Εξαγορά της Olympic Air από την Aegean

Re: Συνεργασία Αιγαίου - Ολυμπιακής?

Επιχειρηματικα ισως ειναι σωστη η συγχωνευση ,
σαν επιβατη με προβληματιζει , το συμφερον μου ειναι να εχω πολλες επιλογες και να εκμεταλευομαι τις προσφορες λογω ανταγωνισμου ,
σαν ανθρωπο που εχει ενδιαφερον για τα αεροπορικα θεματα δεν μου αρεσει να χαθει το brand Aegean , το ιδιο θα ενιωθα αν συνεβαινε και το αντιθετο και φυσικα να μην χαθουν θεσεις εργασιας .

Re:

aakunz":1yxkh1yz said:
[...] Καμία αναφορά δε γίνεται πλέον στις Μακεδονικές. [...]

Επειδη ακομα ειμαστε ζαλισμενοι με την ροπαλια.. Δεν ξερουμε τι μοντελο θα ακολουθηθει, (παραδοσιακο ή τυπου AF-KLM) σε ποιο βαθμο καν θα υπαρξει συνεργασια, και επειδη ειναι γενικα πολυ νωρις μονο υποθεσεις και σεναρια μπορουμε να κανουμε. Ενα δικο μου. Σε περιπτωση που ακολουθηθει το παραδοσιακο μοντελο, οπως ειχε γινει και με την Α3-Χ5, τοτε τα αεροσκαφη που "περισσευουν" (γιατι δεν πιστευω η νεα εταιρεια να εχει τον ιδιο αριθμο πτησεων μεταξυ ATH-SKG για παραδειγμα) μπορουν να χρησιμοποιηθουν για την Macedonian. Βεβαια ποιο το νοημα ιδρυσης της αφου η νεα εταιρεια θα εχει προσβασεις στις αγορες που σκοπευε να εχει η Macedonian. Ισως γινει με καποιο αλλο business model δεν το ξερω. Και στο κατω κατω, ισως ειναι και ενα επικοινωνιακο παιχνιδακι και των 2 για διαφορους λογους. Ο Βγενοπουλος εχει πει πριν τις εκλογες οτι ειναι ανοιχτος για μερικη συμμετοχη του κρατους (αν εβγαινε το ΠΑΣΟΚ). Το ΠΑΣΟΚ βγηκε, αλλα μαζι του βγηκαν και αλλα φυστικια, που κανουν τη συμμετοχη να απομακρυνεται (στην καλυτερη περιπτωση). Οποτε ισως να ριχνουν αδεια για να πιασουν γεματα. Απο την αλλη, μια τετοια φημη συνηθως ανεβαζει τις τιμες μετοχων στο χρηματηστηριο, με ολα τα συνεπακολουθα (το επικοινωνιακο παιχνιδακι που ελεγα)

Οπως και να εχει το θεμα, καλα θα κανουμε να μην κρινουμε απο τωρα για το πως ΘΑ ειναι μετα, αφου δεν ξερουμε τις παραμετρους! Ουτε και να βγαινουμε και να χτυπιωμαστε οπως ο φιλος πιο πανω. Και εσυ φιλε Πετρο, στη θεση του Βγενο το ιδιο θα εκανες και σε παω στοιχημα!

Αντε και στα δικα μας!...

:banana:

είναι πολύ σύντομη η ιστορία του brand Aegean ώστε να δημιουργεί έστω και τον παραμικρό ηθικό φραγμό σε τυχόν συγχόνευση

Σαν νησιώτης, δεν μπορώ να πώ ότι ενθουσιάζομαι... Θα μας σκίσουν πάλι στις διακοσαρούμπες...

Απο εκεί και πέρα, μην βλέπουμε μόνο το δέντρο... Υπάρχουν κάμποσα ακόμη που μας κάνουν ένα δάσος, την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά...

Το παιχνίδι, για όποιον παρακολουθεί λίγο τι γίνεται στην υπόλοιπη ευρώπη, αργά αλλά σταθερά ξεφεύγει απ΄τα στενά γεωγραφικά όρια ενός κράτους και μετατοπίζεται στα όρια των συμμαχιών... Εκεί θα γίνει το παιχνίδι πλέον... Ο έλεγχος των τιμών θα διασφαλίσει όχι μόνο βιωσιμότητα αλλά και τα απαραίτητα κεφάλαια για εκσυγχρονισμούς και όχι μόνο...

Σκεφτείτε την διαπραγματευτική ικανότητα πχ της Star Alliance σε θέματα αγοράς αεροσκαφών ή σε τέλη αεροδρομίων... Δεν αργεί ο καιρός που τα αεροσκάφη θα έχουν κύριο livery αυτό της συμμαχίας και με ψιλά γράμματα θα βλέπουμε και ένα operated by Olympic Air...

Οπότε, νομοτελειακά, κάποια στιγμή θα σκάσει μύτη και άλλη συμμαχία στην Ελλάδα...

Απομένει λοιπόν το πότε (για την συγχώνευση) και το πού (σε ποιά συμμαχία)...

Δε με εκπλήσσει καθόλου αυτή η κίνηση...Σε δύσκολους καιρούς και σε μια αγορά σα τη δική μας δε χωρούν και οι δύο. Καλύτερα να λειτουργήσουν ύπο ένα σχήμα. Λυπάμαι μόνο τους Έλληνες που θα πληρώνουν το εισιτήριο Αθήνα Θεσσαλονίκη πλατινένιο (ούτε με Emirates να πετούσαν) και δεν θα απαλαμβάνουν καν αντίστοιχο service.
Προσωπικά δεν έχω χρησιμοποίησει ούτε Αεροπορία Αιγαίου ούτε Olympic Air για τις μεταφορές μου. Έχω πετάξει μόνο με ξένες αεροπορικές...ο λόγος?...προφανής..Φθηνά εισιτήρια. Οι παλιές εποχές της χρυσής εποχής της άλλοτε κραταιάς Ολυμπιακής έχει περάσει ανεπιστρεπτεί. Δεν θα χρησιμοποίησω Olympic Air για να νιώσω περήφανος που είμαι Έλληνας και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες. Θα προτιμήσω να ακουμπήσω τα ωραία μου λεφτά σε Lufthansa η ακόμα καλύτερα Swiss (που είναι και αγαπημένη μου) που φεύγουν on time και όχι σε αδηφάγα κοράκια.

Παρόλα αυτά έυχομαι καλή επιτυχία στο νέο σχήμα αν και εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο

θα συνεχίσω και εγώ με μερικές σκόρπιες σκέψεις.
Ο Βασιλάκης είχε κάνει προσφορά, να αγοράσει η Aegean την OA, και να λειτουγήσει νέα εταιρία υπό το όνομα Ολυμπιακή, άρα πάντα υπήρχε στο νου του αυτό το ενδεχόμενο. Ο Βγενόπουλος είπε οτι δεν πουλάει, και η συγχώνευση δεν αποτελεί πώληση.
αυτό που ειπώθηκε για μεγάλη δύναμη στην ευρώπη, στις αερομεταφορές, λίγο δύσκολο. Αν η ΟΑ είχε ιδιόκτητα αεροπλάνα να το καταλάβω. Μετά ση συγχώνευση όμως δεν είναι αναγκαίο οτι θα κρατηθούν αυτά τα αεροπλάνα, οπότε μπορεί να γυρίσουμε κάλιστα στον ίδιο αριθμό.
Από την αρχή κυκλοφορούσαν οι φήμες οτι Η Athens Airways στήθηκε για αυτό ακριβώς το λόγο, για θέματα ανταγωνισμού δηλαδή. Και η ίδια φήμη κυκλοφορούσε, όταν κάποια άγονα δόθηκαν σε Athens,sky express.

Για πιθανές αλλαγές στις τιμές, δεν είμαι και πολύ σίγουρος, το σίγουρο είναι οτι οι προσφορές θα εξαφανιστούν. Όμως όπως και να έχει, κάπως τα Α320 πρέπει να γεμίζουν (από χανιά δεν έχω πετάξει ποτέ με γεμάτο). Οπότε οι τιμές δεν μπορούν να εκτιναχθούν.
Επίσης, οι συμφωνίες της ΟΑ θα καταρέυσουν προφανώς, καθώς δεν γίνεται να συνεργάζεται με DELTA, AF/KLM, και από την άλλη να ανήκει στην Star Alliance (φαντάζομαι). Εναλλακτικά μπορεί να είναι ένα παιχνίδι των 2, με σκοπούς που αγνούμε, γιατί κακά τα ψέμματα, αν ήθελαν να το αφήσουν εκτός δημοσιότητας, μια χαρά θα το κατάφερναν, ενώ έτσι απλά ανάβουν ένα φυτίλι για συζητήσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί από μια πιθανή συγχώνευση είναι το οτι εδω μέσα πλέον δεν θα μπορούμε να μαλώνουμε για A3 vs OA,νΟΑ κτλ.

katsaou":2uh5zpu2 said:
είναι πολύ σύντομη η ιστορία του brand Aegean ώστε να δημιουργεί έστω και τον παραμικρό ηθικό φραγμό σε τυχόν συγχόνευση

Και το brand name της Aegean ειναι μεγαλυτερο και πιο παλιο απ' οσο φανταζεσαι, αλλο που οι πιο πολλοι την ξερουν απο το 1999 και μετα! Οποτε θα συμφωνησω λιγο με τον ΟΑ701 (για να μη με χαλασει το δικο μου concept δλδ :p ) οτι ισως στην ΟΑ να μην καθεται καλα μια συμμαχια με SkyTeam για πολλους και διαφορους λογους, και αφου λιγο χλωμο να κανει την κινηση για την Star αφου την προλαβε αλλος, τοτε ισως να βλεπει σα λυση ... τον αλλο!

Ωστέ συγχώνευση ε??

Εγω βλέπω 2 σενάρια...

α) Γίνονται μια κοινή εταιρία και αλλάζει ριζικά η δομή του ελληνικού αεροπορικού χώρου. Κάτι τέτοιο δεν νομίζω οτι θα επιτραπεί απο την επιτροπή ανταγωνισμού με το σκεπτικό οτι δημιουργείται μια δεσπόζουσα εταιρία στο χώρο των δρομολογίων εσωτερικού. Μοναδική περίπτωση (λογικά) να επιτραπεί είναι με τη "παραχώρηση" ενος μέρους του επιβατικού κοινού σε μικρότερες εταιρίες βλέπε Astra, Sky, Athens και πιθανή είσοδο νέων παιχτών στο χώρο.

β) Η Aegean λειτουργεί ως θυγατρική της OA και παίζει ως αντι-Μακεδονικές (δλδ ενας regional παίχτης) και με σκοπό την εξυπηρέτηση των δρομολογίων εξωτερικού.

Πάντως το συγκεκριμένο θέμα είναι αρκετά ευασίσθητο και θα πρέπει να δώσει την έγκριση του και η ευρωπαική ένωση. Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν ήδη ρωτηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες κ επιτροπές αλλά θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Για μερικές περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο παρακάτω link που αποτελεί κανονισμό της ΕΕ σε θέμα αερομεταφορών...

http://www.epant.gr/img/x2/categories/ctg153_3_1246429350.pdf

Μακεδονα μου ποιος χτυπηθηκε απο πανω εκτος απο τον Πετρο ? :mrgreen:
Τεσπα οι επιχειρησεις ανηκουν στη Mig και στο Βασιλακη αντιστοιχα , ας κανουν οτι θελουν ... αλλα επειδη θα σκασω αμα δεν το γραψω αμα ειναι να κρατησουν το Olympic Air ας αλλαξουν λιγο και το livery , αυτο το λαχανι της μαρφιν απο την αρχη το πηρα στραβα :twisted: