cabincrew4ever":19pjnq0h said:
Θα μπορουσαμε να καλεσουμε καποιον να μας γραψει εμπειρια του απο συνεντευξη στην Ετιχαντ, δεν θα υπαρχει καποιος εδω μεσα??? ισως να δημιουργουσαμε νεο τοπικ Emirates interview vs Etihad interview...???
καταλαβαίνω πως αισθάνεστε γιατί πέρασα και go από σαράντα κύματα μέχρι να φτάσω εδώ που έφτασα(το οποιο θα σας το αποκαλύψω στο τέλος). βεβαια όλη αυτή η ας πούμε odusseia με βοηθησε γενικότερα και σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία. αλλα ας μην τα παραλέω, ας ξεκινήσω.
τον ιούνιο του 2007 έφαγα κυριες και κύριοι την πρώτη μου πατάτα σε ηλικία μόλις 25 ετών("ακλειστα" κιόλας). Η κυρια emirates μου έδειξε την πόρτα από το πρώτο μόλις stage. μέχρι τότε ότι είχα βάλει στόχο το είχα καταφέρει, και δεν ήταν και λίγα. τελειωσα τουριστικά επαγγέλματα στη ρόδο, πήρα το μεταπτυχιακό μου από την αγγλία με merit, έχω το proficiency σε δυο γλώσσες και βασικές γνώσεις σε άλλες δυο γλώσσες και δούλεψα για ένα χρόνο στο πιο elegant (τότε)εστιατόριο του πιο κεντρικού ξενοδοχείου της αθηνας (όχι το GB, για ποιον χτυπα η καμπάνα άραγε???). με αυτά τα τυπικά προσόντα λοιπόν και με περισσή αυτοπεποίθηση εμφανίστηκα και go στο metropolitan. δόξα το theo βλέπομαι. μια χαρά παλληκάρι είμαι 1.86 k 85 kg. αρχικά μας έκαναν μια παρουσίαση της εταιρείας. ήταν μια ελληνίδα(η πασίγνωστη πλέον κρητικιά, ξανθιά Χριστίνα) και μια ρωσίδα. μετά δώσαμε όλοι το cv μας και μια φωτό, ΚΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΡΙΞΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ CV, πιάσαμε το όριο του 2.10 με τα χεράκια και ξανακαθίσαμε στις θέσεις μας. μετά χωριστήκαμε σε δυο group. 30+30. όταν μπήκε το δικό μου group, μας χωρίσανε πάλι σε 15+15. εμείς οι 15 ήμασταν λέει οι marketing managers της coca cola και οι άλλοι 15 ήταν λέει οι marketing managers για την πέρσι. είχαμε 10 λεπτά για να σκεφτούμε σαν ομάδα 3 στοιχεια που κάνουν το προϊόν μας καλύτερο από την άλλη ομάδα. να σας πω την αλήθεια δεν θυμάμαι τι είπαμε αλλα θυμάμαι ότι ΟΛΟΙ συμμετείχαμε ενεργά. είπαμε λοιπόν εμείς τα δικά μας, είπε και η άλλη ομάδα τα δικά της, περάσαμε έξω και μετά μπήκαμε μέσα. άνοιξα το περιβόητο χαρτάκι μου και (σας μιλάω και τρέμω ακόμα) ένιωσα για πρώτη φορα στη ζωή μου να ζαλίζομαι, να έχω διπλα μου ανθρώπους να μιλάνε και να μην ακούω τίποτα, να μην βλέπω tpt παρα moinaxa έναν τοίχο.. πρέπει να έμεινα ακίνητος για πάνω από 2 λεπτά. ο εγκέφαλος μου είχε κολλήσει στη κυριολεξία. περιττό να σας πω ότι από τα νεύρα μου περπάτησα από το metropolitan μέχρι το σταθμό συγγρού-fix με τα πόδια. δεν με χωρούσε η γη... δεν μίλησα σε άνθρωπο για 2 μέρες περίπου...
ΟΜΩΣ ο καλός θεούλης μου έδωσε αρκετή υπομονή και πείσμα. ήταν ιούνιος και ήμουν άνεργος!!!!! παραιτήθηκα από το κεντρικό ξενοδοχείο τον αθηνών, βρήκα δουλειά σε hotel στη μύκονο, πέρασα τέλεια και τον δεκέμβρη έβαλα πλώρη για etihad airways μέσου βουκουρεστίου!!!! ήθελα τόσο πολύ να δοκιμάσω το interview της etihad(και ακόμη πιο πολύ να ΜΗΝ ξαναπατήσω το πόδι μου στην emirates) που θα έφτανα δεν ξέρω και go που. ρουμανια δεν είχα πάει ποτε οποτε είπα να συνδυάσω το open day της etihad εκεί με ένα 4ήμερο!!!έτσι k έγινε. δεκέμβρης 2007. ρουμανια. χιόνι μέχρι το γόνατο, δρόμοι παγοδρόμια και ήλιος άφαντος!!! όχι και η καλύτερη αρχή αλλα δεν το έβαλα κάτω. στην συνέντευξη ήταν 39 ρουμάνες, 1 ρουμάνος και go!το layout της συνέντευξης είναι 100% διαφορετικό από ότι στην emirates! έχουμε και λέμε:αρχικά ok κάνουν μια παρουσίαση της εταιρείες. μετά, ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ξεχωριστά κάνει face το face interview για 2-3 λεπτά με μια από τις εξετάστριες!!!!!ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ. αυτό είναι το πρώτο stage το οποιο και πέρασα. μετά έρχεται το test αγγλικών που είναι επιπεδου elementary. μετά erxeitai το stage 2a το οποιο είναι: παίρνεις ένα χαρτάκι με ένα θέμα, έχεις 1 λεπτό για να σκεφτείς τι θα πεις και ένα λεπτό για να μιλήσεις μπροστά στο κοινό σου!!!τα θέματα ποικίλλουν και μερικά είναι: αγαπημένο "κομικ", αγαπημένο μάθημα στο σχολειό, αγαπημένο gadget, your dream house is..., your dream holidays is..., you cant live without..., etc etc...εμενα μου έπεσε να περιγράψω το σπίτι τον ονείρων μου. μετά έρχεται το lunch break στο οποιο "τρος" κανονικότατα στο hotel και εννοείται δεν πληρώνεις!!! καλο?????????επόμενο είναι το στάδιο 2b όπου σχηματίσαμε έναν κύκλο(ήμασταν 12 άτομα), και η "εξετασρτια" έβαλε στη μέση του κύκλου μια κολλα A4 και το μονο που μας είπε είναι ότι έχουμε 10 λεπτά!!!!!!πήρε ένας από εμάς την κολλα, διάβασε τις οδηγίες και έπρεπε αν κάνουμε το εξής: ήμασταν λέει ναυαγοί και είχαμε διπλα μας μια σωσίβια λέμβο με 3 θέσεις κενές μονο. επίσης το χαρτί είχε και μια λίστα με επαγγέλματα. έπρεπε ο κάθε νας μας να διαλέξει ένα peaggelma και να πείσει τους υπολοιπους γιατί αξίζει μια θέση μέσα στη λέμβο. στο τέλος θα έπρεπε από κοινού να πάρουμε μια απόφαση. ήταν όμως σαφής η σημείωση ότι αυτοί οι 3 που θα μπούν τυπικά στην λέμβο δεν είναι και αυτοί που θα περάσουν στο επόμενο stage... Η' ότι αυτοί που θα μείνουν έξω από την λέμβο θα κοπούν. όλα κύλησαν πολύ normal, κάναμε ότι είχαμε να κάνουμε και είπαμε τα αποτελέσματα μας στην εξετάστρια μας. βεβαια εγώ τότε έκανα μια τρομερή πατάτα την οποια μόλις συνειδητοποίησα ήταν πολύ αργά. είχα ήδη κοπεί... δεν το έβαλα όμως κάτω. έφτασα τόσο κοντά και νερό δεν ήπια. απογοητευτικά tooooso πολύ με τον εαυτό μου που (guess what???) δεν έφαγα για 2-3 μέρες. πείσμωσα όμως ακόμα πιο πολύ. γύρισα ελλάδα, ξαναβρήκα δουλειά σε άλλο hotel ακόμη καλύτερο από αυτό της μυκόνου και έβαλα το όνειρο μου για τους αιθέρες στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου... ήξερα που είχα κάνει λάθος, ήξερα πλέον το κατάλληλο body language, είχα δουλέψει αρκετά σε ερωτοαπαντήσεις από αλλα interviews, μέχρι και βιβλίο από το amazon αγόρασα για cabin crew interview το οποιο απλά σου δίνει κάποια έξυπνα hints για να βασιστείς και ΟΧΙ να τα αντιγράψεις.
έτσι λοιπόν περίμενα τα open days της etihad ώσπου έπεσε στην ανtήληψη μου το open day στην αθηνα στις 30/10. έστειλα mail, έκανα register πάλι το cv μου και έτσι έλαβα πρόσκληση. πήγα. η συνέντευξη ακριβώς ίδια. το 2b στάδιο ίδιο και aparallaxto.an δεν πέρναγα θα αυτοκτονούσα. όπως καταλαβαίνετε δεν αυτοκτόνησα και αυτή τη στιγμή σας γράφω από ένα pc στο internet room που μας παρέχει η etihad μέσα στο accommodation buliding.
η εκπαίδευση διαρκεί για τους flights attendants 7 weeks και για τους Food and beverage managers 9 weeks. εγώ έκανα αίτηση για FB manager που σημαίνει ότι είμαι υπεύθυνος για το service μονο σε first και business class(θέση την οποια στη emirates το αποκτάς μετά από xrooooooooooooonia). τώρα θα που πείτε γιατί πήραν εμενα? γιατί πολύ απλά για αυτή τη θέση θέλουν hotel experience και μονο. εδώ έρχεται και κολλάει alexandre το κάθε εμπόδιο για καλο!αν με είχε πάρει η emirates δεν θα ήμουν στα hotels και δεν θα είχα το experience που ήθελαν για αυτή τη θέση.
τώρα πάλι θα μου πείτε γιατί επέλεξα την etihad και όχι την emirates?στο κάτω κάτω και οι δυο με απέρριψαν την πρώτη φορα. σύμφωνο αλλα δεν έχει σημασία τι "τρος" στη μάπα αλλα πως σου το σερβίρουν. στην emirates ούτε καν μπήκαν στον κόπο να κοιτάξουν το cv μου. ok δεκτόν. αυτός είναι ο τρόπος τους. εγώ όμως δεν μπορώ να βάλω τις σπουδές μου και την προϋπηρεσία μου στο tourism/hospitality στο ίδιο τσουβάλι με την οποιαδήποτε ανειδίκευτη που θέλει να γίνει barbie τον ουρανών. αντίθετα στην etihad παρόλο που με έκοψαν την πρώτη φορα, μου έδωσαν να καταλάβω ότι είναι πιο human. δίνουν σε όλους την ευκαιρία για 2-3 λεπτά προσωπικής συνέντευξης. εκεί λοιπόν έχουν τον χρόνο τους να δουν ποιος είσαι, να δουν το cv σου, να δουν τι έχεις κάνει, να κρίνουν face το face αν είσαι barbie ή epaggelamtias, κτλ κτλ.. αυτό και μονο με έκανε να ξανακάνω αίτηση στην etihad.
παιδιά πιστεύω να σας βοήθησα αρκετά, να σας έδωσα αρκετό κουράγιο και δύναμη..για να είμαι ειλικρινής εδώ στην etihad όλα εξελίσσονται με τρελούς ρυθμούς. φέτος ανοίγουν μελβούρνη, αθηνα, κων/πόλη, λάρνακα, chicago και tokyo από γενάρη 2009 και ο αλλάχ ξέρει τι άλλο ακόμα. ακούγεται έντονα sao paolo, seoul, maldives, perth ,vienna και αλλα τόσα που δεν θυμάμαι αλλα αυτά είναι τα πιο χτυπητά. αυτό σημαίνει ότι παίρνουν προσωπικό συνεχεια. δεν έχετε τίποτα να χάσετε. τώρα ποια συνέντευξη είναι πιο απαιτητική πιστεύω είναι θέμα του καθένα να κρίνει αλλα προσωπικά πιστεύω ότι στην emirates λόγο όγκου υποψηφιων είναι πιο δύσκολο να ξεχωρίσεις μέσα στο πλήθος και πολύ εύκολο να χαθείς μέσα σε αυτό... ταπεινή μου άποψη. και το λέω όχι επειδή κόπηκα από αυτήν αλλα επειδή είναι δίκοπο μαχαίρι να προσπαθήσεις να δείξεις ότι είσαι κάποιος ή ότι είσαι ισχυρή προσωπικότητα!!! ειδικά για την emirates / etihad ισχυρή προσωπικότητα είναι σίγουρο failure!
οτιδήποτε άλλο θέλετε μη διστάσετε να με ενοχλήσετε ok???