Πάμε σε άλλες πολιτείες...

Ρε παιδιά εντάξει.Κάθε τόπος αδιαμφισβήτητα έχει και τα θετικά και τα αρνητικά του.Άσε που κάποια που εσύ θεωρείς αρνητικά την ίδια ώρα είναι τα πιο θετικά για κάποιον άλλο.
Θέλω να πώ ότι άκρη δε βρίσκουμε, και καταντάμε σα να είμαστε μωρά και να παίζουμε την κολοκυθιά!!! :)
Το που έχει μεγαλώσει κάποιος, το πώς, οι εμπειρίες του και πολλοί άλλοι παράγοντες διαμορφώνουν το χαρταχτήρα του που μέσα στη γενικότερη έννοια του χαραχτήρα κολλάει και το γούστο, τρόπος ζωής,τι ψάχνει ο καθένας κλπ.
Οπότε δεν έχει νόημα να πώ εγώ πχ. το Τσιμπουκτού είναι παράδεισος, στην ελλάδα είμαστε χάλια σε σχέση , κλπ
Για μένα προσωπικά, αν έχω καλή παρέα καλά θα περάσω οπουδήποτε!Σίγουρα!
Αν έχω κόσμο γύρω γύρω μου που επικοινωνούμε πάνω κάτω στο ίδιο μήκος κύμματος, μια χαρά θα είμαι και θα μπορώ να διορθώσω και κάποια κακώς κείμενα(σε επίπεδο κοινωνίας).Γενικά το φανατίζεται κανείς το θεωρώ αρρωστημένο.Άσε που δε γίνεται διάλογος και δημιουργείται και άσχημο κλίμα.
Τέλος επαναλαμβάνω η Ελλάδα μας είναι πανέμορφη, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, όχι για να μοιάσουμε σε κάποιον άλλο!Για να γίνουμε καλύτεροι(άνθρωποι) συνολικά σαν κοινωνία, και πετυχαίνοντας αυτό, θα έχουμε και καλύτερο περιβάλλον και σεβασμό, και υποδομές(γιατί πλέον θα τις απαιτούμε).
Σας φιλώ,Κώστας

η ταπεινη μου γνωμη θα ηταν το topic να εξελισσοταν σε τι θεωρει ο καθενας ιδανικο μερος για αυτη τη στιγμη της ζωης του και γιατι....αλλωστε ολοι ειμαστε διαφορετικα ατομα που ζουμε σε διαφορετικες συνθηκες. και ολοι εχουμε σχεδια και ονειρα

Αμα σας πειραξανε αυτα που ειχα πει (και οσοι ειχανε συμφωνησει μαζι μου) τοτε διαβαστε για το επιπεδο ζωης στην Ελλαδα, οπως το βλεπουνε .. Ελληνες! Να χαιρομαστε τα.. πρωτεια..!! ;) (α! να χαιρομαστε και το Ηρακλειο! Θυμαστε μερικοι τι λεγατε για Κρητη?! ;) )

Περίεργη σύμπτωση σε σχέση με αυτό το topic, το ότι κυκλοφόρησε αυτή η δημοσκόπηση τώρα - τουλάχιστον δίνει σαφή απάντηση για τη ζωή στην Αθήνα.
Το παρακάτω link στο flash.gr είναι πιο αναλυτικό και περιέχει περισσότερες πληροφρίες.
πχ Το 43% των Αθηναίων δηλώνουν καθόλου ικανοποιημένοι από τους χώρους πρασίνου, ποσοστό που είναι και το υψηλότερο σε όλες τις 75 πόλεις που ρωτηθήκαν (μέσος όρος των απαντήσεων είναι μόλις 9%!!!).

http://greece.flash.gr//soon/2007/7/26/34266id/

Πάντως οι κάτοικοι του Ηρακλείου (ίσως η πιο άσχημη πόλη της Ελλάδας?), απαντούν περισσότερο θετικά για την πόλη τους από ό,τι οι Αθηναίοι. Πχ το 37% των κατοίκων της Αθήνας δηλώνουν σχετικά ή πολύ δυσαρεστημένοι από την πόλη τους έναντι 9% των κατοίκων του Ηρακλείου (9% είναι και ο μέσος όρος των απαντήσεων της έρευνας). Θέμα κριτικής ικανότητας ή Κρητικής εθελοτυφλίας; :twisted:

no frills":2j9k59gh said:
το μοναδικο πρασινο σημειο της Αθηνας βρισκεται στην Λεωφορο :D και το μοναδικο πρασινο της Θεσσαλονικης στα χρωματοπωλεια..

δε μπορώ να έχω άποψη για την Αθήνα, ούτε φυσικά για τις περισσότερες χώρες του εξωτερικού που αναφέρθηκαν πιο πάνω αλλά στη Θεσσαλονίκη παίζει αρκετό πράσινο!!! Φυσικά και όχι όσο θα έπρεπε όμως σίγουρα όχι αποκλειστικά στα χρωματοπωλεία..
Εγκυκλοπαιδικά, σε πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας (αν τη βρω στο web, θα την ποσταρω), μετά την Αθήνα μεγαλύτερη ατμοσφαιρική μόλυνση σημειώνεται στη Λάρισα, ακουλουθεί το κέντρο των Χανίων κι έπειτα η Θεσσαλονίκη.. Παίζει βέβαια ρόλο κι υγρασία που αυτό όμως είναι το χειρότερο κλιματολογικό φαινόμενο στην πόλη...

Εταιρεία συμβούλων ανθρώπινου δυναμικού δημοσίευσε λίστα με τις πόλεις που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής.
Στην κορυφή φιγουράρει η Βιέννη και ακολουθούν η Ζυρίχη και η Γενεύη.
Η πανέμορφη πρωτεύουσα της ομορφότερης χώρας του κόσμου (για όσους δεν έχουν πάει κάπου αλλού), η Αθήνα η διαμαντόπετρα, της γης το δαχτυλίδι αρκείται στην 75η θέση της κατάταξης.

...και πολύ μας είναι.

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=166384