Πάμε σε άλλες πολιτείες...

Καποιος αν έχει σχετικη πληροφορηση να μοθ πει ποσο κανει ενα μικορ μποθκαλακι νερο στη Γερμανια η στην Ολλανδια...
Ασχετο λιγο αλλα απο το σχετικο σχολιο για το μπουκαλακι και απο προσφατη εμπειρία σε εκείνα τα μέρη, δεν δείχνω πλέον καμιά συμπάθια για αυτό το πράγμα...

marioskef":2qpn2pb8 said:
Καποιος αν έχει σχετικη πληροφορηση να μοθ πει ποσο κανει ενα μικορ μποθκαλακι νερο στη Γερμανια η στην Ολλανδια...
Ασχετο λιγο αλλα απο το σχετικο σχολιο για το μπουκαλακι και απο προσφατη εμπειρία σε εκείνα τα μέρη, δεν δείχνω πλέον καμιά συμπάθια για αυτό το πράγμα...

αν παρεις ενα μικρο μπουκαλι νερο απο εφημεριδοπωλειο στο βερολινο ισως χρειαστει να πληρωσιες 1-1,2 εθρω..αν το παρεις απο μικρο σπουπερμαρκετ ακριβως διπλα θα πληρωσεις... 0,5...

εγω παντως επαιρνα νερο απο supermarket στην potsdamer (aldi) και πληρωνα 0,25 το 1,5l....

flightnumber":7nbdy4g2 said:
Καλές και οι έρευνες!Αλλά τους βλέπουμε τους κατοίκους του Μόναχου και ΟΛΗΣ της βόρειας ευρώπης κάθε καλοκαίρι πώς τρελλένονται ερχόμενοι Ελλάδα και Κρήτη.
Η άποψή μου είναι πως ζούμε πολύ καλύτερα από σχεδόν όλους τους λεγόμενους ανεπτυγμένους, αλλά πάλι γκρινιάζουμε γιατί δε μας αρέσει τίποτα.Έχουμε το χρόνο για καφέ,ταξίδια,χαβαλέ,και εξόδους και δε περιμένουμε σα λυσσασμένοι να έρθει το καλοκαίρι για να πάμε σε μια "υπ-ανάπτυκτη" χώρα σα τα ζώα(πολλοί από αυτούς) να διασκεδάσουμε.Η ζωή στην Ελλάδα είναι πολλοί μήνες το χρόνο χαβαλές!Βέβαια μέσα σε όλα υπάρχουν και οι λαμπρές εξαιρέσεις πχ.Παρίσι,Βερολίνο κλπ που οι άνθρωποι έχουν μία κουλτούρα,αλλά έχουν και φράγκα.Το κλίμα της Ελλάδας είναι ευλογημένο, συντελεί και αυτό στο να υπάρχει κίνηση όλο το χρόνο και προπαντώς καλή διάθεση.
Δεν αμφισβητώ ότι υπάρχουν πόλεις αξιόλογες για να ζεί κανείς,προσωπικά έχω μερικές(με πρώτη στη λίστα το Παρίσι), αλλά το θέμα "ποιότητα ζωής" είναι πολύ γενικό και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που είναι αδύνατον να μετρηθούν,κατά τη γνώμη μου.Αυτά για την ώρα...

Kαλο θα ήταν να προσέχουμε τα λόγια μας και να είμαστε λίγο πιο κόσμιοι στις εκφράσεις μας. :!:

MUC

Ανάλογα από που το παίρνεις, 0,50 € το 1,5 λίτρο έως 1,80 € το 0,5 λίτρο. Βεβαια υπάρχουνε και deluxe νεράκια και μαγαζάκια αλλα μιλάμε για standard. Μιλάω για Μοναχο, έτσι? Για Ολλανδία δεν ξέρω

Φίλοι μου που έχουν ταξιδέψει πρόσφατα Ιταλία (Ρώμη) και Ισπανία (Μαδρίτη-Τολέδο) είπαν πως το μικρό μπουκαλάκι νερό το πλήρωναν €3. Προφανώς εδώ στην Ελλάδα είναι ελάχιστα τα μέρη που κοστίζει τόσο (αμφιβάλλω ακόμα και για την Ακρόπολη, πιο φτηνό πρέπει να είναι). Βέβαια είμαστε ακριβότεροι σε άλλα (καφές €2-4 στην Ελλάδα και €1 στην Ισπανία). Μου έχει τύχει στη Ρόδο να πληρώσω για 0,5L μπύρα €4 τη στιγμή που στο Leeds της Αγγλίας έχει 1 λίρα (πάλι σύμφωνα με γνωστούς) και στη -φοιτητούπολη- Κομοτηνή κοστίζουν €4-6 τα 330ml. Αυτά!

flightnumber":305rrqq8 said:
Η άποψή μου είναι πως ζούμε πολύ καλύτερα από σχεδόν όλους τους λεγόμενους ανεπτυγμένους, αλλά πάλι γκρινιάζουμε γιατί δε μας αρέσει τίποτα...

Σαφεστατα. Δεν αλλαζω με τιποτα την Εθνικη στις 7 το πρωι και στις 4 το απογευμα, την μεσοτοιχια, τις κολλημενες πολυκατοικιες, αλλα και τους τελειους δρομους, την καλη σημανση, τα μεγαλα πεζοδρομια, τα παρκα, την καθαριοτητα, τον καθαρο αερα, και τοοοσα αλλα που μας προσφερει η πανεμορφη Αθηνα μας! :stupid:

Αυτο ηταν παντα το χουϊ του Ελληνα. Πως θα κανει χαβαλε. Δουλεια τιποτα. Και τολμαμε να λεμε τους Ιταλους "ουνα φατσα, ουνα ρατσα", που τουλαχιστον παραγουν/εξαγουν ΠΟΛΛΑ πραγματα. Βαρια βιομηχανια, ειπατε???

Χμμ!Είναι πάρα πολλά αυτά που θέλω να πώ....
Ήμουν το παραδέχομαι λίγο ακραίος...
Θα απαντήσω γενικά και κάθένας από σας καταλαβαίνει πού αναφέρομαι.
Όταν εννοώ καλύτερη ποιότητα ζωής δεν αναφέρομαι απαραίτητα στις πόλεις Αθήνα-Θεσ/νίκη.Το ότι παρουσίασα την Ελλάδα σαν "παράδεισο" οφείλεται στο ότι ταξιδεύω και ζώ κοντά 9 χρόνια εξωτερικό, μόνο έτσι μπορείς να συγκρίνεις είμαι σύμφωνος σε αυτό...
Η Ελλαδα μας ουσιαστικά αναπτύσσεται τα τελευταία 20 χρόνια, είναι λογικό ότι θα βρίσκεται πίσω σε σχέση με άλλες χώρες στον τομέα της πολεοδόμισης πόλεων,φύση,τεχνολογία,μεταφορές και πολλά άλλα.
Και γώ έπαθα πλάκα επισκεπτόμενος το Βουκουρέστι,σε περιοχές "ξεχασμένες" απ'το Θεό να υπάρχει το σύστημα με τους σωλήνες και τα σκουπίδια!Αλλά αυτά έγιναν προπολεμικά και διατηρήθηκαν.Δηλαδή ακόμα και αυτό είναι μια κληρονομιά για την πόλη...
Οι μεταφορές,υποδομές,πάρκα δε φτιάχνονται σε 1 ούτε 2 χρόνια, οι κάτοικοι της Αθήνας πλέον όμως έχουν ένα πανέμορφο μετρό,περιφεριακούς κλπ
Αυτά μένουν στην πόλη και μόνο εξελίσσονται.
Κάποιος φίλος ανέφερε ότι οι ξένοι μας βλέπουν σα μια "μιζερη" επαρχία, κάνει μεγάλο λάθος, μας βλέπουν έτσι μέχρι να μας επισκεφτούν, άπαξ και έρθουν ξέρω πολλά άτομα που θα θέλαν να πεθάνουν στην Ελλάδα.Δεν είναι τυχαίο ότι τα μισά χωριά της Κρήτης(και όχι μόνο) έχουν γεμίσει με γερμανούς,γάλλους και άλλες εθνικότητες που μένουν μόνιμα(χειμώνα-καλοκαίρι).Οι ομορφιές της χώρας μας είναι ατελείωτες.Λάθη έχουν γίνει πολλά, αλλά μια σύντομη ιστορική αναδρομή θα τα εξηγούσε όλα.
Επιμένω να τονίζω ότι ο όρος "ποιότητα ζωής" 'εχει να κάνει με πάρα πολλούς παράγοντες που πολλές φορές είναι και υποκειμενικοί...
Όσον αφορά την ιταλία, είναι σε χειρότερη κρίση από εμάς.Καθώς ναι μέν έχει βιομηχανίες(που εξάγουν) αλλά ανήκουν σε 2-3 άτομα.Ο μισθοί είναι χάλια και η ζωή είναι πολύ ακριβή, μη μιλήσουμε για την ιταλική γραφειοκρατεια....Μισθός φίλου μου στη φίατ, με 10 χρόνια σπουδές(πτυχία,μεταπτυχιακά κλπ) 1100Ε, και μιλάμε για αριστούχο μηχανικό από τους λίγους στον κόσμο...
Γι αυτό μη φέρνουμε παραδείγματα άλλες χώρες που δεν έχουμε ιδέα τι παίζεται...
Τέλος, εγώ προσωπικά δεν έχω δεί Έλληνα-ρομπότ.Πώς να το κάνουμε είμαστε μεσογειακός λαός, και 10 ώρες να δουλεύεις τη μέρα θα βρείς το χρόνο για ένα καφέ με ένα φίλο, να κάνεις το καλαμπούρι σου.Δε θα είσαι μουντός,μονόχνωτος και ΟΛΟ το χρόνο θα φαντάζεσαι,θα ονειρεύεσαι (και θα μαζεύεις λεφτά) για να πας να τα σπάσεις 15 μέρες το καλοκαίρι στο Ελλάντα...
Αυτά για την ώρα

Φίλε flightnumber όσο πας μας μπερδεύεις και περισσότερο.

Ποιότητα ζωής στην Ελλάδα δεν υπάρχει και πολύ περισσότερο στην επαρχία.Αυτό είναι μιά πικρή αλήθεια. Οι περισσότερες επαρχιακές πόλεις σκιές του παλιού τους εαυτού βιάστηκαν και βιάζονται συνεχώς από το κράτος και εμάς τους ίδιους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η συνολική τους εικόνα να είναι απογοητευτική. Η ανεργία κατά κύριο λόγο, σε συνδιασμό με την απερίγραπτη αρχιτεκτονική κατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Ελληνικής επαρχίας διώχνουν τους ίδιους τους κατοίκους μακριά, πόσο μάλλον να προσελκύουν ξένους. Όπως σωστά είπε και ο nofrills ποιός νοήμων τουρίστας θα έρθει τον χειμώνα στην Ελλάδα για ένα weekend στην επαρχία; Παιδιά μην ωραιοποιούμε καταστάσεις, συμφωνούμε όλοι πως η Ελλάδα είναι μια πολύ ωραία χώρα αλλά μην τρελλαθούμε και τελείως!! Η χώρα μας είναι άριστη για να έρθει να ξεσκάσει ο μέσος τουρίστας κάνοντας τα μπάνια του μιά δυό βδομάδες αλλά από κει και μετά το χάος. Έχετε πάει στην Πάρο ή την Νάξο για να μιλήσουμε για δυό όμορφα Ελληνικά νησιά που σχεδόν έχουν καταστραφεί από τον τουρισμό; Προσελκύουν κατά κανόνα χαμηλού εισοδήματος τουρισμό και παρουσιάζουν απογοητευτική εικόνα. Παντου άναρχα κτισμένα rooms to let, εστιατόρια της πλάκας, όλα πανάκριβα και μετά υπάρχει το παράπονο γιατί δεν έρχονται υψηλού εισοδήματος τουρίστες.
Αυτές είναι οι τουριστικές ναυαρχίδες μας;
Για ποιά Ελληνικά χωριά μιλάμε ρε παιδιά; Tα περισσότερα ή είναι ρημαγμένα από την αστυφιλία ή τα υπέροχα παραδοσιακά οικήματα έχουν δώσει την θέση τους σε μοντέρνα κιτσάτα εξαμβλόματα!

flightnumber μου τι σχέση έχει η Ελλάδα με την Ιταλία στον τουρισμό και όχι μόνο; Πολλές φορές απορώ πως έρχονται τουρίστες στη χώρα μας. Οι Ιταλοί ή Γαλλοι έχουν πανέμορφα ζωντανά χωριά, υπέροχες μεσαιωνικές πόλεις, εξαιρετικό φαγητό, ποιοτικά καταλύματα, ξέρουν να πουλάνε την χώρα τους. Εμείς τι έχουμε? Παλιά παραδοσιακά χωριά χωρίς ένα κάτοικο, πόλεις ντροπή, πανάκριβα καταλύματα και σε μεγάλο βαθμό ανθρώπους που ζουν από τον τουρισμό και δεν ξέρουν με την συμπεριφορά τους να τον πουλήσουν!! Μα καλά, συγκρίνουμε σοβαρά την Ιταλία με την Ελλάδα τώρα; Ρίξτε μιά ματιά για πλάκα στο report μου γιά την τοσκάνη και μετά μιλήστε μου για Ελληνικό τουρισμό και Ελληνικά χωριά!!

https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?t=4582

Για την σύγκριση των μεγάλων ευρωπαικών πόλεων με την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη δεν θα σας κουράσω τα έχουν πεί άριστα ο Στέφος με τον Αλέξη.

Δεν θέλω βέβαια όλα να τα βλέπω μαύρα, η χώρα μας έχει ίσως τις ωραιότερες θάλασσες στον κόσμο, τα νησιά μας είναι μοναδικά, η νοοτροπία αλλάζει , αλλά θέλει πολύ δουλειά ακόμα για να αποκτήσουμε νοοτροπία ευρωπαική και να κουβεντιάζουμε σοβαρά για ποιότητα ζωής στην Ελλάδα.

COMPUTERISE":rpvw4skj said:
Φίλε flightnumber όσο πας μας μπερδεύεις και περισσότερο.

Ποιότητα ζωής στην Ελλάδα δεν υπάρχει και πολύ περισσότερο στην επαρχία.Αυτό είναι μιά πικρή αλήθεια. Οι περισσότερες επαρχιακές πόλεις σκιές του παλιού τους εαυτού βιάστηκαν και βιάζονται συνεχώς από το κράτος και εμάς τους ίδιους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η συνολική τους εικόνα να είναι απογοητευτική. Η ανεργία κατά κύριο λόγο, σε συνδιασμό με την απερίγραπτη αρχιτεκτονική κατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Ελληνικής επαρχίας διώχνουν τους ίδιους τους κατοίκους μακριά, πόσο μάλλον να προσελκύουν ξένους. Όπως σωστά είπε και ο nofrills ποιός νοήμων τουρίστας θα έρθει τον χειμώνα στην Ελλάδα για ένα weekend στην επαρχία; Παιδιά μην ωραιοποιούμε καταστάσεις, συμφωνούμε όλοι πως η Ελλάδα είναι μια πολύ ωραία χώρα αλλά μην τρελλαθούμε και τελείως!! Η χώρα μας είναι άριστη για να έρθει να ξεσκάσει ο μέσος τουρίστας κάνοντας τα μπάνια του μιά δυό βδομάδες αλλά από κει και μετά το χάος. Έχετε πάει στην Πάρο ή την Νάξο για να μιλήσουμε για δυό όμορφα Ελληνικά νησιά που σχεδόν έχουν καταστραφεί από τον τουρισμό; Προσελκύουν κατά κανόνα χαμηλού εισοδήματος τουρισμό και παρουσιάζουν απογοητευτική εικόνα. Παντου άναρχα κτισμένα rooms to let, εστιατόρια της πλάκας, όλα πανάκριβα και μετά υπάρχει το παράπονο γιατί δεν έρχονται υψηλού εισοδήματος τουρίστες.
Αυτές είναι οι τουριστικές ναυαρχίδες μας;
Για ποιά Ελληνικά χωριά μιλάμε ρε παιδιά; Tα περισσότερα ή είναι ρημαγμένα από την αστυφιλία ή τα υπέροχα παραδοσιακά οικήματα έχουν δώσει την θέση τους σε μοντέρνα κιτσάτα εξαμβλόματα!

flightnumber μου τι σχέση έχει η Ελλάδα με την Ιταλία στον τουρισμό και όχι μόνο; Πολλές φορές απορώ πως έρχονται τουρίστες στη χώρα μας. Οι Ιταλοί ή Γαλλοι έχουν πανέμορφα ζωντανά χωριά, υπέροχες μεσαιωνικές πόλεις, εξαιρετικό φαγητό, ποιοτικά καταλύματα, ξέρουν να πουλάνε την χώρα τους. Εμείς τι έχουμε? Παλιά παραδοσιακά χωριά χωρίς ένα κάτοικο, πόλεις ντροπή, πανάκριβα καταλύματα και σε μεγάλο βαθμό ανθρώπους που ζουν από τον τουρισμό και δεν ξέρουν με την συμπεριφορά τους να τον πουλήσουν!! Μα καλά, συγκρίνουμε σοβαρά την Ιταλία με την Ελλάδα τώρα; Ρίξτε μιά ματιά για πλάκα στο report μου γιά την τοσκάνη και μετά μιλήστε μου για Ελληνικό τουρισμό και Ελληνικά χωριά!!....
Σε πληροφορώ, από προσωπική πάντα εμπειρία, ότι έχεις λάθος.Τί θα πεί πέρα από Αθήνα κ Θεσ/νίκη δεν υπάρχει?Επειδή το λές εσύ?Και ποιός είσαι εσύ(ή ο κάθε εσύ!)?Ο παντογνώστης!Σε πληροφορώ ότι στην Κρήτη η ποιότητα ζωής είναι σε πολύ καλό επίπεδο Χανιά-Ηράκλειο κλπ.Η ανεργία είναι στα μικρότερα επίπεδα,σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και με ΕΕ,Μάλιστα υπάρχει αεργία!Υπάρχουν πάρα πολλές δουλειές εποχιακές και μή που δεν επαρκεί το δυναμικό του νησιού, και νέοι που δέ θέλουν να δουλέψουν για 1000Ε....
Είπα και πρίν πολλά προβλήματα υπάρχουν,αλλά γίνονται προσπάθειες από ιδιωτική κυρίως πρωτοβουλία.
Σε βρίσκω και σένα λίγο παραπάνω ακραίο,δεν είναι δά και έτσι μαύρα στην Ελλάδα!Λίγη αντικειμενικότητα δε βλάπτει, ναι το είδα το τρίπ ριπόρτ σου και το είχα σχολιάσει μάλιστα.Για πήγαινε να μείνεις μόνιμα στην Τοσκάνη ή και σε κάθε μέρος στην ιταλία και γύρω στις 12 με 1 το βράδυ να σε πιάσει πείνα και τα ξαναλέμε.Αυτό για μένα είναι αλλο ένα "στοιχείο" ποιότητας ζωής!Καλό είναι να ενθουσιαζόμαστε και να πέρνουμε ιδέες από τα μέρη που επισκεπτόμαστε,αλλά από την άλλη να μή τα Θεοποιούμε!Εγκληματα στις πόλεις μας έχουν γίνει αρκετά, όμως εμείς οι ίδιοι γινόμαστε εγκληματίες που για 10 τετραγωνικά παραπάνω δε σε νοιάζει να παρανομήσεις.Άρα όλα ξεκινάνε από εμάς, και μείς βέβαια τα "λουζόμαστε".

COMPUTERISE":albs8lta said:
Για την σύγκριση των μεγάλων ευρωπαικών πόλεων με την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη δεν θα σας κουράσω τα έχουν πεί άριστα ο Στέφος με τον Αλέξη.

Ευχαριστω συντροφε Νικο

COMPUTERISE":albs8lta said:
Δεν θέλω βέβαια όλα να τα βλέπω μαύρα, η χώρα μας έχει ίσως τις ωραιότερες θάλασσες στον κόσμο, ....

Χα χα ... Φετος βγηκανε οι ακτες της Κυπρου ως οι πιο καθαρες στην Ευρωπη.. :oops: