Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

Για την ιστορία .. μου γύρισαν τους φόρους +20ευρώ κουπόνι για επόμενη πτήση με το travelplanet!

Γνωρίζετε γιατί όταν έχει ομίχλη στη Σόφια , το δρομολόγιο της Ολυμπιακής ακυρώνετε (όπως σήμερα) ενώ οι Βουλγάρικες πετάνε κανονικά ή με μικρή καθυστέρηση; Όπως επίσης πολλές άλλες πτήσεις προσγειώνονται και αναχωρούν κανονικά.

Ευχαριστώ

Η Olympic Air εχει AOC σχετικα μικρο χρονικο διαστημα, περιπου εναμιση χρονο και ετσι δεν εχει αυτη τη στιγμη LVO Authorization.Ετσι μπορει να προσεγγισει μονο με CAT 1 minima και να απογειωθει οταν εχει RVR 400m (LVO take off) minimum.

Έχω διαβάσει ότι τα A319 της easyjet έχουν "derated thrust"..τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτό την ΕΖΥ από οικονομικής απόψεως σε σύγκριση με ένα "νορμάλ" Α319 και ξέρει κανείς πως τον μεταφράζουμε στα ελληνικά τον όρο?

Το derated thrust στους κινητήρες, μειώνει τη φθορά και αυξάνει τη διάρκεια ζωής ενός Κ/Τ. Έτσι κάνει η οικονομία όποιος τα χρησιμοποιεί (αν και φθείρει περισσότερο τα λάστιχα :twisted: ). Δεν ξέρω αν υπάρχει ακριβής μετάφραση στα ελληνικά για τον όρο.

spotterakis":qp59xwto said:
Έχω διαβάσει ότι τα A319 της easyjet έχουν "derated thrust"..

Και να συμπληρώσω, ότι φυσικά δεν ισχύει μόνο για τα Α319 ή τα Αιρμπάς ή την ΕΖ. Ισχύει για όλα τα επιβατικά τζέτ. Ενδεικτικά, η πλειοψηφία όλων των απογειώσεων ανά τον κόσμο γίνεται με ελλατωμένη ώση των κινητήρων.

Καλημέρα σας ! Σκέφτομαι να κλείσω μια πτήση από Dusseldorf προς Γενεύη και η πτήση της επιστροφής που βρήκα εκτελείται από την Eurowings με Canadair Regional Jet 900. Επειδή δεν έτυχε ποτέ να πετάξω με short-haul-aircraft και με αυτή την εταιρία, θα μπορούσε κάποιος με σχετική πείρα να μου πει λίγα λόγια; Η εταιρία αυτή είναι "τέκνον" της Lufti σωστά; Ευχαριστώ! :D

andreas-cyprus είναι σαν να πετάς με την LH μόνο που οι Υ/Σ φοράν άλλα ρούχα :cool: Η πτήση είναι πολύ μικρή οπότε οι μεγάλες ανέσεις δεν είναι απαραίτητες και λογικά θα σερβίρουν το μικρό σαντουϊτσάκι (''τυρί ή ζαμπόν παρακαλώ;'') και ένα ποτό. Το 900αρι δεν διαφέρει σε τπτ από το 700 ή το 600 αν έχεις πετάξει με αυτά (εκτός των περισσοτέρων σειρών). Καλή πτήση.