμε για τον μέσο όρο χειριστών).

Όσο αφορά την καθ'αυτή βασική εκπαίδευση, εκεί υπάρχουν διαφορές και έχω πεί την γνώμη μου πολλές φορές. Συγκεκριμένα εμένα αυτό το πιό relaxed στύλ των Αμερικάνων και το τρομερά πρακτικό του όλου θέματος, δεν μου αρέσει. Θα ήθελα και λίγο ...foreplay. Έλα όμως που και ο ευρω-εκπαιδευτής με την γραβάτα, τα γαλόνια και τα γάντια στο Σέσνα, μου την σπάει επίσης !!!

Γι'αυτό λέω, ας δεχτούμε τις διαφορές ώς έχουν χωρίς να προσπαθούμε να βγάλουμε νικητές.

Για τον νέο που ψάχνει πού θα πάει, εγώ ένα έχω να πώ:
Όποιος τελειώσει Αμερική και περάσει interview με μεγάλη αεροπορική στην Ευρώπη και κοπέι και νομίσει ότι αν είχε τελειώσει σχολή στην Ευρώπη, θα τον είχαν προσλάβει....πλανάται πλάνην οικτρά. Αλλού ήταν το πρόβλημα.

Όποιος τελειώσει Ευρώπη και περάσει interview με μεγάλη αεροπορική στην Ευρώπη και κοπέι και νομίσει ότι αν είχε τελειώσει σχολή στην Αμερική, θα τον είχαν προσλάβει....πλανάται πλάνην οικτρά. Αλλού ήταν το πρόβλημα...επίσης!

(Δεν είναι τελικά και τόσο δύσκολο να πεί κανείς την γνώμη του χωρίς να γίνει μαλλιά-κουβάρια)

pilot 767 που μακαρι να ειχες μπει σε 767 σαν κατι παραπανω απο επιβατης εστω σαν καθαριστρια ρε παλικαρι μου...dystyxws μονιμως οταν καποιος εχει αντιθετη αποψη απο σενα επιτηθεσαι φραστηκα προσβαλοντας το ηθος τη μορφωση και το χαρακτηρα του καθε αατομου που εχει αντιθετη αποψη ειδικα για την αμερικη!!Ελεος συμμορφωσου λιγο σε βαρεθηκαμε ειλικρινα...καταλαβαινω η ηλικιας σου ειναι που σε ωθει στη παρακμη το αιμα σου βραζει αλλα ξεσπασε πουθενα αλλου αλλωστε η χειρονακτικη εργασια προκαλει καταπονηση και εκτονωση ενεργειας!!!Καλο θα ειναι να αρχισεις με μια ωρα τη μερα να δουμε και τα αποτελεσματα της θεραπειας!!767λογω του οτι βρισκεσαι στο ανθος της ηλικιας σου και εισαι ακομα στα 20 χρειαζεσαι πολλα ψωμια για να κρινεις μεγαλυτερους σου οποτε συνεχισε να ζημωνεις καμια 5ετια ακομα και ισως εχεις φτιαξει κανα φρατζολακι!!Το να λες τους συνανθρωπους σου ανοητους να κατακρινεις και να επιτηθεσαι φραστικα ειναι συμπτωματα της εφηβιας σου που πιθανον ακομα σε σενα καλα κρατει!!και ολα αυτα επειδη καποιος εχει αντιθετη αποψη απο σενα που δυστυχως μιλας χωρις να εχεις ουδεμια εμπειρια κθοτι δυστυχως το ξερεις οτι εισαι μολις 20 και ακομα βρισκεσαι στην διαδικασια επιλογης!!!ας μην το αναλυσουμε αλλο πιθανον να πεισεις τους αλλους οτι εισαι επαγγελματιας μα οταν θα χρειαστει να βρεθειτε απο κοντα θα καταλαβουν οτι εγω ηδη γνωριζω!!Σου ευχομαι να τα καταφερεις με την αμερικα αν και σε υπολογιζω να γυρας με κανα χαρμουγκερ στο χερι απο τα μακ και κατα 100 κιλα πιο παχυς....τοτε στο κοκπτι δε θα χωρας αλλα πανω απολα στη βα΄λιτσα σου ισως να εχεις και κανα cpl!!Δυστυχως λογω της νοημοσυνης σου δε καταφερες να περασεις σε ελληνικο πανεπιστημιο και δε το κατακρινω απλα σα μεγαλυτερο σου σε συμβουλευω να μη κρινεις ωντας ασχετος!!!οταν με το καλο αποφασισεις τη σχολη που θα πας και οοοοοοταν και αν με το καλο τελειωσεις τοτε ξαναμπες εδω περα να μας πεις την εμπειρια σου ....μεχρι τοτε μη βαζεις πολυ κετσαπ μπας και γλιτωσεις κανα κιλο θα εχεις προβληματα στη προσγειωση!!! :twisted:

Lorenzo, παρ'όλο που λυπάμαι για το ύφος, πάλι καλά που έκανες edit το πόστ σου, αν και πρόλαβα να το δώ ! ;)

εκανα λαθος γτ στην αρχη νομιζα πως εγραψες κι εσυ για μενα...αλλα δυστυχως ολο το κειμενο ηταν γραμμενο απο τον 76 ...αχ αυτο το παιδι!!!για σενα συγνωμη!!αλλα ελεος ολο κονταρομαχιες εδω μεσα τοσες που ριχνουν το επιπεδο ....πολιτισμενοι ειμαστε και στα φορουμ συνηθως παραθετουν την αποψη τους ο καθενας ξεχωριστα!!το αν καποιος εχει διαφορετικη γνωμη τη παραθετει με επιχειρηματα και δεν επιτηθεται στον αλλο....!!

ειναι χαρακτηριστικο δειτε ποσοι διαβασαν και ποσοι απαντησαν... viewtopic.php?f=24&t=6019 ποιος λοιπον θα μιλησει για διαφορα μεταξυ us kai uk εχει κανεις εμπειρια πανω στο θεμα το ποστ απανταει πως δυστυχως ΟΧΙ!!!μονο 5 εχουν ασχοληθει ειτε επαγγελματικα ειτε ερασιτεχνικα με το θεμα!!

Επειδή προς κακή σας τύχη υπάρχει και εδώ κάποιος που διαβάζει τα όσα γράφονται, οι κ. lorenzo και pilot767 ας κάνουν ένα διάλλειμα από τις συζητήσεις μας για 2 εβδομάδες. Κρίμα είναι μεν, αλλά τα προβλήματα που έχετε μεταξύ σας να τα λύσετε έξω από το φόρουμ αυτό.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.