Επάγγελμα Αεροσυνοδός

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Το ανώτατο όριο ηλικίας είναι 64 1/2 την ημερομηνία της πρόσληψης, και αυτό γιατί η ηλικία συνταξιοδότησης στο Ην. Βασίλειο είναι τα 65 έτη. Γενικά στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπάρχει ούτε τυπικά, αλλά ούτε και ουσιαστικά κώλυμα ηλικίας στις αιτήσεις για εργασία. Απαγορεύεται αυστηρώς και δια ροπάλου η διάκριση βάσει ηλικίας, φύλου, θρησκείας, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού, και όταν λένε ότι απαγορεύεται εννούνε ότι απαγορεύεται. Δεν παίζουν.

Εγώ πλέον είμαι ένα χρόνο και κάτι μήνες στο επάγγελμα και έχω περάσει από δύο εταιρίες.Μπορώ να σας πω αντικειμενικά τα καλά και τα κακά τους εφόσων ενδιαφέρεστε.
Όσον αφορά την Ο.Α ηταν η εταιρία που ξεκίνησα και με εκπαίδευσε και με έβαλε στο χώρο.Η σύμβαση μου ανανεώθηκε και έγινα αορίστου ωστόσο παραιτήθηκα κυρίως για προσωπικούς λόγους.Το να γίνω αεροσυνοδός δεν ήταν ποτέ όνειρο ζωής αλλά ήταν το να ταξιδέψω και αυτό δε γινόταν στην ολυμπιακή -ή olympic air όπως θα έλεγαν φίλες μου της παλιάς ολυμπιακής.Ωστόσο ειναι μια δουλειά που όντως σου δίνει και σταθερό μισθό και μια βάση στο σπίτι του.Είναι επιλογή σου από εκεί και πέρα αν θα μείνεις εκεί η θα φύγεις...
Εγώ έφυγα λοιπόν και πήγα σε τσάρτερ εταιρία.Εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά.Το να έχεις βάλει μια μπορντωροδοκόκκινη ( :p )απόχρωση κραγιόν δεν αποτελεί έγκλημα και το να πάρεις 5 κιλά το παρατηρείς μόνο εσύ -δυστυχώς στη ζυγαριά βρίζοντας.Ταξιδεύεις,πετάς με διαφορετικούς ρυθμους και έχεις άλλο σέρβις (που δε σου βγάζει την παναγία).Ωστόσο θα σας πω ότι η μοναξιά είναι στο τέλος κουραστική.Γυρνάς τον κόσμο αλλά αισθάνεσαι πολύ συχνά πολύ μόνος.Γιατί πάντα σημασία έχει τόσο το ταξίδι όσο το με ποιόν θα το κάνεις.Επίσης πάντα το μέλλον είναι αβέβαιο.Η επόμενη βάση, το τέλος της σύμβασης.Τα πάντα.
Όταν πετάω με την Ο.Α σαν επιβάτης μερικές φορές θέλω να βάλω τα κλάματα γιατί θεωρώ ότι σαν εταιρία μας έχει εκπαιδεύσει και μας έμαθε να δουλευουμε -ειδικά εμάς τις καινούργιες πραγματικά μας "έμαθε"- ασταμάτητα.Και εγώ που έχω και δύο γλώσσες,πτυχίο και προυπηρεσία αισθάνομαι ότι κέρδισα πολλά από αυτή την εταιρία.
Το ίδιο αλλά σε άλλους παράγοντες ισχυεί και για τη δεύτερη.Είδα και έζησα σε ξένες χώρες.Συνδέθηκα,γέλασα,πέταξα σε παράξενα μέρη.Βγήκα έξω στην ευρώπη τα πρωινά και έμεινα κλεισμένη τα βράδια στα ξενοδοχεία -όταν είσαι νυχτερινός τύπος υποφέρεις κατα καιρούς σε κάτι μέρη όπως το Λονδίνο.Ωστόσο γνώρισα καινούργια πρόσωπα, έκανα φιλίες και κυρίως δοκίμασα τις αντοχές μου.Και είδα ότι παρόλο που κάποτε σκεφτόμουν να φύγω και να ζήσω έξω από αυτή τη χώρα δεν είμαι άνθρωπος που μπορώ να το αντέξω.Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει δεν ελεγε ο Σεφέρης;Και όμως μακρια από την Ελλαδα για μένα ηταν πολύ δύσκολα.
Γι'αυτό όλοι εσείς που σκέφτεστε ότι ο ουρανος είναι ένα μεγάλο σας όνειρο και θέλετε να το δοκιμάσετε...ορμήξτε.Οπου και όπως το βρείτε.Απλά μη σας φανεί παράξενο αν τελικά είστε παιδιά της γής και σας λείψει η σιγουριά του εδάφους.Όλοι κρύβουμε άλλωστε και τα 4 στοιχεία μέσα μας.

Υ.Γ.Όσον αφορά την κυρία Μεζίτη είναι μια γυναίκα που δίνει πραγματικά τα πάντα στη δουλειά.Οι απαιτήσεις της είναι πολύ ψηλές συνηθως στο να φροντίζουν οι κοπέλες τον εαυτό τους αλλά θα τολμήσω να πω ότι μέσα στο αεροπλάνο και στο αεροδρόμιο τα κορίτσια είναι πάντα αξιολάτρευτο θέαμα.Όσο αφορά τα υπόλοιπα για μέσον κτλ θα δηλώσω άγνοια.Η μητερα μου σα δικηγόρος δεν ηθελε να γίνω αεροσυνοδός πήγα στα μουλωχτά για τη συνέντευξη και μετα με την πάροδο του χρόνου το αποδέχτηκε.

Υ.Γ2.Και κάτι τελευταίο και άσχετο με τα προηγούμενα..Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει είναι η συμπεριφορά Ολυμπιακής και Αιγαίου με τα airport stand by τα οποία δε μετριούνται ούτε στις ώρες εργασίας -όχι τις πτητικές αλλά ούτε εργασίας- των κοριτσιών.Είναι απαράδεκτο.

αγαπητή Blair!!λυπάμαι πραγματικά που όταν διάβαζα την δημοσιίευσή σου δεν είχα δίπλα μου α)χαρτομάντηλα και β)μια λεκάνη ώστε να ξεράσω..μα καλά τι δακρύβρεχτη ιστορία/κατάθεση ψυχής ήταν αυτή???!!!μάλλον σε επηρρεάζουν και οι ταινίες..μια που κατασύμπτωση..μοιάζει και με την δική σου είναι το view from the top...του 2003!!!ααα..ωραίο εργάκι,αλλά παλιό!!!
καλά δεν θα το σχολιάσω τον ύμνο στην Μεζίτη.."σε γνωρίζω από την όψη του σπαθιού την τρομερή" και πάει λέγοντας..μα καλά τι πράγματα είναι αυτά "μέσα στο αεροπλάνο και στο αεροδρόμιο τα κορίτσια είναι πάντα αξιολάτρευτο θέαμα"??????....μας κοροι'ι'δεύεις προφανώς..δηλαδή όχι..να μην δουλεύουν άντρες μέσα σε ένα αεροδρόμιο και σε ένα αεροπλάνο..αλλά να νιώθεις πως είσαι σε μοναστήρι..και τι μοναστήρι???πανέμορφο μοναστήρι...αφού όλες θα είναι μοντέλα,κάτι σαν τα καλλιστεία του ant1 βρε παιδί μου..καλά δεν σχολίαζω το άλλο κομμάτι "Όταν πετάω με την Ο.Α σαν επιβάτης μερικές φορές θέλω να βάλω τα κλάματα γιατί θεωρώ ότι σαν εταιρία μας έχει εκπαιδεύσει και μας έμαθε να δουλευουμε -ειδικά εμάς τις καινούργιες πραγματικά μας "έμαθε"- ασταμάτητα"!!!!ναι ναι..σε έκαναν εσένα και τα νέα παιδιά να δουλεύετε σαν δούλοι..ενώ βέβαια όταν θίγεις το θέμα "Όσο αφορά τα υπόλοιπα για μέσον κτλ θα δηλώσω άγνοια." !!!!ναι ναι..και εκεί δεν έβλεπες τι γινόταν!!!ειδικά όταν υπέγραφες τη σύμβαση αορίστου χρόνου..έλεοοοοςςςςςς!!!!!πραγματικά ντρέπομαι που γράφεις σε ένα τέτοιο foroum που διαβάζουν και νέα παιδιά και παρουσιάζεις τις συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες λες και μιλάς για εκκλησίες..με μιαν αγίαν καθολικήν "Μεζίτη"..αμήνννν!!!!! :wall:

Υ.Γ->θα πέσει φωτιά να μας κάψει,τέκναν μου!!!ειδικά σε όσους ψεύδονται ασυστόλως..είπαμε "ουκ ψευδομαρτυρήσεις"χαχχαχαχα :thx:

diakylie86":3sz721u3 said:
..."σε γνωρίζω από την όψη του σπαθιού την τρομερή"...
Ας μάθουμε να λέμε και να γράφουμε σωστά τον Εθνικό μας Ύμνο:
Του σπαθιού η τρομερή είναι η Κόψη και όχι η όψη!!!
diakylie86":3sz721u3 said:
...Υ.Γ->θα πέσει φωτιά να μας κάψει,τέκναν μου!!!ειδικά σε όσους ψεύδονται ασυστόλως..είπαμε "ουκ ψευδομαρτυρήσεις"χαχχαχαχα :thx:
Βεβαίως και θα πέσει φωτιά να μας κάψει...
Η 9η εντολή λέει: "ΟΥ" ψευδομαρτυρήσεις και όχι "ουκ".
Το σύμφωνο "κ" αφαιρείται λόγω του ότι έπεται λέξη που ξεκινά από άλλο σύμφωνο.
(Όσο για το τέκναν μου... μικρό το κακό.)

όπως έγραψες και στο τέλος.."μικρό" το κακό fotis!!!ας κοιτάξουμε την ουσία..και άσε τα γραμματικά λάθη...μην κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος..δες το σαν συμβουλή!!

Υ.Γ->συγνώμη για το "κόψη" - "'όψη",εκ παραδρομής το έγραψα..και γνωρίζω πολύ καλά fotis πως "Το σύμφωνο "κ" αφαιρείται λόγω του ότι έπεται λέξη που ξεκινά από άλλο σύμφωνο." ήθελα απλά να το κάνω πιο "δραματικό",δεν φαντάζομαι να διορθώνεις και τους ιερείς που το λένε έτσι κάποιες φορές.. :wall:

Αγνοοντας τον "Υμνο προς την ακατανομαστη" προχωραω στο ψητο.

Οντως στη Μ.Βρετανια δεν παιζει θεμα με το οριο ηλικας, οποτε θα συνιστουσα στη φιλη σου να ξεκινισει για ΒΑ...Δωστε προσοχη στην αιτηση και διαβαστε για την εταιρεια σπο τη σχετικη ιστοσελιδα που εχω αναφερει 150 φορες. Πουληστε τον εαυτο σας και προσοχη στις λεξεις απαντωντας στις ερωτησεις. Ουτε μια παραπανω.

Με αγαπη απο το Λονδινο, οπου αν και νυχτερινος, δεν υποφερω.
Τελικα ειναι δυσκολο να αγνοηθει τετοιο ποστ...
Δηλαδη αν υποφερει καποιοσ τα βραδυα στο Λονδινο, στην Τεχερανη και στη Τζεντα τι κανει δηλαδη? Αληθεια αφου εξυμνεις τοσο το Ελενακι, γιατι εφυγες απο ΟΑ?

Με ποιο χερι να κανω το σταυρο μου που ελεγε και η μακαριτισσα η Μαλβινα...

Βγαινω γιατι αρχισα να τα παιρνω με κατι τετοια που διαβαζω...

Παιδια, εγω απλα θα ελεγα οτι υπαρχουν αλλες γνωμες.. Μπορει εσεις να εχετε την Α γνωμη. Ας πουμε, εγω σε αυτο το θεμα δεν εχω, μιας και δε τη ξερω και απο αυτα που εχουν λεχθει εδω δεν θελω να παρω θεση. Αλλα εχω δει ανθρωπους που πραγματικα δεν εχουν να κερδισουν κατι απο το να μου πουν εμενα τη γνωμη τους, και μου ειπαν τα εξης:
Η κα. Μεζιτη (δε τη ξερω, οποτε αφηνω τα "Ελενακι" και τα υπολοιπα) ειναι αψογη για τη δουλεια που την εχουν βαλει να κανει. Κατα λεξη, αυτο που μου ειπαν ηταν οτι "Οταν εχεις ενα τμημα με 400 ατομα δεν μπορεις να κανεις καμια διακριση, πρεπει να εισαι αυστηρος". Και μου το ειπαν κοπελες που δουλευαν εκει, και που ακομα δουλευουν. Το μονο κακο που μου ανεφεραν ηταν αυτο για το βαρος, και μαλιστα οχι ολες.
Οποτε βλεπετε οτι υπαρχει και η αλλη γνωμη. Αν ηταν τοσα ατομα δυσαρεστημενα απλα δεν θα δουλευαν εκει ρε παιδια! Δε σε κυνηγαει κανενας με το τουφεκι να δουλεψεις! Σε καποιους αρεσει αυτο, και δεν ενοχλουνται απο αυτο που εσας σας ενοχλει.

Νομίζω ότι παρεξηγήσατε τα πράγματα.Έχω αποφασίσει να φύγω από το συγκεκριμένο επάγγελμα μέσα στο χρόνο με σκοπό να ασχοληθώ μέ άτι άλλο και δεν έχω λόγο να εξυμνώ κανέναν.Αν η άποψη μου είναι διαφορτική από πολλών δε βρίσκω το λόγο ώστε να σαρκάζεται.Εμένα μου φέρθηκαν σωστά.Από εκεί και πέρα θα έπρεπε να παραπονεθώ για να πάω με τους υπόλοιπους;

Δηλαδη αν υποφερει καποιοσ τα βραδυα στο Λονδινο, στην Τεχερανη και στη Τζεντα τι κανει δηλαδη? Αληθεια αφου εξυμνεις τοσο το Ελενακι, γιατι εφυγες απο ΟΑ?
Δεν εξυμνώ κανέναν.Ίσα ίσα τόνισα ότι και έγκλημα θεωρείται η λάθος απόχρωση κραγιόν και το να πάρεις βάρος.Αλλά αντιλαμβάνομαι ότι είναι υπεύθυνη σε ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων σε ένα επάγγελμα και θα είναι και σκληρή.Έτσι είναι η ζωή.Και επειδή πριν γινω αεροσυνοδός δούλευα και σε άλλες δουλειές έχω δει πολύ χειρότερες συμπεριφορές.Πολύ πολύ χειρότερες.Συγγνώμη αν σας σπάω τη φούσκα αλλά ο κόσμος είναι δύσκολος.Όσο για το λόγο που έφυγα από την Ολυμπιακή ηταν προσωπικός όπως ανέφερα.
Όσο για το αν υποφέρει κανείς έξω...μίλησα για μενα που αισθάνθηκα έτσι.Δεν είπα ότι ειναι αναγκαστικό.Εμένα μου έλειπαν οι φιλοι,η οικογένεια μου τα πάντα.Υπάρχουν πολλοί που δεν είναι έτσι.Μίλησα για μένα το ξαναλέω.

quote]αφού όλες θα είναι μοντέλα,κάτι σαν τα καλλιστεία του ant1 βρε παιδί μου[/quote]
Δεν είπα πουθενα όμορφες.Είπα ότι ειναι ωραίο θέαμα και ότι ειναι προσεγμένες.Δεν πιστεύω ότι η ομορφιά είναι βασική για να είσαι αεροσυνοδός.Αλλα θεωρώ ότι το να συμπαθής και φροντισμένη είναι.Όσο για το ότι δεν υπάρχουν πολλοί άντρες στην ολυμπιακή...δεν είναι κάτι που συμβαίνει αποκλειστικά εκεί.Στην Ελλάδα δυστυχώς παρατηρώ ότι είναι δύσκολη επιλογή για έναν άντρα.Είχα εκφράσει το ότι θεωρώ ότι οι άντρες πρέπει να υπάρχουν στα αεροπλάνα ήδη από την πρώτη μου συνέντευξη στην ολυμπιακή.Και συνεχίζω να το πιστεύω.Βλέπω ότι σε εταιρίες όπως η easy jet οι άντρες υπάρχουν σε ενα μεγάλο πσοοστό.Αλλά δε θεωρώ ότι άυτό οφειλεται στη Μεζίτη αποκλειστικά.

!!!ειδικά όταν υπέγραφες τη σύμβαση αορίστου χρόνου..έλεοοοοςςςςςς!!!!!
οι περισσότερες κοπέλες της σειράς μου ηταν κοπελες και με διπλωματα και με γλώσσες.δε βλέπω το λόγο του γιατι να μη μας τη δώσουν.επίσης προσωπικά δεν εβαλα την υπογραφη μου στη συμβαση αορίστου.

μα καλά τι δακρύβρεχτη ιστορία/κατάθεση ψυχής ήταν αυτή???!!!μάλλον σε επηρρεάζουν και οι ταινίες..μια που κατασύμπτωση..μοιάζει και με την δική σου είναι το view from the top...του 2003!!!ααα..ωραίο εργάκι,αλλά παλιό!!!
Δε θα το έλεγα.Ουτε όνειρο ζωης όπως είπα ήταν να γίνω αεροσυνοδός.Ούτε θεωρω ότι το επάγγελμα με εκφράζει.Απλά είπα ότι είναι μοναχικό.Και ναι αυτό υπάρχει και στην ταινια.Γιατί ΕΙΝΑΙ μοναχικό όντως.

Η κα. Μεζιτη (δε τη ξερω, οποτε αφηνω τα "Ελενακι" και τα υπολοιπα) ειναι αψογη για τη δουλεια που την εχουν βαλει να κανει. Κατα λεξη, αυτο που μου ειπαν ηταν οτι "Οταν εχεις ενα τμημα με 400 ατομα δεν μπορεις να κανεις καμια διακριση, πρεπει να εισαι αυστηρος". Και μου το ειπαν κοπελες που δουλευαν εκει, και που ακομα δουλευουν. Το μονο κακο που μου ανεφεραν ηταν αυτο για το βαρος, και μαλιστα οχι ολες.
Ετσι είναι τα πράγματα σε γενικές γραμμές.

Τέσπα εγώ την άποψη μου είπα και ο καθένας από εκεί και πέρα έχει τη δική του.

Συμφουρειτες γεια σας,

Σημερα ειχα την ευκαιρια να κοιταξω τι εστιν open day με τα ιδια μου τα ματια...
Η Qatar Airways λοιπον μια εταιρια 5 αστερων ο βασικος μισθος της ειναι 900 USD
Εχεις δικαιωμα μετα απο 6 μηνες να δεις την οικογενεια σου και γενικα επικρατει
ενας αρκετα στρατιωτικος νομος...
Μερικα ατομα απο εδω μεσα ειχανε δικιο για το τι γινετε στις αραβικες εταιριεσ.
Ευρωπη και παλι Ευρωπη

πήγες στο open day της Qatar?πώς ήταν τα πράγματα?υπήρχε κόσμος?να φανταστώ κάτι αντίστοιχο με τα open days της Emirates?

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.