Μπορώ να γίνω επαγγελματίας πιλότος;

Σε ευχαριστω πολύ Μιχαλη για τις πληροφοριες σου! Νομιζω κατατοπιστηκα πολύ καλά! Μην ανησυχεις δεν με αποτρεπεις! Ειμαι αρκετα ρεαλιστης και ξερω ποσο δυσκολα ειναι τα πραγματα! Αρα λοιπον σχεδον μηδαμινες πιθανοτητες για εξασφαλιση δουλειας με 200 ωρες fatpl! Μου φαινεται λογικό βεβαια... δεν σε παιρνει κανεις να πετας κοσμο με 200 ωρες πτησεις! Παντως οι εταιριες που κοιταξα ελληνικες και ξενες ζητανε OΛΕΣ πανω απο 1200 ωρες τουλάχιστον και Flight rating 500 ωρες για κ2! Λες δήλαδη οτι καποια στιγμη προκηρησουν θεσεις για low timers με 200-250 ωρες μονο? Δεν εχω δει ουτε μια τετοια προκηρηξη! Και ποσες θεσεις ειναι αυτες και ποσοι περιμενουν? Καλά... γιατι διαβασα στο φορουμ οτι μεχρι το 2025 θα υπαρχει τεραστια ζητηση που ακομη και οι σχολες ολης της γης δεν θα προλαβαινουν να εκπαιδευουν πιλοτους? Μαλιστα μιλανε για 300.000 θεσεις παγκοσμιως! Ειναι τρελοι? Με τετοια παγκοσμια κριση? Που ειναι αυτη η ζητηση? Αν ειναι ετσι... γρηγορα παιδια να προλαβουμε... ενημερωστε και τους γειτονες.... Αστειευομαι! Δυσκολο να το πιστεψω!
Μηπως υπάρχει απο χρονια παρομοια ζητηση? Εννοω μηπως υπάρχουν παρα πολλες θεσεις στο εξωτερικο και δεν βρισκονται πιλοτοι με τοσες ωρες πτησεις και type rating για να πάνε η ακομη χειροτερα......αυτοι που εχουν τα προσοντα και τις ωρες κοβονται λογω του medical η λογω ηλικιας? Δεν ξερω τι να πιστεψω πραγματικα!
Να ρωτησω κατι αλλο... Σαν εκπαιδευτης μου φαινεται πιο ευκολος τροπος για να κανεις built up! Εχεις πιθανοτητες? Εννοω υπάρχει ζητηση? Τι προσοντα πρεπει να εχουν περα απο τo FI?

ΥΓ: Ποσοι απο το airliners που ειναι μελη εδω δουλεύουν εστω καπου και ποσοι καθονται χωρις δουλεια? (Ας απαντησει σας παρακαλώ οποιος βλέπει το φορουμ) Και αυτοι που καθονται γιατι καθονται? Ποσες ωρες εχουν και δεν βρισκουν δουλεια? Γιατι δεν πανε να βρουν την τυχη τους στο Νοτιο sudan οπως λες? Εγω αν δεν εβρισκα εδω θα ειχα φυγει ηδη! Και κατι αλλο... Αν αυτοι δεν βρισκουν εγω γιατι να βρω? Επειδη λογου χαρη.... κανω πιο καλά την προσγειωση απο καποιον αλλον η ειμαι πιο εξυπνος?

εκπαιδευση πιλοτων

καλησπερα παιδια... μηπως γνωριζεται ποιες εταιριες παρεχουν εκπαιδευση πιλοτων? μιλαω για το εξωτερικο και αν ξερετε ποιες αλλες εκτος την british airways παρεχουν δωρεαν εκπαιδευση και μετα σου τα περνουν απο το μισθο σου.. ειμαι 21 και θελω να κανω αιτησεις μηπως και με παρουν γιατι το κοστος ειναι αβασταχτο για τους δικους μου.. σας ευχαριστω εκ των πρωτερων και αν εχετε την δυνατοτητα να μ παραθεσετε λινκ... διοτι ειμαι ψιλοασχετος απο αυτα... και παλι ευχαριστω και συγγνωμη αν τα εχετε ξαναπει αλλα ψαχνω και δε μπορω να βγαλω ζουμι...

Re: Παιδια παρακαλω βοηθηστε με αν μπορειτε...

Δυστυχως ειναι ελαχιστες οι εταιριες σημερα που απευθυνονται σε υποψηφιους απο ολο το κοσμο. Το θεμα της πτητικης εκπαιδευσης στις μερες μας θεωρειται προιον στο οποιο δεν χρειαζεται να επενδυσει μια εταιρια μιας και υπαρχει ακομη μεγαλη ''προσφορα'' πιλοτων στην αγορα. Αυτο ειναι κατι βεβαια το οποιο στο κοντινο μελλον ενδεχεται να αλλαξει, το ελπιζουμε και το ευχομαστε! Μια που μου ερχεται στο μυαλο ομως ειναι η cathay pacific αλλα να μην εχεις υψηλες προσδοκιες διοιτι αποτι εχω καταλαβει οι περισσοτεροι που στελνουν δεν παιρνουν καν απαντηση ...

[url=http://www.cathaypacific.com/...w.cathaypacific.com/cpa/en_INT ... programmes /url]

Αν η πτηση ειναι αυτο που σε καιει και ξερεις οτι εχεις την κλιση, ο κοσμος να χαλασει θα το πετυχεις!! Κατσε στρωσου, ψαξε, διαβασε, ενημερωσου, δουλεψε, κατεβασε CBT για το PPL πχ, μαθε, μη χανεις τις ελπιδες σου (εχω φιλο οικογενειαρχη που αποφασισε να γινει στα 37 του και τωρα παιρνει CPL.)

Re: Παιδια παρακαλω βοηθηστε με αν μπορειτε...

Εάν δέν απατώμαι και η Lusthansa έχει (είχε?) ένα πρόγραμμα αλλά χρειάζεσαι άπταιστα Γερμανικά! http://www.lufthansa-flight-training.com/pilot-training
Οι περισσότερες εταιρίες προσπαθούν να προσλάβουν άτομα δικής τους εθνικότητας
Καλή τύχη
Ν.

καλησπερα καλησπερα απο νεο

καλησπερα...ειμαι νεο μελος στην παρεα σας...να συστηθω... λεγομαι κοσμας ειμαι φοιτητης 23 χρονων και τωρα περνω το πτυχιο μου..σπουδαζω τεφαα
οπως συνηθίζω ψαχνω τα φορουμ πριν μπω να κανω ερωτησεις...
Σαν νεος καταλαβαινετε οτι μια απο τις μεγαλητερες ανησυχιες μου ειναι και τι δουλεια θα βρω να κανω στο μελλον..και αν αυτη θα ειναι ικανη να μου προσφερει μια ποιοτικη ζωη ..οχι ανετη ..ποιοτικη..οπως βλεπω ομως τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα...!!!!και οι δυο μου γονεις ειναι δημοσιοι υπαλληλοι...χωρος που φανταζει απιαστος για μας τους νεους...το κατι μονιμο δηλ....
Φτασαμε στο 2012 ...εγω σαν γυμναστης δν βλεπω φως...ισωσ γτ ειχα στο μυαλο μου οτι θα ειμουν δασκαλος σε ενα σχολειο και ολα καλα....τελικα δν ειναι ετσι ....μια αλλη επιλογη μου θα ηταν η εργασια στην νυχτα καλα λεφτα αλλα μεχρι ποτε??ολα στην αβεβαιοτητα.....καπου εδω θα πρεπει να σας αναφερω εναν φιλο μου...το ονομα του μιχαλης βαλσαμης...δουλευαμε μαζι σε ενα μαγαζι....το παιδι αυτο πριν κατι χρονια εβγαλε την σχολη της ολυμπιακης και τωρα μετα απο 4 χρονια περιπου μενει στο ABU DABI και εργαζετε για την united arab emirates με πολυ καλες μηνιαιες αποδοχες... το παιδι μεγαλωσε ροδο...μεγαλο αλμα για καποιον νησιωτη(και γω απο ροδο ειμαι)....Απο μικρος ηθελα να μπω ικαρων αλλα λιγο η αποτροπη των γονιων λιγο και η ψιλη βαση...το ξεχασα με τα χρονια αλλα παντα μου αρεσε η ιδια του πιλοτου..του να πεταω...Για να μην πολυλογω αποτι εχω καταλαβει το επαγγελμα του πιλοτου ειναι μια πολυ καλη λυση για επαγγελματικη αποκατασταση αρκει να πας σε μια πολυ καλη-ακριβη σχολη του εξωτερικου που συνεργαζετε με μεγαλες εταιριες...Εγω που δν ασχοληθηκα ποτε με αυτον το χωρο και δν εχω γνωσεις πανω στο αντικειμενο ουτε καν τις ορολογιες που χρησιμοποιειτε δν καταλαβαινω....απο που μπορω να ξεκινησω...ποιο ειναι το 0? υπαρχει καποιο βιβλιο που εχετε να μου προτεινετε???
*οποιος εχει να συμπληρωσει να συμβουλεψει η να εκφερει καποια γνωμη θα με βοηθουσε παρα πολυ....ευχαριστω!!!

Re: καλησπερα καλησπερα απο νεο

Το 0 κατ΄εμέ είναι να πας πρώτα σε μια σχολή-αερολέσχη και να ζητήσεις μια ώρα πτήση εθισμού με εκπαιδευτή. Σε αυτή την μια ώρα ο εκπαιδευτής θα σου δείξει μερικά πράγματα, ίσως σου δώσει λίγο τον χειρισμό του αεροπλάνου και θα σου λύσει ενδεχόμενες απορίες.
Εκεί θα δείς αν σου αρέσει να ασχοληθείς πιο σοβαρά. Βιβλία υπάρχουν πολλά.Τα ψάχνεις αργότερα. Λευτά μόνο να υπάρχουν...

Πολλες προβολες λιγες απαντησεις μαλλον εχει πολυ σηζητηθει αυτο το θεμα....
μηπως θα μπορουσες σε παρακαλω πολυ να με κατατοπισεις....
καποια καλη σχολη ισως...ποσο στοιχιζει αυτη η ωρα..ενα site κατι να δω πληροφ. κλπ

Σε πολλά απο τα ερωτήματα σου θα βρεις απαντήσεις διαβάζωντας τα αντίστοιχα θέματα. (7σελίδες)
https://www.airliners.gr/community/viewforum.php?f=61

καποια καλη σχολη ισως...ενα site κατι να δω πληροφ. κλπ
Αν γραφτούν περισσότερα μπορεί να θεωρηθεί διαφήμηση, τσιράκια κάποιων σχολών κλπ. :mrgreen:
Αν παρόλα αυτά δεν βρείς τις απαντήσεις που ψάχνεις (λίγο απίθανο), εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε.

Η πτήση εθισμού ποικίλει απο 100-200 ευρώ την ώρα.

Μη παίρνεις ως παράδειγμα το φίλο σου γιατί εκείνος βγήκε στην αγορά εργασίας σε μια τελείως διαφορετική περίοδο από αυτή που επικρατεί τώρα. Δεν θέλω βέβαια να σε απωθήσω... το κυριότερο είναι εσύ να έχεις θέληση. Η λύση του να πας σε μια σχολή στο εξωτερικό που συνεργάζεται με κάποια αεροπορική εταιρεία είναι η καλύτερη για μένα. Αρκεί να έχεις τα χρήματα και την όρεξη για διάβασμα. Από κει και πέρα συμφωνώ με τον asterix, μπορείς να πας σε μια αερολέσχη και να πετάξεις για να δεις πως αισθάνεσαι. Όσο για τα βιβλία, υπάρχουν πάρα πολλά. Κάνε μια αναζήτηση στο ίντερνετ και θα βρεις αυτό που θες.

απο διαφορες συζητησεις που κανω και με τον φιλο μου που ειναι ηδη πιλοτος αλλα και με εναν αλλο γνωστο μου που ειναι ικαρων ακουω πως το επαγγελμα γενικα εχει πολυ ζητηση και ολο ενα οι εταιριες πληθαινουν..ισχυει?