καλα το φορουμ πηρε φωτια για τα καλα...
καταρχην συγνωμη για το μπερδεμενο του προηγουμενου ποστ αλλα ηταν εν βρασμω ψυχης και με λιγοστο χρονο στην διαθεση μου.
Και οσον αφορα τον κ.Μανο,επιτηδες τον ανεφερα ως κυριο εκπροσωπο της φιλλελευθερης πολιτικης. Δεν τον κατηγορησα για οτιδηποτε. Και η απορια για την σχεση του με τον κΒασιλακη ηταν συμπτωματικη στην προταση μου.
Η κυρια διαφορα μιας δημοσιας και μιας ιδιωτικης επιχειρησης ειναι οτι σε καμια περιπτωση η ιδιωτικη δεν θα κρινει με οποιοδηποτε αλλο κριτηριο παρα μονο τα οικονομικα ωφελη... Ειτε αυτο λεγεται αεροπορικη εταιρεια, ειτε οτιδηποτε αλλο. ειναι σαν να λεμε σε μια πολυεθνικη φαρμακευτικη να δινει δωρεαν φαρμακα... πιαστο αυγο και κουρευτο.Αρα κοινωνικο εργο-γιοκ.
Παιδια ομως πραγματικα πως γινεται δυο εταιρειες που δραστηριοποιουνται στον ιδιο χωρο η μια να ειναι κερδοφορα και η αλλη εντυπωσιακα ζημιογονα? Τι διαολο πια την χρυση συνταγη της κοκα κολα εχει η αιγαιου και δεν μπορει να την βρει η ολυμπιακη?Αμφιβαλλει κανεις οτι με ενα προγραμμα εθελουσιας εξοδου και την μεταταξη των υπεραριθμων υπαλληλων θα μειωνονταν τα χρεη?Ειναι δυνατον να μην γνωριζει η κυβερνηση απο που χανει λεφτα και να μην μπορει να το διορθωσει?Αδυνατο. Απλα ειναι η πολιτικη βουληση των ιδιοτικοποιησεων. Απο την αλλη πως γινεται μια κυβερνηση τοτε να μην θελει μια υγιη και προσοδοφορα εταιρεια δικια της?Την χαλαει?
Μετα λυπης μου ομως, διαβαζω αποψεις οπως: "Ενα μη προσοδοφορο νοσοκομειο ας κλεισει" ή το ακομα χειροτερο : "πολλα δικαιωματα πηραμε και δεν μπορει να ερθει ξενος επενδυτης ή δεν αντεχει ο προυπολογισμος"
Ειναι δυνατο να σκεφτω τον ξενο επενδυτη και το κερδος του-η την αναπτυξη των οικονομικων δεικτων της χωρας μου- οταν δεν σκεπτομαι πρωτα απο ολα το οφελος του κοινωνικου συνολου?Παιδια 1+1 δεν κανει παντα 2.και ας μην τα βλεπουμε ολα με $$.δεν λεω καλα ειναι και αυτα αλλα στο τελος ας κλεισουμε και τις εκκλησιες δηλαδη...αλλα ξεχασα αυτες ειναι κερδοφορες...
Προσπαθω να μην πολιτικοποιησω την συζητηση αν νομιζετε οτι ξεφευγουμε καπως,το διορθωνουμε.
ΥΓ,ακουσα σημερα στην πρωτη γραμμη βουλευτη της ΝΔ που ελεγε οτι η RYAN ειχε σαν κυριο στοχο την ALITALIA...μπορει καποιος να μου το εξηγησει.?
ΥΓ2. δηλαδη οι υπερμαχοι του υγειους ανταγωνισμου κατι τετοιο σαν την φωτο δεν το βρισκουν ανηθηκο...? θα δουμε και αεροπλανο που να γραφει Bye bye olympic?
http://www.airliners.net/open.file/0981931/L/