Iδιωτικοποίηση περιφερειακών αεροδρομίων (Fraport Greece)

• Thread starter Thread starter SARIDAKIS VASILIS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Μέχρι την ανάληψη των α/δ απο τη fraport, κάθε μέρα οι 3 εταιρείες hanlding έδιναν στην ΥΠΑ το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας.. με αυτό γινόταν οι όποιες διορθώσεις στο πρόγραμμα που έδειχνε τις πτήσεις στις οθόνες πληροφοριών, στο οποίο ήταν περασμένες εάν ήταν repetitive, άν δηλαδή επαναλαμβανόταν είτε καθημερινά είτε κάποιες ημερες της εβδομάδας...

skg2012":2p7yc0sp said:
H Fraport χρησιμοποιει τους χρονους των slot που εχουν παρει οι εταιρειες, και όχι τις ωρες πτησεων που ανακοινωνουν οι εταιρειες στα συστηματα κρατησεων και στα εισιτηρια.

Πολλες εταιρειες (μεταξύ αυτών και η Aegean) πετουν εκτος slot... ό,τι ώρα θέλουν.

Θα δείξει που θα πάει το πράγμα.... :roll: :lol:

Κατά τύχη βρήκα στην ιστοσελίδα της Eurocontrol την παρακάτω ειδοποίηση

ATTENTION ALL OPERATORS/HANDLERS!

Flight Plan Suspension Procedure project from 1st JULY 2017 at All Greek Coordinated Airports

Kindly be informed that from Saturday 1st July 2017 until Saturday 30th September 2017 the HCAA, following the Agreement between the Hellenic Civil Aviation Authority (HCAA) and the European Organization for the Safety of Air Navigation (EUROCONTROL), is activating specific operational measures in accordance to Regulation No (EEC) 95/93), article 14.1 as amended.

Whereas all General/ Business Aviation and Air Taxi flights that operate into Greek coordinated airports (AIP Greece, GEN 1.2.2 Airport Slot Coordination) without an allocated and confirmed airport slot may be suspended by the EUROCONTROL Network Manager.

For the purposes of the present procedure, the definition of an allocated and confirmed airport slot for General/Business aviation and Air Taxi flights is the time for which the airport slot is confirmed by the Hellenic Slot Coordination Authority (HSCA) including a tolerance +/- 30 minutes. Flight plans that indicate a time of arrival or departure outside the time that is allocated and confirmed, including the tolerance as defined above are considered as having no airport slot.

All GCR requests should come through Handling Agents and Representatives.
No other positions within HCAA or other agencies in Greece are empowered to provide feedback regarding airport slots.

(...)
https://www.public.nm.eurocontrol.int/PUBPORTAL/gateway/spec/index.html

Αν όντως αυτές οι παράξενες ώρες αρκετών πτήσεων (όχι μόνο της Α3) που φτάνουν /φεύγουν πολύ νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα οφείλονται στο γεγονός ότι πετάνε εκτός slot, τί θα δούμε από το Σαββατοκύριακο;

Έχουν φτιάξει μια ενότητα για "Αναλυτικά Στοιχεία Αεροπορικής Κίνησης ανά Χώρα" και αναφέρουν τα Σκόπια ως "Maceonia"...Αυτό είναι πολύ άσχημο!

Πχ https://www.skg-airport.gr/uploads/sys_ ... raffic.pdf

https://www.skg-airport.gr/el/skg/air-t ... statistics

Επίσης, μία απορία. Όταν λένε ότι πχ Italy 132 αεροσκάφη, 8,578 αφικνούμενοι επιβάτες και 8,362 αναχωρούντες επιβάτες, εννοούν ότι ήρθα πχ 132 αεροσκάφη από την Ιταλία και 8,578 Ιταλοί ή 8,578 επιβάτες από ιταλικά αεροδρόμια;

Ulrike":9xxzef53 said:
https://www.public.nm.eurocontrol.int/PUBPORTAL/gateway/spec/index.html

Αν όντως αυτές οι παράξενες ώρες αρκετών πτήσεων (όχι μόνο της Α3) που φτάνουν /φεύγουν πολύ νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα οφείλονται στο γεγονός ότι πετάνε εκτός slot, τί θα δούμε από το Σαββατοκύριακο;

Αυτό που αναφερεσαι αφορά μονο τις πτησεις ιδιωτικών α/φ.

off topic αλλά μιας και αναφέρθηκε:
airport123":7hwrg2xa said:
αναφέρουν τα Σκόπια ως "Macedonia"...!
Όπως δηλαδή την αναφέρει όλος ο κόσμος εκτός από εμάς, που ονομάζουμε μια χώρα με το όνομα της πρωτεύουσας της καθότι ως γνωστόν τα Σκόπια είναι πόλη και όχι χώρα. :doubt:
Όπως λοιπόν την Κίνα την ονομάζουν όλοι China ενώ το πλήρες όνομα της χώρας είναι People's Republic of China, έτσι και τη γείτονα χώρα την ονομάζουν Macedonia ενώ το πήρες όνομα της είναι F..Y.R.O. Macedonia. Δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης. :roll:

Συμφωνώ ότι είμαι εκτός θέματος. Δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες.... Τώρα θα την ονομάσουν Άνω Μακεδονία... Λες και οι ξένοι θα βάζουν το "Άνω"

Δυστυχώς η έως τώρα παρουσία της Fraport στη Ρόδο είναι απογοητευτική. Τα air-condition συνεχίζουν να έχουν προβλήματα, οι τουαλέτες συνεχίζουν να αποτελούν δυσφήμιση, το χάος έξω απ' τον αερολιμένα παραμένει, βγάζουν αποσκεύες 4-5 πτήσεων απο ένα belt στριμώχνοντας 600 κι 700 άτομα την ώρα που τα άλλα belt ξεκουράζονται, στατιστικά ανα χώρα είδαμε αφού τους έκραξαν οι ξενοδόχοι ενώ κι η ιστοσελίδα συνεχίζει να περιέχει πληροφοριακές ανακρίβειες. Κατανοώ ότι δεν αντιμετώπιζονται όλα μέσα σε μια σεζόν, όμως κάποια πραγματάκια θα μπορούσαν να είχαν γίνει διαφορετικά. Όταν έχεις 30 αφιξαναχωρήσεις την ώρα και τα air-condition πνέουν τα λοίσθια, ε γμ το κρτο μου, νοίκιασε φορητές μονάδες για ένα τρίμηνο...

Έχω την εντύπωση πως οι γερμανοί μας έχουν λίγο στα αυτά τους. Ακόμη περιμένουμε να μας παρουσιάσουν το μάστερ πλαν απο κοντά την ώρα που έχουν γυρίσει τη μισή Ελλάδα για τέτοιες παρουσιάσεις και μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με τη ναυαρχίδα το Μακεδονία. Εύχομαι είτε να αντιληφθούν είτε να τους κάνουμε να αντιληφθούν ότι εκτός του Μακεδονία υπάρχει άλλος ένα πόλος εδώ κάτω πολύ δυνατός που ντάξει έχει το σιζονάλιτι του σε σχέση με τη Θεσ/κη αλλά δεν παύει ενα 7μηνο να φέρνει χρήμα καλό...

Στην Κέρκυρα, για πρώτη φορά σήμερα είδα ρεπορτάζ τοπικού TV καναλιού να περιγράφει κακή κατάσταση με τον κλιματισμό και έπαιρνε συνεντεύξεις απο τουρίστες που έλεγαν οτι δεν μπαίνουν μέσα στην αίθουσα λόγω υπερβολικής ζέστης..
Ο κλιματισμός είχε προβλήματα απο πέρσυ ,άρα λογικά θα έπρεπε να είναι στην πρώτη προτεραιότητα για παρεμβάσεις μόλις παρέλαβαν, να μην πώ πρίν την παραλαβή ( το γράφω επειδή για τα X-RAY που δεν είχαν και τίποτα προβλήματα φρόντισαν και πήραν το ΟΚ, να φέρουν εταιρεία να τα ελέγξει πρίν ακόμα γίνει η παράδοση)..
Εχουν γίνει κάποιες μικρές παρεμβάσεις σε τουαλέτες, όχι όμως κάτι σημαντικό και άνετα μπορεί αύριο να κυκλοφορήσουν φωτογραφίες αντίστοιχες με τις περσυνές
Επίσης τηλέφωνα επικοινωνίας δεν υπάρχουν ακόμα στα websites ,δεν έχουν βάλει γραμμές και δουλεύουν με τα νούμερα της ΥΠΑ, με λίγα λόγια πληρώνει η ΥΠΑ τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της Fraport, ενώ δεν έχουν στελεχώσει το γραφείο πληροφοριών... όπως έχω ήδη γράψει, τις προηγούμενες χρονιές διαμαρτύρονταν οι τουριστικοί παράγοντες για αυτή την έλλειψη και τώρα σιγή !!!
Πιθανολογώ οτι αφού μαζευτεί ρευστό στο τέλος της σαιζόν, θα αρχίσουν έργα, χωρίς να χρειαστεί να μπεί σεντ απο κεφάλαια της εταιρείας. !

ρε φιλε εχουμε καταλαβει οτι εισαι υπαλληλος του αεροδρομιου και προσπαθεις να περασεις την αποψη οτι πριν ηταν καλα ενω τωρα που ηρθαν οι ξενοι ολα πανε στραβα. Αν αυτο το κρατος και η ΥΠΑ εκαναν σωστα τη δουλεια τους δε θα χρειαζοταν να ξεπουλησουμε αυτα τα αεροδρομια. Στην Ελλαδα ζουμε ολοι και βλεπουμε πως λειτουργει το δημοσιο. Ολοι οι συνδικαλιστες, οι προνομιουχοι υπαλληλοι συγκεκριμενων υπηρεσιων, τρωγοπιναν τοσα χρονια σε βαρος ολων μας.....ειδικα στην ΥΠΑ!!!Λογικο ηταν να φτασουμε εδω, να τα ξεπουλησουμε για να τα φτιαξουν οι ξενοι και να δουλεψουν οπως επρεπε να δουλευουν. Μονο που ετσι καποιοι χασανε τη μασα και τον υπνο τους....Ξεβολευτηκαν και τωρα τα ριχνουν στη Fraport και στους εξωγηινους....Ας προσεχαμε.

Αγαπητέ Gladiator,
αν αυτά που γράφω είναι ψέματα, κατασκευασμένα, κλπ κλπ επειδή εγώ είμαι "κρατιστής" και δεν θέλω τους ιδιώτες, να το πείς και να γράψεις τα πραγματικά στοιχεία αντικρούοντας τα δικά μου. Απο πού σου προκύπτει οτι εγώ προσπαθοώ να περάσω την άποψη οτι τόσα χρόνια ηταν ολα καλά ??? ανατρεξε στα παλαιότερα γραφόμενά μου και πές μου το σημείο που βγαίνει τέτοιο συμπέρασμα !!
Αν δεν θέλεις να διαβάζεις τίποτα κακό για τους αγαπημένους σου, δεν έχεις παρα να μην συμμετέχεις !!
Εγραψε ποροηγούμενα άλλος συμφορμίτης για προβλήματα στα air condition της Ρόδου και την ίδια μέρα είδα ρεπορτάζ σε τοπικό κανάλι για το ίδιο πρόβλημα στην Κέρκυρα.. .αν δεν θέλεις να το ακους, πρόβλημά σου !! αν δεν θέλεις να διαβάζεις οτι η Fraport λειτουργεί αυτή τη στιγμή και αρκετά απο τα έξοδα (τηλεφωνικές γραμμές, data κλπ) τα καλύπτουν οι ελληνες φορολογούμ,ενοι, πρόβλημά σου... αν δεν θέλέις να ακούς οτι τα οχήματα με κρατικές πινακίδες τα κυκλοφορεί ιδιωτικη εταιρεία, πρόβλημά σου.
Εαν οι υπεύθυνοι του φορουμ, αποφασίσουν οτι εδώ, σε αυτό το thread Πρέπει να γράφονται ΜΟΝΟ καλά πράγματα για τους εθνοσωτήρες, ας το ανακοινώσουν !!
Τόσα χρόνια και ΣΩΣΤΑ, γραφονταν εδώ ενα σωρό παράπονα για την κακή λειτουργία των α/δ απο την υΠΑ... δεν απολογούμαι εγώ για αυτά...αλλαξε λοιπόν το καθεστώς, ανοίξανε σαμπάνιες, απο εδώ και πέρα λοιπόν σιωπή ? απαγορεύεται η άλλη άποψη ? απαγορεύεται να βγούν στη φόρα οτι στραβά γίνονται, ??
Μήπως επειδή η Fraport διαθέτει τμήμα PR και η ΥΠΑ είχε Τμήμα Δημοσίων σχέσεων στελεχωμένο με εγκάθετους δημοσιογράφους - που δεν τους προσέλαβα εγώ ούτε εσύ - θα πρέπει να προσέχω τι λέω ? μηπως το τμήμα PR που ζητάει σήμερα και στελέχη για να "ρυθμιζουν" το image της εταιρείας sta social media, έχει ήδη στελεχωθεί και λειτουργεί και εδω μέσα ??

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.