Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ψαχουλεύοντας και βόσκωντας στο γιουτούμπι μέχρι να έρθη η ώρα να πάω γιά μάσα,έπεσα σε
τούτο εδώ το βίδεο:
και αναρωτήθηκα κι΄εγώ,όχι άν πρόλαβε να υπογράψη την έγκριση τής δαπάνης ο κύριος Ευριπίδης,αλλά ποιά είναι αυτά τά "επιβατικά ελικόπτερα" που "θα μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν",κατά πώς λέγει.Απ'όσο ξέρω,δέν υπάρχει εν Ελλάδι καμμιά εταιρία που να διαθέτη πρός δρομολόγησιν τέτοια ελικόπτερα-άν και κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ εξυπηρετικό γιά τα νησιά,ειδικώς αυτά που δέν έχουν αεροδρόμιο (και πιό πραγματοποιήσιμο από τίς απόπειρες με τα υδροπραπράκια που έχουμε ακούσει κατά καιρούς).Γνωρίζει κανείς κάτι περισσότερο;

O Ευριπίδης (βουλευτής Ροδόπης) δεν είναι αυτός που έλεγε ότι θα κάνει τα κουμάντα για αεροδρόμιο Κομοτηνής; Όταν λέει επιβατηγά Ε/Π μάλλον εννοεί πολιτικά. Ότι θα ήταν εξυπηρετικό, θα ήταν και πολύ μάλιστα αλλά δεν θα είχε καμία πιθανότητα εφαρμογής στην Ελλάδα του 2011... Το μέσο κόστος σε πτήσεις sighseeing ή shuttle (πχ NCE-Μονακό) για 10-15 λεπτά είναι γύρω στα 150Ε...Τώρα το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης δεν ξέρω πόσοι VIP θα το χρησιμοποιούσαν.

Γιά να πώ την αλήθεια,η Σαμοθράκη θεωρείται παρά τοίς εντοπίοις ενδιαφέρων τουριστικός προορισμός-άν και εμένα δέν μού γέμισε ιδιαιτέρως το μάτι κατά την εκεί επίσκεψή μου τον Αύγουστο τού 2002.Πάντως το όρος Σάος,που δεσπόζει τού νησιού,βρίθει ορειβατών το καλοκαίρι (ένας μάλιστα είχε σκοτωθεί σε κάποιο παρακείμενο λόγγο την περίοδο που είχα πάει στο νησί).Οπότε το ελικοδρόμιο μπορεί μέν να μήν το χρησιμοποιήσουν ποτέ οι VIPs,όμως μιά σύνδεση με ελικόπτερο (σάν αυτό το Super Frelon που είχε κάποτε η αείμνηστη ΟΑ) από Αλεξανδρούπολη ή και από Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να έχη αξιόλογο επιβατικό κοινό,ιδίως το καλοκαίρι.Πρός το παρόν,ο μόνος τρόπος να πάη κανείς στην Σαμοθράκη είναι να πάρη το (ένα και μοναδικό) πλοίο από Αλεξανδρούπολη που κάνει ένα ή δύο δρομολόγια την ημέρα.Παλιότερα υπήρχε κι'ένα υδροπτέρυγο ("flying dolphin" δηλαδή) αλλά εδώ και κάτι χρόνια έχει γίνει καρφίτσες (πρόλαβα όμως να ταξιδέψω και μ'αυτό).

Τώρα γιά το τί είχε πεί ο Ευριπίδης όταν ήταν υπουργός,δέν θα σχολιάσω.Εδώ κάποιος άλλος μάς είπε ότι "λεφτά υπάρχουν" γιά να γίνη πρωθυπουργός,αλλά όταν έγινε,έπαθε καταρράκτη και δέν τα έβλεπε....

ΥΓ.150Ε εισιτήριο γιά NCE-Μονακό με ελικόπτερο δέν είναι και άσχημα-παραπάνω χρεώνουν οι δικοί μας εδώ γιά το Αθήνα-Θεσσαλονίκη με αεροπλάνο,και εμείς δέν είμαστε Μονεγάσκοι (δηλαδή κάτοικοι τού Μονακό,άπαντες κολυμβώντες εις το χρήμα...)

To ΝCE-MONAKO είναι ακόμα φτηνότερο στα 100Ε-120Ε. Η ζήτηση βλέπεις...Τώρα για το Σαμοθράκη-Αλεξ/λη, δεν ξέρω...Αφού έχεις σκάσει 120Ε να πας στο AXD να δώσεις άλλα τόσα για βόλτα με έλικες...

Υποθέτω πως με ένα ελικόπτερο που θα παίρνη π.χ. 30 επιβάτες (νομίζω τόσους έπαιρνε και το Super Frelon),το AXD-Σαμοθράκη θα κοστίζη λιγώτερο από 120 ευρώ.Ειδικά το καλοκαίρι υπάρχει αρκετή κίνηση πρός το νησί αυτό,οπότε το ελικόπτερο θα γέμιζε άνετα,τουλάχιστον ένα ή δύο δρομολόγια καθημερινά θα μπορούσαν να γίνωνται.Θα μπορούσε επίσης να είναι κάτι σε στύλ SKG-AXD-Σαμοθράκη (τον χειμώνα βασικά).

Πάντως εγώ μιλάω γενικώτερα γιά την ανάπτυξη ενός δικτύου δρομολογίων με ελικόπτερα που να συνδέουν μεταξύ τους πόλεις που δέν έχουν αεροδρόμιο...

Ελικόπτερο με 30 επιβάτες + αποσκευές δύσκολο σε έκδοση που να μεταφέρονται ανθρώπινα και όχι σαν κομάντα. Ότι πλησιέστερο μπορώ να σκεφτώ σε πολιτική έκδοση είναι το EC175 και το AW139 με 16/15 επιβάτες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν φτάνουν 2 ή 4 δρομολόγια την ημέρα και φτηνό εισιτήριο, για να βγάλεις κέρδος με βάση την επένδυση και το κόστος συντήρησης : το δίκτυο πόλεων που λες έχει μια λογική αλλά θα πρέπει να μην υπάρχει ανταγωνισμός από γρήγορο τρένο (που μην ξεχνάμε ότι σε παίρνει και σε αφήνει στο κέντρο κάθε πόλης), να βγαίνει το κόστος αλλά και το ρίσκο του weather sensitive.

Στην Ελλάδα πάντως υπάρχουν αρκετές πόλεις που δέν εξυπηρετούνται κάν από τραίνο (πόσο μάλλον και....γρήγορο) και δέν έχουν και αεροδρόμιο.Μία που μού'ρχεται στο μυαλό είναι η Ηγουμενίτσα (που είναι και σημαντικό λιμάνι/πύλη εισόδου-εξόδου από και πρός Ιταλία γιά τους Βορειοελλαδίτες).Επίσης μήν ξεχνάμε-γιά τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίως-τα ωραία εκείνα νησιά μας που δέν διαθέτουν αεροδρόμιο,αλλά μαζεύουν πολύ τουρισμό.

Anyway,η συζήτηση ξεφεύγει από το θέμα και ίσως θα μπορούσε να ανοιχτή ένα καινούργιο topic σχετικά....

ETIHAD στην Κύπρο

Κύπριος επιβάτης της πτήσης ETD093 Αμπου Ντάμπι - Λάρνακα της Etihad απείλησε ότι υπάρχει βόμβα στο αεροπλάνο, το οποίο προσγειώθηκε στην Ντόχα, όπου όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και ο συγκεκριμένος επιβάτης συνελήφθη.
Το περιστατικό έγινε σήμερα 26/8/2011

Πηγή: http://www.sigmalive.com/news/local/413361

Re: ETIHAD στην Κύπρο

Γι'αυτο και η καθυστερηση της πτησης .

Απ' το Βήμα
Ρεζιλίκια στην Κύπρο από νεαρές και νεαρούς εκπαιδευόμενους αεροσυνοδούς από τη Βρετανία μεγάλης αεροπορικής εταιρίας με κύρος, που προκάλεσαν πονοκέφαλο στις κυπριακές αρχές ασφαλείας.

Άνδρες και κορίτσια ηλικίας 18- 20 ετών εκπαιδευόμενοι αεροσυνοδοί (όπως αποκάλυψε η Ντέϊλι Μέϊλ δημοσιεύοντας εσωτερικό έγγραφο της αεροπορικής εταιρίας),ενώ βρίσκονταν για εκπαίδευση στην Κύπρο έγιναν πρωταγωνιστές ακατανόμαστων επεισοδίων.
:arrow: http://www.tovima.gr/world/article/?aid=416599

Γνωρίζουν μήπως οι Κύπριοι σύντροφοι ποιά είναι η μεγάλη αεροπορική με κύρος? :twisted: