Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

• Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Το θεϊκό σε αυτό το βίντεο είναι ο τύπος ο οποίος αναφωνεί "Nice landing" με το που βγαίνει "εκτός" το αεροσκάφος.. :D

solro":1citctn9 said:
vassdel":1citctn9 said:
Δεν ξέρω τί εννοείς "μικρό χώρο"
Μικρό χώρο εννοώ τον διάδρομο που αφήνει ένα μικρό χώρο για να μπει μέσα ο διασώστης.
Βλέπουμε στο πρώτο λεπτό τον διασώστη να ταλαντεύεται έντονα με κίνδυνο τραυματισμού.

Δεν μπορούσαν να πέσουν απευθείας στο νερό και να διασωθούν εκεί;

Ρώτησα σήμερα τον χειριστή που πήγε:
Κατ' αρχάς, πήγαν 2 ελικόπτερα. Το πρώτο, αντιμετώπισε άρνηση από τους επιβαίνοντες στο σκάφος, όταν τους ζήτησε να πέσουν στο νερό. Ήταν νύκτα και δεν επιχείρησε να τους παραλάβει από το ελαφρώς - την ώρα εκείνη - μπαταρισμένο κατάστρωμα.
Το δεύτερο, έφτασε με φως. Τους ζήτησε να πέσουν και αυτοί αρνήθηκαν (προφανώς λόγω φόβου και ψύχους). Προσπάθησε να τους πάρει όπως είδες και στο βίντεο, αλλά σύντομα κατάλαβαν πως αυτό ήταν άκρως επικίνδυνο. Όταν και το δεύτερο Ε/Π ξεκίνησε για να αποχωρήσει, οι ναυαγοί πείστηκαν και μπήκαν στο life raft.

Τη νοοτροπία των επιβατών την καταλαβαίνω. Είναι δύσκολο να αφήσεις τη ζεστασιά και "ασφάλεια" του πλοίου, ακόμα κι όταν αυτό βυθίζεται και να βουτήξεις στα σκοτεινά νερά. Μου έχει τύχει αντίστοιχη περίπτωση και δυσκολεύτηκα πολύ για να τους πείσω (στη Νίσυρο, νύχτα, με κρύο και πολύ κύμα. Ακόμη και όταν όλο το κατάστρωμα του "σωληνάδικου" ήταν χαμηλότερα από το επίπεδο της θάλασσας). Ο χειριστής έκανε ό,τι μπορούσε για να τους διευκολύνει και όταν είδε πως διακυβεύεται η ασφάλεια του πληρώματος, έκανε την ενδεδειγμένη κίνηση.

Πάντως, είχες δίκιο όταν έλεγες πως επιχείρησε να τους πάρει από "σφιχτό" χώρο. Δεν έχω τηλεφωνική γραμμή και χρησιμοποιώ internet ontheGo, οπότε είδα τμηματικά και απρόσεκτα το βίντεο όταν σου πρωτοαπάντησα.

Μετά τα bird strikes άρχισαν και τα cow strikes !!!
http://www.avherald.com/h?article=44c26aca&opt=0

Tα σχόλια των αναγνωστών είναι όλα τα λεφτά
Didn't Ground Control ask them to moooooo-ve off the active runway
You Venezuelans are crazy. Where a simple metal rod inserted in the base of the skull is enough to slaughter cattle, you guys use airplanes!
Μακράν το καλύτερο...
How did the passengers in the Cattle Class react? Bullish, perhaps.

Re: AerLingus στην Αθήνα

Λέτε να αρχίσουν και από Αθήνα να ζητάνε την ίδια διαδικασία στους Έλληνες επιβάτες;
Ένα περίεργο περιστατικό με την εταιρεία και Έλληνα επιβάτη.
Ούτε και εγώ έχω ξανακούσει για τέτοιο περιστατικό.

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetai ... fault.aspx

Μένω έκπληκτος γιατί τι σχέση έχει η αεροπορική εταιρεία να ζητά τέτοια πράγματα. Να ζήταγε visa εισόδου η Ιρλανδία θα καταλάβαινα να ζήταγε έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων.
Πολύ περίεργο…… Η δική μου εμπειρία όταν επισκέφτηκα το Δουβλίνο ήταν ότι όταν άκουγαν ότι είμαι Έλληνας με ρώταγαν εάν είμαι οικονομικός μετανάστης λόγω της κρίσης, όταν τους έλεγα ότι είμαι τουρίστας μου απάνταγαν που βρήκα λεφτά για τουρισμό. Ενώ είναι αξιαγάπητος λαός και οι ίδιοι έχουν οικονομικά προβλήματα θεωρούν ότι τα δικά μας οικονομικά προβλήματα είναι αξεπέραστα και έχουν ένα σκεπτικισμό απέναντι μας. Τώρα γιατί αυτό; Δεν καταλαβαίνω δεν έχω ακούσει ότι υπάρχουν αρκετοί Έλληνες εργαζόμενοι στην Ιρλανδία, πως θα έπρεπε να αντιδρούν οι πολίτες σε άλλες χώρες της Ε.Ε………
Συμφωνώ με με την θέση της Κυρίας ότι η κατοχή Ελληνικού διαβατηρίου δεν σημαίνει και γνώση της Ελληνικής γλώσσας (για σκεφτείτε πόσοι έχουν Ελληνικό διαβατήριο και δεν μιλούν Ελληνικά) που δεν συμφωνώ σαν διαδικασία γιατί όταν πείρα το διαβατήριο της ΗΠΑ έπρεπε να απαντήσω σε ερωτηματολόγιο με την ιστορία της χώρας και βασικές αρχές του συντάγματος των Η.Π.Α.
Για σκεφτείτε όμως και την ιστορική μας θέση στην αρχαιότητα Έλλην ήταν αυτός που είχε Ελληνική παιδία.