Iδιωτικοποίηση περιφερειακών αεροδρομίων (Fraport Greece)

• Thread starter Thread starter SARIDAKIS VASILIS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
χαλαρωσε και μην τσιμπας. Οι διαφορετικες αποψεις παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν, και λογικο ειναι οταν καποιοι μετα απο δεκαετιες χασουν την κουταλα και το βαζο με το μελι να σκουζουν και να κατηγορουν τους παντες. Μου θυμιζεις κατι γαλαζοπρασινους συμπολιτες μας που μετα απο 40 χρονια λεηλασιας και διαφθορας των κυβερνησεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, βγαινουν και κατηγορουν τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορεσε τον πρωτο χρονο να διορθωσει ολα τα στραβα κι αναποδα που εκαναν οι προηγουμενοι.....Δεν εχω κατι μαζι σου, αλλα μην προσπαθεις να μας πεισεις οτι οι προνομιουχοι υπαλληλοι της ΥΠΑ και αλλων δημοσιων υπηρεσιων εκαναν σωστα τη δουλεια τους ολα αυτα τα χρονια.......Μονοι μας βγαζουμε τα ματακια μας οι ελληνες εδω και πολλους αιωνες.Οσο βεβαια ετρεχε το (δανεικο)χρημα στις τσεπες καποιων, ολα ηταν καλα. Τωρα πανε οι παχυλοι μισθοι, τα τρελα επιδοματα, οι πλαστες υπερωριες, οι κοπανες εν ωρα εργασιας...κλπ. Ηρθαν οι κινεζοι, οι γερμανοι,κλπ και καθε κατεργαρης στον παγκο του. Τι να κανουμε, αφου ο ελληνας θελει βουρδουλα για να στρωσει και να γινει ανθρωπος. Δεν χαιρομαι που ξεπουλιεται αυτη η χωρα, αλλα καποιοι συμπολιτες μας , οδηγησαν τα πραγματα εκει....Δες τι εγινε με ΟΤΕ,ΔΕΗ, ΟΛΠ κλπ....Τρωγανε με δεκα μασελες και χρεωκοπησαν υγιεις επιχειρησεις με αποτελεσμα να ξεπουληθουν. Τετοιοι ειμαστε, καλα να παθουμε. Εσυ δηλαδη περιμενες με το που ανελαβε η fraport, την επομενη να λυθουν προβληματα δεκαετιων......Κανε υπομονη ολα θα γινουν οπως πρεπει να γινουν και στο κατω κατω, αν ημασταν ξυπνιοι, ας τα καναμε μονοι μας

Εσύ satcorfu, πως ξέρεις ότι αρκετά από τα έξοδα (τηλεφωνικές γραμμές, data κλπ) τα καλύπτουν οι ελληνες φορολογούμενοι
Έχεις δει τους λογαριασμούς των τηλεφώνων των αεροδρομίων? Να μιλάς μόνο με στοιχεία και όχι να τα λες έτσι για να λες...

Γενικά, μην περιμένουμε ν' αλλάξει κάτι από τη μια μέρα στην άλλη. Πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τον Οκτώβριο. Τώρα κατά την τουριστική σεζόν δε θα βάλουν παραπάνω μηχανήματα για παράδοση ή παραλαβή αποσκευών, δε θα φέρουν 500 κλιματιστικά κτλ Χώρος δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, θα φέρουν μηχανικούς για να φτιάξουν τουαλέτες? Ας μεριμνούσε τόσα χρόνια η ΥΠΑ να κάνει ένα απ' όλα αυτά. Όσο για τη σελίδα που λέτε ότι δεν είναι ακριβής στις ώρες αναχώρησης, να σας θυμίσω ότι πριν 2 μήνες δεν είχε κανένα από τα αεροδρόμια σελίδα στο ίντερνετ? Ποιος θα έκανε σε 2 μήνες τόσα πράγματα που η ΥΠΑ δεν είχε κάνει σε 30 χρόνια???

να μην τσιμπάω οταν γράφτηκες στο φορουμ λίαν προσφάτως και με μοναδικό σκοπό να χτυπάς τους υπατζήδες υπαλλήλους άπο οτι φαίνεται στα δημοσειύματά σου, ίσως και λόγω κάποιας αποτυχίας σε σχετικό διαγωνισμό ???
Διάβασε τα προηγούμενα Post μου ώστε να ανακαλέσεις τις κατηγορίες που εκτοξεύεις χωρίς ιδιαίτερη σκέψη !!
Αν οι υπάλληλοι της ΥΠΑ έχουν μια ευθύνη που τους αναλογεί, το ποσοστό δεν ήταν τέτοιο που δικαιολογεί την πώληση...
Οι ευθύνες που είχαν οι διοικούντες- Υπουργοί, Διοικητές κλπ0 είναι συντριπτικές.
Δεν ήταν οι κακοί ΥΠΑτζήδες που δεν φρόντιζαν να υπάρχει έστω και ενας υδραυλικός στο α/δ της Κέρκυρας για πάνω απο 10 χρόνια και έφτασαν να δημοσιεύονται φωτογραφίες με σπασμένες τουαλλέτες και βρύσες. - αυτό σημειωτέον ήταν το νο1 πρόβλημα που προβληθηκε τα τελευταία χρόνια απο τους επιβάτες..
Δεν ηταν οι υπάλληλοι που πλήρωσαν μελέτες Master plan για επεκτάσεις, που δεν έγιναν ποτέ !!!
Δεν ήταν οι κακοί ΥΠΑζήδες που δεν φρόντισαν να ολοκληρωθεί η επέκταση της πίστας, που είχε γίνει κατά 80-85% - και απομένει η τελική επίστρωση ώστε να αυξηθούν οι θέσεις κατά τουλάχιστον 3 α/φ.. το έργο το έχουμε πληρώσει στο ποσοστό αυτό και η Fraport θα αποκομίσει το κέρδος- και καλά θα κάνει... όπως και με το νέο αεροσταθμό των Χανίων, που δόθηκε σε συσκευασία δώρου. και άλλα πολλά... στύλ Ολυμπιακής , που καταφέραμε να πιστεύει η κοινωνία οτι πουλήθηκε εξαιτίας ΚΑΙ ΜΟΝΟ των κακών υπαλλήλων της..
Με λίγα λόγια, μην κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος
Επαναλαμβάνω, αν μια εταιρεία έχει καλό PR με κόσμο να ελέγχει τι γράφεται στα social media και τραπεζώνει δημοσιογράφους, μπορεί καλλιστα να διαμορφώνει κλίμα !!! κάτι που η κρατική ΥΠΑ δεν είχε ποτέ, ακόμα και οταν έπρεπε να απαντήσει και να υπερασπίσει τη θέση της. Εδω κυκλοφορούσαν κάποιοες φωτογραφίες επι μήνες με γεμάτους κάδους σκουπιδιών που τραβήχτηκαν την ημέρα που έγινε αλλαγή εργολάβου και για 8 ώρες υπήρχε κενό και δεν έβγαινε κανείς να βάλει τα πράγματα στη θέση τους... ήταν ευθύνη των απλών υπαλλήλων να το κανουν αυτό ?

Οι παχυλοί μισθοί, επιδόματα πέρα απο το Eurocontrol δεν υπάρχουν απο το 2010 με το ενιαίο μισθολόγιο. Ούτε ανθυγιεινό, ούτε τίποτα... για υπερωρίες δεν ξέρω απο εδώ και πέρα, αλλά μέχρι πέρυσι, πές μου πχ. ποιοί άνοιγαν τα μικρά α/δ στις ώρες που ήταν κλειστά για σχεδόν καθημερινές διακομιδές. Μηπως δεν κάνουν ξενύχτια και αργίες ?? ή τα α/δ είναι στον αυτόματο? Ποιοί πηγαίνουν στα βουνά και στα νησιά για συντηρήσεις και παίρνουν τις πενιχρές αποζημιώσεις εκτος εδρας μετά απο μήνες ή και χρόνο. Αν υπάρχουν πλαστές και κοπάνες, πές μου σε ποιό τομέα- οχι μόνο του δημοσίου- δεν γίνονται στην Ελλάδα...να τους βρούν και στον εισαγγελέα. Αλλωστε έχουν γίνει τέτοια και έχουν απολυθεί υπάλληλοι, πρόσφατα μάλιστα με πλαστο πτυχίο.. .σπανια τα δείχνουν όμως τα ΜΜΕ ωστε να διατηρείται η εντύπωση της πλήρους ατιμωρησίας, αν κάποιο επίορκοι δεν τιμωρούνται όπως διαβάζουμε, τότε βάλτα με την διακαιοσύνη.. και ζύγισέ το με την πρόσφατη παραγραφή των αδικημάτων που έχουν να κάνουν με τις λίστες !!!

Δεν περίμενα η Fraport να φτιάξει όλα τα προβλήματα την επομένη της ανάληψης, ούτε να έχουν χτίσει νέα κτίρια, αλλά μετά απο 80 μερες θα περίμενα να έχουν βάλει τουλάχιστον τηλέφωνα και να υπάρχει μια στοιχειώδης επικοινωνία... αλλωστε ο CEO τους είχε πεί οτι ηταν πανέτοιμοι να αναλάβουν, οτι είχαν ολο το αναγκαίο εκπαιδευμένο προσωπικό και είχαν προηγηθεί ένα σωρό ελεγχοι, αυτοψίες κλπ, μήνες πρίν... δεν ανακαλυψαν σήμερα τα προβλήματα στα a/c... αν απο τον Απρίλη δεν περίμεναν οτι με το που θα πλακώσουν οι ζέστες, θα έχουν πρόβλημα, τί να πω?
Κλεινοντας και παίρνοντας υποψη τη σύγκρισή που έκανες με τα 40χρόνια ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τα 2 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, να σου απαντήσω οτι δεν μπορεί να μένει ασχολίαστο τί έλεγε πρίν και τι κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, να μη σχολιάσω την κριτική που έκανε για τα γαλάζια και πράσινα παιδιά που διοριζόταν σε θέσεις συμβούλων κλπ και η πρώτη του κίνηση (κυριολεκτικά) ήταν ορίσει Περιφερειακούς διευθυντές Εκπαίδευσης ατομα που δεν είχαν καν θητεύσει ώς διευθυντές σχοελίων αλλά ήταν γραμματείς του συμβουλίου του κόμματος..
Αν είμαστε άξιοι της μοίρας μας να περιμένουμε ξένους να έρθουν να μας φτιάξουν, με το αζημίωτο βέβαια, τότε να το αποδεχτούμε και να "λάβουμε θέσεις" !! αw μην επεκταθώ και βγώ εντελώς off topic !!

airport123":37i5uzy5 said:
Εσύ satcorfu, πως ξέρεις ότι αρκετά από τα έξοδα (τηλεφωνικές γραμμές, data κλπ) τα καλύπτουν οι ελληνες φορολογούμενοι
Έχεις δει τους λογαριασμούς των τηλεφώνων των αεροδρομίων? Να μιλάς μόνο με στοιχεία και όχι να τα λες έτσι για να λες...
NAI, τα τηλέφωνα που χρησιμοποιεί η Fraport είναι μέχρι στιγμής οι γραμμές που υπήρχαν στα γραφεία της ΥΠΑ που έγιναν γραφεία Fraport, με τα ίδια εσωτερικά, αφού χρησιμοποιείται το υπάρχον τηλεφωνικό κέντρο της ΥΠΑ.. Δηλαδη το καταχωρημένο τηλέφωνο του αερολιμενάρχη της ΥΠΑ, είναι αυτό του διευθυντή της Fraport...δεν έχεις παρα να δοκιμασεις, θα ακούσεις και τα ηχογραφημένα μηνύματα του κέντορυ της ΥΠΑ...

Τώρα κατά την τουριστική σεζόν δε θα βάλουν παραπάνω μηχανήματα για παράδοση ή παραλαβή αποσκευών, δε θα φέρουν 500 κλιματιστικά κτλ
Χώρος δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, θα φέρουν μηχανικούς για να φτιάξουν τουαλέτες?
Αν δεν φτιάξουν τα κλιματιστικά και δεν επισκευάσουν τις τουαλλέτες ( δεν μιλάμε και για χοντρά λεφτά) τότε γιατί ανέλαβαν στην αρχή της σαιζόν παίρνουν τα εκατομύρια απο έσοδα και αύξησαν και τα ενοίκια ??

Όσο για τη σελίδα που λέτε ότι δεν είναι ακριβής στις ώρες αναχώρησης, να σας θυμίσω ότι πριν 2 μήνες δεν είχε κανένα από τα αεροδρόμια σελίδα στο ίντερνετ?
δεν εγραψα εγώ κατι τέτοιο, είπα οτι δεν έχει στελεχώσει το γραφείο πληροφοριών, μόνο κόσμο ηθελε, ενα παράπονο που επι χρόνια ελεγαν οι τουριστικοι΄παράγοντες και τώρα δεν μιλάνε, αφού πήραν μέρος στα coctail παρτυ των κατα τόπους παρουσιάσεων !!

φιλε ΥΠΑτζη....αν βγαινανε στη δημοσιοτητα οι μισθοι, τα επιδοματα, οι συνθηκες, το ωραριο, τα πλαστα νυχτερινα, οι πλαστες υπερωριες και τα σκανδαλα με το φαγοποτι που γινεται εκει μεσα.... ο κοσμος θα σας κρεμαγε αναποδα........Με χιουμορ παντα.... :twisted:

Gladiator,
για την ουσία του thread ομως ουδεν σχόλιο, έτσι ?? μιλάμε για την ιδιωτικοποίηση , και όχι για τους μισθούς των ΥΠΑτζήδων, υπάρχει άλλο thread για να γράφεις και να βγάζεις τα ποθημένα σου...
με τα a/c ομως μετά απο 80 μέρες, είναι όλοι ευχαριστημένοι ?? ακόμα και οι υπάλληλοι των γραφείων στα οποία έχει πολλαπλασιαστεί το ενοίκιο ?? ακόμα και οι πινακίδες εχουν μείνει όπως ήταν... δεν νομίζω οτι πρέπει να περάσει μια σαιζόν για να τις αλλάξουν !!

φτάνει όμως ρε παιδιά με τα ολόκληρα ποσταρίσματα χωρις λόγο. Θέλουμε να διαβάσουμε κάτι ενδιαφέρον και πάντα καταλήγουμε να βλέπουμε την κόντρα του satcorfu με τους υπόλοιπους.

ο κυριος αυτος που δουλευει στην ΥΠΑ της κερκυρας επειδη γραφει εδω μεσα 10 χρονια, θεωρει προφανως το εαυτο του "παλιο"...οποτε ενοχληθηκε απο μενα το "νεο" (στο φορουμ γιατι ηλικιακα του ριχνω μιας κι ειμαι ηδη συνταξιουχος) που τολμησα να γραψω την αποψη μου πανω στο θεμα(κι οχι εκτος θεματος).Καταλαβαινω το θυμο του που εξυσα πληγες, ομως αυτο συμβαινει σε ολο το δημοσιο τομεα, μιας και οι ιδιωτικοποιησεις προεκυψαν απο κακοδιαχειριση των υγιων οργανισμων κι αυτο συνεβει επειδη τις προηγουμενες δεκαετιες, οι τοτε γαλαζοπρασινες κυβερνησεις διοριζαν στρατους χιλιαδων τεμπελχαναδων με αποτελεσμα την οικονομικη αιμοραγια, τα σκανδαλα, το φαγοποτι και ολα αυτα που ξερουμε και μας οδηγησαν στο να ξεπουλησουμε τα παντα. Οι στρατοι των κομματοσκυλων ψηφοφορων που περνουσαν ζαχαρη τοσα χρονια, εκαναν περιουσιες, εφαγαν κι αυτοι και τα παιδια τους, τωρα βριζουν κι επαναστατουν. ετσι ειναι ο ελληνας και δεν αλλαζει, κοιταει την παρτη του και το προσωπικο του συμφερον. Αυτα ειναι αληθειες που ολοι ξερουμε "φιλε" satcorfu και μην το παιρνεις προσωπικα. Σε ολο το δημοσιο ετσι κανουν. αλλα επειδη το θεμα μας ειναι η fraport αναγκαστικά εμπλεκεσαι κι εσυ και η ΥΠΑ. Τωρα αν θες αποδειξεις, δεν εχω χρονο να σου τις αραδιασω, ομως κανε τον κοπο και ενημερωσου απο την AOPA Hellas να μαθεις ποσο αρνητικο ρολο επαιξε η ΥΠΑ στην καταντια και το ξεπουλημα των αεροδρομιων. Αν τα αεροδρομια λειτουργουσαν σωστα και αποφεραν κερδος, κανεις δεν θα τα πουλαγε.....
Δε θελω να σε ερεθισω αλλο, δεν εχω προσωπικα μαζι σου, μην προσπαθεις ομως να με βγαλεις τρελο....γιατι υπαρχει και η "διαυγεια".......και δε σε συμφερει....αν καταλαβες τι εννοω...... :wink:
ΥΓ. ειχα την εντυπωση οτι τα φορουμ υπαρχουν για να συζηταμε, να ενημερωνομαστε, να ανταλλασουμε αποψεις και να διαφωνουμε. Αν καποιοι θεωρουν οτι εχω παραβει καποιους κανονες ας λαβουν μετρα. Το οτι μπηκα προσφατα δε σημαινει κατι, ολοι καποτε μπηκατε για πρωτη φορα. Αν ενοχλουνται οι "παλιοι" με τα σχολια μου, ας πιασουν καποιον διαχειριστη κολητο τους , να με συνετισει ή να με διαγραψει. απλα θεωρουσα οτι ολοι εχουμε το ιδιο δικαιωμα στο να εκφραζουμε την αποψη μας εδω μεσα

Βρε φίλοι συμφορμίτες, θα τρελλαθουμε εδω μέσα και έχει και ζέστες ? γράφτηκε χτές οτι υπάρχει πρόβλημα στον κλιματισμό της Ρόδου, γράφω και εγώ οτι το ίδιο επισημάνθηκε σε ρεπορτάζ τοπικού καναλιού και έχουν πέσει μερικοί να με φάνε, οτι είμαι ΥΠΑτζής και χρυσοπληρωμένος, έχω φάει με χρυσά κουτάλια απο επιδοματα και οτι άλλη αμαρτία υπάρχει.... και για το λόγο αυτό να μη μιλάω !!! Μα τί λετε ???
Φίλε Gladiator, ακόμα πιστεύεις οτι τα α/δ δεν είχαν κέρδη ?? μα δεν διαβαζες τοσα που έχουν γραφτεί εδώ και χρόνια??? η ΥΠΑ δεν έριχνε λεφτά πολύ απλά γιατί δεν έχει καμμία οικονομική αυτοτέλεια... για ενα εξάρτημα θα πρέπει να πάρει εγκρίσεις των εγκρίσεων.δεν το έχεις καταλάβει μεχρι σήμερα ?. οταν ΟΛΟ το χειμώνα που τα α/δ είναι άδεια δεν μπορεούσε να γίνει καμμία εργασία, αφού άλλαζε το οικονομικό έτος και λεφτά δεν είχαν οι κωδικοί, μέχρι τον Μάρτη- Απρίλη- φέτος πήγε Ιούνιος - σου φταίνε οι υπάλληλοι που τους έβλεπες να καααθονται το χειμώνα ?? τα έχω γράψει επανειλλημένα, αλλά προφανώς γράφουμε οτι μας συμφέρει και οτι μας βγαίνει απο εμπάθειες !!

Για τη "ταμπακιέρα" όμως δεν θέλει να μιλήσει κανείς απο τους επικριτές μου !! μπορεί να είμαι απέναντι σε πολλούς, αλλά όχι με κατάρες ή ευχολόγια... τοσα χρόνια τα έσοδα των α/δ πήγαιναν αλλου, ακόμα και για τις συντάξεις των παππουδων σας , τώρα που τα έσοδα πάνε σε τσέπες μετόχων, κυρίως έξω απο τη χώρα, να τα κρύβουμε τα κακώς κείμενα ?
Επαναλαμβάνω, η ΥΠΑ δεν είχε στελεχωμένο κανενα Γραφείο Τύπου τοσα χρόνια και δεν φρόντιζε να βελτιστοποιεί την εικόνα της και να ωραιοποιεί καταστάσεις.. η Fraport στελέχωσε PR , με κύριο μέλημα να διαφυλλάξει το όνομα της εταιρείας απο "κακά" δημοσιεύματα".!! ο νοών νοείτω !!

Να συζηταμε, να ενημερωνομαστε, να ανταλλασουμε αποψεις και να διαφωνουμε, αλλά έλεος κάποια στιγμή με αυτή την κόντρα μεταξύ μελών προσκείμενων στην ΥΠΑ, Ολυμπιακή, δημόσιο κτλ με τα μέλη προσκέιμενα στην Aegean, την Fraport και τον γενικότερο επιχειρηματικό τομέα που αφορά στην πολιτική αεροπορία. Υπάρχουν και τα pm για τις προσωπικές κόντρες, γιατί πρέπει εγώ που θέλω μόνο να ενημερώνομαι για την κατάσταση στα αεροδρόμια και την πορεία των έργων που έχουν αναγγελθεί να διαβάζω τα σεντόνια με τα άπλυτα της κάθε ομάδας ή και εννίοτε ορισμένων μελών; Ο καθένας έχει το δικό του πολιτικό, κοινωνικό και εργασιακό υπόβαθρο και βιώματα, δεν θα αλλάξετε την άποψη κανενός. Εκτός κι αν θέλετε μόνο να κάνετε έκθεση δίκαιου και διαγωνισμό επιχειρημάτων και κατηγοριών, αλλά αυτό δεν είναι ούτε συζήτηση, ούτε ενημέρωση, ούτε ανταλλαγή απόψεων, ούτε διαφωνία.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.