Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Ενδιαφέροντα άρθρα στο ίντερνετ

Ηταν μια ευλογη απορια που ειχα εδω και μερικες ημερες σε σχεση με το ατυχημα της AF και σημερα διαβαζωντας αυτο εδω http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=4521680 το αρθρο εμεινα εκπληκτος !!!! Ας ελπισουμε οτι δεν ειναι και απιαστο ονειρο η σεναριο και συντομα θα ειναι στην υπηρεσια της αεροποριας.

Πραγματικά, το άρθρο, ή μάλλον ο Καναδός, έχει απόλυτο δίκιο.
Μόνο μια μικρή προσωπική μου παρατήρηση:
Τα "μαύρα" κουτιά ΔΕΝ πρέπει να αντικατασταθούν. Το hard copy των συμβάντων δεν είναι κακό να υπάρχει, ειδικά σε περιπτώσεις δυσλειτουργίας δορυφόρων, κακόβουλων πράξεων αυτών που τους χειρίζονται, κλπ. Απλά, η online δορυφορική μετάδοση, αφού είναι τόσο απλή, φτηνή και εύκολη, ας μπει ως συμπληρωματικό μέτρο για την ασφάλεια των πτήσεων και την ανάκτηση δεδομένων.
Ειδικά με τον τρόπο που περιγράφεται, δηλαδή να μην μεταδίδονται δεδομένα όταν όλα λειτουργούν κανονικά, αποκλείουν και τις περιπτώσεις "ρουφιανιάς" (του τύπου: γιατί το αφος έκανε παράκαμψη, ή γιατί ο κάπτεν έκοψε ταχύτητα κλπ. Μου φαίνεται πολύ ωραίο...

Θά συμφωνήσω μέ τόν vassdel οτι πρέπει να διατηρηθούν τά πορτοκαλί "μαύρα" :D κουτιά,άν μή τι άλλο,ώς backup σύστημα τής online μετάδοσης δεδομένων.Δέν πέφτουν πάντοτε τά αεροπλάνα σέ ωκεανούς καί απ'όσο θυμάμαι,σέ όλα τά αεροπορικά δυστυχήματα γιά τά οποία έχω διαβάσει μέχρι τώρα,τά κουτιά βρέθηκαν-μέ τόν ένα ή τόν άλλο τρόπο..

Καί οι δορυφόροι χαλάνε καμμιά φορά,καί κακόβουλοι άνθρωποι μπορεί να βρεθούν πίσω από τά χειριστήριά τους.Γιατί να μήν υπάρχη κάποιο σύστημα σέ εφεδρεία;

Re: Ενδιαφεροντα αεροπορικα βιντεο στο Internet.

Το ειδα τωρα στην ΕΡΤ , το αεροδρομιο αυτο δεν πληρη πολλα κριτηρια ασφαλειας ,ουτε καν περιφραξη, τι θα πεις πλεον. :wall:

Εγώ πάλι, να κάνω τον αφελή και να ρωτήσω:
1)Ο σκύλος διέσχισε τον διάδρομο πριν το touchdown, σωστά?
2) Από τη γωνία προσέγγισης και τη θέση του καπετάνιου, μπορεί κανείς να δει το σκύλο να διασχίζει, ούτως ώστε να τον επηρεάσει στο touch?
3) Ακόμη κι αν ο γίγαντας ο καπετάνιος είδε το ζωντανό, η πλέον ενδεδειγμένη κίνηση ήταν να στρίψει το τιμόνι και να πάει το αμάξι στις μπαριέρες? Τεσπα, δε μιλάμε για αυτοκίνητα, για αεροπλάνα μιλάμε, αλλά ακόμα και οι πιτσιρικάδες με τα τούρμπα ξέρουν πως να φερθούν όταν τους πετάγεται ζούδι στο δρόμο.
4) Κάνω καλά που πιστεύω πως ήταν απλό σφάλμα χειριστού, ή είμαι απλά αφελής τελικά?

Απ' ότι είδα, μια πιθανή αιτία του ατυχήματος είναι ο σκύλος να χ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ε απ' το φόβο του και το ATR να γλύστρισε στα "απόβλητα"

:with:

Κατά την ταπεινή Κινεζική μου άποψη,ο Κ1 απλά ξαφνιάστηκε καί έχασε τον έλεγχο.

Τώρα,τί σόϊ Κ1 ήταν αυτός που είδε τό ζώον να διασχίζη τον διάδρομο και τά'χασε,είναι άλλο καπέλο.

ΥΓ.Τό βιντεάκι μού θύμισε παλιότερη συζήτηση εδώ μέσα περί τού μούργου που κατοικοέδρευε στό LGAT καί ο πύργος ρωτούσε τους προσγειούμενους πιλότους "do you have the dog in sight?",μήν τυχόν και τόν φάνε σάν το σκυλί στ'αμπέλι...

flying Doc":19pl67we said:
Απ' ότι είδα, μια πιθανή αιτία του ατυχήματος είναι ο σκύλος να χ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ε απ' το φόβο του και το ATR να γλύστρισε στα "απόβλητα"

:with:

Αμ'τότε δέν ήτανε dogstrike αλλά sh@tstrike.....