Όταν συνδυάζεις ένα Α380 με ένα Ειρηνικό Ωκεανό.

• Thread starter Thread starter Hunting a Shadow
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Η περιγραφη ειναι απλα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ. Περιμενω την χρυση first του Α380

Εχουν περάσει τόσοι μήνες και ο σκιοκυνηγός μας δέν έχει αποπερατώσει την περιγραφή τού ταξιδίου αυτού.

Πάντως η περίπτωση με το μπλέξιμο Ile-de-Pins και Lifou μού θυμίζει λίγο το δικό μου περσινό μπλέξιμο που είχα κλείσει -χωρίς να το καταλάβω- ξενοδοχείο στην Σέριφο και εισιτήριο πλοίου γιά την Σίφνο.

Παρεμπιπτόντως,έχω την εντύπωση πως τα Γαλλικά που μιλάνε οι Νεοκαληδόνιοι είναι το ίδιο άθλια μ'αυτά που μιλάνε οι Καναδοί.Διότι η σωστή αναγραφή τού ILP είναι Ile des Pins,αφού τά άρθρα στην Γαλλικήν έχουν ενικό και πληθυντικό και επίσης κλίνονται....

Και που ξέρεις ότι το όνομα δε σημαίνει "νησί του PINS" όπου PINS ο πανάρχαιοςθεός της γονιμότητας των Πολυνησίων; :D

Εδώ διαφωνώ,σύντροφε υπερπράχτωρ,διότι τότε θα ήταν όντως Ile de Pins,όπου το Pins είναι κύριο όνομα και δέν λαμβάνει άρθρο στήν ονομαστική πτώση...

Πάντως ο πανάρχαιος θεός της γονιμότητας των Πολυνησίων έχει ένα πολύ δυσκολοπρόφερτο όνομα.Μού το είχε πεί κάποιος φίλος επαγγελματίας ναυτικός αλλά επειδή δέν μπορούσα να το προφέρω,το ξέχασα...

ΥΓ.Επίσης,οι Πολυνήσιοι κάνουν τατουάζ (το οποίο αποκαλούν "μόκο") χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό κόκκαλο από άλμπατρος.Νομίζω μάλιστα ότι γιά να τιμήσουν έναν ξένο,τον υποβάλλουν στην ώς άνω διαδικασία (τουλάχιστον έτσι γινόταν παλιότερα,δέν ξέρω άν έχη αλλάξει κάτι σ'αυτό).

Τα γαλλικά δεν ήταν ποτέ το φόρτε μου αγαπητέ Hastaroth. Σε ευχαριστώ για τη διόρθωση. :thx:

Ζητώ συγνώμη για τη 18μηνη καθυστέρηση του πλέον ενδιαφέροντος σκέλους εκείνου του ταξιδιού, αλλά δε με έχει αφήσει η κωλοκατάσταση που επικρατεί. Για την ιστορία, το Pins αναφέρεται σε πεύκα, χαρακτηριστικά της περιοχής και χωρίς ομοιότητες με τα δικά μας. Αν κάνετε μια αναδρομή στις δημοσιεύσεις μου, κάπου έχω αναρτήσει φωτογραφίες άσχετες με την αεροπορία (παραλίες και φυσική ομορφιά του νησιού). Θα τα ξεχωρίσετε αμέσως, είναι κάτι πανύψηλα δέντρα.
Επιφυλάσσομαι και δεσμεύομαι για δημοσίευση της κρίσιμης διαδρομής first class στο μέλλον. Δε δεσμεύομαι για το πότε, αλλά δεσμεύομαι για το ότι θα δημοσιευτεί no matter what :)

Hunting a Shadow":1vtchp74 said:
Ζητώ συγνώμη για τη 18μηνη καθυστέρηση του πλέον ενδιαφέροντος σκέλους εκείνου του ταξιδιού...
Hunting a Shadow":1vtchp74 said:
...Επιφυλάσσομαι και δεσμεύομαι για δημοσίευση της κρίσιμης διαδρομής first class στο μέλλον. Δε δεσμεύομαι για το πότε, αλλά δεσμεύομαι για το ότι θα δημοσιευτεί no matter what :)
Αν μπορείς, καθυστέρησέ το λιιιίγο ακόμα.
Θέλει να το διαβάσει και η κόρη μου*.

*Η σύζυγος μπήκε στον 8ο μήνα της κύησης

Ετσι όπως πάει το πράγμα,μάλλον θα προλάβηνα το διαβάση και η εγγονή σου :lol:

ΥΓ.Τίς είδαμε τίς φωτογραφίες με τα πεύκα,τα οποία πράγματι είναι πιό ψηλά από τα Ελληνικά (δηλαδή είναι Μεγάλα Πεύκα).Επίσης και οι παραλίες τους είναι ωραιότατες,δέν ξέρω μόνο άν είναι και ασφαλείς,καθ'ότι στα νερά αυτά κυκλοφορούν και κάτι ωραία πελώρια ψαράκια με μεγάλα δόντια και σαγόνια........