Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Ενδιαφεροντα αεροπορικα βιντεο στο Internet.

Πριν λίγες μέρες έκανα 1 ταξίδι από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Τράβηξα βίντεο την προσγείωση. Ενώ δεν υπήρξε τίποτα περίεργο κατά την διάρκεια της πτήσης ούτε έγινε κάποια ανακοίνωση παρατήρησα πως υπήρχαν πυροσβεστικά που μας περίμεναν και μας ακολούθησαν στο διάδρομο. Η πτήση ήταν την Δευτέρα 01/06 με την AEGEAN πτήση 510 και το αεροσκάφος ήταν το SX-DVJ. Δείτε το βίντεο και αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας μας πει.

http://www.youtube.com/watch?v=FL4yNJ42VXM

και μια φωτό που φαίνεται 1 πυροσβεστικό το οποίο ήρθε ακριβώς δίπλα μας μετά την στάθμευση του αεροπλάνου.

gallery/image_page.php?album_id=1&image_id=16887

Δεν ξέρω αν έγινε κάτι αλλά πολλές φορές η Πυροσβεστική το κάνει αυτό για δική της εκπαίδευση. Μου έχει τύχει να δω και να ακουσω τον Πύργο να ρωτάει τον πιλότο αν τον πειράζει να τον ακολουθήσουν πυροσβεστικά οχήματα μετά την προσγείωση μέχρι να φτάσει στο gate για να κάνουν εκπαίδευση οι οδηγοί της πυροσβεστικής.. Μπορεί να ήταν κάτι τέτοιο..

Δέν θά έπρεπε νά ανακοινώνεται εκ τών προτέρων στους επιβάτες κάτι τέτοιο;

Γίνονται που γίνονται "κασιδιάρηδες" γιά τους πυροσβέστες,μήν σπαζοχολιάζονται κι'από πάνω...

Τόν πιλότο μπορεί νά μήν τόν πειράζη,αλλά τής γιαγιούλας που ταξιδεύει γιά να δή τον εγγονό της θά τής ανέβη η πίεση μόλις δή τά πυροσβεστικά να παίρνουν κατά πόδι το αεροπλάνο στο οποίο αυτή είναι μέσα.....

Δεν ξέρω την πολιτική της κάθε εταιρίας αλλά όσες φορές το έχω δει εγώ να γίνεται οι επιβάτες είναι αδύνατο να δουν τα πυροσβεστικά γιατί δεν ειναι στο πλάι αλλά πίσω από το αεροπλάνο την ώρα της τροχοδρόμησης.

Ωστόσο,στό βιντεάκι τού giorgos2010 φαίνονται τά πυροσβεστικά από το παράθυρό του.

Καί είναι αδύνατον να μήν κάνης κάποιο συνειρμό βλέποντάς τα εκεί,όπου είναι εμφανές οτι περιμένουν το αεροπλάνο στο οποίο βρίσκεσαι.

Εξ άλλου,η θέση στην οποία φαίνονται δηλώνει οτι δέν στάθμευαν εκεί απλά,αλλά κάτι περίμεναν.Εγώ τουλάχιστον,έτσι το αντιλήφθηκα.

Στο βιντεάκι του Γιώργου, τα πυροσβεστικά φαίνονται να περιμένουν "κάτι". Δεν φαίνονται να περιμένουν τη δική σου πτήση.
Αυτό το κάτι, για τη γιαγιούλα μπορεί να είναι συσσίτιο με το δελτίο. Για τον μπόμπιρα που χαζεύει, περιμένουν να φύγει το αεροπλάνο απ τη μέση, να μπουν στον δρόμο και αυτά, να κάνουν ίου-ίου.
Μόνο ο υποψιασμένος θα πάρει χαμπάρι ότι κάποια σχέση μπορεί να έχουν με την πτήση του. Αυτός, είτε δεν έχει ανάγκη, είτε από το ύφος των αεροσυνοδών βλέπει ότι δεν τρέχει κ τίποτα... (αν και αυτές, τις περισσότερες φορές δεν παίρνουν γκάβο του τι παίζει γενικώς....). Όπως κ νά χει, για τον υποψιασμένο δε μας νοιάζει. Να πήγαινε με τη Lauda airways αν είχε πρόβλημα.
Αυτά.
Άααα, ξέχασα.
Γιώργο, sorry, αλλά δεν αντέχω, θα το πω....
Βλέποντας το βιντεάκι με την Π/Γ σου, σερφάρισα στα βιντεάκια που έχεις ανεβάσει γενικώς. Επειδή γενικά την έχω την ηλιθιότητα να τρέχω λίγο με το τουτού, είδα και το άλλο σου το βιντεάκι... Δεν είναι διαγωνισμός ποιός την έχει μεγαλύτερη (την περηφάνια), αλλά παιδί μου, μην ψεύδεσαι: Όταν λες "high speed crossing rio antirrio bridge", είναι καλό το high speed να είναι πάνω από 90. Το έβλεπα με την γιαγιά μου και την πήρε ο ύπνος....
Με κάθε εκτίμηση....

Re: Ενδιαφέροντα άρθρα στο ίντερνετ

Ξεκίνηνησε ενα ανοιχτό γκρούπ επικοινωνίας με επιστημονικό κυρίως περιεχόμενο, το flyers_gr. Όποιος θέλει πάει στα googlegroups και το αναζητεί, γράφεται και μπαίνει. Μπορεί να δημοσιεύει, να ρωτάει, να απαντάει αν είναι ειδικός σε θέματα που γνωρίζει, όχι όμως ότι του κατεβαίνει! Το γκρούπ στοχεύει να γίνει κάτι σαν περιοδικό ποικίλης ύλης (shared) επικεντρωμένης στον αεροπορικό τομέα, με κοινόχρηστους φακέλους αποθησαυρισμένους, χρήσιμους για μαθητές, φοιτητές κλπ, όπου ειδικοί θα μοιράζονται τις γνώσεις τους εθελοντικά, αλλά δεν θα αποκλείονται και άλλα θέματα, γενικά μέσα σε ένα κλίμα ευχάριστο και όπου είναι δυνατόν διανθισμένο με χιούμορ. Προσκαλούνται οι ειδικοί (χειριστές, εκπαιδευτές, όσοι έχουν γνώσεις μετεωρολογίας, ότι έχει σχέση με το αντικέιμενο, να μη τα αναφέρουμε εδώ), και όσοι νέοι και νέες θέλουν να ασχοληθούν μαθαίνοντας διάφορα με ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο.Όσοι μπερδεύεστε, μπορείτε να στείλετε προσωπικό μήνυμα.

Re: Νέο αεροπορικό site.

flying Doc":14o9y07v said:
Ένα νέο site έκανε την εμφανισή του ...

. . . http://www.flyerguide.net/

FlyerGuide.Net was launched on November 1, 2006, ....

Ολοφρεσκο, σπαρταραει... :wall: Αλλα ενδιαφερον για οποιον χρειαζεται κατι τετοιο... :wink:

Δεν ξέρω αν το έχει βάλει κάποιος εδώ ξανά.

http://www.youtube.com/watch?v=je4UGnTe ... re=related

Δυστυχώς, όταν το πρωτοείδα ήμουν ανάμεσα σε κόσμο και δεν μπορούσα να γελάσω! Αλλά όποτε το βλέπω, μου έρχεται να δακρύσω από τα γέλια.

Με διαφορα το πιο παλαβο διαφημιστικο... :banana:

Και το βιντεο αρχιζει με το DC-9 και εγωειπα οτι παλι καποιος μπερδεψε τα μπουτια του... λολ Παρα πολυ καλο!