LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

• Thread starter Thread starter Junior
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω, αλλά άλλο πράγμα το AIR spotting κι άλλο το AIRCRAFT spotting
http://en.wikipedia.org/wiki/Aircraft_spotting

Εκτός κι αν εγώ καταλαβαίνω λάθος τα αγγλικά (που είναι η δεύτερη μητρική μου γλώσσα). Επίσης, από εικόνα του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης από το Google Earth, η πλησιέστερη κατοικημένη περιοχή με θέα τον 10, είναι η Περαία. Οπότε για 2 Κυριακές το χρόνο που ανοίγει ο 10 , σύμφωνα με όσα διάβασα και ξερω, μάλλον δεν κάνεις τακτικά planespotting.

Σ' ευχαριστώ πάντως. Θ' απευθυνθώ μάλλον σε κάποιους εμπειρότερους στο forum για να με καθοδηγήσουν στα πρώτα βήματα στο planespotting. Να είσαι καλά.

Duck Roger":ug1inim3 said:
Air Spotting και Planespotting ειναι το ιδιο πράγμα και δεν κρίνει το ποιος είναι κατάλληλος για αυτό . . . :wink:
Επίσης το σπίτι μου είναι μπροστά στον διάδρομο 10 αν σου λεει κάτι αυτό . . . το μόνο που κάνω είναι να κάθομε την κυριακή το πρωί με τον φραπέ και την μπουγάτσα μου (Ρε πως είναι ο Θεσσαλονικιός) και να παρατηρώ τα αεροπλάνα . . .

Δηλαδή μένεις σε βάρκα; Γιατί ο 10 είναι "καραμπινάτος" μέσα στη θάλασσα.

Επίσης ο 10 είναι σε χρήση όπως διάβασες παραπάνω, μόνο όταν ο 16/34 είναι κλειστός, δηλαδή ελάχιστες ημέρες του χρόνου. Οπότε το "κάθε Κυριακή και η φραπεδιά" είναι λίγο υπερβολική :wink:

Ρε παιδιά είναι 1 Α320 της Α3 το οποίο προσπαθεί εδώ και πολύ ώρα να προσγειωθεί αλλά συνέχεια ξανασηκώνεται.. Το παρακολουθω στο rdrinfo.net και από την ώρα που το καταλαβα έχει πατήσει και ξανασηκώθηκε τουλάχιστον 7 φορές.. Συμβαίνει τιποτα ή είναι κάτι άλλο?

Προφανώς κάνουν εκπαίδευση και εκτελούν συνέχεια touch & go

A ok! πέρασε από το μυαλό μου αλλά δν ήξερα ότι γινεται κάτι τετοιο.. φχαριστώ για την πληροφορία

Duck Roger":1ar44j6z said:
Το air-spotting φίλε μου είναι <<Αεροπορική Φωτογράφιση>> βγάζεις φωτογραφίες τα αεροπλάνα . . .
Για κοίτα που 25 χρόνια κάνω άλλο πράγμα!!! :oops:
Σε λίγο θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε :roll:

Κάνουν εκπαίδευση οι νέοι πιλότοι για να μάθουν τον διαδρομο!!

Duck Roger":1u7fddwv said:
Air Spotting και Planespotting ειναι το ιδιο πράγμα και δεν κρίνει το ποιος είναι κατάλληλος για αυτό . . . :wink:
Επίσης το σπίτι μου είναι μπροστά στον διάδρομο 10 αν σου λεει κάτι αυτό . . . το μόνο που κάνω είναι να κάθομε την κυριακή το πρωί με τον φραπέ και την μπουγάτσα μου (Ρε πως είναι ο Θεσσαλονικιός) και να παρατηρώ τα αεροπλάνα . . .

Πιστεύω πως μπορώ να σε κρίνω ως μη κατάλληλο, αφού δεν γνωρίζεις το όνομα του hobby που υποτίθεται ότι κάνεις, αλλά και βάση της δικής μου εμπειρίας. Μάλλον έχει δίκιο ο αγαπητός GP707 (ο οποίος έχει χιλιάδες ώρες στο "άθλημα" να μην αναφέρω τις γνώσεις, εμπειρία και φωτογραφίες) που λέει ότι τόσα χρόνια κάνουμε λάθος πράγμα.

Οπότε αγαπητέ flyhigh330, αφού σε καλωσορίσω στην παρέα μας, σε προσκαλώ όποτε θέλεις και βρεθείς στην πόλη μου, να πάμε για spotting παρέα, μιας κι όπως ανέφερε ο αγαπητός Σωκράτης, γνωρίζω ΟΛΑ τα spotting locations (κι οχι air spotting areas) ΟΛΩΝ των διαδρόμων. Πριν έρθεις, στείλε ενα ΠΜ κι είμαι στη διάθεσή σου. Και πάλι καλωσήρθες στην παρέα μας.

Γειά και πάλι ! Το σπίτι μου είναι δίπλα στο κλειστό του ΚΑΠΠΑ, δηλαδή δίπλα στις δύο ψηλές κεραίες, ναι δίπλα στον διάδρομο 10 και το μέρος της περαίας . . . το <<καθε κυριακη>> υποθετικά το λέω, δεν προσπαθώ να φανώ κάποιος γιατι κάποιοι ξέρουν παραπάνω πράγματα απο μένα, όπως και εγώ σε άλλα . . . αύτον τον καιρό ασχολούμε με το Flight Simulator x και το πώς να κάνω start-up το Embraer e-jet όσο καλύτερα μπορώ . . . είμαι 17 χρονών και η εμπειρία λίγη . . . φίλε μου μπορείς να ρωτήσεις κάποιον άλλον αν θες για βοήθεια, δική σου επιλογή ! Φίλε Flying Doc θα ήθελα να βρεθούμε να τα πούμε απο κοντα και να μου πείς τα βήματα . . . :great: . . . Γειά σε όλους και πάλι !

Επίσης κατα τις 4.30 το βράδυ προσγειώθηκε ένα E-jet της Air Europa

Εγινε ανακαινηση/ανακατασκευη των Business Class Lounges στο Μακεδονια. Στην αιθουσα της ΟΑ περαν του οτι μεγαλωσε λιγο δεν εχει αλλες αλλαγες, αλλα της Α3 εγινε πληρες ανακαινηση με νεα επιπλα, πολυθρονες και καναπεδες, εγινε πολυ ωραια, μπραβο τους!!!