Ειμαι καινουργιο μελλος οποτε καλως σας βρηκα.
Μόλις πριν τις διακοπές αγόρασα ένα Ypiteru mvt7100 το οποίο παρότι παλαιό θεωρείται θρύλος ακόμα και σήμερα ανάμεσα στα scanner all mode.
2 Μέρες πριν τις διακοπές δεν είχα χρόνο ούτε να σκεφτώ για κεραία οπότε αγόρασα 7 μέτρα RG58 ένα BNC connector και έφτιαξα μια ground plane από ηλεκτρικό επίπεδο καλώδιο το οποίο χώρισα στην μέση.
Στις διακοπές με την κεραία κρεμασμένη σε ένα δέντρο στα 2,5 μέτρα είχα την ευκαιρία να ακούω civil και military air band, marine band, VHF και UHF, βραχέα, καθώς και τις προσπάθειες των πυροσβεστών να σβήσουν τις φωτιές καθώς και τις επικοινωνίες τους με τα PZL Πεζετέλ η τα “δίμετρα “ όπως ονομάζουν τα καναντερ τα οποία στις τελευταίες πυρκαγιές πέρασαν πάνω από το σπίτι μου και από τη ταράτσα μπορούσα να βλέπω τις απονηωσεις και απονηωσεις από την κοντινή θάλασσα.
Στην Αθήνα τα πράγματα είναι διαφορετικά με τουλάχιστον 9 μέτρα ύψος κτίρια γύρω από το ισόγειο και παρότι δεν έχω πρόβλημα με την air band και τα VHF και UHF έχω πρόβλημα με τα βραχέα και τον ηλεκτρονικό θόρυβο που πνίγει τους διάφορους σταθμούς οπότε μάλλον θα καταλήξω με μια discone στην ταράτσα η με ένα εσωτερικό loop μόνο για τα βραχέα.
Κάθε γνώμη είναι καλοδεχούμενη.
Διαφορα βιντεο από την προσφατη περιπετεια μου είναι στο
http://www.youtube.com/user/Giovanniram22?feature=mhum