Jet vs. turboprop

• Thread starter Thread starter aakunz
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Re: Olympic Air Dash8 Q400

Διατείνονται ότι είναι πιο φιλικά στο περιβάλλον... πετούν με λιγότερα καύσιμα άρα είναι πιο οικονομικά...

Αυτό γιατί δεν το βλέπουμε και στις τιμές των εισιτηρίων... που για μια πτήση Ιωαννινα - Αθήνα πληρώνουμε 300 μετ' επιστροφής???? μας βάζουν να πετάμε με αυτά τα άβολα - φασαριόζικα αεροπλάνα τα οποία κατα τα λεγόμενά τους είναι πιο οικονομικά και πληρώνουμε και 300 ευρώ...
αλλά αφού είναι χωρίς ανταγωνισμό εδώ στα Γιάννενα γιατί να ρίξει τις τιμές?

Το Q400 άβολο δεν το λες. Δηλάδή η Χρυσή παλία καλή Ολυμπιακή που πετούσε στα Ιωάννινα με πραγματικά ΑΒΟΛΟ ATR-42 και το είχε και μονοπόλιο (προ Aegean) δε σ' ενοχλούσε και δε χτυπούσε τις τιμές στ' αυτιά...?

Γίναμε υπερταξιδιώτες και θέλουμε να πετάμε μόνο με Jet....

flying Doc":1t3dkw8x said:
Το Q400 άβολο δεν το λες. Δηλάδή η Χρυσή παλία καλή Ολυμπιακή που πετούσε στα Ιωάννινα με πραγματικά ΑΒΟΛΟ ATR-42 και το είχε και μονοπόλιο (προ Aegean) δε σ' ενοχλούσε και δε χτυπούσε τις τιμές στ' αυτιά...?

Γίναμε υπερταξιδιώτες και θέλουμε να πετάμε μόνο με Jet....

Αγαπητέ flying Doc καταρχάς θέλω να σου επισημάνω πως πρέπει να είσαι λιγότερο ειρωνικός στις απαντήσεις σου. Το πόσο υπερταξιδιώτης είμαι εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος και έχει απαιτήσεις για άνετα, αθόρυβα αεροπλάνα και καλύτερες τιμές ούτε μπορείς να ξέρεις ούτε σε αφορά, ούτε είναι κριτήριο για να εκφέρει κανείς την άποψή του και σε καμιά περίπτωση δεν δίνει σε εσένα το δικαίωμα να απαντάς με ειρωνικό ύφος.

Σε ότι αφορά την αναφορά σου στην "Χρυσή παλαιά Ολυμπιακή" και τις εξίσου υψηλότατες τιμές της την περίοδο του μονοπωλίου της στα Γιάννενα, έχω να σου πω πως δεν ανέφερα σε καμιά περίπτωση ότι δεν μ' ενοχλούσαν...
Το γεγονός ότι είχε και παλαιά μονοπώλιο σε αυτό το δρομολόγιο που τις έδινε την δυνατότητα να κοστολογεί με υψηλότατες τιμές τα εισιτήρια της, την δικαιολογεί τώρα για τις τιμές της?

eagle21":1ytkl7ou said:
Q400 το αεροπλανο της απατης θα το λεω συνεχεια οσο οι τιμες ειναι λες κ μπαινεις σε jet!!!!!!
Ο Χριστός και η Παναγία!
Αισχροκέρδεια!

Πως γινεται να θελετε τα πρα πρα απ τα jet ειναι αποριας αξιο, αν εσεις θελετε να ειστε τριτοκοσμικοι σε μια χωρα στο 2013, κ να πετατε με ελικοφορα,δικαιωμα σας κ δικαιωμα μας να θελουμε τα jet κ οι ειρωνιες αν ειμαστε ταξιδιωτες οι βλαχοι κομμενα, κ θα το πω ξανα γιατι οταν ανοιξε, δν εδειχνε αυτα τα υπεροχα αεροπλανα σαν το καμαρι της ε? επειδη ειχε τα airbus που ειναι αλλη κλαση, κυριοι με αυτα πηγε να κανει ονομα κ οχι με τα Q400, οι μεγαλες εταιριες εχουν κυριο στολο jet παρτε το χαμπαρι κ η ειρωνιες αλλου!!!!!!!!!!

Τώρα αυτό είναι ιδιότυπο τρολάρισμα; Ακούσαμε και ότι τα ελικοφόρα είναι τριτοκοσμικά...Αχ ρε Luxair με τα ιπτάμενα ΚΤΕΛ...

eagle21, ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Για καποια συγκεκριμένα δρομολόγια, το ελικοφόρο ενδείκνυται, γιατι γι αυτά είναι φτιαγμένο. Δεν μπορεις να δρομολογείς Α320/21 απο Αθηνα για Σαντορίνη η Μύκονο. Φορτώνεις τζάμπα κύκλους τα αεροπλάνα σου, και σε 10 χρονάκια θα είναι για την Μοχάβε. Άσε που καίς και τα διπλάσια καύσιμα ανα επιβάτη, ακομα και αν είναι γεμάτα τα αεροπλάνα σου.

Διάβασε για το Boeing 747SR, τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκε, και τί διαφορές έχει απο ένα "απλο" 747. Αν σου αρέσει αυτό που θα διαβάσεις, τράβα να πετάς εσωτερικές πτήσεις στην ιαπωνία για να γουστάρεις, αλλα σταματα να προσπαθείς να επιβάλλεις την (λάθος) αποψή σου.

Ο επιβάτης - πελάτης και απλός χρήστης ενός μεταφορικού μέσου μπορεί να απαιτεί και να θέλει. Η αλήθεια είναι πως οι κάτοικοι της νησιωτικής Ελλάδας, αλλά και εκείνων των Ελλήνων που ζουν μακριά από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη έχουν σαφή προτίμηση στο τζετ. Λίγο τους ενδιαφέρει αν αυτό είναι κερδοφόρο για την αεροπορική εταιρεία.

Και μην ξεχνάμε πως στις αρχές της περασμένης δεκαετίας όταν η Aegean ξεκινούσε το πτητικό της έργο, πόσο πολύ διαφήμισε στην επαρχία τον ερχομό των τετρακινητήριων υπερ ασφαλών τζετ στα δρομολόγια του εσωτερικού. Είχα την τύχη να είμαι επιβάτης στην πρώτη πτήση προς Χίο με το "τζαμπολίνο" και θυμάμαι πως οι τοπικοί παράγοντες (ένωση ξενοδόχων με κύριο εκπρόσωπο το Χανδρής), δημοτικοί άρχοντες και ηγεσία στρατού υποδέχτηκαν με θαυμασμό την άφιξη του αεροσκάφους, που σχολιάστηκε για εβδομάδες στον τοπικό τύπο. Το marketing έκανε καλά τη δουλειά του.

Ο επιβάτης λοιπόν έχει προσδοκίες, συχνά λαθεμένες, συχνά ανούσιες, συχνά παράλογες αλλά είναι το κέντρο της προσοχής και ο λόγος ύπαρξης των όσων ασχολούνται στην αεροπορική βιομηχανία. Σαν επιβάτης θέλω στο Αθήνα - Λήμνος Β777ΕR με προσωπική οθόνη που να παίζει την αγαπημένη μου ταινία, εξυπηρέτηση First Class και τιμή κάτω από 50 ευρώ. Με λίγα λόγια θέλει τεράστια πολύ τεράστια υπομονή με τον πελάτη - επιβάτη.

πόσο πολύ διαφήμισε στην επαρχία τον ερχομό των τετρακινητήριων υπερ ασφαλών τζετ στα δρομολόγια του εσωτερικού.
Το marketing έκανε καλά τη δουλειά του.
Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΛΑΧΙΑΣ όχι εκείνου που σωστά το έγραψε,εκείνων που το έκαναν.
Για αυτό τα τραγικά σφάλματα μίλησα και εγώ.
Όσο για την υπομονή που χρειάζεται με τους πελατοεπιβάτες που θένε 777 για τη Λήμνο,τι να ειπώ;Αν θενε 777,ας το πληρώσουν.Το "παραμύθι" ότι δεν ενδιαφέρει αν είναι κερδοφόρο ,ταιριάζει σε νεόπλουτους,ξιπασμένους ελληναράδες οι οποίοι δεν έχουν συναίσθηση καταστάσεων και μεγεθών.
Αν η αξιοπρέπεια,κύριε eagle21,κρίνονταν από το είδος (όχι τύπο,έτσι;) του αφους θα ήμασταν ακόμα στα δέντρα.Το καλύτερο για εσένα τον ίδιο είναι να παραδεχθείς το φόβο σου.Μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

Ακομα καποιος να μου πει,γιατι η olympic air οταν ξεκινησε το πτητικο της εργο, εκανε διαφημηση στα jet, το προβλημα μου ειναι οτι η εταιρια δν εχει πλεον jet αεροσκαφη σαν κυριο στολο, τα bombardier σειρας Q θα μπορουσαν να ειναι μια χαρα βοηθητικος στολος για νησια τα οποια, δν εχουν την δυνατοτητα να προσγειωθει ενα αεροσκαφος jet, λογω διαδρομου εμενα με χαλαει μια ελληνικη εταιρια να εχει αποκλειστικα μονο ελικοφορα κ εσυ που λες για μια εταιρια luxair σιγα η εταιρια να μου πεις για μεγαλες εταιριες οχι για εταιριουλες, κ αν μπεις κ δεις εχει 737, embraer αρα οχι μονο ελικοφορα Q400 το αεροπλανο της απατης!!!!!!!!!!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.