Ανοιξε πριν δυο μερες τις προσληψεις η British Αiways. Οι ρολοι ειναι για experienced crew, (με τουλαχιστον 3 μηνες προυπηρεσια και για future talent, (οπου μετα απο μια περιοδο ενος ετους ο ενδιαφερομενος μπορει να παει για CSM. H εταιρεια εχει αμεση αναγκη απο πληρωματα μιας και 1 Νοεμβριου αρχιζει να λειτουργει ο καινουριος μας στολος. Θα πεταμε 320,321,319, 777 και απο το Μαρτιο 747σε κοντινους και μακρυνους προορισμους. Ο λογος που ζηταει πληρωματα με 3 μηνες τουλαχιστον , ειναι γιατι αυτο ειναι το μινιμον που απαιτει η βρετανικη ΥΠΑ. Δεν μπορει σε ενα αεροσκαφος να υπαρχουν παραπανω απο ενα η δυο πληρωματα με μικροτερη προυπηρεσια απο 3 μηνες.
Πληροφοριες μπορειτε να βρειτε στο britishairwaysjobs.com & beoutstanding.co.uk
Λεγοντας πως η εταιρεια ζητα αμεσα, δεν ενοουμε οτι παιρνει ο,τι να ναι. Γι αυτο αν ενδιαφερεστε παρακαλω δωστε ιδιαιτερη προσοχη στην αιτηση. Διαβαστε τις πληροφοριες, διαβαστε τι ζητανε στο job description και φροντιστε στις απαντησεις σας να δινετε οσα πιο πολλα keywords μπορειτε. Αυτα δινονται στην ιστοσελιδα. Για παραδειγμα στην πρωτη ερωτηση, η απαντηση σας θα ειναι περιπου η εξης. "Θελω να μπω στο Νεο στολο της ΒΑ γιατι ο νεος στολος ειναι ετσι και ετσι, και εγω ειμαι ετσι και ετσι" πρεπει να πουλησετε τον εαυτο σας οσο πιο καλα μπορειτε. Μην το θεωρησετε αλλαζονεια αυτο. Απλα η εταιρεια δεν εχει ουτε ειχε ποτε χρονο για χασιμο, οποτε καλει για συνεντευξεις μονο αυτους στους οποιους θελει να δωσει τη δουλεια. Ξεχαστε το χασιμο χρονο εταιρειων στυλ ΟΑ, Καταρ ΕΚ κτλ που καλουν χιλιαδες για να σας εξευτελισουν. Ξεχαστε οριο ηλικιας, ψωμακια κτλ κτλ.Στη ΒΑ η θα σας καλεσουν γιατι ειδαν οτι σας θελουν, η δε θα σας καλεσουν καθολου.
Οποτε προσοχη στην αιτηση. Εξαντηλησετ το οριο λεξεων αλλα προς Θεου, μην το υπερβειτε. Το συστημα εχει ως εξης, η αιτηση σκαναρεται απο υπολογιστη ο οποιος ανιχνευει τις λεξεις κλειδια. Αν η ερωτηση εχει λεξεις κλειδια, τοτε τη διαβαζουμε. Οποτε απαντησεις τυπου " I would like to join BA because it was my dream and BA has a worldwide reputation" Ειναι εκτος.
Επισης καθε ερωτηση εχει διαφορα σκελη-υποερωτησεις. ΠΧ δωστε μας ενα παραδειγμα οπου κανατε το ταδε. Ποιος ηταν ο ρολος σας και ποιο το αποτελεσμα". Φροντιστε η απαντηση σας να απανταει και τα 3 σκελη. Συμβουλη, γραφετε κατευθειαν στον υπολογιστη, ολοκληρωστε και μετα κοψτε λεξεις χρησιμοποιωντας παντα το εργαλειο καταμετρησης λεξεων.
Στις ερωτησεις πολλαπλων επιλογων, εχετε παντα στο μυαλο σας οτι η ΒΑ ζηταει ατομα τα οποια εχουν αισθηση πανω απο ολα ασφαλειας και μετα σερβις. Θελουν ατομα τα οποια αναλαμβανουν ευθυνες, παιρνουν προτοβουλια και προσπαθουν να δειξουν οτι μπορουν αυτα να λυσουν καποιο προβλημα, πριν φωναξουν κατευθειαν τον προυσταμενο η απευθυνθουν σε αλλο συναδρφο. Η νοοτροπια ειναι "μπορω να κανω κατι εγω πρωτα? αν ναι το κανω, αν δεν μπορω να το κανω εγω, τοτε κοιταω ποιος αλλος μπορει να το κανει" Οποτε επιλλεξτε αναλογη απαντηση. Μη μεταθετετε το προβλημα κατευθειαν καπου αλλου.
Διαβαστε και ξαναδιαβαστε την αιτηση πριν τη στειλετε. Μην κανετε βιαστικες τεμπελικες δουλειες του ποδαριου. Κλειστητε μεσα 5 ωρες και αφοσιωθειτε, δειξτε τους οτι διαβασατε και ξερετε για ποιο λογο θελετε να κανετε τη δουλεια.
Γρφω εδω αντι να απανταω με προσωπικα μηνυματα γιατι δεν εχω χρονο αυτη την περιοδο. Ενημερωστε οσοι παρετε συνεντευξη να γραψω τοτε και για αυτο.
Καλη επιτυχια σε οσους αποφασισουν. Αξιζει