Frequency scanner / AirBand

Re: ACARS VHF AIR-BAND ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Πριν καμιά 27αρια χρόνια ένας φίλος μου είχε αγοράσει 2 walkie talkie από ένα πανηγύρι!Τότε ήμασταν περίπου 8-9 ετών,και παίζαμε με αυτά.Μια μέρα πέρναγε ένα αεροπλάνο ψηλά στον ουρανό,και ακούσαμε τη συνομιλία του πληρώματος με τον πύργο ελέγχου του Ελληνικού.Για την ακρίβεια,αν δεν κάνω λάθος,ακούσαμε το πλήρωμα του α/φους.Υπάρχει κάποια συσκευή να ακούς τα α/φη που περνάνε από το αημείο που είσαι;Μόνο να ακούς φυσικά.Επίσης να μην έχει μεγάλο κόστος απόκτησης.

ouranos":2ri3dvnt said:
Καλησπερα σε ολους
ενδιαφερομαι να αγορασω το TH-F7E της KENWOOD για να κανω ακροαση air band μηπως, καποιος το εχει και να μου πει τις επιδοσεις του η να μου δωσει μια παραπανο συμβουλη βρε αδερφε.Μενω Θεσσαλονικη και θελω να ακουω τι περναει πανω απο το κεφαλι μου!
Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!

Η συσκευή αυτή είναι πομποδέκτης ... σου χρειάζεται να εκπέμπεις κιόλας; Για λήψη μόνο σε όλες τις συχνότητες μπορείς να βρείς πολύ φτηνότερες λύσεις.

Καλημερα φιλε
οταν λες σε ολες τις συχνοτητες δηλαδη τι θα μπορω να ακουσω?Εχεις να μου προτινεις καποιο μοντελο?Υποψιν θελω να λαμβανει καθαρα να συνεργαζεται με το συστιμα ACARS και να δεχεται καποια αλλη ανντενα η καποια εξωτερικη και αν εχει και πληκτρολογιο για DIRECT TUNER ακομα καλητερα!Ξερω πως θελω πολλα αλλα υπαρχει κατι τετοιο και ποσο κοστιζει?
Ευχαριστω

Για το TH-F7E της KENWOOD έχω γράψει στο
Re: ACARS VHF AIR-BAND ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ
Είναι καλό στην airband .
Σε έστειλα και προσωπικό μήνυμα.
Όλοι οι δέκτες και τα σκαννερ με εξωτερική κεραία,
να βλέπουν ουρανό στην ταράτσα του σπιτιού δεν θέλουν
μεγάλο ιστό 1-1,5 μ από τα κάγκελα

GIANNHST":3eadjonq said:
ΣΤΕΦΑΝΟΔΙΚΑΙΟ m. ..................123.500

Μικρή διορθωσούλα: Το αεροδρόμιο του ΕΣ κοντά στο Βόλο, ονομάζεται: Στεφανοβίκειο. :mrgreen:

Γεια χαρα σε ολους τελικα καταφερα και αγορασα τον δεκτη ΤΗ-F7E και ειμαι πολυ ευχαριστημενος πιανει παπαδες αλλα θελω να του βαλω και εξωτερικη κεραια αλλα δεν ξερω πια ειναι η καταληλη για τις συχνοτιτες τις αεροποριας και τι καλωδιο να τρεξω,ξερω πως εξαρταται απο πολλους παραγοντες και αναλογα την περιοχη που ειναι ο δεκτης αλλα ας μου πει καποιος γιατι εχω μπερδευτει
Ευχαριστω

Ειμαι καινουργιο μελλος οποτε καλως σας βρηκα.
Μόλις πριν τις διακοπές αγόρασα ένα Ypiteru mvt7100 το οποίο παρότι παλαιό θεωρείται θρύλος ακόμα και σήμερα ανάμεσα στα scanner all mode.
2 Μέρες πριν τις διακοπές δεν είχα χρόνο ούτε να σκεφτώ για κεραία οπότε αγόρασα 7 μέτρα RG58 ένα BNC connector και έφτιαξα μια ground plane από ηλεκτρικό επίπεδο καλώδιο το οποίο χώρισα στην μέση.
Στις διακοπές με την κεραία κρεμασμένη σε ένα δέντρο στα 2,5 μέτρα είχα την ευκαιρία να ακούω civil και military air band, marine band, VHF και UHF, βραχέα, καθώς και τις προσπάθειες των πυροσβεστών να σβήσουν τις φωτιές καθώς και τις επικοινωνίες τους με τα PZL Πεζετέλ η τα “δίμετρα “ όπως ονομάζουν τα καναντερ τα οποία στις τελευταίες πυρκαγιές πέρασαν πάνω από το σπίτι μου και από τη ταράτσα μπορούσα να βλέπω τις απονηωσεις και απονηωσεις από την κοντινή θάλασσα.
Στην Αθήνα τα πράγματα είναι διαφορετικά με τουλάχιστον 9 μέτρα ύψος κτίρια γύρω από το ισόγειο και παρότι δεν έχω πρόβλημα με την air band και τα VHF και UHF έχω πρόβλημα με τα βραχέα και τον ηλεκτρονικό θόρυβο που πνίγει τους διάφορους σταθμούς οπότε μάλλον θα καταλήξω με μια discone στην ταράτσα η με ένα εσωτερικό loop μόνο για τα βραχέα.
Κάθε γνώμη είναι καλοδεχούμενη.
Διαφορα βιντεο από την προσφατη περιπετεια μου είναι στο
http://www.youtube.com/user/Giovanniram22?feature=mhum

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    213,7 KB · Προβολές: 2.006
  • 2.jpg
    2.jpg
    111,8 KB · Προβολές: 2.005
  • 3.jpg
    3.jpg
    119,4 KB · Προβολές: 2.044
Καλημερα σε ολους,εχω φτιαξει ενα διπολο για την αεροπορικη μπαντα αυτο που θα θελα να ρωτησω ειναι για το ποια ειναι η σωστη πολωση του διπολου καθετη η οριζοντια? :wall:
Και με την ευκαιρια ας καλως ορισω το νεο μελλος τον Giovanni,μηπως εισαι και Ιταλος? :D

Κάθετη πόλωση