Oxford Aviation

ή μήπως πιστεύετε οτι επειδή θα βγείτε απο integrated της ΟΑΑ θα τρεξουν να σας πάρουν η British ή η FlyBe?αν ειναι ετσι,ξαναψάξτε το και μην ξεχνάτε οτι έχετε να κάνετε με κολλημένους εθνικιστες άγγλους (εργοδότες)

το μονο σιγουρο ειναι οτι θα εχεις ΠΟΛΥ καλυτερες πιθανοτητες να σε παρουν απο οτι να εχεις τελειωσει εδω.
Οι Αγγλοι δεν ειναι εθνικιστες, και μιλαω για το γενικο πληθυσμο!

Αυτό απο μόνο του δεν μου λέει κάτι, εμένα προσωπικά. Τι βαθμό δυσκολίας έχει τo skills assessment?
Το κομμάτι mathematical and technical capacity ασπούμε τι γνώσεις πρέπει να έχεις για να το περάσεις?
Υπάρχουν πολλοί που δεν περνάνε το συγκεκριμένο τεστ?

ναι υπαρχουν πολυ που δεν το περνανε. και πολλοι ακομη που χανουν και το δικαιωμα να το ξαναδωσουν. αυτο συμβαινει αν κοπεις σε σημαντικα τεστ οπως το hand-eye coordination. το Math και tech nomizo einai απο τα πιο ευκολα. Αυτο εξετάζει αν εχεις τις ΒΑΣΕΙΣ για να παρακολουθησεις τα μαθηματα.
τα υπολοιπα εξεταζουν αν εχεις την ικανοτητα.
Εγω πηγα εκει ακριβως με την ιδια εντυπωση. Σιγα, κανεις δεν κοβεται... 2/6 περασανε. εγω κοπηκα! Αργοτερα καταλαβα οτι δεν τους ενδιαφερει να μην χασουν τα λεφτα, γιατι πολυ απλα τα λεφτα δεν θα τα χασουν. Προσπαθουν να παρουν τους καλυτερους.

Για το καπνισμα, το κοβω οσο εχω ακομα περιθωριο.
Καλα, αυτα ειναι.. μην πω! Κανεις δεν προκειται να σε διωξει γιατι καπνιζεις. Οι Αγγλοι καπνιζουν οσο εμεις. Ουτε αυτο το περιμενα. Απλα απαγορευεται σε εσωτερικους χωρους και σε αυτο ειναι απιστευτα αυστηροι!

Οσο για το τι περιλαμβανει το skills assessment αυτο ειναι πολυ αναλυτικο. http://ask.oxfordaviation.net/viewtopic.php?t=4412
Αν εχεις καμια απορια πες το μου. Με μεγαλη μου χαρα.
Αν πας να το δωσεις πες μου να σου πω και καμια συμβουλη! :)

Οσο για γενικές γνώσεις, προσωπικά μου απάντησαν σε e-mail οτι το "Apolytirion" οπως το αποκαλουν θεωρειται ισο με τα GSCE's και δεν χρειαζεται αλλες εξετασεις.
Ναι αυτες οι γνωσεις χρειαζονται. Αν εχεις πολυ καιρο να ασχοληθεις, οπως εγω δηλαδη, καλυτερα να παρεις 2 cd apo την οξφορδι για μαθηματικα και φυσικη για να κανεις επαναληψη. το technical βεβαια αν και λενε οτι ειναι φυσικη δεν ειναι στην πραγματικοτητα. εχει τεχνικης φυσης ερωτησεις. οπως για παραδειγμα πως λειτουργει μια μηχανη αεροσκαφους, που γινεται η συμπιεση και τετοια. ολα Multiple choice.

Για να μην παρεξηγηθώ σεβόμενος όλες τις απόψεις των συνομιλητών ,επειδή έχουν ειπωθεί τα πάντα τα τελευταία χρόνια περί Σχολών, εφόσον ο νεαρός έχει όλες τις προϋθυποθέσεις επιλογών / βασικότερα το κόστος/ ,σίγουρα να προτιμήσει τη καλύτερη , μιας εκ των κορυφαίων είναι αναμφισβήτητα η ΟΑΑ, διότι αντικειμενικά θα έχει πάντα τις περισσότερες πιθανότητες να πρωτο -εργοδοτηθεί παγκοσμίως ! Όσον αφορά δε το κόστος ( για όποιον τα διαθέτει ) , είναι σίγουρο ότι θα τα αποσβέσει πολύ συντομότερα από οιοδήποτε άλλο συνάδελφό του για ευνόητους λόγους. Και κάτι ακόμα, ως μερική διαπίστωση / επιβεβαίωση των όσων αντικειμενικά υποστηρίζω, απόφοιτος ΟΑΑ από όσο γνωρίζω ,δεν υπάρχει άνεργος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και οι τελευταίοι αποφοιτήσαντες 23/ρηδες ήδη προσλήφθηκαν στην Α3 εν αντιθέσει με πάρα πολλούς άλλους υποψηφίους με 1000 ώρες κλπ ( εκτός μιας κοπέλας όπως είχε ειπωθεί εδώ πριν λίγο καιρό )! Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν είναι μονόδρομος, υπάρχουν τεράστιες εναλλακτικές δυνατότητες επιλογών για όλους !

ΥΓ 1/ Ο λόγος που υποστηρίζω συγκεκριμένα την επιλογή ΟΑΑ μετά από πολυετή εμπειρία/παρατήρηση μεταξύ αρκετών Σχολών/Ακαδημιών , όχι βέβαια ότι είναι η Μοναδική , είναι Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ UP TO DATE ΘΕΩΡΤΗΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ των υποψηφίων και η πολυετής /παραδοσιακή εμπειρία εκπαίδευσης της Ακαδημίας , προετοιμάζοντας τον υποψηφίο με 220 ώρες για επαγγελματία να μπορεί να σταθεί σύντιομα επάξια ως FO σε οποιαδήποτε εταιρία. Γι αυτό και προτιμώ το integrated FO course ( Μέσα...σα φαντάρος . ,και τέλος ) , εν αντιθέσει με το Modular ή άλλες επιλογές/συνδυασμούς, αύξησης ωρών/ istructors και περνάει ο χρόνος και ξανά μανά validations αν δεν πιάσεις δουλειά σύντομα,άντε και κανένα ενδεδεομένως type rating και φέξε μου και γλίστρησα..δυστυχώς στην αεροπορία γίνονται όλα σύντομα, λήγουν σύντομα κι είναι όλα με συνεχή ένταση, μελέτη, αγωνία και πολύ.......χρήμα τουλάχιστον μέχρι να βρείς δουλειά!

ΥΓ 2/ Φίλε aman καλή επιτυχία και σε σένα και να είσαι σίγουρος ότι θα σου βγει ο κ@@@ος με πολλά... αμαν αλλά και ικανοποίηση όταν θα τελειώσεις , παράλληλα δε θα θυμάσαι πάντα τις ειρωνικές μούρες των εγγλέζων όταν σου λένε σε καμιά εξέταση.....I am afraid.....
( Το κόψιμο του τσιγάρου για την ΟΑΑ, το ανέφερα για ευνόητους λόγους / όχι ότι πραγματικά θα τον διώξουν / ,απλά για να του βάλλω την ιδέα και να τον ....βοηθήσω να το κόψει το ρημάδι)
Σας εύχομαι καλή επιτυχία

ΥΓ 2/ Φίλε aman καλή επιτυχία και σε σένα και να είσαι σίγουρος ότι θα σου βγει ο κ@@@ος με πολλά... αμαν αλλά και ικανοποίηση όταν θα τελειώσεις , παράλληλα δε θα θυμάσαι πάντα τις ειρωνικές μούρες των εγγλέζων όταν σου λένε σε καμιά εξέταση.....I am afraid.....

Ναι, εχω καταλαβει ηδη ποσα αμαν θα πω, αλλα ο δρομος προς την Ιθακη εχει σημασια...
Εσυ ΟΑΑ τελειωσεις?
Οσο για το I am afraid..., ειναι φοβερο ποσο ευγενικοι ανθρωποι ειναι, αλλα πως μπορουν ταυτοχρονα να σε "σκοτωσουν" ετσι γλυκα και ευγενικα! :)

aman":3k1ports said:
ναι υπαρχουν πολυ που δεν το περνανε. και πολλοι ακομη που χανουν και το δικαιωμα να το ξαναδωσουν. αυτο συμβαινει αν κοπεις σε σημαντικα τεστ οπως το hand-eye coordination. το Math και tech nomizo einai απο τα πιο ευκολα. Αυτο εξετάζει αν εχεις τις ΒΑΣΕΙΣ για να παρακολουθησεις τα μαθηματα.
τα υπολοιπα εξεταζουν αν εχεις την ικανοτητα.
Εγω πηγα εκει ακριβως με την ιδια εντυπωση. Σιγα, κανεις δεν κοβεται... 2/6 περασανε. εγω κοπηκα! Αργοτερα καταλαβα οτι δεν τους ενδιαφερει να μην χασουν τα λεφτα, γιατι πολυ απλα τα λεφτα δεν θα τα χασουν. Προσπαθουν να παρουν τους καλυτερους.
Κυρίως ρώτησα να μάθω γιατί δεν γνώριζα, όχι απο αμφιβολία για το αν κόβεται κανείς.
Αμφιβάλλω όμως για την εγκυρότητα των συγκεκριμένων τεστ, για το κατά πόσο δηλαδή αυτά μπορουν να είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα των δυνατοτήτων ενός ατόμου και της περαιτέρω εξέλιξής του.

Τι σε κανει να αμφιβαλλεις για την εγκυροτητα τους?

Ειναι κανεις που σκεφτεται να ξεκινησει στην ΟΑΑ?

εγω το σκεφτομουν σοβαρα αλλα απο τοτε που μιλησα με καποιον ο οποιος τελειωνει τωρα εκει,αλλαξα κατευθειαν γνωμη.η ευρωπη και η ελλαδα ειναι γεματη καλες σχολες.τζαμπα χαραμιζετε τα λεφτα σας και το χρονο σας.οποιος θελει πληροφοριες ας μου στειλει ενα πμ

Εγώ εχω ήδη καταλήξει για το Intergrated της σχολής... 2011 φανταρος, 2012 μεσα...Αν όλα πάνε καλά φυσικά...

@TOLLISSHOW Τι παίζει ακριβώς? Ας πούμε οτι με τρομάζεις τωρα :p