Από το site cretan eagle προκύπτει ότι πρόκειται για modular εκπαίδευση. Το ίδιο έχω μάθει και για την εγνατία. Δεν αναφέρεται πουθενά, αλλά μόλις γράφεσαι σου σκάνε το παραμύθι! Η πληροφορία αυτή προέρχεται από άγγλους! Δεν είναι σίγουρο, αλλά ψάξτε το! Ίσως έτσι εξηγείται και το "χαμηλό" κόστος.
Η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι εσείς που θέλετε να ξεκινήσετε με την αεροπορική εκπαίδευση ξεχάστε το modular!
Το modular δημιουργήθηκε κυρίως για μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα τα οποία για επαγγελματικούς ή οικογενειακούς λόγους δεν μπορούν να αφιερωθούν σε ένα full time course. Επίσης ενδείκνειται σε άτομα με κάμποσες ώρες ερασιτεχνικής πτήσης.
Αφιερώστε λοιπόν καλύτερα 15-20 μήνες για ένα integrated course. Και φυσικά όχι στην Ελλάδα. Η Ελλάδα στην αεροπορική εκπαίδευση βρίσκεται σε βρεφικό στάδιο! Επίσης είμαι και κατά της Oxford γιατί η εκπαίδευση είναι πανάκριβη και ουσιαστικά εκμεταλλεύονται το όνομά τους. Από την άλλη δεν αμφισβητώ ότι όντως είναι κορυφαία σχολή. Η πλήρης εκπαίδευση για frozen ATPL κοστίζει γύρω στα 90.000 Ευρώ...
Με τα ίδια χρήματα πας στη FlightSafety που είναι το ίδιο κορυφαία, γυρνάς και κάνεις JAA standardization, δίνεις εξετάσεις στη Ryanair και αν περάσεις πληρώνεις το type rating έχοντας σίγουρη δουλειά στη μεγαλύτερη low cost της Ευρώπης! Το τελευταίο με την Ryanair ήταν απλά μια σκέψη για αντιληφθείτε τι μπορείς να κάνεις ξοδεύοντας τα ίδια λεφτά που θα ξόδευες στην Oxford μόνο για το frozen ATPL!
Αλλιώς γλιτώνεις 30.000! Και μόνο το όνομα δεν εγγυάται τίποτα για την επαγγελματική αποκατάσταση. Ανοίγει πόρτες, αλλά δεν σε βάζει και μέσα στο cockpit!
Και για να επιστρέψω και να κλείσω με την Ελλάδα, να πω ότι είτε μας αρέσει είτε όχι, η Ελλάδα είναι μια πολύ μικρή αγορά και επομένως η επαγγελματική αποκατάσταση θα είναι πάντα δύσκολη. Και εάν κάποιος πάρει τα πτυχία στην Ελλάδα, και μετά δεν βρεί τίποτα, είναι πολύ δύσκολο να βρεί κάτι εκτός Ελλάδας, γιατί το ελληνικό πτυχίο δεν θα έχει την ίδια ισχύ με το βρετανικό πχ.
Και μην μου πείτε για JAR και ισοτιμία γιατί αυτά στα τμήματα recruitment των αεροπορικών εταιριών δυστυχώς δεν ισχύουν...