Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

Re: Israel,Tel Aviv

Πιθανότατα El Al έτσι για να δω και μια άλλη εταιρία. Αλλιώς ΑΕ για τους λόγους που ανέφερες :cool:

Συγγνώμη που θα επέμβω και θα παρέμβω,αλλά αυτά τα περί ανακρίσεων και παρακολουθήσεων κλπ κάθε φορά σ'αυτό το τόπικ παραείναι ενοχλητικά.

Στο κάτω-κάτω,άν κάποιος ενοχλήται από τίς διαδικασίες ασφαλείας στο TLV,άς πάη στήν εξωτική χώρα τού Kim Il Sung,όπου επιτρέπεται ελεύθερα η είσοδος,δέν τόν παρακολουθεί κανείς,διότι είναι πάντοτε δίπλα του και δέν τόν ανακρίνει κανείς,γιατί ήδη έχει βάλει κοριό στό τηλέφωνο τού σπιτιού του και βιντεοκάμερα στο υπνοδωμάτιό του και ξέρει μέχρι και τί χρώμα βρακί φοράει.Και όλα αυτά σε μιά χώρα που δέν αντιμετωπίζει απειλές από κανέναν,δέν περιβάλλεται από εχθρικές χώρες και δέν βρίσκεται επί 60 χρόνια σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας.

Είπαμε,εδώ είναι αεροπορικό φόρουμ και όχι φόρουμ διεθνούς πολιτικής και διπλωματίας.

ΥΓ.Εγώ πάντως είχα πάει ATH-TLV μέ την αείμνηστη και επέστρεψα με EL-AL.Δέν θυμάμαι να είδα ιδιαίτερη διαφορά στο service,αλλά αυτά ήταν το 1970 και έκτοτε έχουν περάσει σαράντα χρόνια,οπότε αδυνάτισε και η μνήμη μου.Επίσης είχα ταξιδέψει και με την Arkia (που τότε ήταν μόνο inland airline,κάτι σάν την Ολυμπιακή Αεροπλοϊα δηλαδή,και διέθετε ωραιότατα αεροσκάφη Vickers Viscount με υπερσύγχονα συστήματα κλιματισμού,ήτοι ατομικά ανεμιστηράκια.Στο stopover που κάναμε στο Eilat-η διαδρομή ήταν Sharm El Sheik-Eilat-TLV-βγάλαμε την μπέμπελη διότι τα ανεμιστηράκια δέν λειτουργούσαν στο έδαφος)....

Hastaroth, ma-habe'aya? Για χαλάρωσε λίγο. Έχεις μία καταπληκτική αίσθηση του χιούμορ, την οποία παραδόξως χάνεις επιλεκτικά στο παρόν τόπικ και την αντικαθιστάς με άμυνα. Το ότι πέταξες για Ισραήλ πριν από 40 χρόνια αντιλαμβάνεσαι ότι δεν προσδίδει κάποια βαρύτητα ή κύρος στα λεγόμενά σου και τους ισχυρισμούς σου.

Επειδή μάλλον δεν μπορούμε να συζητήσουμε εδώ μέσα χωρίς να ενοχληθούν ορισμένοι και επειδή δε θέλω να νοιώθω ότι τους δημιουργώ περισσότερα προβλήματα, το κόβω εδώ και θα κοιτάξω να ρωτήσω ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί πιο πρόσφατα και πέταξαν με El-Al (που με ενδιαφέρει περισσότερο).

Ξέρεις ότι σε σέβομαι και σε εκτιμώ, ωστόσο good fences make good neighbours (οι αγγλοσάξωνες τουλάχιστον το "fence" το εννοούσαν μεταφορικά). Τα υπόλοιπα από κοντά, με την πρώτη ευκαιρία.

Παρακαλώ τους διαχειριστές να διαγράψουν το παρόν και το αμέσως προηγούμο post μου στο συγκεκριμένο topic. Το να υψώνονται "φράχτες" ακόμα και σε αεροπορικό φόρουμ, το θεωρώ τουλάχιστον απαράδεκτο :wall: .

Ο μόνος λόγος που θα απέφευγα την Aegean είναι οι ώρες που πετάει, και το βασικότερο φτάνει μαζί με αρκετές πτήσεις στο Ben Gurion με αποτέλεσμα στον έλεγχο διαβατηρίων να γίνεται ένας μικρός χαμός. Την τελευταία φορά περίμενα 1 1/2 ώρα περίπου να περάσω τον έλεγχο (ούτε στο JFK τόσο :D )

Από εκεί και πέρα εξαρτάται για πιο λόγο πας. π.χ εγώ που πάω λόγο δουλειάς η Aegean είναι μονόδρομος να βρίσκεσαι εκεί το ίδιο πρωί.Η el al φτάνει μετά τις 9 αν θυμάμαι καλά + ότι δεν έχει κάθε μέρα πτήση.

Hastaroth τα μέτρα ασφαλείας είναι αποδεδειγμένα αυστηρότατα στο συγκεκριμένο μέρος (πολλές φορές σε σημείο απαράδεκτο) καθώς και μέσα στα αεροσκάφη της εταιρίας. Δεν υπάρχει λόγος να ενοχλείσαι κάθε φορά (σπανίως) που αναφέρεται κάποιος σε μια πραγματικότητα σαν αυτή.
Δεν χρειάζεται να διαγράψουμε τίποτα στο topic. Αν διέγραφα κάτι θα ήταν το post του Hastaroth. Γι αυτό, ηρεμία και μην μυγιάζεστε με το παραμικρό.

aakunz":gc2bqrij said:
Hastaroth, ma-habe'aya? Για χαλάρωσε λίγο. Έχεις μία καταπληκτική αίσθηση του χιούμορ, την οποία παραδόξως χάνεις επιλεκτικά στο παρόν τόπικ και την αντικαθιστάς με άμυνα. Το ότι πέταξες για Ισραήλ πριν από 40 χρόνια αντιλαμβάνεσαι ότι δεν προσδίδει κάποια βαρύτητα ή κύρος στα λεγόμενά σου και τους ισχυρισμούς σου.

Επειδή μάλλον δεν μπορούμε να συζητήσουμε εδώ μέσα χωρίς να ενοχληθούν ορισμένοι και επειδή δε θέλω να νοιώθω ότι τους δημιουργώ περισσότερα προβλήματα, το κόβω εδώ και θα κοιτάξω να ρωτήσω ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί πιο πρόσφατα και πέταξαν με El-Al (που με ενδιαφέρει περισσότερο).

Ξέρεις ότι σε σέβομαι και σε εκτιμώ, ωστόσο good fences make good neighbours (οι αγγλοσάξωνες τουλάχιστον το "fence" το εννοούσαν μεταφορικά). Τα υπόλοιπα από κοντά, με την πρώτη ευκαιρία.

Παρακαλώ τους διαχειριστές να διαγράψουν το παρόν και το αμέσως προηγούμο post μου στο συγκεκριμένο topic. Το να υψώνονται "φράχτες" ακόμα και σε αεροπορικό φόρουμ, το θεωρώ τουλάχιστον απαράδεκτο :wall: .

Σύντροφε υπερπράχτωρ,και εγώ σε εκτιμώ και σε σέβομαι,αλλά σε κάποια πράγματα καλό είναι να μήν υπερβάλλουμε.Το ξέρουμε ότι τα μέτρα ασφαλείας στο Ισραήλ γενικά και στα αεροπλάνα τής EL-AL είναι αυστηρότατα,αλλά καλό είναι να θυμόμαστε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι γι'αυτό-δέν καθιερώθηκαν έτσι γιά πλάκα.Εδώ εφαρμόζονται αυστηρότερα μέτρα σε χώρες που δέν απειλούνται και δέν υφίστανται επιθέσεις από κανέναν...

Με εκνεύρισε δέ περισσότερο αυτό που έγραψε ο fotis ότι δηλαδή "Άλλωστε η ανάκριση και η παρακολούθηση έχει ήδη αρχίσει με το που σκέφτηκες να κάνεις αυτό το ταξίδι".Ξέρεις πολύ καλά ότι δέν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα,όμως ακόμα και ώς αστείο,εγώ δέν θα το έλεγα ποτέ.Κάποιοι άνθρωποι που ενδεχομένως διαβάζουν αυτό το φόρουμ γιά να πάρουν πληροφορίες γιά επικείμενα ταξίδια τους μπορεί να σχηματίσουν εσφαλμένες εντυπώσεις γιά την χώρα αυτή και να μήν κάνουν τελικά ένα ταξίδι που θα μπορούσαν να το ευχαριστηθούν χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Αλλωστε,όπως είδες σε προηγούμενα post μου στο παρόν θέμα,έχω συζητήσει επ'αυτού χωρίς να ενοχληθώ.

@GP707:Κύριε συνάδελφε εν τή μουσική,άν θεωρής ότι πρέπει να διαγράψης το προηγούμενο post μου,δέν έχω κανένα πρόβλημα και κατανοώ τους λόγους που θα το κάνης.Αλλωστε οι συντονιστές υπάρχουν γιά να συντονίζουν και να εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία τού φόρουμ.

Αγαπητέ Hastaroth,

Καλύτερα ας το σταματήσουμε εδώ το θέμα. Θεωρώ ότι δεν έχω να προσφέρω τίποτα περισσότερο, τουλάχιστον μέχρι να αξιωθώ να γράψω και το trip report. Επίσης, συνειδητοποίησα ότι το ότι συνέκρινες τη Βόρειο Κορέα με το Ισραήλ, δείχνει ότι ακόμα έχεις χιούμορ, ακόμα και σε ένα τόσο φλέγον τόπικ :D Το ότι κάνουμε σκέψεις να πάμε εκεί, μάλλον δείχνει ότι έχουμε και τη διάθεση να περάσουμε καλά. Προσωπικά, θα επιδιώξω να πάω με την El-Al, παρ' όλες τις ιδιαιτερότητες που έχει σε σχέση με τις άλλες εταιρείες. Όταν αποφασίσει κάποιος να μπει στο παιχνίδι, οφείλει να "παίξει μπάλα" ακολουθώντας ορισμένους κανόνες, διαφορετικά μπαίνει στην Αιγαίου (a Star Alliance Member) και έχει το κεφάλι σου (αν)ήσυχο :twisted:, άσε που με έπεισε και το σλόγκαν: "It's not just an airline, it's Israel", το οποίο μου λέει πολλά.

שָׁלוֹם
(ανυπομονώ να το πω live)

Hastaroth":2disw4u2 said:
...Με εκνεύρισε δέ περισσότερο αυτό που έγραψε ο fotis ότι δηλαδή "Άλλωστε η ανάκριση και η παρακολούθηση έχει ήδη αρχίσει με το που σκέφτηκες να κάνεις αυτό το ταξίδι".Ξέρεις πολύ καλά ότι δέν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα,όμως ακόμα και ώς αστείο,εγώ δέν θα το έλεγα ποτέ...
Παρόλο που είμαι σίγουρος ότι έχεις καταλάβει ότι το έγραψα προς χάρην αστεϊσμού, οφείλω να ζητήσω μια μεγάλη και ειλικρινέστατη συγγνώμη.
Δυστυχώς, εκ των υστέρων συνειδητοποίησα ότι δημιούργησα μια αναστάτωση (στο φόρουμ) και έναν εκνευρισμό (σε σένα).
Πεσ' το άστοχο, πεσ' το ηλίθιο, πεσ' το όπως θέλεις... ήταν όμως (ανεπιτυχής προσπάθεια) χιούμορ.

Μπορεί κάποιος να μου πει τι ρόλο παίζουν αυτά που φαίνονται μέσα στο κόκκινο περίγραμμα στην παρακάτω φωτογραφία.

http://img146.imageshack.us/img146/9586/747nr.jpg