Πάμε σε άλλες πολιτείες...

flightnumber":yzbn9duh said:
Υπάρχουν πάρα πολλές δουλειές εποχιακές και μή που δεν επαρκεί το δυναμικό του νησιού, και νέοι που δέ θέλουν να δουλέψουν για 1000Ε...

Αν το καταλαβα αυτο (το bold) οπως το εννοεις, σε ποιον πλανητη ζεις??????????? :shock: :oops: :?

seven4seven":255s0vhf said:
flightnumber":255s0vhf said:
Υπάρχουν πάρα πολλές δουλειές εποχιακές και μή που δεν επαρκεί το δυναμικό του νησιού, και νέοι που δέ θέλουν να δουλέψουν για 1000Ε...

Αν το καταλαβα αυτο (το bold) οπως το εννοεις, σε ποιον πλανητη ζεις??????????? :shock: :oops: :?
Στον πλανήτη Κρήτη! :D

COMPUTERISE":24v4yg7v said:
Ρίξτε μιά ματιά για πλάκα στο report μου γιά την τοσκάνη και μετά μιλήστε μου για Ελληνικό τουρισμό και Ελληνικά χωριά!!

οταν οι γειτονες εχουν φτασει να αναγαγουν σε μυθο ενα κρασι τι να πουμε και εμεις για τουριμσο και μαρκετινγ...το κιαντι...ειναι απο μονο του ενας λογος να πας Ιταλια...

οσο για την Ελληνικη επαρχια....flighnubmer επετρεψε μου να διαφωνησω....απο επαρχια καταγομαι....και δεν ειμαι και τοσο ευχαριστημενος...σε καταλαβαινω..εισαι κρητικος..αγαπας τον τοπο σου...και καλα κανεις..αλλα η δικη μου αληθεια ειναι πως με εξαιρεση τα χανια...ολες οι πολεις της κρητης..ειναι....για γκρεμισμα...ειδικα το Ηρακλειο...το οποιο δεν εχει να ζηλεψει τιποτε σε τσιμεντο απο την Θεσσαλονικη....
οσο για το.."αν πεινασεις βραδιατικα στην τοσκανη"..πρεπει να ξερεις φιλε μου πως αποτελεσμα μιας καλης ζωης ειναι και η σωστη διατροφη σε σωστες ωρες.. ;)
η ελλαδα ειναι για το γερμανο οτι η χαλκιδικη για τον θεσσαλονικιο...
και οι δυο εχοθυν εξωχικο..και οι δυο την αγαπουν...αλλα κανεις δεν μετακομιζει με τιποτε μονιμα εκει...

ειναι το τελευταιο μου ποστ σ αυτο το τοπικ..ειπα την αποψη μου...στοχος μου δεν ειναι να σε πεισω να μετακομισεις... ;)

flightnumber":2ssrjeda said:
Σε πληροφορώ, από προσωπική πάντα εμπειρία, ότι έχεις λάθος.Τί θα πεί πέρα από Αθήνα κ Θεσ/νίκη δεν υπάρχει?Επειδή το λές εσύ?Και ποιός είσαι εσύ(ή ο κάθε εσύ!)?Ο παντογνώστης!

Έλα ντε, αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ. Ποιός είναι αυτός ο Computerise που θα μας πει εμάς τι είναι ποιοτικό και τι όχι. Μας αποκρύπτει ότι δεν έχει πάει Αυστραλία, Μογγολία και Φεγγάρι (δε βρήκα σχετικά τριπ ρηπόρτς από την Αναζήτηση) και μας το παίζει αυθεντία για όλα τ'άλλα.

Σε πληροφορώ ότι στην Κρήτη η ποιότητα ζωής είναι σε πολύ καλό επίπεδο Χανιά-Ηράκλειο κλπ.Η ανεργία είναι στα μικρότερα επίπεδα,σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και με ΕΕ,Μάλιστα υπάρχει αεργία!Υπάρχουν πάρα πολλές δουλειές εποχιακές και μή που δεν επαρκεί το δυναμικό του νησιού, και νέοι που δέ θέλουν να δουλέψουν για 1000Ε....

Kι εγώ σε πλήροφορώ ότι αν έχεις πιάσει "την καλή" και δεν έχει χρειαστεί να βγεις στην αγορά εργασίας (ήτοι δεν έχεις ανάγκη να δουλέψεις), δε χρειάζεται να αγωνιάς για ποιότητα ζωής, όπου κι αν ζεις. Δεν ξέρω βέβαια αν οι εκ Κρήτης φίλοι, που είναι και τόσο υπερήφανοι για τον τόπο τους θα συμμερίζονταν τη θέση του flightnumber για την άρνηση εργασίας για €1000.

Είπα και πρίν πολλά προβλήματα υπάρχουν,αλλά γίνονται προσπάθειες από ιδιωτική κυρίως πρωτοβουλία.

Γι' αυτό κι εγώ πληρώνω €1400 το χρόνο για ιδιωτική ασφάλιση. Γιατί αν όντως είχαμε ποιότητα ζωής, θα είχαμε κι ένα σοβαρό σύστημα υγείας δε θα φοβόμασταν μην πέσουμε στα δίχτυα του ΕΣΥ και του ΙΚΑ και να περιμένουμε τρεις μήνες για μία εξέταση από τα ιατρεία του ΙΚΑ. Επίσης όποιος από τους φίλους του φόρουμ έχει κάποιον παππού ή γιαγιά που τα βγάζει πέρα με μία σύνταξη, ας μου στείλει πμ.

Για πήγαινε να μείνεις μόνιμα στην Τοσκάνη ή και σε κάθε μέρος στην ιταλία και γύρω στις 12 με 1 το βράδυ να σε πιάσει πείνα και τα ξαναλέμε.Αυτό για μένα είναι αλλο ένα "στοιχείο" ποιότητας ζωής!

Τώρα αν για σένα ποιότητα ζωής σημαίνει να βρίσκεις ανοικτό μίνι-μάρκετ, εστιατόριο, σουβλατζίδικο ή ότιδήποτε άλλο, στη 1 το πρωί, τότε πάω πάσο. Όπως επίσης δεν θεωρώ τεκμήριο ποιότητας ζωής να τραγουδάει στην πόλη μου ο Βέρτης, η Πάολα ή ο Μαρτάκης και να ξημεροβραδιάζονται εκεί από τα δεκατριάχρονα μέχρι τους πενηντάρηδες.

Καλό είναι να ενθουσιαζόμαστε και να πέρνουμε ιδέες από τα μέρη που επισκεπτόμαστε,αλλά από την άλλη να μή τα Θεοποιούμε!

Εγώ πάλι προτείνω να έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά μας για να καταλαβαίνουμε καλύτερα τι γίνεται γύρω μας. Κόστος ζωής Κεντρικής Ευρώπης και Ελληνικοί μισθοί είναι πράγματα ασυμβίβαστα.

Αυτά είχα να πω....

Μπράβο aakunz νιώθεις "πιό έξυπνος" τώρα?Λυπάμαι γιατί αν και έχεις κάνει 700+ δημοσιεύσεις ρίχνεις πολύ το επίπεδο,οπότε δε θα πολυασχοληθώ μαζί σου.Πρέπει να γίνονται σεβαστές όλες οι απόψεις, μερικοί σα κοράκια που διψούν για αίμα περιμένετε και πάντα απαντάτε,και εκεί που δέ σας παίρνει!Έχω πεί όμως πολλές φορές,ότι το πιο εύκολο πράγμα και για μένα είναι να αρχίσω τις ειρωνίες,τις εξυπνάδες κλπ αλλά σέβομαι αρκετά σοβαρά άτομα που βλέπουν τα γραφόμενα και πιστεύω ότι δεν αξίζει να ασχολούμαι με 5-6 "εξαιρέσεις".Όπως άλλωστε γράφεις και κάτω-κάτω ο καύσωνας μπορεί να χτύπησε μερικούς στο φόρουμ...Βέβαια οι "πλακίτσες" που κάνουν, μάλλον τους χαρακτηρίζουν.
Ιδιωτική ασφάλιση πληρώνει ο μισός πλανήτης,με εξαίρεση κάποιες βόρειες χώρες που τα συστήματά τους είναι αξιοζήλευτα.Με τους μισθούς θα συμφωνίσω,αλλά να βάλουμε στη μέση και τα ενοίκια?που είναι 3-4 φορές πάνω απο ελλάδα?Μήπως να βάλουμε και το αμάξι?που μόνο οι ασφάλεια είναι 5-10 φορές πάνω?Να βάλουμε τη βενζίνη του που είναι γύρω στα 30-40λεπτά/λίτρο πάνω?Να βάλουμε τα είδη πρώτης ανάγκης?Γάλα,ψωμί κλπ?Άρα μή συγκρίνουμε ότι είναι εύκολο.Όπως ζεί κάποιος στην Ελλάδα με 1000Ε, σε άλλη χώρα για να κάνει τα ίδια πράγματα θέλει 1400Ε.
Την Κρήτη τη λατρεύω,είμαι από τα Χανιά,αλλά σας πληροφορώ ότι και το Ηράκλειο αλλάζει και γίνεται όμορφο(θα πάθετε πλάκα).Οι Κρητικοί φίλοι του φόρουμ,αν ειδικότερα είναι και επιχειρηματίες γνωρίζουν καλά αυτό το "τρελλό" σενάριο που γράφω.Ναί υπάρχουν δουλειές και δεν υπάρχουν άτομα να τις στελεχώσουν, αρκετοί από βαρεμάρα!Η λεγόμενη αεργία?Έχετε υπ-όψιν τον όρο?
Τέλος είμαι της άποψης ότι ένας σημαντικός παράγοντας στη λεγόμενη "ποιότητα ζω'ης" είναι και όσα περισσότερα πράγματα-υπηρεσίες έχεις στη διάθεσή σου.Καί το φαγητό βραδυνές ώρες, και το σκυλάδικο,και η όπερα κλπ κλπ.Τί θα πεί άμα ζείς στην τοσκάνη θα τρώς "σωστές" ωρες?Για άλλο "σωστή" ώρα είναι σε μιά ώρα,για άλλο είναι βράδυ,για άλλο είναι πρωί...Δε υπάρχει κάποιος νόμος που λέει "για να έχεις καλή ζωή πρέπει να τρώς 7-8 το βράδυ!"Και γώ αν δουλεύω εκεινη την ώρα?Τέλεια η Ρώμη, αλλά πήγε 11 και πείνασα.Θα φάω τα μνημεία?:evil:Τέλειο και το κέντρο της ,αλλά θα έπινα μια μπύρα παραπάνω, ούπς πήγε 2 παρά τέταρτο όλοι για ύπνο!:evil:Γιατί το ξενύχτι βλάπτει σοβαρά την "ποιότητα ζωής".Παλιόπαιδο που μου ήθελες και μπύρα!:evil::evil:
Πιστεύω ότι είστε πιό ακραίοι από ότι εγώ αρχικά!Λυπάμαι μπορώ να πώ!
Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας!Ναι οι ιταλοί είναι μαφίες στο να προωθούν τα προιόντα τους.Στη Ελλάδα τώρα ξεκινάει αυτό,είμαστε μικρή χώρα και αποκομμένη, βαλκάνια, γύρω μας μέχρι πρότινως ήταν μόνο "εχθροί", με εξαίρεση την ιταλία.'Ομως τα καταφέραμε καλύτερα από τις άλλες βαλκανικές χώρες, δουλέψαμε περισσότερο,με αίμα πολλές φορές.Μήν είστε ετιμοπόλεμοι δικαστές, για να γίνουμε γερμανία έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.Και μακάρι να μή γίνουμε ποτέ είναι η άποψή μου(σε μερικούς τομείς).
Τέλος φίλε nofrills μή κάνεις τον κόπο να φύγεις από τη συζήτηση,μάλλον εγώ και οι απόψεις μου (σωστές κ λανθασμένες) δέ έχουν θέση εδώ.

seven4seven":awsdk503 said:
Και τολμαμε να λεμε τους Ιταλους "ουνα φατσα, ουνα ρατσα", που τουλαχιστον παραγουν/εξαγουν ΠΟΛΛΑ πραγματα. Βαρια βιομηχανια, ειπατε???

Με τους νότιους Ιταλούς είμαστε ούνα φάτσα. Αυτοί ούτε από βιομηχανία ξέρουνε ούτε από ποιότητα ζωής. Αυτοί είναι όλο αμόρε, τσαμπουκάδες και βαρκάδες. Πρέπει να φταίει ο ήλιος, δεν εξηγείται αλλιώς !

flightnumber":awsdk503 said:
........Δεν είναι τυχαίο ότι τα μισά χωριά της Κρήτης(και όχι μόνο) έχουν γεμίσει με γερμανούς,γάλλους και άλλες εθνικότητες που μένουν μόνιμα(χειμώνα-καλοκαίρι).........

Μμμ, ναί. Αυτό το έργο δεν παίζεται μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Νότια Ευρώπη. Στην Ισπανία και στη νότια Γαλλία είναι από τις πιό ανθίζουσες επιχειρήσεις η πώληση ακινήτων σε Βορειοευρωπαίους. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που μετακομίζουν στον "ήλιο" μόνιμα, είναι συνταξιούχοι σχετικά ματσωμένοι. Αυτοί, έχουν τελειώσει την καρριέρα τους, τα παιδιά τους έχουν μεγαλώσει πιά, και τα πρός το ζείν τα έχουν χωρίς να έχουν να πολεμάνε με την ελληνική καθημερινότητα.
Ξέρεις πού αλλού γίνεται της τρελλής με αγορά ακινήτων αυτήν την στιγμή? Στην Βουλγαρία. Σαφώς πιό φτηνά ακόμα, εξυπηρετεί και χαμηλώτερα βαλάντια.

flightnumber":awsdk503 said:
Στον πλανήτη Κρήτη! :D

Εδώ φίλε flightnumber, έχεις απόλυτο δίκιο. Ας είναι καλά οι ελιές, τα σταφύλια και οι τουρίστες. Στην Κρήτη είναι ζάχαρι. Και εγώ από εκεί είμαι και ξέρω. Γύρω από την πλατεία Κοραή στο Ηράλειο, 2 το μεσημέρι, 5.000 άτομα για καφέ στάνταρντ. Αθλητική εφημερίδα και ο μήνας έχει εννιά.

gonso":we7rris0 said:
Με τους νότιους Ιταλούς είμαστε ούνα φάτσα. Αυτοί ούτε από βιομηχανία ξέρουνε ούτε από ποιότητα ζωής. Αυτοί είναι όλο αμόρε, τσαμπουκάδες και βαρκάδες. Πρέπει να φταίει ο ήλιος, δεν εξηγείται αλλιώς !

Και τι σε παραξενευει? Οι προγονοι τους Ελληνες ητανε! Το εχει το γονιδιο! ;) Περα απο ζην πλακα μας. Πιστευω εχουμε αρχισει να ξεφευγουμε. Φιλε flightnumber σε καποια σημεια ισως να σου δωσω μερικο δικιο. Αλλα μη γενικευεις καποια πραγματα. Στο Μοναχο π.χ. μεσα στην εβδομαδα στις 11 τη νυχτα ειναι ολα τεζα. Μερικες "νησιδες" διασκεδασης μονο. Σε αντιθεση, αμα πας Φρανκφουρτη, Αμβουργο Βερολινο, ακομα και μεσα στην εβδομαδα η νυχτερινη ζωη σφρυζει. Αλλα κοιτα απο την αλλη την οικονομια του Μοναχου, με την οικονομια των αλλων πολεων. Τα εισοδηματα της οικονομιας της πολης ειναι πιο πολλα απο αυτα ολης της Ελλαδας! Οποτε καποιοι παραλληλισμοι ειναι ατυχεις.

flightnumber":dvzb62xa said:
Μπράβο aakunz νιώθεις "πιό έξυπνος" τώρα?Λυπάμαι γιατί αν και έχεις κάνει 700+ δημοσιεύσεις ρίχνεις πολύ το επίπεδο,οπότε δε θα πολυασχοληθώ μαζί σου.Πρέπει να γίνονται σεβαστές όλες οι απόψεις, μερικοί σα κοράκια που διψούν για αίμα περιμένετε και πάντα απαντάτε,και εκεί που δέ σας παίρνει!

Κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να επιτίθεσαι κατ' αυτόν τον τρόπο σε όποιον δε συμφωνεί μαζί σου και σου αντιπαραβάλλει επιχειρήματα και να τον κατηγορείς ότι ρίχνει το επίπεδο ή ότι το παίζει παντογνώστης. Αν θέλω μπορώ να αρχίσω να λέω κι εγώ τέτοια αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η συζήτηση δεν θα καταλήξει πουθενά.

Μας αποδεικνύεις με πρωτότυπο τρόπο ότι στη χώρα μας έχουμε ποιότητα ζωής που την αναγνωρίζουν και οι ξένοι επειδή οι ξένοι έχουν αγοράσει σπίτια σε διάφορα χωριά των νησιών μας. Συγγνώμη αλλά αυτό δε με πείθει εμένα. Αν όντως μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες των συμπατριωτών μας σε ποιότητα ζωής, τότε γιατί δεν τα κρατούσαν οι Έλληνες; Άρα οι Έλληνες που δεν αγοράζουν σπίτια στη Γερμανία, την Προβηγκία ή την Ισλανδία σημαίνει ότι έχουν λύσει τα προβλήματά τους ή ότι οι περιοχές αδυνατούν να προσφέρουν ποιότητα ζωής;

Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, το να συγκρίνει κανείς το βιοτικό επίπεδο στα Βαλκάνια και την Αφρική με αυτό της Ελλάδας, σαφώς και κάνει τη χώρα μας να μοιάζει με παράδεισο. Το αν ξεχωρίσαμε από τις άλλες βαλκανικές χώρες σαφώς και δεν έχει να κάνει μόνο με τις δικές μας προσπάθειες. Μην ξεχνάς τι ήταν τα Βαλκάνια μέχρι το 1990. Ένα διαμετρικά αντίθετο πολιτικό σύστημα.

Δε λέω, ωραίος ο καφές στο Μοναστηράκι (€4 βέβαια, περισσότερο και από όσο στη Γερμανία) αλλά βαρέθηκα να βλέπω τη μιζέρια του Μοναστηρακίου και να μου την παρουσιάζουν ως φολκλόρ. Το ίδιο ισχύει και για τα Hummer που βλέπω στην Παραλιακή. Το ότι κοστίζουν 150 χιλιάδες ευρώ, εμένα δε μου ανεβάζει το βιοτικό επίπεδο, άσε που είναι εντελώς εκτός τόπου το θέαμα.

Αυτά προς το παρόν...

Σε ολα τα πραγματα στη ζωη υπαρχουν παντοτε δυο οψεις.
Το να βλεπεις μονο τη μια ειναι κακο για τον εαυτο σου κυριως και μετα και για τους αλλους.
Το οτι αγαπαμε την πατριδα μας δε σημαινει οτι πρεπει να μας τυφλωνει και να μη βλεπουμε τα στραβα της (τα οποια ειναι δυστυχως πολλα) γιατι ετσι θα μενουμε παντα πισω και δε θα αλλαζει τιποτα.
Η Ελλαδα εχει πολυ δρομο να διανυσει ακομη στο να γινει σαν τις χωρες της Βορειας Ευρωπης.Ισως να μη μπορει και να γινει ομως ακριβως γιατι δεν ειναι χωρα της Βορειας Ευρωπης.Και γιατι θα επρεπε αλλωστε;
Γιατι πρεπει η Ελλαδα να εχει βαρια βιομηχανια;Η Ελλαδα εχει αλλες βιομηχανιες που δεν εχουν αλλες χωρες και θα μπορουσε να αναπτυξει αυτες αλλα δυστυχως την εχει φαει ο χαβαλες,τον οποιο εχουμε αρχισει και να τον θεωρουμε και προσον αντι να ντρεπομαστε για αυτο.
Πιστευω πως ηΕλλαδα ειναι μια μικρη χωρα και για αυτο το λογο δε θα μπορεσει ποτε να γινει σαν τις μεγαλες χωρες.Ομως,μπορει με λιγη οργανωση να γινει ενας πραγματικα μικρος παραδεισος.Αρκει να αφησουμε τη γκρινια και να δουλεψουμε,αρκει να ξεχασουμε τις κακες συνηθειες.Οποιος δεν ειναι διατεθιμενος να το κανει αυτο και απλα περιμενει η Ελλαδα να γινει τελεια για αυτον (με την προσπαθεια μονο των αλλων) ειτε που μπορει να φυγει να παει να μεινει σε οποιαδηποτε πολιτισμενη αλλη χωρα( μεινουμε και λιγοτεροι,δε θα ηταν κακο) η που να περιμενει οτι δε θα αλλαξει τιποτα οποτε ας σταματησει τουλαχιστον να γκρινιαζει.
Καπου διαβασα παραπανω για το Βερολινο.Καποιος το αναφερει ως υπεροχη πολη κλπ.Εγω εχω τελειως διαφορετικη αποψη.Ηταν μια πολη με μιζερους κατοικους,με μια αρχιτεκτονικη που ακομη ψαχνεται αναμεσα στο μοντερνο-φουτουριστικο και στο κλασικο (αυτο μπορει να αρεσει σε καποιους ,εμενα αυτο το μπλεξιμο με αγχωνει) και ειχε και μια μυρωδια ασχημη αυτη η πολη,παντου...
Βεβαια κανεις δε μπορει να αμφισβητησει το ποσο ομορφη πολη ειναι η Στοκχολμη για παραδειγμα αλλα ειναι και η πολη με το μεγαλυτερο αριθμο αυτοκτονιων παγκοσμιως.Κατι μαλλον δεν παει καλα με την ποιοτητα ζωης τους...
Και κατι αλλο που μου εκανε εντυπωση:ποια ειναι αυτη η ερευνα που εβγαλε την καλυτερη πολη το Μοναχο διοτι εγω πριν μερικους μηνες διαβασα σε μια εφημεριδα οτι καλυτερη πολη θεωρειται η Μελβουρνη,δευτερη καποια Καναδικη κλπ και μου εκανε εντυπωση γιατι οι Ευρωπαικες πολεις ηταν πολυ παρακατω.Στην ερευνα που αναφερετε εσεις εδω μονο για Ευρωπαικες πολεις μιλατε.

Καλημερα σας!

Φίλε flightnumber ,

Πρώτα απόλα δεν χρειάζεται να εκνευρίζεσαι όταν οι άλλοι δεν συμφωνούν μαζί σου και πολύ περισσότερο δεν πρέπει να χαρακτηρίζεις άλλους με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς ειδικά όταν πρόκειτε για άτομα που έχουν κερδίσει τον σεβασμό και την αγάπη όλων στο forum όπως ο aakunz. Πρέπει να καταλάβεις ότι χαρακτηρισμοί (ρίχνεις το επίπεδο, κοράκια, διψάς για αίμα, "πιό εξυπνος"κ.λ.π) δεν αγγίζουν τον φίλο μας και επιστρέφονται στον γράφοντα. Άλλωστε με αυτά που γράφει ο καθένας χαρακτηρίζει και το επίπεδό του.

Μετά την σύντομη αλλά αναγκαία παρένθεση ας πάμε στο ζουμί. Flightnumber ξέρεις που ζεις ή έχεις την εντύπωση ότι ζεις σε κάποιο κρυμένο παράδεισο; Πρώτα απόλα να διευκρινήσω ότι τιμώ και αγαπώ την Κρήτη ( ο συναιτέρος μου είναι από εκεί άλλωστε) και γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η άποψη σου γιά τα 1.000euro μηνιαίως που υποστηρίζεις ότι εύκολα μπορεί να κερδίσει ένας νέος σήμερα στην Κρήτη. Δύο τινά λοιπόν πρέπει να συμβαίνουν, ή να είσαι κάπως υπεβολικός γιατί αλλιώς θα είχε σπεύσει μέχρι και ο επιστήμονας φίλος σου που εργάζετε γιά περίπου τόσα στην Ιταλία ή το πνευματικό επίπεδο των συμπατριωτών σου είναι τόσο χαμηλό που απαξιώνουν δουλειές τέτοιου χρηματικού επιπέδου. Εν κατακλείδι πιστεύω ότι το φαινόμενο πρέπει να μελετηθεί από διαπρεπείς οικονομολόγους μιά και η ανεργία είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα παγκοσμίως.

Συνεχίζω γιά την αγαπημένη σου Κρήτη και το επίπεδο ζωής στο νησί. Εάν κάποιος αρρωστήσει σοβαρά , κτύπα ξύλο στα Χανιά, ποιές είναι οι επιλογές του; H πρώτη του είναι να κάνει τον σταυρό του, η δεύτερη να πάει δυό ώρες δρόμο στο νοσοκομείο του Ηρακλείου και εκεί αν διαπιστωθεί ότι η κατάσταση του είναι σοβαρή να αναχωρήσει πάραυτα για Αθήνα. Μην προσπαθήσεις να με διαψεύσεις το ζήσαμε πέρσυ το Σεπτέμβρη με το μωρό της αδελφής του συνεταίρου μου και τραβάγαμε τα μαλλιά μας.
Θα μου πεις βέβαια ότι το φαινόμενο της περίθαλψης δεν είναι πρόβλημα μόνο της Κρήτης αλλά όλης της Ελλάδας συμφωνώ απόλυτα, είναι το επίπεδο ζωής που λέγαμε.

Με χαρά διάβασα ότι η Κρήτη έχει Όπερα και όχι μόνο μπουζουκλερί και καφετέριες. Θα ήθελα να με πληροφορήσεις για το πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου μιά και το καλοκαίρι θα παρακολουθήσω παραστάσεις στην Όπερα της Λάρισας. Γιά να μιλήσουμε σοβαρά, επίπεδο διασκέδασης στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Προς Θεού δεν θέλω να πω ότι δεν υπάρχει διασκέδαση χωρίς όπερα ή οτι είμαι τακτικός θαμώνας αλλά είναι τραγικό ότι δεν υπάρχει ούτε μία όπερα στην Ελλάδα. Η Λυρική σκηνή της Αθήνας είναι ένα αίσχος που προσβάλλει τους καλλιτέχνες. Και όχι μόνο όπερα αλλά και αίθουσες συναυλιών, χορού κ.λ.π. Ενδιαφέρον θα ήταν να μας πεις πόσες κινηματογραφικές λέσχες και πόσα πειραματικά θέατρα υπάρχουν στο νησί για να καταλάβουμε με τι μεγαλώνει η νεολαία.

Φίλε μου μην το τραβάς το πράγμα άλλο μπάζει από παντού. Ειπαμε κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες αλλά η Ελλάδα δεν συγκρίνετε με τις σοβαρές Ευρωπαικές χώρες. Με την Ρουμανία ίσως, με την Τουρκία σίγουρα αλλά ως εκεί. Μην τρέφεις αυταπάτες. Ζεις σε μιά σχετικά όμορφη πόλη όπως τα Χανιά αλλά μην στέκεσαι στην Χαλέπα και στο λιμάνι (που κι αυτό ρε γαμώτο έργο των Ιταλών είναι) και δες την καινούργια πόλη των Χανίων τι χάλι έχει και μετά πήγαινε νοερά στο Toledo, την Blois , την Perugia η σύγκριση αποτελεί ύβρη. Θα έχεις δει σίγουρα τι έχει φτιάξει το Ελληνικό επίπεδο ζωής στη Γεωργιούπολη, στη Χερσόνησο, στα Σφακιά. Μέρη που αν ήταν στην Ευρώπη θα ήταν στολίδια στην Ελλάδα μόνο λύπηση προκαλούν

Υ.Γ 1. Μιά και μιλάμε για επίπεδο πολιτισμού στην Κρήτη μάθε ότι στο Φόδελε το μέρος που γεννήθηκε ο EL GRECO φτιάχτηκε ένα μουσείο. Πήγαμε να το δούμε και το βρήκαμε κλειστό Ιούλη μήνα. Εκπληκτοι ρωτήσαμε και μας είπαν ότι ο φύλακας πήρε άδεια και θα γυρίσει σε μιά βδομάδα!!

Υ.Γ 2. Όταν θα πας στην Ευρώπη μην διστάσεις να μου στείλεις p.m για να σε πληροφορήσω σαν παντογνώστης που είμαι που μπορείς να φας αργά, φτηνά και καλά. Να ρωτάς να μαθαίνεις.