Φίλε flightnumber όσο πας μας μπερδεύεις και περισσότερο.
Ποιότητα ζωής στην Ελλάδα δεν υπάρχει και πολύ περισσότερο στην επαρχία.Αυτό είναι μιά πικρή αλήθεια. Οι περισσότερες επαρχιακές πόλεις σκιές του παλιού τους εαυτού βιάστηκαν και βιάζονται συνεχώς από το κράτος και εμάς τους ίδιους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η συνολική τους εικόνα να είναι απογοητευτική. Η ανεργία κατά κύριο λόγο, σε συνδιασμό με την απερίγραπτη αρχιτεκτονική κατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Ελληνικής επαρχίας διώχνουν τους ίδιους τους κατοίκους μακριά, πόσο μάλλον να προσελκύουν ξένους. Όπως σωστά είπε και ο nofrills ποιός νοήμων τουρίστας θα έρθει τον χειμώνα στην Ελλάδα για ένα weekend στην επαρχία; Παιδιά μην ωραιοποιούμε καταστάσεις, συμφωνούμε όλοι πως η Ελλάδα είναι μια πολύ ωραία χώρα αλλά μην τρελλαθούμε και τελείως!! Η χώρα μας είναι άριστη για να έρθει να ξεσκάσει ο μέσος τουρίστας κάνοντας τα μπάνια του μιά δυό βδομάδες αλλά από κει και μετά το χάος. Έχετε πάει στην Πάρο ή την Νάξο για να μιλήσουμε για δυό όμορφα Ελληνικά νησιά που σχεδόν έχουν καταστραφεί από τον τουρισμό; Προσελκύουν κατά κανόνα χαμηλού εισοδήματος τουρισμό και παρουσιάζουν απογοητευτική εικόνα. Παντου άναρχα κτισμένα rooms to let, εστιατόρια της πλάκας, όλα πανάκριβα και μετά υπάρχει το παράπονο γιατί δεν έρχονται υψηλού εισοδήματος τουρίστες.
Αυτές είναι οι τουριστικές ναυαρχίδες μας;
Για ποιά Ελληνικά χωριά μιλάμε ρε παιδιά; Tα περισσότερα ή είναι ρημαγμένα από την αστυφιλία ή τα υπέροχα παραδοσιακά οικήματα έχουν δώσει την θέση τους σε μοντέρνα κιτσάτα εξαμβλόματα!
flightnumber μου τι σχέση έχει η Ελλάδα με την Ιταλία στον τουρισμό και όχι μόνο; Πολλές φορές απορώ πως έρχονται τουρίστες στη χώρα μας. Οι Ιταλοί ή Γαλλοι έχουν πανέμορφα ζωντανά χωριά, υπέροχες μεσαιωνικές πόλεις, εξαιρετικό φαγητό, ποιοτικά καταλύματα, ξέρουν να πουλάνε την χώρα τους. Εμείς τι έχουμε? Παλιά παραδοσιακά χωριά χωρίς ένα κάτοικο, πόλεις ντροπή, πανάκριβα καταλύματα και σε μεγάλο βαθμό ανθρώπους που ζουν από τον τουρισμό και δεν ξέρουν με την συμπεριφορά τους να τον πουλήσουν!! Μα καλά, συγκρίνουμε σοβαρά την Ιταλία με την Ελλάδα τώρα; Ρίξτε μιά ματιά για πλάκα στο report μου γιά την τοσκάνη και μετά μιλήστε μου για Ελληνικό τουρισμό και Ελληνικά χωριά!!
https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?t=4582
Για την σύγκριση των μεγάλων ευρωπαικών πόλεων με την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη δεν θα σας κουράσω τα έχουν πεί άριστα ο Στέφος με τον Αλέξη.
Δεν θέλω βέβαια όλα να τα βλέπω μαύρα, η χώρα μας έχει ίσως τις ωραιότερες θάλασσες στον κόσμο, τα νησιά μας είναι μοναδικά, η νοοτροπία αλλάζει , αλλά θέλει πολύ δουλειά ακόμα για να αποκτήσουμε νοοτροπία ευρωπαική και να κουβεντιάζουμε σοβαρά για ποιότητα ζωής στην Ελλάδα.