Miles & Bonus

• Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Αυτό είναι σημερινό νέο, δεν υπήρχε ο αστερίσκος έως σήμερα...

Θετικό, βεβαίως, ότι το αλλάξανε σχετικά γρήγορα μετά από το customer feedback, αρνητικό όμως, το ότι η μετάπτωση δεκάδων πτήσεων σε άλλο σύστημα δημιούργησε άλλη μία δυσλειτουργία, η οποία επηρεάζει άμεσα και αρνητικά τον τελικό πελάτη.

Και slightly off-topic, ως πελάτης, μόνο αρνητικά έχω δει έως τώρα από τη μετάπτωση, οπότε for their own good ας υποθέσουμε ότι "ήταν πολλά τα λεφτά, Άρη" για να την επιδιώξουν!

Έψαξα λίγο στην ιστοσελίδα για τα bonus&miles αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικά με την ημερομηνία λήξης της Blue κάρτας. Το τελευταίο περασμένο ταξίδι με Α3 ήταν 28/05/2015 και μου βγάζει λήξη κάρτας 24/01/2018. Ξέρουμε τι ισχύει;
Θα λήξει η κάρτα αν δε γίνω silver ή αν δε κάνω κάποια εξαργύρωση μέχρι τότε; Ή όσο πιστώνω μίλια θα μετακυλίεται η ημερομηνία λήξης;

Συμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος:
Εάν το Blue Μέλος δεν έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία πτητική δραστηριότητα μέσα σε εικοσιτέσσερις (24) μήνες από την ημερομηνία της τελευταίας καταχωρημένης και έγκυρης στο Λογαριασμό του πτήσης, η Κάρτα και ο Λογαριασμός απενεργοποιούνται για ένα διάστημα 12μηνών – μέσα στο οποίο το Μέλος μπορεί να δηλώσει πτήση του προηγούμενου έτους ώστε η κάρτα να ενεργοποιηθεί ξανά – και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί (εξαργύρωση ή συγκέντρωση μιλίων). Μετά το πέρας του 12μήνου και εφόσον ο λογαριασμός δεν έχει ενεργοποιηθεί θα κλείνει οριστικά.

Αυτο σημαινει πως αν δεν πραγματοποιήσεις καμια πτηση μεχρι τις 28/05/2017, ο λογαριασμός σου θα απενεργοποιηθεί και θα εχεις χρονο μεχρι και τις 28/05/2018 για να πιστώσεις αναδρομικά μια πτηση. Αλλιως ο λογαριασμός σου διαγράφεται.

Για να γινεις silver πρεπει μεσα σε 12 συνεχόμενους μηνες να μαζέψεις 12Κ μιλια σε 2 πτησεις της Α3/ΟΑ ή 24Κ μιλια με τις εταιρείες της *Α. Η ημερομηνια λήξης της κάρτας σου ειναι ενδεικτική και βασίζεται μαλλον στα χρονικά περιθώρια που προκύπτουν απο την ημερομηνια της πρώτης σου πτήσης (24+12 μηνες). Σε γενικές γραμμές τα μιλια επιβράβευσης δεν λήγουν, εάν υπαρχει μια δραστηριότητα στον λογαριασμό σου.

Ωραία ευχαριστώ πολύ!

Είναι η ιδέα μου ή έχει αλλάξει κάτι στο Lounge της Θεσσαλονίκης;

Μέχρι πριν λίγο καιρό το λεωφορείο από το Lounge ερχόταν τελευταίο αφού είχαν μπει οι υπόλοιποι επιβάτες. Τελευταία νομίζω πως γίνεται ανάποδα, το έχετε παρατηρήσει κι εσείς;

Δεν υπάρχει πια χώρος για τις χειραποσκευές και τα χρύσα μέλη μαζί με τους επιβάτες διακεκριμένης έκαναν παράπονα.

Παντού (και σε όλες τις εταιρίες) τα χρυσά μέλη και οι business επιβιβάζονται πρώτοι. Το ίδιο και οι αντίστοιχοι επιβάτες της Α3 στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη συνέβαινε το... ανάποδο;!;!;! :rolleyes:

Δεν γνωρίζω όμως άλλο αεροδρόμιο /άλλη εταιρία που προσφέρει ξεχωριστό λεωφορείο από το Lounge για όλα τα χρυσά μέλη και business επιβάτες (εκτός από υπηρεσίες για first class επιβάτες, VIP κλπ.). Και στη περίπτωση του bus boarding συχνά δεν γίνεται priority boarding (ούτε η Α3 στην Αθήνα δεν το κάνει, αλλά υπάρχει μόνο η γενική ανακοίνωση ότι τα χρυσά μέλη κλπ. μπορούν να επιβιβαστούν οπότε θέλουν).

Και όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη: το διαπίστωσα κι εγώ, και το θεωρώ καλή αλλαγή. Γιατί στο τέλος όντως δεν βρίσκεις πια χώρος για χειραποσκευές.

GP707":1jiim9tm said:
Παντού (και σε όλες τις εταιρίες) τα χρυσά μέλη και οι business επιβιβάζονται πρώτοι. Το ίδιο και οι αντίστοιχοι επιβάτες της Α3 στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη συνέβαινε το... ανάποδο;!;!;! :rolleyes:

Ναι, όλα τα προηγούμενα χρόνια το ανάποδο συνέβαινε.

Και μάλιστα (την εποχή που δεν πάλευες να βρεις χώρο για την χειραποσκευή στα ντουλάπια) είχε και νόημα. Έπινες τον καφέ σου μέχρι τελευταία στιγμή, όσο γινόταν η υπόλοιπη επιβίβαση και σε πήγαιναν τελευταία στιγμή, έμπαινες, έκλειναν πόρτες και έφευγες. Με άλλο λόγια περισσότερος χρόνος στο lounge και λιγότερος στο παρκαρισμένο αεροσκάφος.

Τώρα με την δεδομένη κατάσταση στις χειραποσκευές, τι να πω, ίσως να είναι για καλό η αλλαγή..

Πού γράφει την ημερομηνία της μπλε κάρτας;Το μόνο που έχω βρει είναι η ημερομηνία στην οποία λήγουν τα μίλια αναβάθμισης στην silver.