Μπορώ να γίνω επαγγελματίας πιλότος;

Re: καλησπερα καλησπερα απο νεο

Στο εξωτερικό, πάντα και παντού υπάρχουν δουλειές. Στην εγχώρια αγορά, άστα....βράστα. :mrgreen:

@ kosmasz

Απαντήσεις σε όλες τις απορίες σου θα βρεις στην "3η Aviation Career Day". Δες το αντίστοιχο thread...

Καλημέρα

Είμαι 37 χρονών και θέλω να ρωτήσω εάν μπορώ να ξεκινήσω για το ATPL ή μήπως είναι πολύ αργά.Επίσης τι προοπτικές απασχόλησεις μπορεί να έχω στην Ελλάδα περά από την Olympic και την αιγαίου.Πρέπει να συμπληρώσω ότι είμαι κάτοχος PPL.

Ευχαριστώ.

Αν έχεις το χρήμα και την προοπτική να ψάξεις εργασία και εκτός Ελλάδας, προχώρα. Γνωστός μου ξεκίνησε στα 40 και πήρε το πτυχίο στα 42. Αφού λες οτι έχεις το ppl, προφανώς θα έχεις και κάποιες ώρες παραπάνω απο τις υποχρεωτικές του πτυχίου, οι οποίες μπορούν να υπολογιστούν σαν build-up.

πιλοτος πολιτικης αεροποριας

γεια σε ολους. ειμαι 16 χρονων και θα ηθελα να μαθω πληροφοιρες σχετικα με το επαγγελμα του πιλοτου πολιτικης αεροποριας. απο μικρος με ενδιεφερε να γινω πιλοτος ομως δεν θελω να περασω απο στρατιωτικη σχολη (βλεπε ικαρων). οποις γνωριζει θα ηθελα να μου πει τις σχολες που υπαρχουν στην ευρωπη (και τιμες αν ειναι ευκολο) και τις προοπτικες εργασιας που θα εχω. χρειαζεται μεγαλος αγωνας για να μπεις πιλοτος σε καποια αεροπορικη εταιρια της ευρωπης?(παρακαλω πειτε ακριβως αν ξερετε για τα συβολαια εργασιας γιατι δεν εχω καταλαβει ακριβως τι γινεται!) ευχαριστω προκαταβολικα!!!!!

vaggeli καλωσηρθες. βλεπω 17 σελιδες στην συζητηση, καθως και απειρα αλλα παρομοια threads.

Καλο διαβασμα :great:

οκ ευχαριστω

Χρειαζεται ενας συνδιασμος απο υπομονη-φραγκα-κονε-ευελιξια παγκοσμιας μετακινησης.
Υπομονη χρειαζεται γιατι μαλλον θα ζοριστεις να βρεις δουλεια
Φραγκα γιατι περα απο τη βασικη εκπαιδευση μπορει να χρειαστει (μην πουμε παλι αν ειναι καλο ή κακο) να πληρωσεις το type rating σου
Για το κονε δεν χρειαζεται να πω κατι
Και τελος πρεπει να εισαι προετοιμασμενος για Ινδονησια, Αφρικη, Ασια σε τριτοκοσμικες γενικα χωρες μεχρι να βαλεις τις ωρες και να εισαι σε θεση να επιλεγεις

Πως να γινω πιλοτος

Καλησπερα σε ολους,ειμαι νεος στο φορουμ αλλα το παρακολουθω 3 μηνες τωρα απλα τωρα εγινα μελος.Λιγα λογια για μενα ειμαι μαθητης της Β λυκειου σε (γενικο λυκειο) και παντα ειχα το ονειρο οπως οι περισσοτεροι απο εδω περα να γινω πιλοτος,παρολα αυτα απο οτι εχω δει στο google και στο φορουμ τα πραγματα ειναι λιγο "ακριβα" και η αληθεια ειναι οτι δεν με ενθαρρυνει ιδιαιτερως..δηλαδη..αν μεινω στην ελλαδα και παω σε μια απο τις σχολες εδω θα μου φυγουν 60.000 ευρω (που δεν τα εχουμε κιολας :p ) αν παω στην αμερικη το κοστος θα ειναι ελαχιστα χαμηλο (με τα σημερινα δεδομενα 5.000 ευρω κατω... :shock: ) που σημαινει πακετο...αλλα σε ολο αυτο το διαστημα που παρακολουθω το φορουμ ειδα κατι για british airways και lufthansa οπου γινεσαι πιλοτος εκει και μετα απο καποια χρονια οπου θα εισαι επαγγελματιας θα σου περνουν ενα μερος απο τον μισθο σου για τα διδακτρα...αυτο ακουγεται καπως καλο και σκεφτομαι να το ακολουθησω καθως δεν εχω και αλλη επιλογη εδω που τα λεμε.Βεβαια επειδη μπηκα σε ολα τα σχετικα links οπου ανεβασατε την Ελλαδαρα μας δεν την ειχε στις χωρις με τις αιτησεις η british airways....τωρα για την lufthansa δεν ξερω δεν απαντω καθως δεν εχω ψαχτει ιδιαιτερα.Τελος θα ηθελα να πω πως εχω πτυχιο αγγλικων Β1 αλλα ειμαι διατεθειμενος να κανω τα παντα για να κανω το ονειρο μου πραγματικοτητα,συγνωμη αν σας κουρασα αλλα πιστευω πως με τις δικες σας γνωσεις και συμβουλες θα τα καταφερω καθως θεληση υπαρχει (χρημα να υπηρχε :wall: ) θα το εκτιμουσα πολυ αν μου απαντουσατε με σημαντικες πληροφοριες για ολα τα παραπανω.Περιμενω απαντηση.
Ευχαριστω εκ τον προτερων!

Για ικαρων το εχεις ψαξει το μονο που χρειαζεται μιας και εισαι σε αυτη την ηλικια ειναι να διαβασεις πολυ καλα για τις πανελλαδικες εξετασεις και να περασεις εκει χωρις να σου φυγουν τα τρελα λεφτα (των γονιων σου εννοω) για να γινεις επαγγελματιας πιλοτος απλα και μονο καθοντας να διαβασεις οταν αποχωρησεις απο εκει τα 14 μαθηματα για να αποκτησεις το CPL theory με μηδενικο κοστος και πολλες ωρες στο ενεργητικο σου !!Οι αεροπορικες το κοιτανε πολυ αυτο ;)