Frequency scanner / AirBand

Ευχαριστω πολυ για την γρηγορη ανταποκριση. :great:

ασχετο με το acars, εγω μενω στο νομο ηλειας kai exω 1 scanner. μπορω και λαμβανω μονο high altitude aircraft, δηλαδη athens radar. σημερα παντος ακουγοταν κατι σαν τουρκικα στισ μια παρα εικοσι περιπου για αρκετη ωρα στην 124.3 και κατι συχνοτητα(δεν θυμαμαι ακριβως) anyway, καλη χρονια σε ολους

Giovanni":22oda32u said:
Ειμαι καινουργιο μελλος οποτε καλως σας βρηκα.
Μόλις πριν τις διακοπές αγόρασα ένα Ypiteru mvt7100 το οποίο παρότι παλαιό θεωρείται θρύλος ακόμα και σήμερα ανάμεσα στα scanner all mode.
2 Μέρες πριν τις διακοπές δεν είχα χρόνο ούτε να σκεφτώ για κεραία οπότε αγόρασα 7 μέτρα RG58 ένα BNC connector και έφτιαξα μια ground plane από ηλεκτρικό επίπεδο καλώδιο το οποίο χώρισα στην μέση.
Στις διακοπές με την κεραία κρεμασμένη σε ένα δέντρο στα 2,5 μέτρα είχα την ευκαιρία να ακούω civil και military air band, marine band, VHF και UHF, βραχέα, καθώς και τις προσπάθειες των πυροσβεστών να σβήσουν τις φωτιές καθώς και τις επικοινωνίες τους με τα PZL Πεζετέλ η τα “δίμετρα “ όπως ονομάζουν τα καναντερ τα οποία στις τελευταίες πυρκαγιές πέρασαν πάνω από το σπίτι μου και από τη ταράτσα μπορούσα να βλέπω τις απονηωσεις και απονηωσεις από την κοντινή θάλασσα.
Στην Αθήνα τα πράγματα είναι διαφορετικά με τουλάχιστον 9 μέτρα ύψος κτίρια γύρω από το ισόγειο και παρότι δεν έχω πρόβλημα με την air band και τα VHF και UHF έχω πρόβλημα με τα βραχέα και τον ηλεκτρονικό θόρυβο που πνίγει τους διάφορους σταθμούς οπότε μάλλον θα καταλήξω με μια discone στην ταράτσα η με ένα εσωτερικό loop μόνο για τα βραχέα.
Κάθε γνώμη είναι καλοδεχούμενη.
Διαφορα βιντεο από την προσφατη περιπετεια μου είναι στο
http://www.youtube.com/user/Giovanniram22?feature=mhum

Γεια σου φιλε Giovanni θελω να σε ρωτησω για το RG-58,εαν κανει καλη δουλεια δηλαδη αν εχει πολλες απωλειες σηματος και αν το RG 58 συνοδευεται και με καποιον αλλο κωδικο η αριθμο,γιατι νομιζω πως υπαρχουν πολλα ειδη RG 58!
Ευχαριστω, χαιρετισμους απο Θεσσαλονικη.

Στις συχνότητες της airband το RG-58 είναι αποδεκτό για μικρά μήκη καθόδου, 0.5-8 m. Για μεγαλύτερο μήκος, π.χ. 10-15 m συνιστάται το RG-213. Υπάρχουν και άλλα καλώδια χαμηλών απωλειών για όσους είναι αναγκασμένοι να έχουν μεγαλύτερο μήκος καθόδου π.χ. 25-30 m.

Όντως υπάρχουν διάφοροι τύποι RG-58, π.χ. το RG-58/U το οποίο έχει περίβλημα από ελαστικό και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Δυστυχώς τα περισσότερα καλώδια που κυκλοφορούν ως RG-58 από άγνωστες μάρκες είναι μαΐμού, δηλαδή φθηνές απομιμήσεις με μειωμένο μπλεντάς και κακής ποιότητας διηλεκτρικό. Αυτά παρουσιάζουν πολύ μεγάλες απώλειες.

Εγινε sv1xv... εγω εχω κατεβασμα το πολυ 10 μετρα ετσι νομιζω το RG-58 Θα μου κανει την δουλεια μου
Ευχαριστω και θα τα ξαναπουμε!
Πολλα 73 ς

ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ

Καλημέρα!

Υπάρχει κάποιο site που να είναι ενημερωμένο με τις συχνότητες των ελληνικών Α/Δ ; Η αναφέρονται μόνο στα επίσημα charts;

Συγκεκριμένα έψαχνα σήμερα μετά από καιρό τις συχνότητες VHF για Τατόι (LGTT) και Ελευσίνα (LGEL)...

Κωννος

ADDENDUM: βρήκα αυτό> http://worldaerodata.com/wad.cgi?id=GR45332&sch=
Μήπως υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει αν υπάρχει και κάποιο ελληνικό site που να είναι ενημερωμένο;

Re: ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ

Δες και αυτό το site: Thessaloniki aeroclub - Greek airports and NAVAIDs. Οι συχνότητες που ζητάς υπάρχουν στη λίστα. Πάντως δύσκολα θα χαρακτήριζα ενημερωμένη μια σελίδα που περιέχει ακόμα τους ραδιοφάρους στο Καβούρι, τη Δεκέλεια και την Τανάγρα.

Καλημερα σε ολα τα παλικαρια,ερωτηση....ειναι δυνατο τεχνικα να ακουσω το μακεδονια κοντρολ δηλαδη τον ελεγκτη στις συχνοτιτες 132.375 και 133.575 εδω στην Θεσσαλονικη?Αν καποιο παλικαρι μενει Θεσσαλονικη και λαμβανει αυτα τα κοντρολς ας δωσει τα φωτα του!Ο Γιαννης και η τουμπα τι λεει για ολα αυτα?
Ευχαριστω :!:

Καλημερα καρντάσι. Βέβαια και μπορείς με όποιο σκανεράκι κι αν εχεις. Το 132.375 το πιάνω καθαρά ακόμα και στο εξοχικό στο Πευκοχώρι αλλά ακούω μόνο το αεροπλάνο κι όχι τον ελεγκτή, όπως και το approach στους 120.8 και τον πύργο στο 118.1. Την άλλη συχνότητα δεν την έχω ακούσει ποτέ. Συνήθως δίνουν την 127.475 για control.

Eλα αδερφε ....ναι εχω σκανερακι και ακουω καθαρα και το 118.1 και το 120.8 ακουω και τα αεροπλανα αλλα δεν ακουω τον ελεγκτη των μακεδονια ΒΔ ΚΑΙ ΒΑ οπως εγραψα και ποιο πανω,ξερω πως οι αναμεταδοτες ειναι στην Θασο γι αυτο αναρωτιεμαι αν καποιος απο Θεσσαλονικη μπορει να τους ακουσει εστω με καποια ιδιαιτερη κεραια :!: