LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos" (εκτός κινήσεων αεροσκαφών)

• Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Μια πιθανόν νομικοτεχνική (και σαφώς υποθετική) ερώτηση: Μπορεί η συμπεριφορά στο gate να σταθεί αφορμή για banning από μια εταιρεία;

Με άλλα λόγια, αν κάποιος συμπεριφέρεται έτσι στο gate πτήσης της π.χ. British Airways, να φάει αποκλεισμό από τις πτήσεις της, ή θεωρείται περιστατικό που έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το αεροδρόμιο;

χωρίς να το γνωρίζω και χωρίς να έχω νομικές γνώσεις, υποθέτω αυτό εξαρτάται από την νομοθεσία και τους όρους μεταφοράς επιβατών (πιθανόν άλλα ισχύουν στην ΕΕ, άλλα στις Η.Π.Α. κ.ο.κ.). Θεωρώ εξαιρετικά πιθανόν να μπορούν (εντός κάποιων ορίων πάντα) να αρνηθούν επιβίβαση σε επιβάτες που έχουν παρουσιάσει προβληματική συμπεριφορά στο παρελθόν επικαλούμενοι την ασφάλεια των πτήσεων. Οι όροι με τους οποίους μπορούν να το κάνουν δεν είναι δεδομένοι.

Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο Αυγενάκης παραπέμπεται στα όργανα του κόμματος για διαγραφή, ενώ παράλληλα τρώει ban για 15 μέρες από τις συνεδριάσεις. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν παραδίδει την έδρα.

Η εργοδότρια εταιρεία του υπαλλήλου, του έδωσε συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό του.

Σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα, το μπουζούριασμα από την Ασφάλεια ή την αστυνομία και το ban θα ήταν δεδομένα.

Είναι και τι συμφωνία έχουν μεταξύ τους Aegean και Goldair αφού το ground handling το έχει αποκλειστικά η δεύτερη
(Και ναι πτήση της A3 πρέπει να ήταν αφού η GQ δεν πετάει εκείνη την ώρα για ηράκλειο)

Τον σουτάρανε τελικά από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αλλά αυτός δήλωσε πως δεν παραδίδει την έδρα και παραμένει βουλευτής.
Ο Μητσοτάκης διαγράφει από την ΚΟ της ΝΔ τον Αυγενάκη, μετά τη χειροδικία στο αεροδρόμιο

Σιγά μην την παρέδιδε, να χάσει αργομισθία για άλλα τρία χρόνια...

:1: Άσε που μπορεί να προσχωρήσει στο ΠΑΣΟΚ ή στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή σε αυτούς που απαιτούσαν την διαγραφή του από την ΝΔ.

[...]υποθέτω αυτό εξαρτάται από την νομοθεσία και τους όρους μεταφοράς επιβατών (πιθανόν άλλα ισχύουν στην ΕΕ, άλλα στις Η.Π.Α. κ.ο.κ.). Θεωρώ εξαιρετικά πιθανόν να μπορούν (εντός κάποιων ορίων πάντα) να αρνηθούν επιβίβαση σε επιβάτες που έχουν παρουσιάσει προβληματική συμπεριφορά στο παρελθόν επικαλούμενοι την ασφάλεια των πτήσεων. Οι όροι με τους οποίους μπορούν να το κάνουν δεν είναι δεδομένοι.
Σχεδόν όλες έχουν στους Όρους ότι μπορούν να αρνηθούν να μεταφέρουν επιβάτη αν (π.χ. η Aegean):
"Προκαλεί δυσφορία ή καθιστά την παρουσία του Επιβάτη δυσάρεστη για τους άλλους Επιβάτες ή
Ενέχει κίνδυνο για τον ίδιο ή για άλλα πρόσωπα ή περιουσιακά στοιχεία" και πολλά άλλα...
Φυσικά η πιθανότητα να μη γίνει ban από την A3/GQ στη συγκεκριμένη περίπτωση δίνει 1,01 .

Σχεδόν όλες έχουν στους Όρους ότι μπορούν να αρνηθούν να μεταφέρουν επιβάτη αν (π.χ. η Aegean):
"Προκαλεί δυσφορία ή καθιστά την παρουσία του Επιβάτη δυσάρεστη για τους άλλους Επιβάτες ή
Ενέχει κίνδυνο για τον ίδιο ή για άλλα πρόσωπα ή περιουσιακά στοιχεία" και πολλά άλλα...
Φυσικά η πιθανότητα να μη γίνει ban από την A3/GQ στη συγκεκριμένη περίπτωση δίνει 1,01 .
Εμένα πάντως θα μου προκαλούσε τρελή δυσφορία,

βέβαια δεν είναι μόνο ο Αυγενάκης, πόσες πτήσεις εσωτερικού καθυστερούν για να παραλάβουν κάποιον τέτοιο? Πόσες φορές δεν έχετε γδυθεί στον έλεγχο για να περνάνε άτομα ασφαλείες να βαράνε ακόμα και τα τζιτζίκια και το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου να κάνει ότι δεν είδε ή δεν άκουσε τίποτα?

Φοιτητής ήμουν σε πτήση πάλι για Κρήτη σε αντίστοιχο περιστατικό και κάνω στον Κυριούλη, " Ο κύριος χτύπησε δεν θα τον ελέχξετε? 11η Σεπτεμβρίου είχαμε πριν μήνες" και με κοίταζε σαν χάνος....

"Προκαλεί δυσφορία ή καθιστά την παρουσία του Επιβάτη δυσάρεστη για τους άλλους Επιβάτες
Κατανοητή η έκφραση, αλλά απείρως προβληματική γιατί εστιάζει σε υποκειμενικότητα και στο τι πιστεύει/θέλει η μάζα.

Δηλαδή αν εγώ εμφανιστώ ξέρω γω με μπλουζάκι που έχει τη σφραγίδα του Εωσφόρου (αληθινό παράδειγμα· έχω τέτοιο μπλουζάκι) και τύχει στο αεροπλάνο να έχει τριάντα θεούσες θα με κατεβάσουν;

Δεν υπήρχε μια περίπτωση πριν κάτι χρόνια που κατέβασε η Aegean Ισραηλινό πολίτη παλαιστινιακής καταγωγής απλά και μόνο επειδή το απαίτησαν οι υπόλοιποι επιβάτες; Επικίνδυνα πράματα!

Οι όροι κάποιας εταιρείας δεν μπορεί να είναι σε αντίθεση με ισχύοντα Νόμο. Και η ''ειδική'' μεταχείριση με βάση την καταγωγή του οποιουδήποτε, είναι στον αντιρατσιστικό νόμο (πέρα της ελευθερίας μετακίνησης κλπ).

Τα έχουμε δει επανειλημμένα και θα τα ξαναδούμε, με ινφλουενσερς, τραγουδιστές κλπ που νομίζουν ότι είναι η Tειλορ Σουιφτ και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μαζί. Οι περισσότεροι είναι προς την Ανατολή παρά στη Δύση στην χώρα μας, το ίδιο και οι εταιρείες μας, που τους είναι αρκετό να αλλάζουν τα λόγκο τους με pride χρώματα, να εύχονται για την ημέρα της γυναίκας και την εξάλειψη της βίας, να βγαίνουν καλύτεροι εργοδότες με βραβεία που όλοι όσοι ασχολούνται ξέρουν ότι είναι αγορασμένα και όλα τα politically correct μαρκετίστικα μπλα μπλα αλλά όταν έρθει η ώρα να πετάξεις τον αψύ μπούμερ για να αποδείξεις ότι πιστεύεις όλα τα προηγούμενα, τότε σφυράς αδιάφορα - εκτός αν έχω χάσει κάποια ανακοίνωση, αλήθεια σε ποια εταιρεία δουλεύει ο εργαζόμενος; Aegean ή handler;

Όχι ότι γίνονται μόνο σε εμάς αυτά, αλλού γίνονται χειρότερα, απλά τουλάχιστον εκεί στην μήνυση ο Δικαστής θα γράψει λυπητερή που θα τσούξει για πολύ καιρό.