Eπιλογή σχολής

• Thread starter Thread starter victor
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικό με το θέμα. Πχ πηγαίνω μεθάυριο Ικάρων ιπτάμενος, την τελειώνω με το καλό, μπαίνω στην Π.Α μετά τι γίνεται όταν <<βγω στη σύνταξη της Π.Α>>; πρέπει να πάω και να τα ακουμπήσω πάλι σε κάποια σχολή ATPL ή πρεπει να δώσω αρχικά για PPL;

Aν μπείς μεθαύριο, θα αποφοιτήσεις το καλοκαίρι του 11. Και 15 χρόνια καρριέρα στην ΠΑ, φτάνουμε στο 2026. Τότε μπορεί να μήν υπάρχει κάν ATPL ! Ποιός ζεί ποιός πεθαίνει που λένε !

Σωστό και αυτό :D απλά μεχρι στιγμής ξέρετε τι γίνετε σχετικά με αυτό το θέμα; Εγώ πίστευα πως όλοι σχεδόν οι πιλότοι της Ολυμπιακής προέρχονται απο την Π.Α. Επίσης πχ πάλι αν είμαι σε κάποιο <<μεταφορικό>> Α/Φ πχ C-130 ή C-27J οι ώρες πτήσης μετράνε για το αντίστοιχο πτυχίο ή ώρες προυπηρεσίας σε κάποια αντίστοιχη εταιρεία όπως η Aegean;

Καταρχήν να χαιρετήσω όλα τα μέλη του φόρουμ, μιας και είναι το πρώτο μου ποστ!

Όσο για τις απορίες σου crazyantonis εγώ έχω να σου πω πώς αν θες να γίνεις πιλότος και όχι "μαχητής" και στρατιώτης, τότε ξέχασε την ΠΑ!
Συμφωνώ απολύτως στην τοποθέτηση του gonso σχετικά με τον χρόνο που χρειάζεσαι στην ΠΑ και προσθέτω πως η φράση "ποιός ζει, ποιός πεθαίνει" στην ΠΑ αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει κάθε μέρα πάνω από το Αιγαίο (ή π.χ. στις πυρκαγιές).
Αν λοιπόν θέλεις μια κατά το δυνατόν ανθρώπινη ζωή, φρόντισε να βρείς το κεφάλαιο για να κάνεις εκπαίδευση για την πολιτική αεροπορία και δεν νομίζω να το μετανιώσεις!
Και τέλος να πω πως όλες οι μεγάλες αεροπορικές εταιρίες δεν εκτιμούν ιδιαίτερα τους απόστρατους της αεροπορίας λόγω διαφορετικής φιλοσοφίας.
Χειριστικά, δεν τους αμφισβητεί κανένας.
Αλλά οι εποχές έχουν αλλάξει....

Ενδιαφέρον ο τροπος που προτείνεις. 2 παρατηρησεις:
-οι 230 ώρες που έχεις στην τελευταία παρενθεση είναι το άθροισμα των προηγούμενων σωστα?

-
Auta koitane oi manges pou kathontai sta recruitment bodies kai se exetazoun

αυτό που το βασίζεις?

εσυ επέλεξες κάποιον παρόμοιο τρόπο με αυτόν που προτείνεις?

Η αλήθεια είναι οτι κατα καιρούς εμφανιζονται στο τοπικ αυτο( και σε παλιοτερα παρόμοια), διαφορα ποστ με προτασεις που μπορει να ακουγονται πολυ ελκυστικες. Πώς όμως να εμπιστευτω "έγω" που ψάχνω σχολη τη γνωμη ενός άγνωστου με άγνωστη ιδιοτητα που διαβασα σε ενα φόρουμ? Γι'άυτο πιστεύω θα ήταν καλύτερο οταν γινονται τετοιες προτάσεις να γράφονται και καποία επιχειρηματα που να τη στηρίζουν όπως προτερη εμπειρία κλπ.
βεβαια παλι θα ειναι η άποψη ενός αγνωστου απο ενα φόρουμ αλλα θα ειναι καλύτερα πιστευω.

Intergrated Εκπαιδευση

εγω θα ήθελα να ρωτήσω ποιές σχολες στη Ελλάδα παρέχουν intergrated (ATPL η CPL)εκπαίδευση εκτος απο τη ΣΕΧΟΑ. το ρωταω αυτο επείδη έχω ακούσει διαφορα αντικρουόμενα περι του θέματος.

Επίσης θέλω να ρωτήσω πόσο σημαντικο θεωρειται(/ε) το MCC στο βιογραφικό σου

w

Κυριε george koumis

Διαφωνω καθετα με την προταση σας,ναι ειναι ο ποιο οικονομικος τροπος(για εσας).Καταρχην εχετε βαλει λαθος τη σειρα των πτυχιων,επισης δεν χρειαζεται
να δωσεις clp,ir,ξεχωριστα σαν πακετα,ολα αυτα ειναι μεσα στο atpl,packet,το cpl kai to ir,το πληρωνουν σαν πακετο οι ερασιτεχνες κυριως,που τα θελουν για να νιωθουν ποιο ασφαλεις,εχουν οικονομικη ανεση(λεω εγω τωρα).Επισης
μπορει και ελλαδα και αγγλια να δινουν πτυχια κατα jaa,ομως η φιλοσοφια εκπαιδευσης ειναι διαφορετικη εκει και εδω,και δεν ειναι και τοσο ευκολο να αλλαξεις σε πολυ συντομο χρονικο οταν ο χρονος της εκπαιδευσης διαρκει 1,5χρονο περιπου,επισης πρεπει να εισαι γνωστης αριστων αγγλικων,δεν ειναι λιγοι στην ελλαδα που διαβαζουν το atpl με λεξικο,ποσο μαλλον να να διδασκεσαι στην αγγλικη(οσο καλα αγγλικα και να ξερεις στην αρχη θα σου φαινονται κινεζικα λογω προφορας μετα οκ) φυσικα επετρεψε μου να εχω αμφιβολιες για το ποσο επικοδομητικο ειναι να παρεις τα πτυχια modular διαβαζοντας μονος,αν γινει καποια παρανοηση(πολυ ευκολο,αν δεν εχεις πανω απο το κεφαλι σου καποιον εμπειρο εκπαιδευτη)ισως εμποδισει την κατανοηση παρακατω εννοιων.Το atpl δεν αρκει μονο να το εχεις σαν χαρτι,ενας καλος μαθητης(Που τα παιρνει ευκολα)δεν ειναι δυσκολο να το αποκτηση,το θεμα ειναι να ασχοληθεις με το αεροπλανο σαν οντοτητα,και να περιμενεις την επομενη κινηση του σαν κατι φυσιολογικο,και οχι να σε πεταει πραγμα που προυποθετει μερακι,συνεχη-ενδελεχη ενασχοληση,ενημερωση-καταρτιση,και ενιοτε ταλεντο.Τα χαρτια και τα πτυχια ειναι για τους εφοριακους,τους οινολογους,τους καθηγητες,για τους χειριστες (καθε ειδους:Απο αεροπλανου μεχρι μπολτοζας και ταχυπλοου)τα πτυχια ειναι το μεσω αποκτησης θεωρητικου υποβαθρου ωστε να εισαι ικανος να ανταποκρινεσαι αμεσα και αποτελεσματικα στην χειριστικη διαδικασια.Δεν ειναι δυσκολο να διαβαζεις το πρωι κανα 3ωρο,μετα μπανακι,δουλιτσα σαν μπαρμαν μεχρι τα ξημερωματα και παλι απο την αρχη.Γνωμη μου ειναι οτι αν καποιος το αποφασισει καλο ειναι να αφωσιωθει σε αυτο,και αν δεν εχει την οικονομικη ανεση να ειναι δουλεια-διαβασμα-δουλεια,και 1,5 χρονο απο την ζωη του να κοψει τα εξω(οσο μπορει)κτλ.Επισης ενας σωστος χειριστης στις μερες μας αν πιασει να διαβασει τις βιβλιογραφειες των τελευταιων 3-5χρονων δεν του φτανουν 2 ζωες για τις διαβασει,η αεροπορικη τεχνολογια καλπαζει Πολυ γρηγορα,και για να την ακολουθισει καποιος επαγγελματικα πρεπει να διαβαζει εφορου ζωης(οπως και ενας σωστος γιατρος και αρκετα αλλα επαγγελματα).Τελος εχω ξαναπει οτι εχω γνωστους οι οποιοι πηραν επαγγελματικο πτυχιο μεχρι και 5 χρονια μετα το ερασιτεχνικο και τωρα πετανε σε αρκετα μεγαλες και σοβαρες εταιριες του εξωτερικου,παντα και παντου υπαρχουν και θα υπαρχουν εξαιρεσεις το θεμα ειναι μην ξεκινησεις κατι με την προοπτικη οτι θα εισαι εσυ η εξαιρεση.ΕΞΕΦΡΑΣΑ την ταπεινη μου γνωμη

φιλικα ραφαηλ

Θέλω να πάρω την άδεια frozen ATPL. H Εγνατία την δίνει με 50000 ευρώ ενώ η Σ.Ε.Χ.Ο.Α. με 68000 ευρώ. Θα ήθελα να μου πεί κάποιος που γνωρίζει εάν τα δύο πτυχία είναι ισότιμα? Επίσης εάν γνωρίζει πλεονεκτήματα-μεινονεκτήματα μεταξύ των 2 σχολών. Ευχαριστώ πολύ.

sakiss78":1dpa8vsa said:
Θέλω να πάρω την άδεια frozen ATPL. H Εγνατία την δίνει με 50000 ευρώ ενώ η Σ.Ε.Χ.Ο.Α. με 68000 ευρώ. Θα ήθελα να μου πεί κάποιος που γνωρίζει εάν τα δύο πτυχία είναι ισότιμα? Επίσης εάν γνωρίζει πλεονεκτήματα-μεινονεκτήματα μεταξύ των 2 σχολών. Ευχαριστώ πολύ.

Να συμπληρώσω και εγώ.. Cretan Eagle? κανένας να μας πει κάτι και γι αυτήν?