Νέο σύστημα κρατήσεων

• Thread starter Thread starter IATA
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Όντως σήμερα το πρωί λειτουργούσε χωρίς να βγάλει κάποιο error στην ip 82.150.227.107 η οποία τώρα δείχνει στην κεντρική σελίδα και όχι στο booking engine.

Παιδιά, το σύστημα είναι down και όχι μόνο στην ιστοσελίδα τους. Όσοι τυχόν βλέπετε πτήσεις από άλλες ιστοσελίδες κρατήσεων, να έχετε υπ' όψιν ότι αυτό που βλέπετε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα γιατί απλά δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ακόμα PNR στο σύστημα της εταιρείας. Επίσης, προσοχή σε όσους κλείσετε κρατήσεις code share με operating carrier την Αιγαίου. Το πιο πιθανό είναι να αργήσει η κράτησή σας να δημιουργηθεί.

Στις 16 Ιουνίου 2007, η ΟΑ άλλαξε σύστημα. Το νέο σύστημα ήταν operational τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας. Ελπίζω το σημερινό delay στην Αιγαίου να μην οφείλεται σε σημαντικότερα προβλήματα που τυχόν να προέκυψαν.

Βασικά στο amadeus πλέον γίνεται κράτηση αλλά στις περισσότερες πτήσεις έχει διαθέσιμη μόνο Υ class. Μάλλον ενημερώνουν ακόμα τις διαθεσιμότητες. Επίσης σε δοκιμαστική κράτηση που έκανα δεν επιστρέφει PNR της A3. Έκδοση εισιτηρίου ακόμη αδύνατη.

Επειδή παρακαλουθώ το thread μερικές μέρες να προσθέσω μερικά πράγματα.

Πρώτα απ' όλα η αλλαγή της ΟΑ από Ερμής 1 σε 2 καθώς και τα δύο είναι in-house συστήματα ήταν τελείος διαφορετικό πράγμα από την αλλαγή στο Amadeus που είναι hosted.

Δεύτερον για όσους γνωρίζουν από συστήματα θα ξέρουν ότι ότι το amadues είναι από τα πιο διαφορετικά λειτουργικά στο χώρο.

Επήσις στις μεταφορές κρατήσεων ένα ποσοστό 5% δεν μεταφέρετε σωστά και θέλει να περαστεί με το χέρι.

Τέλος το online κομμάτι είναι ξεχωριστό από το βασικό και ουσιαστικα το τελευταίο που θα αναίβει οπότε μη βγάζετε συμπεράσματα.

Σήμερα το μεσημέρι καθώς έκανα check-in στο LGAV (φυσικά το self check in της A3 δεν λειτουργούσε λόγω αναβάθμισης), η υπάλληλος μου είπε ότι αύριο θα είναι down το σύστημά τους σχεδόν όλη τη μέρα και θα γίνονται όλα τα checkin χειρόγραφα... Περίεργο μου ακούγεται αυτό το "χειρόγραφα"..

Πάρα πολύ καλό το νέο σύστημα κρατήσεων (από την άποψη του επιβάτη τουλάχιστον). Τόσο αισθητικά, όσο και λειτουργικά. Καινοτομία (για ελληνική εταιρεία τουλάχιστον) ότι σου βγάζει και αντίστοιχο σηματάκι εάν υπάρχουν λιγότερες από 4 θέσεις διαθέσιμες σε κάποιον ναύλο.

pavlos46":27yjfoq6 said:
Επειδή παρακαλουθώ το thread μερικές μέρες να προσθέσω μερικά πράγματα.

Πρώτα απ' όλα η αλλαγή της ΟΑ από Ερμής 1 σε 2 καθώς και τα δύο είναι in-house συστήματα ήταν τελείος διαφορετικό πράγμα από την αλλαγή στο Amadeus που είναι hosted.

Δεύτερον για όσους γνωρίζουν από συστήματα θα ξέρουν ότι ότι το amadues είναι από τα πιο διαφορετικά λειτουργικά στο χώρο.

Επήσις στις μεταφορές κρατήσεων ένα ποσοστό 5% δεν μεταφέρετε σωστά και θέλει να περαστεί με το χέρι.

Τέλος το online κομμάτι είναι ξεχωριστό από το βασικό και ουσιαστικα το τελευταίο που θα αναίβει οπότε μη βγάζετε συμπεράσματα.

Έχω την εντύπωση ότι η Αιγαίου έχει εγκαταστήσει την πλήρη εφαρμογή της Altea η οποία περιλαμβάνει και τη διαχείριση του inventory. Έκανα μία δοκιμαστική κράτηση και πέρασα τον κωδικό 1Α στο http://www.checkmytrip.com. Όταν γίνεται hosting, πάντοτε αναφέρεται και ο κωδικός PNR του in house συστήματος της εκάστοτε εταιρείας. Στην περίπτωση της Αιγαίου (όπως και στην Egyptair) οι δύο κωδικοί ταυτίζονται, άρα το Altéa μάλλον αποτελεί και in house σύστημα για την Aegean. Αυτήν την πεποίθησή μου, ενισχύει και το σχετικό δημοσίευμα αναφορικά με την υπογραφή της δεκαετούς συνεργασίας:

http://www.emea.gr/article/75875/%CE%B4 ... adeus.html

Έχουν ανέβει κατά πολύ οι τιμές ή εγώ κάνω κάποιο λάθος στην αναζήτηση ?? Το λογικό είναι να το κάνω εγώ γιατί 145€ ΗER-ATH στις 18/2,είναι λίγο παράλογο... :shock: :shock:

Όλο το Μάρτιο ATH-BRU-ATH minimum €766!!! Μάλλον κάποιο λάθος θα παίζει

:shock: Οι τιμές τους είναι πραγματικά άθλιες σε 2-3 δρομολόγια που κοίταξα! :shock: Ας ελπίσουμε πως δεν πρόκειται για τη μετακύληση κόστους που συζητήθηκε νωρίτερα :shock: