LGKR/CFU Kerkyra "Ioannis Kapodistrias"

• Thread starter Thread starter seven4seven
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Στο παρελθόν, στο ίδιο μήκος διαδρόμου, έχουν προσγειωθεί στην Κέρκυρα Β747, Β777, Α330, Α340, MD-11, IL76 και άλλα βαρέα μέταλλα.

ομολογώ δεν ήξερα για προσγειώσεις Β747 και Β777 στην Κέρκυρα! Αφορούσε ίσως VIP επισκέπτη (π.χ. εμίρη του Κατάρ ή κάποια σύνοδο κορυφής); Υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες ή φωτογραφίες; Θα ήταν αρκετά εντυπωσιακό.

η απογειωση του 777 υπαρχει? Εφυγε αδειο? δεν εφυγε ποτε? :p

Οντως το αεροπλανο ειναι τεραστιων διαστασεων. Μακαρι να δουμε 788 / 330 στο αεροδρομιο συντομα

Έχει πάει κάποιες φορές το 747 της ΟΑ σε high season για να συγχωνεύσει πτήσεις αλλά και για τις ανάγκες... πενταήμερων εκδρομών σχολείων. Και το 747SP του Εμίρη.
Α330 και μάλιστα -300 της LTU
και IL-62

Εφοσον ειχαμε 330 παλαιοτερα, δεν βλεπω το λογο για να μην εχουμε 338 συντομα και παλι..

Το καλοκαιρι που θα ειμαι στο νησι πιο συχνα, θα στησω καμερα :)

ομολογώ δεν ήξερα για προσγειώσεις Β747 και Β777 στην Κέρκυρα! Αφορούσε ίσως VIP επισκέπτη (π.χ. εμίρη του Κατάρ ή κάποια σύνοδο κορυφής); Υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες ή φωτογραφίες; Θα ήταν αρκετά εντυπωσιακό.
Για το 777 δες εδω: airpics.net - OE-LPA, Boeing 777-200ER, Lauda Air - Large size Αρκετές φορές, καλοκαίρι του 2002 τσάρτερ απο Βιέννη.

Για τα 747: το 74 με τα γεγονότα της Κύπρου και υπο τον φόβο πολέμου, είχαν φυγαδευτεί στην Κέρκυρα ΑΜΦΟΤΕΡΑ τα 747 της ΟΑ! Φωτο δυστυχώς δέν έχω να σου δείξω, αλλα νομίζω οτι υπάρχει κάπου στα γραφεία της ΥΠΑ.
Επίσης, 747 είχε κατεβάσει η ΟΑ τέλη δεκαετίας '70, Πάσχα, για την κανονική πτήση (ΟΑ604?)
Και τέλος, είχε κατέβει (νομίζω άπαξ) 747SP Oman Amiri Flight, γύρω στα 1995. Έχω δεί φωτό του να απογειώνεται απο τον (τότε) 17, αλλα δε μπορώ να τη βρώ πουθενά... Ελπίζω να σε κάλυψα!

Last edited:
Κλεινει εκτακτως για μια ημερα το αεροδρομιο - (στις 6 Φεβρουαριου), για επιπλεον εργασιες στον διαδρομο.
θα κανουν εργασιες ομαλοποιησης, σε σημειο του διαδρομου που δεν ειχε ασφαλτοστρωθει - το πιο πιθανο σε καποιο σημειο απο την πλευρα της λιμνοθαλασσας.
Πηγη

Κλεινει εκτακτως για μια ημερα το αεροδρομιο - (στις 6 Φεβρουαριου), για επιπλεον εργασιες στον διαδρομο.
θα κανουν εργασιες ομαλοποιησης, σε σημειο του διαδρομου που δεν ειχε ασφαλτοστρωθει - το πιο πιθανο σε καποιο σημειο απο την πλευρα της λιμνοθαλασσας.
Πηγη
Κακοτεχνίες ειναι αγαπητέ μου.... κάτι που βεβαίως δεν θα αναφερθεί σε Δελτίο Τύπου της Fraport...Μένει να δουμε τις αντιδράσεις αυτών που πριν την ιδιωτικοποίηση, κουνούσαν το δάκτυλο σε κάθε ευκαιρία !

Γιατί τόση κακία για την φραπορτ? Ήταν σε καλύτερη μοίρα το αεροδρόμιο όταν την λειτουργία την είχε το δημοσιο? Ναι μπορεί να είναι κακοτεχνία (πολλά πρότζεκτ έχουν) αλλά κάνει κάτι για αυτό όπως θα έκανε κάθε σοβαρή εταιρεία.