Eπιλογή σχολής

• Thread starter Thread starter victor
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Δηλαδἠ φἰλε Νἰκο, για κἀποιον που κοντεὐει τα 36 υπἀρχει ελπἰδα για επαγγελματικἠ καριἐρα αν ξεκινοὐσε τὠρα σε μια σχολἠ? :cry:

Φίλε gm747 αν υποθέσουμε οτι ξεκινάς στα 36, θα είσαι 38 όταν θα έχεις τα ελάχιστα προσόντα για να αναζητήσεις εργασία.
Είναι το απολύτως ανώτατο όριο για πάρα πολλές εταιρίες! Επίσης αρκετές εταιρίες οι οποίες δεν βάζουν επίσημα ανώτατα όρια, έχουν «εσωτερικά» όρια!
Δηλαδή όρια εντός εταιρίας που δεν δημοσιοποιούνται αλλά οι υπεύθυνοι επιλογής τα γνωρίζουν πολύ καλά!
Ακόμη είναι δεδομένο πως ένας 38χρονος χωρίς προϋπηρεσία, είναι λιγότερο "ελκυστικός" από έναν κατά 10 και πλέον χρόνια νεότερό του, πάλι χωρίς προϋπηρεσία!
Γι’ αυτό και έγραψα για business aviation! Ξεκινάς εκεί και μετά από μια τριετία πχ, πας σε μία αναπτυσσόμενη low cost και γίνεσαι και captain σε dt
και θα λες.... "Τελικά μικρός ξεκίνησα την εκπαίδευση" :) :wink:
Βέβαια το τελευταίο ισχύει σήμερα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει σε μια πενταετία...
Ήδη παρουσιάζονται τα πρώτα σημάδια κορεσμού. Πιέζουν και η τιμή του πετρελαίου και η κατρακύλα της αμερικανικής οικονομίας...
Η αγορά δεν είναι όπως ήταν πέρυσι...
Και επειδή θέλω να είμαι ρεαλιστής, η ηλικία σου δεν θα είναι ποτέ το πλεονέκτημά σου.
Εν τέλει όμως εσύ αποφασίζεις, παίρνοντας το όποιο ρίσκο μιας τόσο σημαντικής απόφασης.

Φἰλε Νἰκο ευχαριστὠ για τα σχὀλια σου. Ονειρο απατηλὀ μἀλλον η σκἐψη μου. Στη καλὐτερη περἰπτωση να πἀω για PPL.

Με εκτἰμηση
Γιὠργος Μ.

nikos_k.":2al4oy3r said:
ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ADMINS / MODS

Πιστεύω πως έχετε παρατηρήσει εδώ και πολύ καιρό πως ο flight_instructor χρησιμοποιεί το forum αυτό για να διαφημίσει την σχολή στην οποία διδάσκει και μάλιστα με τον πιο ανάρμοστο και κακόγουστο τρόπο. Είναι επαγγελματίας χειριστής και δεν τοποθετείται σε καμία άλλη συζήτηση του forum (δικαίωμά του φυσικά) παρά μόνο, απολύτως στοχευμένα, σε ερωτήσεις ανθρώπων που ενδιαφέρονται για μια άριστη αεροπορική εκπαίδευση χωρίς προσωπικά ωφέλη, αλλά αντιθέτως με πολλές θυσίες. Μέχρι και την αγαπημένη του Aμερική αμφισβητεί απαξιώνοντας με τα λεγόμενά του την παγκοσμίως αναγνωρισμένη FlightSafety. Ακόμα και σε άλλο topic "χτύπησε" με την προπαγάνδα του! Πιστεύω πως όλη αυτή η κατάσταση υποβαθμίζει την νοημοσύνη όλων των χρηστών του forum, είναι ανήθικη και θέτει σε κίνδυνο το επαγγελματικό μέλλον κάποιων ανθρώπων. Ακόμα και νομικά να το δείτε το θέμα πρόκειται περί καταφανέστατης γκρίζας διαφήμισης που διώκεται ποινικά.
Σας παρακαλώ να επιληφθείτε του θέματος με όποιον τρόπο εσείς νομίζετε ότι θα επανέφερε τη δημόσια συζήτησή μας σε τάξη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας και ζητώ από όλους τους αναγνώστες συγνώμη για το off topic.

Υ.Γ. Αν νομίζετε πως το παρόν δεν ταιριάζει με το χαρακτήρα του forum διαγράψτε το.

Λοιπον φιλε Νικολακη και eco.
Προφανως κατι προσωπικο εχετε μαζι μου και ασχολειστε συνεχεια.Δεν πειραζει ομως γιατι αυτα που ισχυριζεστε δεν ειναι τιποτα παραπανω απο Γελειες τοποθετησεις σας για να κερδισετε τι εντυπωσεις μεσα στο forum.
Θα ξαναπω για ακομα μια φορα οτι δεν εχω καμια σχολη, δεν δοθλευω σε καμια σχολη, ουτε ειμαι εκπεδευτης σε καμια σχολη. ειμαι Αirline Pilot για major airline την Αμερκη καιδεν εχω αναγκη να δουλευω σαν εκπεδυτης τωρα πια.(μερικες φορες βοηθαω παιδια που εχουν αναγκη με τα μαθηματα πτητικα η και θεωρητικα)αυτο ομως που κανω εγω και που εσεις δεν κανετε ειναι το εξης.οταν καποιος εχει αποριες περι αμερικης τον ενημερωνω απολυτα και ολοκληρωμενα αν με ρωτησει σε ποια σχολη πηγα θα του πω και επειδη μενω σε περιοχη που εχει παρα πολλες σχολες αν αποφασισουν να ερθουν εδω τοτε τους παιρνω απο το χερακι κυριολεκτικα, (απο το αεροδρομιο, φιλοξενω στο σπιτι μου αρκετες φορες, και παμε μαζι στις σχολες και σε οτι αλλο χρειαζεται και τον/ την βοιθαω να εγγλιματιστει με την περιοχη και οτιδηποτε αλλες αναγκες εχει.σπιτια τραπεζες μεταφορικο μεσω και ζωη γενικοτερα....και προσεξτε....ολα αυτα χωρις κανενα οικονομικο οφελος.και αυτα που λεω αποδεικνιονται.εχουν περασει πολλα παιδια απο εδω τα οποια πετανε σε ελλαδα (αιγαιου και ολυμπιακη και αλλες ελληνικες).οποτε οσο για διαφημησεις και λοιπα πεφτετε εξω.τωρα αν καποιος θελει συγγεκριμενες πληροφοριες για την σχολη που πηγα εγω τοτε του τις δινω οπως θα εκανε και οποισδηποτε αλλος .αλλα το κανω και για ολες τισ σχολες.επισης και βεβαια εχω γνωμη για καποιες σχολες συγκεκριμενα οπως εχουν και αλλοι.ειμαι καλα μεσα στο θεμα στην αμερικη και γνωριζω τι γινεται ακριβως.
εσεις ειστε αυτοι που παραπληροφορειτε τον κοσμο περι μαθηματικων και φυσικης και οτι πληρωνεις παιρνεις....αυτα δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα και την αεροπορια του σημερα.παλιοτερα ισως αλλα τωρα οχι.οπως επισης και τα περι ηλικεας που λετε.το ξαναλεω για ακομα μια φορα ...δεν υπαρχουν ορεια ηλικιας στην αμερικη και το οποιο θα αλλαξει και στην ευρωπη λογω ελλιψης πιλοτων.
ειστε μονο της θεωριας οπως και ολη η ευρωπη χωρις καμια ουσια τελικα.λετε λετε και τιποτα δεν κανετε.
αυτο που κανω εγω ειναι οτι παιρνω καποιο παιδι απο την αρχη και τον βοηθαω μεχρι να τελειωσει και φευγει απο εδω ολοκληρωμενος να παει οπου θελει για δουλεια.μαζι ζουμε εδω μαζι περναμε το καιρο μας παρεα κανουμε μεχρι να τελειωσει και να φυγει.
εσεις το κανετε εκει στην ευρωπη????????????
αντε και με τις υγειες σας

flight_instructor

Υ.Γ παρακαλω τους Admin μην διαγραψετε το μυνημα
thanks guys

Παιδιά καλησπέρα.
Φίλε Νίκο μπορείς να εξηγήσεις τι είναι το business/corporate aviation.
Αν θες στείλε σε pm για να μην πιάνει χώρο εδώ, συγχωρέστε με παιδιά καινούργιος εδώ :4:

Φίλε, αλλά και οι υπόλοιποι που τυχόν αναρωτιέστε, business aviation είναι ο τομέας που ασχολείται με μεταφορές ατόμων
που χρειάζεται, κυρίως λόγω δουλειάς, να μετακινούνται συνεχώς και γρήγορα. Είτε έχουν στην κατοχή τους ιδιόκτητα αεροσκάφη είτε νοικιάζουν από γνωστές εταιρίες/μισθωτές (πχ Netjets, ή στην Ελλάδα Interjet αν δεν απατώμαι).
Corporate aviation είναι παρόμοια ιστορία απλά εκεί, συγκεκριμένες εταιρίες έχουν δικό τους στόλο αεροσκαφών ώστε να μετακινούνται τα στελέχη
στα μέρη όπου δραστηριοποιείται η εταιρία (πχ BMW, Daimler Chrysler)
Αυτά! Πιστεύω να λύθηκαν οι απορίες!

παιδεια καλησπερα σας.επειδη εχει πεσει πολυ χαμος μς την επιλογη σχολης και εγω και ενα αλλο παιδι ετων 24 και οι 2 μετα απο πολυ ψαξιμο καταληξαμε στα εξης.οντως η ελλαδα μας ειναι πολυ ακριβη και απο ποιοτητα μηδεν.συγνωμη που θα σας το πω αλλα ετσι ειναι .οι 2 σχολες οι ελληνικες που ψαξαμε ηταν καλες η μεν egnatia εφε και φουμαρα και με 20 χρονα κομπλεξικα για εκπαιδευτες και η global με ενα εντελως τυχαια γνωστο μου στο ground school πραγματικα αξιο και καλο χειριστη τον Κυριο Δ.γριβα αλλα με πολλες ελειψεις τοσο σε στολο οσο και σε χωρο.επισης οσον αφορα το κομματι της egnatia ειναι μοντιουλαρ το ξερετε ηδη αλλα οταν πηγα να τους δω με υποδεχτηκαν σαν βασιλια και οταν ειπα οτι δεν θελω να παρακολουθησω το εκπαιδευτικο τους προγραμμα περαν το οτι με πιεσαν οτι πρεπει να απαντησω μεσα σε 1 μηνα.....Οσον αφορα τον κυριο flight instructor επειδη ηρθε ελλαδα και μιλησαμε κλπ .ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ,ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ γιατι εμας τους 2 μας βοηθησε παρα παρα πολυ ακι μας ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΕ,,,αντικειμενικα και αναλυσαμε ολες τις σχολες και στο τελος την σχολη που τελειωσε την phoenix east aviation.εμεις εκει θα παμε ευχηθειτε μας καλη τυχη και μια συμβουλη...Α)ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΕΙΤΕ
Β)οσοι δεν γνωριζουν μην λενε τα δικα τους υποβαθμιζουν το site.βοηθηστε τα νεα παιδια να πετυχουν τον στοχο και το ονειρο ζωης τους και μην βγαζετε καποιοι-για αυτους τα χωνω-το κομπλεξ για κατι ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΑΤΕ ΒΑΘΕΙΑ ΜΕΣΑΣ ΣΑΣ

ενα μεγαλο ευχαριστω στον [bCAPTAIN ATH.NIKOLAKOPOULO μας ξεμπερδεψες φιλε...

Σας στελνει ολους στην PHOENIX EAST ο Flight_instructor;;;

Καλη σας τύχη.

NYHC":1ppc2m6l said:
Σας στελνει ολους στην PHOENIX EAST ο Flight_instructor;;;

Καλη σας τύχη.

Ακόμα κι αν αυτό είναι αλήθεια, αποκλείεται να είναι καλή η σχολή; Και εν πάσει περιπτώσει όσοι έχουν μάτια βλέπουν!

Ξερω πολλούς συνάδελφους που έχουν πάει στην PHOENIX EAST, δεν εχω πρόβλημα. Γνωρίζω και τον Flight_instructor και σεβομαί την αποψή του. Ο καθένας όμως εχει την δικιά του γνώμη. Είναι μερικοί που τους άρεσε η σχολή, είναι άλλοι που το έχουν μετανιώσει. Στο κάτω κάτω τα πτυχεία θα τα πάρουν.