LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

• Thread starter Thread starter Junior
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αγαπητέ Σποτεράκι

τσαρτεραδικο πασχαλινό ήταν.

To ξέρω,το ίδιο είχε και στην Αθήνα..Εννοούσα πόσο έπιασε σαν εκδρομή το Ντουμπρόβνικ..

Γειά σου IATA/TASOS axas captain εδώ . . . ναι είχε και η Astra πολλά charter . . . πάντως τώρα κάθοντε δίπλα απο το υπόστεγο . . .

caralho":1yur3x6h said:
Ο 10-28 δεν χρησιμοποιείται αυτήν την περίοδο? Κι αν όχι γιατι, λόγω των έργων?

Ο 10-28 χρησιμοποιείται 1-2 φορές το χρόνο όταν γίνονται έργα συντήρησης στον 16-34. Τον υπόλοιπο χρόνο παραμένει κλειστός και λόγω των έργων και λόγω του ότι δε διαθέτει ILS (το τοποθέτησαν στον 16). Συγκεκριμένα, για προσγειώσεις στον 28, τ' αεροπλάνα ακολουθούν τις διαδικασίες του 34 και κατεβαίνουν visual στον 28. Το ίδιο κάνουν και για τον 16.
Ελπίζω να βοήθησα.

Λίγο παραπληροφόρηση εδώ... :roll:

Ο 10/28 παραμένει κλειστός από το 2006 μέχρι σήμερα λόγω των έργων επέκτασης και μόνο λόγων των έργων.
Από τότε ανοίγει 1-2 φορές το χρόνο για λίγες μέρες έτσι ώστε να καθαριστεί ο 16/34.
Ο διάδρομος 10 διαθέτει κανονικά ILS (πρόκειται το παλιό ILS του 16 που τοποθετήθηκε εκεί το 2001, όταν στον τελευταίο εγκαταστάθηκε ILS Cat II).
Πριν το 2006 χρησιμοποιούνταν κανονικά και οι 2 διάδρομοι επί μονίμου βάσεως. Το σύνηθες ήταν να έχουμε προσγειώσεις σε 34 ή 16 και απογειώσεις από τον 28.

θυμάμε τότε το 2006 που είχα προσγειωθεί απο το Μοναχο στον 28, με το Fokker 100 της DeutcheBA . . . όταν ανοίγει ο 10/28 τότε ανοίγουν και πολλά νέα air spotting areas . . . :wink:

Duck Roger":37k4fh3i said:

Τι είναι αυτά και που βρίσκονται γιατί θα μ' ενδιέφερε να τα επισκεφτώ κάποια στιγμή που θα ανεβώ στη Θεσσαλονίκη.
Τι ακριβώς είναι το air spotting?

Το air-spotting φίλε μου είναι <<Αεροπορική Φωτογράφιση>> βγάζεις φωτογραφίες τα αεροπλάνα . . . και όπως αναφέρω υπάρχουν πολλά σημεία γύρω απο το αεροδρομιο που προσφέρουν αρκετή θέα που βοηθάει για μια καλή φωτογραφία . . .

Μάλιστα...
Εγώ, πάντως ψάχνοντας λίγο δτο διαδίκτυο βρήκα πως το λένε planespotting, αρα μάλλον δεν είσαι ο κατάλληλος να με βοηθήσει να βρω αυτά τα μέρη αν ερθω στη Θεσσαλονίκη.
Ευχαριστώ πάντως που μου άνοιξες το δρόμο, θα διαβάσω αρκετά και μάλλον θα ξεκινήσω, αφού διαθέτω κατάλληλο φωτογραφικό εξοπλισμό.

Air Spotting και Planespotting ειναι το ιδιο πράγμα και δεν κρίνει το ποιος είναι κατάλληλος για αυτό . . . :wink:
Επίσης το σπίτι μου είναι μπροστά στον διάδρομο 10 αν σου λεει κάτι αυτό . . . το μόνο που κάνω είναι να κάθομε την κυριακή το πρωί με τον φραπέ και την μπουγάτσα μου (Ρε πως είναι ο Θεσσαλονικιός) και να παρατηρώ τα αεροπλάνα . . .