Frequency scanner / AirBand

Καλησπερα φιλοι μου , μπορει να μου πει καποιος που μπορω να βρω scanner εντος Αθηνας και κατα ποσο πανε οι τιμες???

Ευχαριστω εκ των προτερων

Βρε παλικαρια τι κεραιες εχετε για τα σκανερακια σας,και τι ακουτε με αυτες? :rant:

Γεια σου φίλε μου
το132.375 η το 133.575
και να υπάρχει αναμεταδότης
από εδώ μέχρι εκεί εκπέμπει σε μια συχνότητα
αυτήν να ακούσεις
Στην Τούμπα ακούω
Πύργος--Tower: 118,1 f (MHz) και μάλιστα δούλευε εκείνη την ώρα γυναίκα
και τον έστειλε στην 120,8 f (MHz)
Προσέγγιση (Radar): 120,8 f (MHz) εδώ δούλευε άνδρας
ΑPRON: 121,7 f (MHz)
Delivery: 118,05 f (MHz)
ATIS: 127,55 f (MHz)
Kινδύνου-Emergency: 121,5 f (MHz
το πιθανότερο είναι να αναμεταδίδει αυτά για να καλύψει μεγαλύτερη
απόσταση το αεροδρόμιο
το αεροπλάνο δεν χρειάζεται γιατί δεν έχει εμπόδια

μην βάζετε στα σκαννερ αγορασμένες κεραίες
δεν έχουν καλά φίλτρα τα σκαννερ και μπάζουν παράσιτα
φτιάξετε κεραίες ιδιοκατασκευη
και φτηνό καλώδιο έστω και τηλεόρασης
αν η κεραία της τηλεόρασης δεν έχει ενισχυτή
δοκιμάστε την
αναφερομαι παντα στην AIRBAND στα AM

Γενικευεις και παραπληροφορεις τον κοσμο, αγαπητε ΓιαννηΤ. Μπορει εσυ να την εχεις πατησει, αλλα δεν ισχυει για ολους αυτο.

Maycom AR-108, Alinco DJ-X3 και Alinco DJ-X7 ειναι τρια airband scanners στα οποια εχω δοκιμασει την εξαιρετικη κεραια της diamond, την SRH789 ( http://www.freebytes.com/catalog/produc ... cts_id=741 ) και εχω δει ΜΕΓΑΛΗ βελτιωση και στα τρια μοντελα.
Οποιος λοιπον δεν εχει ορεξη για ιδιοκατασκευες και πατεντες (...ακου scanner με συνδεση στην κεραια της τηλεορασης! Πρακτικο ακουγεται...), δινει τα 37 ευρουλακια και αγοραζει μισο scanner ακομα ;)

Να συμφωνήσω και εγώ με τον seven4seven προσθέτωντας τη δική μου εμπειρία από τον YAESU VX-7 ο οποίος βέβαια δεν είναι καθαρά airband ασύρματος όπως οι προαναφερθέντες όμως τον χρησιμοποιώ συνέχεια για ακρόαση αεροπορικών συχνοτήτων και με την προσθήκη της Diamond SRH 771 http://www.freebytes.com/catalog/product_info.php?products_id=797 έχω δεί πολύ μεγάλη διαφορά στη λήψη.

Εγω παντως παιδια εφταξα ενα διπολακι με τον γνωστο μαθηματικο τυπο κατασκευης φταγμενο δηλαδη σε μια μεση συχνοτητα της αεροπορικης μπαντας την 125.0 και με κατεβασμα το καλωδιο RG- 59(γιατι δεν μπορεσα να βρω το 58 που επρεπε)και εχω κολλησει το διπολο πανω στο τζαμι του παραθυρου καθετα και πιανω ολες τις συχνοτητες του αεροδρομιου μακεδονια και εννοω και τους ελεγκτες,πραγμα που δεν μπορουσα με την μαμισια του TH-f7e.Λοιπον σκεφτειται ποσο ποιο καλα θα ακουγα εαν το διπολο το ανεβαζα στην ταρατσα.Και να αγορασω κεραια φοβαμαι πως ισως να εχω την ιδια αποδοση η και ποιο χαλια.Δοκιμαστε ενα διπολακι και συγκρινεται τα αποτελεσματα με αυτες τις αγοραστες που εχετε και γραψτε εδω. :idea:

ouranos":2gwolmjd said:
Δοκιμαστε ενα διπολακι και συγκρινεται τα αποτελεσματα με αυτες τις αγοραστες που εχετε και γραψτε εδω.
Η κεραία Diamond SRH 771 που αναφέρεται παραπάνω είναι μαστίγιο (άρα φορητή) και είναι πολύ ανώτερη συγκριτικά με τις rubber duck που δίνονται πακέτο με τους δέκτες. Το συρμάτινο δίπολο που προτείνεις είναι σαφώς ανώτερο (και πολύ φθηνότερο) από την SRH 771 αλλά δεν είναι φορητό.