Μηνυση ΕΧΠΑ και ΕΠΤΑΟΑ, κατα Χατζηδακη

• Thread starter Thread starter CONFIG2
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
imaginas":1gdd5bxn said:
Ιδιώτες μέτοχοι;Μάλιστα...Ελπίζω όμως και εκεί να μην κάνουν εκπτώσεις στο προσωπικό και αυξήσεις στις τιμές.Επίσης,να μην πετάει ένας πιλότος περισσότερες ώρες από τις προβλεπόμενες επειδή θα δέχεται απειλές απόλυσης.Κάτι τέτοιο συμβαίνει στους οδηγούς φορτηγών..
...και, ως γνωστόν, ο χειριστής του 737/320 κλπ είναι το ίδιο με τον νταλικιέρη.

imaginas, έχεις ένα πρόβλημα για κάθε λύση. Τα δεδομένα μας είναι ότι η ΟΑ δεν πρόκειται να λειτουργήσει σωστά αν δεν αλλάξει α) ο αριθμός των εργαζομένων και β) το στυλ διοίκησης. Όποια «λύση» προτείνεται και δεν περιλαμβάνει αλλαγές και στα δύο είναι πεθαμένη προτού καν εφαρμοστεί.

OveLix":1lwk6xb5 said:
...και, ως γνωστόν, ο χειριστής του 737/320 κλπ είναι το ίδιο με τον νταλικιέρη.
Τα μεγάλα κεφάλια της ελληνικής επιχειρηματικότητας,όταν έχουν στόχο μόνο να δουν αυξημένο τον αριθμό στα αποτελέσματα χρήσης,μπορεί να τον κάνουν και αεροσυνοδό,να κερνάει καφέδες...

OveLix":1lwk6xb5 said:
imaginas, έχεις ένα πρόβλημα για κάθε λύση. Τα δεδομένα μας είναι ότι η ΟΑ δεν πρόκειται να λειτουργήσει σωστά αν δεν αλλάξει α) ο αριθμός των εργαζομένων και β) το στυλ διοίκησης. Όποια «λύση» προτείνεται και δεν περιλαμβάνει αλλαγές και στα δύο είναι πεθαμένη προτού καν εφαρμοστεί.

α)Ο αριθμός των εργαζομένων πρέπει να συνάδει με τις πραγματικές ανάγκες τόσο του παρόντος όσο και του μέλλοντος.Αν η Ο.Α δεν έχει ως μελλοντικό σχέδιο την επέκταση των δρομολογίων σε όλο τον κόσμο που έχει Ελληνικό ενδιαφέρων λόγω τουρισμών ή/και επενδύσεων,το μειώνεις.
β)Το στυλ της διοίκησης.Η διοίκηση εδώ και 4 χρόνια είναι εκλεκτή αυτών που θέλουν να κλείσει η εταιρεία.Αν ήθελαν να την σώσουν,μπορούσαν να το είχαν κάνει.Αλλά δεν θέλουν.Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της όλης υπόθεσης.

imaginas":3b131hbs said:
Η διοίκηση εδώ και 4 χρόνια είναι εκλεκτή αυτών που θέλουν να κλείσει η εταιρεία.Αν ήθελαν να την σώσουν,μπορούσαν να το είχαν κάνει.Αλλά δεν θέλουν.Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της όλης υπόθεσης.
Και γιατί να θέλουν να τη σώσουν? Εδώ που έφτασαν τα πράγματα δεν σώζεται. Για να σωθεί θα έπρεπε να ιδιωτικοποιηθεί εφ άπαξ ή σταδιακά (βλέπε ΟΤΕ πχ) αλλά ποιος ιδιώτης είναι τρελός να αγοράσει έστω και μία μετοχή της?

Δεν κατηγορώ τον νυν υπουργό που μπήκε στο υπουργείο μόνο και μόνο για να χαντακωθεί πολιτικά. Και ο Άρης παλιά είχε τον Λυπηρίδη να μπαίνει να καταστρέφει και να βγαίνει με 5 φάουλ. Κάθε «βρώμικη» δουλειά έχει τα θύματά της. Αλλά ο Χατζιδάκης θα ανταμειφθεί με κάποια θέση μέχρι να ξεχαστούν όλα και θα επανέλθει. Αν για όλη αυτή τη φασαρία το κέρδος μας είναι μια υγιής εταιρία που θα πετάει και (με τα χρόνια) θα γίνει πάλι δυνατή τότε καλώς γίνονται όλα. Αλλά υποψιάζομαι ότι με τις κραυγές και τις αντιδράσεις θα κάνουμε πάλι μια τρύπα στα Σπάτα.

imaginas":2knzmaqi said:
Η διοίκηση εδώ και 4 χρόνια είναι εκλεκτή αυτών που θέλουν να κλείσει η εταιρεία.Αν ήθελαν να την σώσουν,μπορούσαν να το είχαν κάνει.Αλλά δεν θέλουν.Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της όλης υπόθεσης.

Μάλιστα.....

Παραλαμβάνεις ένα κράτος που έχει ελλείμματα πάνω από 6,8% του ΑΕΠ και που σύμφωνα με το σύμφωνο σταθερότητας ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ να είναι ΚΑΤΩ από 3%......

Έχεις και σαν πολιτική φιλοσοφία να μειωθεί η κρατική παρεμβατικότητα στην οικονομία ......

Το αποτέλεσμα είναι να κατηγορείσαι για την εφαρμογή της πολιτικής σου !!!!!

Τί να σώσουν βρε imaginas????
Το οικονομικό ΠΤΩΜΑ της ΟΑ????
Και πώς να το σώσουν???

ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΣ τον κρατικό προϋπολογισμό (αυξάνοντας δηλαδή τα ελλέιματα !!!)

Αυτά και αυτά μας έφεραν εδώ που είμαστε δυστυχώς.......

MAXIM":2jait6ft said:
Επιμενω γιατι τα προβληματικα νοσοκομεια(οπου νοσοκομεια οτι δεν τα φερνει) δεν ΚΛΕΙΝΟΥΝ?

ΜΠΡΑΒΟ δημοκρατικέ συν-forumίτη.

Να τα κλείσουμε τα ρημάδια και να τρέχει η γιαγιάκα από το βουνο στα Ιδιωτικά και να πληρώνει αφου πουλήσει την πρόικα όλων των παιδιών της και όλων των εγγονών της. Ετσι απλά γιατί μια και κλείνει μια προβληματική επιχείρηση να κλείσουν όλες.

Μα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ.

Και για να προλάβω αντιδράσεις του τύπου "όπα ρε doc φωνάζεις γιατί θα μείνεις χωρίς δουλειά κλπ κλπ", πίστεψέ με ότι αν κλείσουν τα δημόσια θα δουλέψω ιδιωτικά, γιατί με συμφέρει η δουλειά στο ΙΧ νοσοκομείο όπου θα διαμορφώνω ΕΓΩ την αμοιβή μου και δε θα αναγκάζομαι να δουλεύω για 750

aas59":244fje00 said:
Μάλιστα.....
Παραλαμβάνεις ένα κράτος που έχει ελλείμματα πάνω από 6,8% του ΑΕΠ και που σύμφωνα με το σύμφωνο σταθερότητας ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ να είναι ΚΑΤΩ από 3%......

Έχεις και σαν πολιτική φιλοσοφία να μειωθεί η κρατική παρεμβατικότητα στην οικονομία ......

Το αποτέλεσμα είναι να κατηγορείσαι για την εφαρμογή της πολιτικής σου !!!!!

Συγγνώμη αλλά δεν έχω δει εδώ και 4 χρόνια καμιά προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος,το οποίο η ίδια η κυβέρνηση ανέδειξε,διότι και αγροφύλακες-κοπρίτες προσλάβαμε,και μειώσεις στη φορολογία των πλουσίων κάναμε,και επί 4 χρόνια τα καρτέλ και οι εναρμονισμένες τιμές έκαναν πάρτι.Όσον αφορά την πολιτική της κυβέρνησης,δε θυμάμαι πουθενά να έγραφαν ότι θα κλείσουν τις ΔΕΚΟ,και θα αφήσουν ανέργους.Θα μειώσουν την ανεργία έλεγαν.Τέλος πάντων,δε θα το συνεχίσω διότι βγαίνουμε off topic.

flying Doc":244fje00 said:
θα διαμορφώνω ΕΓΩ την αμοιβή μου

Το αντίθετο θα συμβεί φίλε μου.Θα σου λέει ο ιδιώτης "τόσα δίνω,άμα θες" και θα τα δέχεσαι επειδή η ανεργία δε θα σου αφήνει άλλα περιθώρια.Ήδη το κάνουν...

flying Doc said:
Λοιπόν κ.κ της ΟΑ (φίλοι και εργαζόμενοι σ' αυτήν) επειδή μου κρατούν συνολικά από μισθό και εφημερίες

καλα το φορουμ πηρε φωτια για τα καλα...
καταρχην συγνωμη για το μπερδεμενο του προηγουμενου ποστ αλλα ηταν εν βρασμω ψυχης και με λιγοστο χρονο στην διαθεση μου.
Και οσον αφορα τον κ.Μανο,επιτηδες τον ανεφερα ως κυριο εκπροσωπο της φιλλελευθερης πολιτικης. Δεν τον κατηγορησα για οτιδηποτε. Και η απορια για την σχεση του με τον κΒασιλακη ηταν συμπτωματικη στην προταση μου.
Η κυρια διαφορα μιας δημοσιας και μιας ιδιωτικης επιχειρησης ειναι οτι σε καμια περιπτωση η ιδιωτικη δεν θα κρινει με οποιοδηποτε αλλο κριτηριο παρα μονο τα οικονομικα ωφελη... Ειτε αυτο λεγεται αεροπορικη εταιρεια, ειτε οτιδηποτε αλλο. ειναι σαν να λεμε σε μια πολυεθνικη φαρμακευτικη να δινει δωρεαν φαρμακα... πιαστο αυγο και κουρευτο.Αρα κοινωνικο εργο-γιοκ.
Παιδια ομως πραγματικα πως γινεται δυο εταιρειες που δραστηριοποιουνται στον ιδιο χωρο η μια να ειναι κερδοφορα και η αλλη εντυπωσιακα ζημιογονα? Τι διαολο πια την χρυση συνταγη της κοκα κολα εχει η αιγαιου και δεν μπορει να την βρει η ολυμπιακη?Αμφιβαλλει κανεις οτι με ενα προγραμμα εθελουσιας εξοδου και την μεταταξη των υπεραριθμων υπαλληλων θα μειωνονταν τα χρεη?Ειναι δυνατον να μην γνωριζει η κυβερνηση απο που χανει λεφτα και να μην μπορει να το διορθωσει?Αδυνατο. Απλα ειναι η πολιτικη βουληση των ιδιοτικοποιησεων. Απο την αλλη πως γινεται μια κυβερνηση τοτε να μην θελει μια υγιη και προσοδοφορα εταιρεια δικια της?Την χαλαει?
Μετα λυπης μου ομως, διαβαζω αποψεις οπως: "Ενα μη προσοδοφορο νοσοκομειο ας κλεισει" ή το ακομα χειροτερο : "πολλα δικαιωματα πηραμε και δεν μπορει να ερθει ξενος επενδυτης ή δεν αντεχει ο προυπολογισμος"
Ειναι δυνατο να σκεφτω τον ξενο επενδυτη και το κερδος του-η την αναπτυξη των οικονομικων δεικτων της χωρας μου- οταν δεν σκεπτομαι πρωτα απο ολα το οφελος του κοινωνικου συνολου?Παιδια 1+1 δεν κανει παντα 2.και ας μην τα βλεπουμε ολα με $$.δεν λεω καλα ειναι και αυτα αλλα στο τελος ας κλεισουμε και τις εκκλησιες δηλαδη...αλλα ξεχασα αυτες ειναι κερδοφορες... :D
Προσπαθω να μην πολιτικοποιησω την συζητηση αν νομιζετε οτι ξεφευγουμε καπως,το διορθωνουμε.
ΥΓ,ακουσα σημερα στην πρωτη γραμμη βουλευτη της ΝΔ που ελεγε οτι η RYAN ειχε σαν κυριο στοχο την ALITALIA...μπορει καποιος να μου το εξηγησει.?
ΥΓ2. δηλαδη οι υπερμαχοι του υγειους ανταγωνισμου κατι τετοιο σαν την φωτο δεν το βρισκουν ανηθηκο...? θα δουμε και αεροπλανο που να γραφει Bye bye olympic?
http://www.airliners.net/open.file/0981931/L/

:D καποιες λυσεις βρηκαμε(ovelix+flight number)...καποια ανουσια πραγματα υποθηκαν..ομως το θεμα βαδηζει καλα...και με χαρα ακουσα καποια θετικα πραγματα στην δουλεια σημερα..δεν ανακοινωνω κατι μεχρι να ειναι σιγουρο..
Πολλα ακουγοντε...φημες υπαρχουν,και το χαλασμενο τηλεφωνο πηρε φωτια οπως το ειχαν προβλεψει πολλοι..
Ερχονται καλες μερες,και επιτελους ανακουφησεις...μακαρι να γινει γρηγορα γνωστο σε καποιους ωστε να αρχιζει να διαρεει και εδω μεσα..
Καλη συνεχεια στις μαχες,και κουραγιο!!!!
:D

imaginas":2ykz68wj said:
Συγγνώμη αλλά δεν έχω δει εδώ και 4 χρόνια καμιά προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος,.......

Σημασία δεν έχει τι βλέπω εγώ η τι βλέπεις εσύ , σημασία (πάντα στο θέμα του ελλείμματος ) έχει τι "βλέπει" η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τί reports κάνει.
Καλώς η κακώς η δική της στατιστική μετράει και όχι της Ριγηλής η της Χαρ. Τρικούπη.
Στο τέλος τέλος ΕΘΕΛΟΥΣΙΩΣ μετέχουμε και μια χαρά δεόμαστε τα οφέλη , ας αποδεχθούμε επιτέλους και τις ανάλογες υποχρεώσεις.

imaginas":2ykz68wj said:
Το αντίθετο θα συμβεί φίλε μου.Θα σου λέει ο ιδιώτης "τόσα δίνω,άμα θες" και θα τα δέχεσαι επειδή η ανεργία δε θα σου αφήνει άλλα περιθώρια.Ήδη το κάνουν...

Ενώ οι οκταμηνίτες συμβασιούχοι ΟΑ των 700-800

aas59":3el4grow said:
Σημασία δεν έχει τι βλέπω εγώ η τι βλέπεις εσύ , σημασία (πάντα στο θέμα του ελλείμματος ) έχει τι "βλέπει" η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τί reports κάνει.
Καλώς η κακώς η δική της στατιστική μετράει και όχι της Ριγηλής η της Χαρ. Τρικούπη.
Στο τέλος τέλος ΕΘΕΛΟΥΣΙΩΣ μετέχουμε και μια χαρά δεόμαστε τα οφέλη , ας αποδεχθούμε επιτέλους και τις ανάλογες υποχρεώσεις.
Η Ε.Κ.Τ δεν έχει καμιά δουλειά.Το ECOFIN τα βλέπει.Και ξέρεις τι βλέπει;Τα στοιχεία που του δίνει το κάθε κράτος μέλος.Αν του δώσεις 10 θα πει 10 αν του δώσεις 100 θα πει 100.

aas59 said:
Ενώ οι οκταμηνίτες συμβασιούχοι ΟΑ των 700-800

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.