Φωτογραφίες στο airliners.gr - I

• Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος το συγκεκριμένο ελικοδρόμιο βρίσκεται κάπου στις Σέρρες.
Εκεί εδρεύουν ψεκαστικά ελικόπτερα τα οποία υποστηρίζουν τις καλλιέργειες της περιοχής.

Ρε παιδια, οταν βαζετε φωτο, προσεχτε λιγο τι κλικαρετε! Οχι και το SX-BIP στη SEEA! :wall:

Να ευλογήσουμε και λίγο τα γένια μας :mrgreen:
Όπως λέει και το άρθρο της "Ναυτεμπορικής", χτες εκτελέστηκε επιχείρηση διάσωσης τραυματία ναυτικού από πλοίο στα νότια της Κρήτης.
Μία φωτό του πλοίου είναι εδώ, αλλά και σε αυτό το λινκ, όπου μπορείτε να δείτε και διάφορα στοιχεία για το πλοίο.
Η διάσωση έλαβε χώρα 90ΝΜ ΝΔ των Χανίων, στα όρια του Ελληνικού FIR. Σε αυτό το λινκ φαίνεται η ακριβής θέση του πλοίου μία ώρα μετά την αποχώρησή μας από εκεί.
Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι της τάξης των 25-30 κόμβων και η διαδικασία της διάσωσης εξελίχθηκε χωρίς επιπλοκές. (να τονίσω την άριστη συνεργασία με τον καπετάνιο ο οποίος ήξερε καλά αγγλικά, μιας και έχει τύχει να επιχειρήσουμε σε πλοία που δεν μιλάγαν ούτε τη μητρική τους γλώσσα).
Η ποιότητα των φωτογραφιών είναι μέτρια και αυτό οφείλεται στο ότι δεν είναι original photos, αλλά είναι screen captures από ταινία βιντεοκάμερας. Δεν ξέρω πως να βγάλω καλύτερη ανάλυση.

:arrow: Μία φωτό δίπλα στο πλοίο. Ο χώρος διάσωσης (καταβίβασης του συρματοσχοίνου) είναι το σημείο που φαίνεται ακριβώς πάνω από το κίτρινο γάντι του μηχανικού, ανάμεσα στα conteiners.
gallery/image_page.php?album_id=4&image_id=17766

:arrow: Μια φωτό από πιο κοντά της hoist area, με τον τραυματία να ανεβαίνει στον χώρο.
gallery/image_page.php?album_id=4&image_id=17767

:arrow: Μια από τις δυσκολότερες και πιο κακοπληρωμένες εργασίες: Ο rescue diver κατεβαίνει με το συρματόσχοινο για να παραλάβει τον τραυματία, αλλά όχι μόνο αυτόν
gallery/image_page.php?album_id=4&image_id=17768

:arrow: αφού αποφασίσαμε πως είναι κρίμα ο άνθρωπος, αφού τον πήραμε από το πλοίο να τον αφήσουμε χωρίς ρούχα. Έτσι, με μια δεύτερη καταβίβαση, ο δύτης μας πήγε κ πήρε και τις βαλίτσες του τραυματία :twisted:
gallery/image_page.php?album_id=4&image_id=17769

Τέλος καλό, όλα καλά :great:

lgav1966":2fkx9m9g said:
https://www.airliners.gr/community/gallery/image_page.php?album_id=1&image_id=17827

Καλα, τι μπιχλα ειναι αυτη που βγηκε απο το καλυμα του κινητηρα διπλα στους κυκλους! :shock:
Ουτε το G-JECV που εκανε δεκαδες πτησεις με την FlyBE, μετα που το βαψανε με τα χρωματα της ΟΑ δεν εχει στο συγκεκριμενο σημειο τετοια μαυριλα! (αλλα και γενικα, η εξατμιση και αυτη ειναι μαυρη - "καμμενη" - πειτε το οπως θελετε)

Συνεχίζω ακάθεκτος τις φωτογραφήσεις, ειδικά τώρα που μου έκαναν δώρο μια "ευκολοκουβάλητη" digital cam 10MP (Panasonic DMC-FX37). Φυσικά δεν έχει σχέση με τα θηρία που έχουν οι spotters, αλλά κάνει τη δουλειά της αξιοπρεπώς κ χωράει κ στην τσέπη του jean :mrgreen:
Μια σειρά από φωτογραφιών, όλες τραβηγμένες σήμερα 14/10 στην πίστα της Χίου:

:arrow: SX-ACM. "Κουκουλωμένο", βορά των καιρικών φαινομένων κ της θαλασσινής διάβρωσης, το βλέπω παρατημένο στην πίστα της Χίου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (ίσως και 2 χρόνια). Έτσι μου έρχεται να το ξεσκεπάσω κ να του ρίξω ένα πλύσιμο (και καμιά φωτό γιατί δεν βρήκα φωτογραφία του στο νετ :mrgreen: )

:arrow: G-FLBD. Ένα από τα wet lease της "Νέας", λίγο πριν την αναχώρησή του από Χίο. Προσωπικά, εγώ προτιμώ μια άλλη απεικόνισή του, η οποία δεν είναι καδραρισμένη, ούτε θεωρητικώς σωστή, αλλά δείχνει τα σύννεφα άνωθεν που μου αρέσουν πολύ :mrgreen:
:arrow: αυτήν εδώ.

:arrow: SX-HIN. Το Ecurreil της Interjet, στην πίστα της Χίου, εκτελώντας αεροδιακομιδή.
:arrow: Το ίδιο ελικόπτερο με το ασθενοφόρο πίσω του.

:arrow: Το SX-HIN έχει μόλις προσγειωθεί και ο marshal απομακρύνεται. Πίσω του διακρίνεται το G-FLBD σταθμευμένο.

:arrow: Η μεταφορά του ασθενούς από το ασθενοφόρο στο SX-HIN. Προσέξτε την προσπάθεια του καλλιτέχνη/δημιουργού φωτογράφου, να μην απαθανατίσει πρόσωπα, μετά τα πρόσφατα λάθη του. Σημειωτέον, όταν 7 άτομα κάνουν μια δουλειά, πάντα ένας κοιτάει πίσω κ του τσακίζει την προσπάθεια... :wall: . Στο βάθος, το Super Puma προσπαθεί να στεγνώσει από τις χτεσινοβραδυνές καταιγιδούλες :mrgreen: .

Οσο και να την κοιτω δε βγαζω νοημα για την αξια της φωτο... :|