Καλησπέρα και από εμένα! Βρήκα το site στο google ψάχνοντας για σχετικές με αυτό πληροφορίες και τελικά κόλλησα. Εν τέλει, αποφάσισα να γίνω μέλος ώστε να μπορώ να πάρω απαντήσεις στα ερωτήματά μου. Θα ήθελα να γίνω αεροσυνοδός (το ξέρω, πρωτότυπο), το αγαπάω και το θαυμάζω σαν επάγγελμα, αλλά επέλεξα κάτι εντελώς διαφορετικό. Τέλος πάντων, ας επανέλθω στο θέμα. Έχω ταξιδέψει αρκετές φορές με αεροπλάνα και έχω μερικές απορίες. Ελπίζω να μπορώ να τις παραθέσω στο συγκεκριμένο θέμα.
1. Σε πτήσεις μεγάλης διάρκειαςν(π.χ. 9 ώρες), έστω ότι το πλήρωμα καμπίνας αποτελείται από δέκα άτομα. Απασχολούνται και οι δέκα ταυτόχρονα ή μοιράζονται οι ώρες;
2. Παρομοίως, υπάρχει δεύτερος κυβερνήτης και δεύτερος συγκυβερνήτης ή "βγάζουν" το ταξίδι ο αρχκός κυβερνήτης και ο αρχικός συγκυβερνήτης; (η ερώτησή μου μπορεί να είναι εντελώς γελοία)
3. Οι αεροσυνοδοί είναι υπεύθυνοι και για τον καθαρισμό του αεροσκάφους μετά την προσγείωση ή η δουλειά τους τελειώνει με την αποβίβαση των επιβατών (πιο λογικό μου κάνει το δεύτερο βέβαια);
4. Όταν ο πιλότος λέει "cabin crew please take your seats for take off/landing" (ή κάπως έτσι) εννοεί να τσεκάρουν πρώτα την καμπίνα (δεμένοι επιβάτες, καθίσματα στη θέση τους κτλ);
5. Οι αεροσυνοδοί γνωρίζουν πρώτες βοήθειες;
Ελπίζω να μην πόσταρα ερωτήσεις σε λάθος θέμα και ευχαριστώ εκ των προτέρων