Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αεροπορικά βίντεο που έχω δει ποτέ!
Πρόκειται για ένα από τα πιο δύσκολα δρομολόγια, η δυσκολία του οποίου ορίζεται από πολλούς παράγοντες (χώρα, μορφολογία, καιρός, συνθήκες, τύπος αεροσκάφους κλπ).
Πραγματικά αξίζει τον κόπο να το δείτε όλο

Risking it all
The daredevil pilots of Colombia
Pilots fly through storms over the jungle along one of the most perilous air routes in the world to deliver supplies.

http://english.aljazeera.net/programmes ... 49621.html

Η κατάσταση έχει ξεφύγει!

Το είδα όλο εκεί που έλεγα ότι τα έχω δει όλα κάτι καινούργιο ξεφύτρωνε.
Τι να πώ...

Η ασφάλεια στα airstrips είναι πρωτοφανης. Τουλάχιστον ας υιοθετηθούν οι προδιαγραφές και στην Ελλάδα για να φωτογραφίζουμε από κοντά.

Η συντήρηση είναι άκρως σουρεαλιστική.Αν κάποιος τους έλεγε όλα αυτά που ριπώθηκαν για το προηγούμενο άρθρο εόμαι σίγουρος ότι θα γελούσαν.
Το αποκορύφωμα είναι η προσοχή με την οποία μεταφέρουν την μηχανή στο συνεργείο.

Οι υπολογισμοί της διαδρομής είναι από άλλο πλανήτη .Τι μας λένε εμάς για waypoints NDB VOR και τα σχετικά με έναν χάρτη κάνεις την δουλεία σου.

Αυτό όμως που τα σπάει είναι το υπερσύγχρονο σύστημα ανεφοδιασμού.Μου θυμίζει μπακάλικο ειδικά όταν ο captain παραγγέλνει <<Βάλε εδώ 20>>.
Ειλικρινά όταν είδα αυτόν με τον κουβά στο φτερό σκέφτηκα ότι θα το πλύνει ,αλλά τελικά έχω ένα πολύ φτωχό μυαλό.

Υ.Γ.:Μόνο σουρεαλιστικά μπορεί να αντιμετωπιστεί μια τέτια κατασταση.

Κάπου εκεί στο 12:10, που δείχνει τα γραφεία της εταιρίας με το αεροπλάνο που έχει καθυστερήσει, δεν σας θυμίζει η όλη κατάσταση λίγο την Αυτοκράτειρα; "Χαλαρά μωρέ, το αεροπλάνο δεν έχει έρθει αλλά όλα καλά, σε λίγο πετάμε..." :twisted:

Και όμως,άν λάβουμε υπ'όψιν τίς συνθήκες,ο δείκτης ασφαλείας αυτών τών εταιρειών δέν είναι ιδιαίτερα κακός.Φυσικά θα ήταν προτιμώτερο να λειτουργούν τα πράγματα σύμφωνα με τίς διεθνείς πρακτικές,αλλά γιά να γίνη κάτι τέτοιο θα περάσουν χρόνια...

Σε ένα βιβλίο που έχω σχετικά με την ιστορία τού DC3 γίνεται αναφορά στο ιδιότυπο αυτό δίκτυο αερομεταφορών.Ενας δέ εκ τών πιλότων που ρωτήθηκαν από τούς συγγραφείς τού βιβλίου λέει πως "σ'αυτήν την δουλειά,πρέπει να ξέρης το παραμικρό ρεύμα αέρα,την παραμικρή χαράδρα,ακόμα και το παραμικρό σύννεφο που υπάρχει στην περιοχή.Δέν υπάρχουν καλοί ή κακοί πιλότοι εδώ,μόνο καλοί ή νεκροί πιλότοι"....

Ενδιαφέροντα video, αλλά το δεύτερο είναι τραβηγμένο μάλλον σε αεροδρόμιο του εξωτερικού.

Ηλίας

DREAMLINER":1l5m4hwu said:
Ενδιαφέροντα video, αλλά το δεύτερο είναι τραβηγμένο μάλλον σε αεροδρόμιο του εξωτερικού.

Ηλίας

To 2o ειναι απο το ΒΗΧ (Birmingham)
Εδω ειναι το κανονικο βιντεο με πληροφοριες για το ποτε τραβηχτηκε. Ειναι εδω και χροοοονια απο τα αγαπημενα μου βιντεο στο youtube! :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=dQpMr-VpdxI