Jet vs. turboprop

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Re: Olympic Air Dash8 Q400

Πραγματικά τόσο καιρό δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θες ? Θες η Olympic να διώξει τα "αεροπλάνα της απάτης" ?Αυτό θα ήθελα να το δικαιολογήσεις με ΣΤΟΙΧΕΙΑ, όχι με επιχειρήματα "κάνει θόρυβο, έχει 23 πριτσίνια λιγότερα από το 319, έχει φωτάκι που κάνει τσαφ κι όχι τσιφ όταν ανάβει". ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Οικονομοτεχνικά. Τόσους παίρνει, τόσα καίει τόσο κοστίζει ανα ώρα/επιβάτη. Πες μας γιατί. "Δε χωράει το ζεμπίλι μου με τσι κλώσσες στα overhead bins". Θα το δεχτώ. "Δε θέλω να βλέπω έλικες, μου θυμίζουν το δολοφόνο με το πριόνι" θα το δεχτώ. Αλλά "δε θέλω τα αεροπλάνα της απάτης γιατί μου τα χρεώνουν σαν jet", ε τότε πρέπει να ανατρέξω στα φροϊδικά συγγράματα για να σε καταλάβω.

Αν πάλι δε θες τα "αεροπλάνα της απάτης" και θες jet και μεγαλεία, πηγαίνεις ωραία και καλά στον mister MIG και του λες στα ίσα " Δικέ μου, ήρθα να σε σώσω. πάρε τόσα, πούλα τα αεροπλάνα της απάτης που μας τα χρεώνεις για BBJ και αγόρασε 40 320NEO να το παίζω πρώτη φίρμα στο airliners.gr". Εμάς γιατί μας τυρρανάς τόσο καιρό ?

Δεν κατάλαβες ότι καταντάς γραφικός ? Σου λένε όλοι ότι έχεις άδικο. Ότι ΑΛΛΗ δουλειά κάνει το 320 κι άλλη το Dash. Απλά ο κάθε βλαχοδήμαρχος θέλει jet στο χωριό του, άσχετα αν δεν μπορεί να ξεχωρήσει το αεροπλάνο από τον αραμπά που καβαλούσε μικρός.

Επειδή ξέρω τι θα απαντήσεις "Σώπα ρε μεγάλε , και ποιος είσαι εσύ ο ξερόλας" και τέτοια κλασικά που λένε όσοι δεν έχουν επιχειρήματα, απέδειξε την κοσμοθεωρία σου με ΣΤΟΙΧΕΙΑ και μετά σου ζητάμε ομαδικά συγγνώμη.

Μα ειναι τοσο δυσκολο σε ορισμενους να καταλαβουν οτι η εταιρεια δεν μπορει να βαλει τζετ στις γραμμες των ελληνικων νησιων γιατι θα εχει, να το πω απλα, χασουρα;
Δεν κρινουν τι τυπος θα πεταει με βαση τον διαδρομο προσγειωσης, α αφου στη ροδο μπορει να προσγειωθει τζετ τοτε θα βαλω τζετ αλλα με καθαρα οικονομικα στοιχεια.

Επισης τι παει να πει οτι δεν σας νοιαζει αν θα ειναι κερδοφορο; Ιδιωτικη εταιρεια ειναι, τι θα πρεπει να πεταει με 787/321 να μπαινει μεσα σε καθε δρομολογιο απλα και μονο για να λεει καποιος οτι παει απο τη Μηλο στην Αθηνα με τζετ;
Αφου δεν θα ειναι κερδοφορο καποια στιγμη θα αναγκαστει να το κοψει η εταιρεια και μετα θα μεινει μονο το πλοιο.

Q400 λεει ο eagle21 το αεροπλανο της απατης!! Μα συγνωμη ειναι συζητηση αυτη;

eagle21":33ycyc3p said:
Ακομα καποιος να μου πει,γιατι η olympic air οταν ξεκινησε το πτητικο της εργο, εκανε διαφημηση στα jet,
Γιατί αυτό είχε τότε... Ο Παναθηναϊκός όταν είχε Σισσέ διαφήμιζε Σισσέ, και τώρα που έχει Τοτσέ διαφημίζει Τοτσέ! Δηλαδή τι παραπάνω ανάλυση θες σε αυτό πέρα από 1082463248756 άτομα να σου λένε την ίδια απάντηση? Τι διάολο όλο το φόρουμ μας πληρώνει η ΟΑ και σου λέμε τα ίδια?

το προβλημα μου ειναι οτι η εταιρια δν εχει πλεον jet αεροσκαφη σαν κυριο στολο
Το πρόβλημά σου είναι άλλου είδους και δε θα ήθελα να επεκταθώ!

οι μεγαλες εταιριες εχουν κυριο στολο jet παρτε το χαμπαρι κ η ειρωνιες αλλου!!!!!!!!!!
Define μεγάλες εταιρίες... Μιλάμε για μέγεθος Α3? Και η Αstra κύριο στόλο jet έχει, (3 τον αριθμό). Είναι μεγάλη εταιρία? :rolleyes:
Γιατι η ΟΑ δεν είναι μεγάλη εταιρία (ούτε η Olympic Air ήταν ποτέ στα νούμερα των AZ/BA/AF/LH/LX/TP/DL/AA/CO κλπ.

Ετσι tales οχι να μας επιβαλουν αυτο που θελουν κ τα ατομα της εταιριας, αλλα κ εδω μεσα καποιοι που εχουν ερωτα με τα πρα πρα, ελεος δικαιωμα μας ειναι να μην γουσταρουμε τα πρα πρα, alex96 να σου παρω ενα RC Q400 να το εχεις στο κρεβατι σου κ να παιζεις μαζι του!!!!!! συνελθε κ ειναι δικαιωμα μας να μην τα γουσταρουμε κ ποσο μαλλον να πληρωνεις τον ναυλο, σαν jet αυτο παραπαει Q400 το αεροπλανο της απατης θα το λεω συνεχεια οσο οι τιμες ειναι λες κ μπαινεις σε jet!!!!!!
ΠραΠρα+Airliners.gr = <3
Θέλω κι εγώ από αυτό το Q400 που δίνεις...! Θα ζητούσα και από αυτό που παίρνεις αλλά είναι μάλλον πολύ δυνατό!

Πως γινεται να θελετε τα πρα πρα απ τα jet ειναι αποριας αξιο, αν εσεις θελετε να ειστε τριτοκοσμικοι σε μια χωρα στο 2013
:4: ...Δεν υπάρχει καμία ελπίδα πλέον... :with:

Κύριοι διαβάζω το συγκεκριμένο φόρουμ και ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω τελικά τον λόγο της διένεξης. Οι μεν υποστηρίζουν ορθά ότι σήμερα στην Ελλάδα έτσι όπως είναι η κατάσταση, θα πρέπει να θεωρούμε τον εαυτό μας και τυχερό που διαθέτει αεροπορική εταιρία που κάνει πτήσεις, με όλα τα γνωστά επιχειρήματα, και οι υπόλοιποι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν τους αρέσουν αυτά τα αεροσκάφη και δεν είναι άνετα.
Εγώ βλέπω ορθές και τις δύο απόψεις και παντελώς άσχετες μεταξύ τους. Τώρα γιατί έχουμε "οπαδοποιηθεί" (να μου επιτραπούν οι νεωτερισμοί στην ελληνική γλώσσα) πίσω από το dash για να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο είναι άλλο ζήτημα και δεν έχει σχέση με την κεντρική ιδέα των δύο απόψεων.

Το ότι το Dash είναι λιγότερο άνετο από το Α319 για παράδειγμα αυτό είναι δεδομένο και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται σημαίνει ότι δεν έχει εμπειρία από ταξίδια. Το ότι η ΟΑ χρησιμοποιεί το Dash πρωτίστως για λόγους οικονομικούς σε συνδυασμό με τον περιορισμένο αριθμό επιβατών, εν όψει μάλιστα και της οικονομικής κρίσης, αυτό είναι επίσης ένα δεδομένο, το οποίο δεν μπορούμε να το παραβλέπουμε σφυρίζοντας αδιάφορα.
Άλλωστε και σε διεθνές επίπεδο αν ρίξουμε μια ματιά θα διαπιστώσουμε την μείωση των θέσεων για πτήσεις προς Ελλάδα. (Βλέπε BAW, AFR, KLM DLH, AZA). Που είναι τα 767 και παλιότερα τα L1011 για Λονδίνο, τα Α300 για Παρίσι - Φραγκφούρτη, οι τέσσερις πτήσεις της KLM για Άμστερνταμ μόλις 45 χρόνια πριν!!! Άρα αντίστοιχες μειώσεις υπάρχουν και στις πτήσεις εξωτερικού. Άρα για να έχουμε μια σφαιρική και όσο το δυνατό πιο προσγειωμένη άποψη, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη όλους τους παράγοντες, την οικονομική κατάσταση που βιώνουμε, τον περιορισμό πρωτίστως των ίδιων των επιβατών στις αεροπορικές μετακινήσεις εντός Ελλάδας. Μακάρι η οικονομική κατάσταση να βελτιωθεί τόσο πολύ, που για την πτήση Αθήνα Θεσσαλονίκη να υπάρχει τέτοια ζήτηση που οι αεροπορικές εταιρίες να κάνουν lease Β777 και Α330 για να εκτελέσουν την πτήση. Άλλωστε η αριθμός των επιβατών και η ζήτηση είναι που καθορίζουν τόσο την τιμή του ναύλου όσο και το μέγεθος των αεροσκαφών.

NFEEFE :
Το πρόβλημά σου είναι άλλου είδους και δε θα ήθελα να επεκταθώ!
Έγραψες ! ! !
Πάντως,παιδιά,πρόκειται για έναν και μόνον άνθρωπο που μας τα λέει αυτά σε αυτό το forum.Γιατρέ,προτείνω να μη ζητάμε στοιχεία.Ας βοηθήσουμε τον άνθρωπο αυτό και όποιον άλλον θελήσει,να ξεπεράσουν το φόβο τους.Αυτό είναι το πραγματικό νόημα αυτών των απόψεων.
Και ας μη ξεχνάμε ότι δεν είναι ένα θέμα:Άλλη συζήτηση είναι τα turboprop,για την οποία υπάρχει σχετική συζήτηση στο site,άλλο θέμα το marketing της O.Air,διαφορετικό οι φοβίες των επιβατών κλπ.Νομίζω ότι χρειάζεται ένας καλύτερος διαχωρισμός!
ΥΓ: Κάπου πήρε το μάτι μου στο forum να γράφουν και να έχουν συνδεθεί κάποια μέλη που εκθείαζαν το Ραλάκη και τη SKYGREECE!Δεν είναι τόσο λαλίστατοι όμως πλέον.Έτσι,κε/καAEROSOL;

jimAEL":2grzbuuh said:
...α αφου στη ροδο μπορει να προσγειωθει τζετ τοτε θα βαλω τζετ αλλα με καθαρα οικονομικα στοιχεια...
Ατυχές το παράδειγμα, στο Ρόδο-Αθήνα δεν φτουράει το DH4 κι ένας απ' τους λόγος είναι ότι Α3+CY πετάνε με jet.

Στα υπόλοιπα, συμφωνώ με τον nfeefe.-

Φιλε μου καθαρα στην τυχη το εδωσα το παραδειγμα. Βασικα κοιτουσα νωριτερα πτησεις για ροδο και θα μου ηρθε σαν συνεχεια της αναζητησης μου. Και φυσικα εχεις δικιο σε αυτο που λες για για A3 και CY.

Εχετε την αποψη σας, εχω την δικια μου κ δν ειμαι ο μονος, εταιρια χωρις jet αεροσκαφη τυπου ολυμπιακης ειναι απαραδεχτο οπως κ να μην πεταει εξωτερικο ειναι εταιριουλα της πλακας, δν μιλαμε για μια minoan, olympic air που εδωσε προσδοκιες στο επιβατικο κοινο αν εσεις θελετε τετοιες αεροπορικες εταιριες περαστικα σας, κ ποιος σας ειπε να πεταξει με 747 η 777 προς Θεσσαλονικη η Σαμο Ροδο η Κρητη θελουμε να πεταμε ε? ενα αεροσκαφος τυπου 737 A318 319 320 αν εσεις το θεωρειτε πολυτελεια να πατε να κοιταχτειτε εσεις, τα αλλα κρατη που εχουν jet ειναι κοροιδα κ εμεις οι εξυπνοι ετσι!!!!! κ αν θελανε μεγαλα πραγματα κ η aegean k olympic θα ανοιγοντουσαν περα της ευρωπης κ σε αλλες αγορες αλλα ειναι κοτες κυριοι αυτο ειναι!!!!!!!

9.401 κομματια ολων των τυπων A 318 319 320 321 1.138 Q ολων των τυπων διαφορα χαωδης σε μοναδες αρα τελικα οι αλλοι ειναι βλακες που τα εχουν ετσι οι εταιριες θελουν περισσοτερο jet απο πρα πρα το κλεινω εδω Q400 το αεροπλανο της απατης!!!!!!

Eagle21 είσαι πάνω από 17 χρονών;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.