Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Είχα καιρό να ανεβάσω κάποιο video στο youtube, κυρίως λόγω περιορισμένου χρόνου που αφιερώνω πλέον στο διαδίκτυο. Κάποια πράγματα όμως αξίζει να μοιράζονται, οπότε σκοπεύω να ανεβάσω κάμποσα βιντεάκια, κυρίως - αλλά όχι μόνο - για τους λάτρεις των ελικοπτέρων και της ΠΑ γενικότερα. Αρχής γενομένης από αυτά τα δύο:
:arrow: Super Puma Landing. Η προσέγγιση αρκετών ελικοπτέρων και η προσπάθεια να τραβήξω από πολύ κοντά την προσγείωση ενός Puma. Στο τέλος το κατώρρευμα με πήρε και με σήκωσε...
:arrow: Helicopters at confined area. Προσγείωση σε ορεινή περιοχή από το Πούμα μαζί με 2 Ισραηλινά Blackhawk.

Δυστυχώς, τα βίντεο είναι 16:9 και το γιουτούμπι τα προβάλει 4:3, με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να μοιάζει με 747SP - κοντόχοντρο δηλαδή (καλά μη βαράτε :mrgreen: ). Δεν κατάφερα να αλλάξω αυτή τη ρύθμιση...

Να δούμε λίγο κι απο Σάμο πρίν λίγες μέρες :)

Low crosswind πάνω απο την παραλία,λίγο πριν την προσγείωση στον 27.

'Ενα C-130 έχει πρόβλημα με τον μπροστινό τροχό,αν έχω καταλάβει σωστά.

Landing στον 9 με την Air Berlin.

Και τέλος απογείωση απο μία διαφορετική γωνία λήψης.

Παναγία μου, τι ήχος είναι αυτός. Αγριεύτηκα νυχτιάτικα.
Ο άνθρωπος είναι φοβερός. :thx: :thx:

Για να τον απολαύσετε χρησιμποιήστε σοβαρά ακουστικά και ένταση σχεδόν τέρμα.(Όχι πολύ τέρμα, πονάνε τα αυτία μου :( :( )
Αν χρησιμοποιήσετε ηχεία εκκενώστε από πριν την πολυκατοικία.
Α, προσοχή μην κάψετε τίποτα (κάρτα ήχου, ηχεία, ακουστικά, τα νεύρα των διπλανών...)

Είναι και σε HD αλλά πολύ πιθανό να γονατίσει η σύνδεση.

Χωρίς να είμαι ειδικός(εντελώς άσχετος) θα έλεγα για τον ήχο ότι σε κάποια σημεία είναι too good to be true αλλά όπως και να'χει πάρα πολύ καλός.

Για να δούμε τι θα κάνεις εσύ φίλε Τόλη...

Συμβουλή:Χρησιμοποιήστε τον ήχο από τα βίντεο σαν ξυπνητήρι!

Παραθέτω δύο σύνδεσμους για βίντεο που έχω τραβήξει με την ταπείνη μου point-and-shoot μήχανη, οπότε μην περιμένετε HD ποιότητα κτλ.

α) http://www.youtube.com/watch?v=KZK4eaJ-SjA

Πλήρης πτήση από Κάρπαθο για Κάσο με την αείμνηστη. Για όποιον ενδιαφέρεται για το καθαρά αεροπορικό κομμάτι, ας μεταπηδήσει στο 03:30.

β) http://www.youtube.com/watch?v=WXO710701ng

Αναχώρηση από London City με Eurowings BAe146-200. Όπως αναφέρω και στα σχόλια, καθόμουν στην μία από τις δύο δυάδες στο πίσω μέρος του αεροπλάνου και υπήρχε σεβαστή απόσταση από το παράθυρο (περίπου μισό ή και παραπάνω κάθισμα αν θυμάμαι καλά).
Brakes off μετά από spool up στο 01:30. Η πιο ωραία και δυνατή επιτάχυνση που έχω νιώσει σε απογείωση.