Μηνυση ΕΧΠΑ και ΕΠΤΑΟΑ, κατα Χατζηδακη

• Thread starter Thread starter CONFIG2
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Πιλότοι: Ύποπτη η στάση Χατζηδάκη

«ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ύποπτη» θεωρούν οι πιλότοι της Ολυμπιακής τη στάση του υπουργού Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη να ανακοινώσει το λουκέτο στην εταιρεία λίγο πριν από τις γιορτές, κάνοντας τους ανταγωνιστές της να «τρίβουν τα χέρια τους».
Για τον λόγο αυτό, η Ένωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ) ανακήρυξε ανεπιθύμητο πρόσωπο τον κ. Χατζηδάκη και έδωσε εντολή στα μέλη της να καθηλώνουν στο έδαφος τα αεροσκάφη, στα οποία επιβάτης θα είναι ο υπουργός Μεταφορών.
Την ίδια στιγμή, οι τεχνικοί της Ολυμπιακής μαζί με τους πιλότους ετοιμάζονται να υποβάλουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου- συμπεριλαμβανομένου και του κ. Χατζηδάκη- για τη βλάβη (από διαφυγόντα έσοδα) που θα προκαλέσει στην εταιρεία η προαναγγελία του λουκέτου της. Αντίστοιχες μηνύσεις θα υποβληθούν και από την ομοσπονδία εργαζομένων της Ο.Α., της οποίας τα μέλη θα συμμετάσχουν και στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

«Βέρτιγκο» του υπουργού

Η ΕΧΠΑ σε χθεσινή ανακοίνωσή της κάνει λόγο για vertigo (απώλεια προσανατολισμού στους πιλότους) του υπουργού Μεταφορών. Στις 29 Νοεμβρίου 2007, τονίζουν οι πιλότοι, ο κ. Χατζηδάκης εξουσιοδοτήθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων «να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή». Την 1η Δεκεμβρίου 2007, ξαφνικά, τις τερμάτισε, προαναγγέλλοντας το κλείσιμο της Ολυμπιακής.
Σε τι οφείλεται η «αλλαγή πλεύσης», ρωτά δημοσίως η ΕΧΠΑ τον κ. Χατζηδάκη και προσθέτει: «Μήπως φοβήθηκε να μη βγει στην επιφάνεια η κακοδιαχείριση των διοικήσεων που διόρισε μετά το 2004 η κυβέρνηση της Ν.Δ.; Μήπως το έκανε για τη συνέχιση της ενίσχυσης των ανταγωνιστών της Ολυμπιακής που ήδη επωφελούνται από τη συνεχή απαξίωσή της και θα ευεργετηθούν με το κλείσιμό της;».

Δηλαδή οι πιλότοι της ολυμπιακής θα βγουν στο σφυρί και θα ψάχνουν για δουλειά, γιατί είναι πάρα πολλοί.Και αν τους διώξουν αυτοί οι άνθρωποι που θα πάνε άραγε, θα μπορέσουν να τους προσλάβουν μετά οι άλλες εταιρίες?

Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για μένα και τι θα γίνω αν κλείσει η εταιρία που δουλεύω. Εργάζομαι από τα 18 μου και έχω αλλάξει εννέα εταιρίες. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει κάποιος να μένει εφ΄όρου ζωής στην ίδια επιχείρηση και (επιπλέον) να πρέπει να του πληρώνω εγώ το μισθό του.

Ο Χατζιδάκης είπε την αλήθεια (εδώ που φτάσαμε δεν είχε και τι αλλο να πει) όμως λέει τη μισή αλήθεια. Αλλά η μισή αλήθεια δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα. Είπαμε, ο κακός πολιτικός πάει σπίτι του. Μηνύσεις, ανακοινώσεις κλπ είναι σε δουλειά να βρισκόμαστε.

OveLix said:
Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για μένα και τι θα γίνω αν κλείσει η εταιρία που δουλεύω. Εργάζομαι από τα 18 μου και έχω αλλάξει εννέα εταιρίες. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει κάποιος να μένει εφ΄όρου ζωής στην ίδια επιχείρηση και (επιπλέον) να πρέπει να του πληρώνω εγώ το μισθό του.

Σωστο...είπαμε κοινωνική αλληλεγγύη, αλλα δεν ειδα κανεναν απο την Ολυμπιακη να κοπτεται για τους υπολοίπους. και παρεπιπτόντως η κοινωνική αλληλεγγύη στην ολυμπιακη κοστιζει ακριβά στις τσεπες μας...

Όχι βέβαια!!!

Ούτε για την δική μου φυσικά.
Βλέπεις εμείς δεν είχαμε την δυνατότητα (και την επιθυμία ορισμένοι) να μπούμε στο δημόσιο.

ΜΟΝΟ όσοι είναι εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα ( με την ευρεία έννοια του ) έχουν δικαιώματα σε αυτή την χώρα.

Βλέπεις έχουν την δυνατότητα (λές και είναι στο σπίτι τους ) !!!.........

Να κατεβάζουν τους διακόπτες και να μήν έχεις εσύ ρεύμα επειδή πιθανόν να θιχτούν τα.... ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ τους ,

Να καταλαμβάνουν τον διάδρομο προσγείωσης ,να κλείνουν τα αεροδρόμια επειδή πιθανόν να θιχτούν τα.... ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ τους ,

Να κλείνουν τα σχολεία για ΔΥΟ μήνες επειδή πιθανόν να θιχτούν τα.... ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ τους ,
κλπ κλπ

Αστο αγαπητέ , η μόνη ελπίς για εφαρμογή των νόμων στην Ελλάδα με την ελπίδα να συμμαζευτεί λίγο το σπάταλο κομματικό κράτος είναι τελικά η Commission !!!!

CONFIG2":5mzns5yd said:
...........Για τον λόγο αυτό, η Ένωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ) ανακήρυξε ανεπιθύμητο πρόσωπο τον κ. Χατζηδάκη και έδωσε εντολή στα μέλη της να καθηλώνουν στο έδαφος τα αεροσκάφη, στα οποία επιβάτης θα είναι ο υπουργός Μεταφορών........

Με κάτι τέτοια θα χάσουν το (όποιο) δίκιο τους οι εργαζόμενοι στις ΟΑ.
Δηλαδή δεν κατάλαβα.........
ποιός είναι αυτός που θα καθηλώσει στο έδαφος ένα αεροπλάνο επειδή επιβαίνει σε αυτό κάποιος που δεν γουστάρουν οι εργαζόμενοι? :shock:
Είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα?
Επιτέλους, εσείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κάντε κάτι με τα δικά σας λαμόγια, έτσι ώστε να έχετε απαίτηση να καταδικαστούν τα υπόλοιπα λαμόγια.

Aristoteles":3668ufof said:
Δηλαδή οι πιλότοι της ολυμπιακής θα βγουν στο σφυρί και θα ψάχνουν για δουλειά, γιατί είναι πάρα πολλοί.Και αν τους διώξουν αυτοί οι άνθρωποι που θα πάνε άραγε, θα μπορέσουν να τους προσλάβουν μετά οι άλλες εταιρίες?

Ανεργοι δεν πρόκειται να μείνουν, δουλειές υπάρχουν και με καλύτερους όρους απο τις ΟΑ. Θα χρειαστεί όμως να ξενιτευτούν...

Ο εισαγγελέας δουλεύει πάντως... Αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσει το σκάνδαλο για τις ρεμούλες και την κακοδιοίκηση των τελευταίων διοικήσεων και τότε το πλήγμα για την κυβέρνηση θα είναι τεράστιο. Αυτή τη φορά δεν μπορούν να ψηφίσουν ειδικό νόμο-σκάνδαλο στη βουλή όπως έγινε επι Βερελή ο οποίος απάλλασσε τους πάντες απο οποιαδήποτε ευθύνη. Δεν θα πάνε βέβαια κατηγορούμενοι υπουργοί αλλά "στελέχη¨ και ¨κουμπάροι¨. Το πολιτικό κόστος θα είναι δυσβάστακτο και μην ξεχνάμε οτι οι βουλευτικές ασυλίες ενίοτε αίρονται ιδιαίτερα αν το κυβερνών κόμμα έχει ισχνή πλειοψηφία. Πιστεύω οτι οι μηνύσεις έχουν λόγο υπαρξης.
Η ΟΑ έχει γίνει αιτία να καταστραφούν πολιτικά πολλοί υπουργοί: Μαντέλης, Καστανίδης, Βερελής...

Ψάξτε λίγο το θέμα της Sabena γιατι εκεί κάποιοι έκατσαν στο σκαμνί σαν υπεύθυνοι για την χρεωκοπία και το κλείσιμό της.

OveLix":1zsd8cri said:

Ουτε και πρόκειται να ενδιαφερθεί κανείς φίλε μου αν δεν δραστηριοποιηθείς, αγωνιστείς και διεκδικήσεις. Τίποτε δεν χαρίζεται όλα κατακτώνται. Δεν τα κερδίζεις με το να εύχεσαι να "ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα"
Το να μείνεις "εφ΄όρου ζωής στην ίδια επιχείρηση" είναι δικαιωμά σου για μια καλύτερη ζωή, για να μπορείς να πάρεις ένα δάνειο χωρίς να χάνεις τον ύπνο σου αν θα μπορέσεις να το ξεπληρώσεις, για να μπορείς να κάνεις όνειρα και σχέδια για τη ζωή σου.

Το να ζείς σε τροχόσπιτο και να πηγαίνεις να ζήσης όπου υπάρχει δουλειά και το "εγώ θα κονομήσω και οι loosers θα πεθάνουν" είναι για τα Αμερικανάκια, αυτά δεν περνάνε στην Ευρώπη. Εδώ υπάρχει σπίτι, πατρίδα, οικογένεια.

[Το να ζείς σε τροχόσπιτο και να πηγαίνεις να ζήσης όπου υπάρχει δουλειά και το "εγώ θα κονομήσω και οι loosers θα πεθάνουν" είναι για τα Αμερικανάκια, αυτά δεν περνάνε στην Ευρώπη. Εδώ υπάρχει σπίτι, πατρίδα, οικογένεια.[/quote]
Σωστα εδώ είναι Ελλάδα, που σημαίνει θα πρέπει να πληρώνω εγώ με τον ιδρώτα μου τον τεμπέλη και το λαμόγιο και να μην ακούω ούτε ενα ευχαριστώ, να πετάω με μπαλωμένα αεροπλάνα, να έχω καθυστερήσεις...ωραια πατρίδα για κάποιους..

Nontas":13hfoqbg said:
Το να μείνεις "εφ΄όρου ζωής στην ίδια επιχείρηση" είναι δικαιωμά σου για μια καλύτερη ζωή, για να μπορείς να πάρεις ένα δάνειο χωρίς να χάνεις τον ύπνο σου αν θα μπορέσεις να το ξεπληρώσεις, για αν μπορείς να κάνεις όνειρα και σχέδια για τη ζωή σου.

Το να ζείς σε τροχόσπιτο και να πηγαίνεις να ζήσης όπου υπάρχει δουλειά και το "εγώ θα κονομήσω και οι loosers θα πεθάνουν" είναι για τα Αμερικανάκια, αυτά δεν περνάνε στην Ευρώπη. Εδώ υπάρχει σπίτι, πατρίδα, οικογένεια.

Κάνεις λάθος αγαπητέ .
ΔΕΝ είναι δικαίωμά σου να μείνεις σε όποια επιχείρηση θέλεις εσύ για όλη σου την ζωή.

Καλώς η κακώς οι επιχειρήσεις και μεγαλώνουν αλλά και κλείνουν ενίοτε....

Μπορεί λοιπόν εσύ να θέλεις να μείνεις αλλά η επιχείρηση να μήν δύναται να ζήσει για να μείνεις εσύ.

Αυτό το παραμύθι με την "οικογένεια" που υπάρχει εδώ πρέπι κάποια στιγμή να τελειώσει.
Οι άλλοι δηλαδή τι έχουν ζώα? Δεν έχουν παιδιά?? Δεν θέλουν αυτοι να τα δουν να μεγαλώνουν ??

Δεν έχουν ηλικιωμένους και άρρωστους γονείς???
Μόνο εδώ υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις???

Όσοι έχουν ζήσει (εργαστεί κλπ) λίγο στο εξωτερικό έχουν διαπιστώσει τι συμβαίνει ΠΑΝΤΟΥ και όχι μόνο στην χώρα μας.

Αυτές οι απολυτότητες μας έχουν κάνει αυτό που είμαστε σήμερα : ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.