Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Oι αεροπορικές εταιρείες προβαίνουν στην εξυγίανση των ιστοτ

Τα αποτελέσματα της ΕΕ που δημοσιεύονται σήμερα δείχνουν ότι οι ιστότοποι πώλησης αεροπορικών εισιτηρίων στην Ευρώπη βελτιώνονται ( αφορά και την Α3 το άρθρο. )

http://europa.eu/rapid/pressReleasesAct ... anguage=en

Re: Ενδιαφέροντα άρθρα στο ίντερνετ

Με αφορμή το ατύχημα της Colgan, ένα κομμάτι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πιλότοι των regionals.

"Commuter Pilot’s Life Defies Glamorous Stereotype"

http://www.nytimes.com/2009/05/17/nyreg ... ml?_r=1&hp

Απόσπασμα:

"But many regional pilots, paid entry-level wages that are sometimes no better than a job at McDonald’s, can not afford even a crash pad.

“I know a guy who bought a car that barely ran and parked it in the employee lot at his base airport, and slept in his car six or seven times a month,” said Frank R. Graham Jr., a former regional pilot and airline safety director who runs a safety consulting firm in Charlotte, N.C. "

Αυτά είναι τα δράματα και των πιλότων αλλά και των - άτυχων - επιβατών όπως είδαμε τον Φεβρουάριο.

Re: Ενδιαφεροντα αεροπορικα βιντεο στο Internet.

Άλλο ένα συμβάν με Dash 8 Q 400 … Στο βίντεο που τράβηξε επιβάτης βλέπουμε τον ένα από τους 2 τροχούς στο δεξιό κύριο σκέλος να φεύγει από τη θέση του αμέσως μετά την επαφή του με τον διάδρομο.

http://videos.torontosun.com/video/feat ... 3316502001

Μιά μικρή παρατηρησούλα:

Είναι ο δεξιός τροχός τού αριστερού σκέλους.

Ανάποδα το βλέπεις ............
Είναι ο Αριστερός τροχός του Δεξιού σκέλους.

Σωστός ο aas.

Μάλιστα,φαίνεται και στη συνέχεια τού βίντεο,που δείχνει το αεροπλάνο απ'έξω.

Μάλλον όμως δέν πρέπει νά υπήρχαν θύματα.Ωστόσο,οι επιβάτες πρέπει να "τά είδαν όλα",τη στιγμή που έφευγε η ρόδα (καί το συνακολουθούν brake assembly).Πάλι καλά που δέν τινάχτηκαν πρός τά πάνω,νά σπάσουν κανένα παράθυρο και να μπούν μέσα στην καμπίνα.

Μήπως ο συγκεκριμένος τύπος αεροπλάνου θα πρέπεη να γίνη διεθνώς grounded μέχρι να λυθή το πρόβλημα;

Hastaroth":15rm7ntc said:
Μάλιστα,φαίνεται και στη συνέχεια τού βίντεο,που δείχνει το αεροπλάνο απ'έξω.
Το περιστατικό που δείχνει μετά, αυτό με το αεροπλάνο απ' έξω, είναι διαφορετικό περιστατικό, του 2007 όπως λέει. Το συγκεκριμένο που βλέπουμε από μέσα είναι από τις 12-5-2009. Ευτυχώς, σε κανένα από τα δύο συμβάντα δεν υπήρχαν θύματα.

Εντυπωσιακή σε βαθμό απορίας η ψυχραιμία του επιβάτη που δεν κινείται χιλιοστό όταν ο τροχός αποσυντίθεται σε βίδες, γρανάζια και άπειρα "πουπήγια" (αυτά τα σκατολοΐδια που πέφτουν κάτω και λες "που πήγε?" καθώς τα ψάχνεις...)

Δεν ξέρω αν πρέπει να καθηλωθεί το άφος, αλλά εγώ θα το σκεφτώ αν χρειαστεί να μπω. Θα το σκεφτώ πολύ...

Επειδή δέν είχα ήχο όταν είδα το βίντεο,δέν άκουσα οτι ο σχολιαστής έλεγε πως το εξωτερικό πλάνο ήταν από άλλο συμβάν.

Ισως ο επιβάτης να σκέφτηκε οτι καί μέ τον ένα τροχό τό αεροπλάνο θά σταματούσε κανονικά.Αλλωστε το όλο συμβάν έγινε τόσο γρήγορα που προφανώς τόν αιφνιδίασε-δέν είναι δά καί κάτι συνηθισμένο-καί ώσπου να συνειδητοποιήση οτι ήταν πραγματικό και όχι "τής φαντασίας του",πέρασαν κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να αντιδράση.Στό μεταξύ όμως εξακολουθούσε να κρατάη την κάμερα,η οποία κατέγραφε.

ΥΓ 1.Βλέπω οτι έχεις διαβάσει και το "σύγχρονο Ελληνικό λεξικό",μέ τά "πουπήγια",τά "μαπουβαλμένα" (=τά αντικείμενα που τά βάζουμε κάπου αλλά δέν θυμόμαστε πού) καί τίς "ψυγγιές" (=τίς στριγγλιές τού περιπτερά "κλείσε το ψυγείο ρεεεεε!!!" αφού έχουμε πάρει τό αναψυκτικό...).

ΥΓ 2.Κι'εγώ θά τό σκεφτώ πολύ νά μπώ σέ τέτοιο αεροπλάνο,μετά από όσα έχουν συμβεί.Αλλά άν ρισκάρω νά μπώ,θά έχω μαζί μου και την βιντεοκάμερα.Πού ξέρεις καμμιά φορά.....