Ιστοσελίδα Olympic Air
Σιγά τα… ΟΑ…
Καινούρια εταιρία, καινούρια μυαλά υποθέτεις, καινούριο προσωπικό, μπας γίνει και καλύτερα η δουλειά μας ως επιβάτες; Για να δούμε. Έτσι, είπα κι εγώ να “give a try” με τη νέα Olympic Air. Συνηθισμένος από προηγούμενα χρόνια φορτώνω την ιστοσελίδα olympicairlines.com. Προς έκπληξή μου διαπιστώνω πως “The server is under maintenance, please apologize any inconvenience...”. Δηλαδή, όχι πως ανοίξαμε αλλού και σας περιμένουμε, απλά μας ψόφησε το υπολογιστικό κέντρο, ζητούμε συγνώμη. Αργά, λέω, το σκέφτηκαν. Κανονικά η Ολυμπιακή τα τελευταία χρόνια θα έπρεπε να αναγράφει στα εισιτήριά της “ζητούμε συγνώμη, δεν ξέρουμε γιατί, ξέρει ο πελάτης”. Εδώ αλλάζει ένα κατάστημα διεύθυνση και κολλάνε μια ανορθόγραφη πινακίδα “το παρόν μεταφέρθηκε… 200 μέτρα πιο κάτω”. Αλλά να μου πείτε τι να γράψουν στην Ιστοσελίδα της παλιάς Ολυμπιακής; “Το παρόν κατεδαφίζεται, πωλούνται πάσης φύσεως υλικά εντός”; Απαράδεκτο! Αν κατά τύχη πέσει ο πελάτης εκεί, απλά περιμένει μήπως και επανέλθει το υπολογιστικό κέντρο…. Αμ δε! Απελπίζεται και στη συνέχεια κλείνει εισιτήρια με την Aegean Air. Τι οργάνωση είναι αυτή; Έτσι αρχίζει η καινούρια Ολυμπιακή; Ωραία αρχή… βαριούνται να αλλάξουν ένα μήνυμα να προωθούν τους πελάτες στη σωστή ιστοσελίδα. Ωραία νοοτροπία επιχείρησης.
Αλλά ας έρθουμε στον καινούριο διαδικτυακό της τόπο, τον olympicair.com. Μπορείτε μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά να βρείτε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας; Αμ δε… αφού έχετε απελπιστεί ίσως κατά τύχη πέσετε πάνω στο μενού «ταξιδιωτικές πληροφορίες», στο ενδέκατο υπο-μενού «κρατήσεις» και διαβάσετε στη δέκατη τέταρτη γραμμή έναν αριθμό τηλεφώνου με μικρά γράμματα. Έστω, μαυρισμένα με έντονη γραφή, ρε αδερφέ, δεν γινόταν να είναι; Έστω… ούτε αυτό το σκέφτηκαν. Καλά όχι ότι θα το βρείτε εύκολα το τηλέφωνο, αλλά λέω… για τα μάτια του πελάτη, ας ήταν μαυρισμένα τα νούμερα! Φυσικά εγώ το τηλέφωνο δεν το βρήκα έτσι. Πήρα στα παλιά γραφεία της Ολυμπιακής και ευτυχώς εκεί είχαν ενημερώσει τον τηλεφωνητή να πληροφορεί τους πελάτες για τις νέες γραμμές κρατήσεων.
«Καλημέρα σας, πετάω για Θεσσαλονίκη σήμερα, με αριθμό ηλεκτρονικού εισιτηρίου τάδε, δεν μπορώ να κάνω web check-in. Θα έπρεπε η υπηρεσία web check-in να είναι διαθέσιμη σε κάθε πτήση, σωστά; Ε εμένα βγάζει πως η πτήση δεν είναι διαθέσιμη για web check in, αφού βάλω τους κωδικούς και τις πληροφορίες». «Ναι, λυπούμαστε δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε αν δεν μπορείτε να κάνετε web check in, βλέπω πως έχετε και ναύλο economy. Ευχαριστούμε που καλέσατε». Ντιν. Κλείνει η γραμμή. Μωρ τι μας λες; «Λυπούμαστε κι εμείς, δεν θα σας επιλέξουμε για μια από τις επόμενες πτήσεις μας. Γιατί να πάω στο αεροδρόμιο νωρίτερα και να περιμένω στην ουρά;». Ντιν. Κλείνει η συνεργασία. Εδώ δεν έχουν καθίσει να σκεφτούν και να διορθώσουν τα απλά, που λύνονται με ένα “κλικ” μπροστά στον υπολογιστή, θα περιμένουμε να διορθωθούν να δύσκολα;
Ένας Χαμένος Πελάτης ΟΑ…