Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

• Thread starter Thread starter lefteris17
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Πολιτικό είναι το ζήτημα. Αν πάρουν απόφαση να αυξηθούν οι θέσεις τότε θα βγει συγκεντρωτικός πινακας με παραπάνω άτομα.

Αν βγει για 32 τοτε πιστεύω 32 θα είναι οι επιτυχόντες. Οι υπόλοιποι...επιλαχόντες απλά και τερμα!

Τίποτα να μη σας κάνει εντυπωση. Εδω θελαν να βαλουν υπαλληλους της Ερτ. Πολύς κόσμος πιέζει για αυτές τις μετατάξεις- Τώρα πως θα σταθεί αυτό με το eurocontrol είναι μεγάλη μου απορία -αν αποφασιστεί βέβαια κάτι τέτοιο.

Ό ΑΣΕΠ θα κοιτάξει να διαφυλάξει την αξιοπιστία του (!) οπότε πραγματικά με τις ενστάσεις έχω περιέργεια τι θα γίνει...

Μαγείρεμα σε αυτή τη φαση είναι δύσκολο. Και γενικώς αρνούμαι να μπω στη λογική αυτή. Έχοντας βέβαια άποψη θεωρώ πως έχουν γίνει λάθη σε ζητήματα αν και η προκήρυξη είναι αρκετά ασαφής σε κάποια σημεία οπότε απλά είναι θέμα ερμηνείας (εδώ αρχίζει και παίρνει την κατιούσα η αξιοπιστία του ΑΣΕΠ)....

Η σολομωντεια λύση είναι να αυξηθούν οι θέσεις και ας απορριφθούν οι ενστάσεις.

Ίδωμεν....

Εμένα μου φαίνεται ότι έχει βγει η απόφαση για 32 θέσεις και είναι η προκήρυξη 1Γ/2015.
Η προκήρυξη με τα τόσα στάδια, τις τόσες αγωνίες και τις τόσες αναμονές, με βασανιστικότερη μέχρι τώρα αναμονή, αυτή που ζούμε τώρα περιμένοντας να βγουν οι οριστικοί πίνακες.
Από κει και πέρα, αν θέλουν να προσλάβουν κι άλλους, θα το κάνουν με άλλη διαδικασία. Και μάλιστα αν καταλήξει να γίνει μέσω ΑΣΕΠ και διαλέξουν επιλαχόντες από τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να ανακοινώσουν πάλι προσωρινούς πίνακες με τους επόμενους επιτυχόντες, πάλι χρόνο για ενστάσεις και μετά οριστικούς πίνακες.
Γενικά τι υποψήφιους θα πάρουν και αν, πότε κτλ είναι σενάρια φαντασίας. Το σκέλος που μας αφορά είναι πολύ συγκεκριμένο και δεν εξαρτάται από τον έξτρα κόσμο που μπορεί να θέλουν να πάρουν. Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη και αναγράφεται και στην προκήρυξη. Αυτή περιμένω να ακουλουθηθεί.

Ισχύει πως γίνονται προσπάθειες από την ΥΠΑ να προσληφθούν περισσότεροι επιτυχόντες του διαγωνισμού μας.Οι 72 ή 75 ή 1501 θέσεις είναι φανταστικοί αριθμοί.Αν το πετύχουν ,το πιθανότερο είναι να προσληφθούν και αυτοί που θα ήταν επιλαχόντες ,καμιά 50αριά δηλαδή.
Αυτό βέβαια δεν έχει σχέση με την (τωρινή καθυστέρηση.Όποιος έχει καταφέρει να μιλήσει με ΑΣΕΠ,παίρνει την πληροφορία πως ακόμα το "ψάχνουν " με τις ενστάσεις,σε μία διαδικασία που ήδη έχει παρατραβήξει.Όπως και να έχει,μόνο όταν βγουν τα αποτελέσματα θα μπορούμε να έχουμε μια εικόνα για το πότε θα ξεκινήσουμε,σε καμία περίπτωση πριν το '18.
Τώρα,μιας και πέφτουν πολιτικά σχόλια,η καθυστέρηση-άχταρμας που υπάρχει στο θέμα μας, συνδέεται με την μνημονιακή κατάντια της χώρας όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν και ,δυστυχώς ,όλα αυτά που θα έρθουν.
Τα σχόλια περί "σοβιετίας" συνηθίζουν να τα χρησιμοποιούν (νεό)λελέδες, που αφού δεν καβατζώθηκαν με κάποιο ΕΣΠΑ,κυνηγούν τη θέση στο δημόσιο,που όμως θέλουν(το δημόσιο) να μικρύνει.Αλήθεια,στο δημόσιο του κράτους-σοβιετία δεν θα υπαγόμαστε;

Καλά δεν θα μπω στην διαδικασία θα απαντήσω στην κριτική σου για δύο λόγους.

Πρώτον, και βασικότερον, το φόρουμ δεν είναι πολιτικό. Θα μπορούσα να αποδομήσω ιδεολογικά το πυροτέχνημα που αμόλησες περι νεολελέδων και ΕΣΠΑ και τα σχετικά αλλά θα μου έπαιρνε περίπου δύο μεγαλούτσικες παραγράφους. Σεβόμενος λοιπόν τους συνφορουμίτες, το αφήνω να περάσει.

Δεύτερον, επί προσωπικού, κανένας δεν εξαπέλυσε μέχρι τώρα χαρακτηρισμούς ενάντια σε συμφορουμίτες στα πολιτικά σχόλιά του. Το γεγονός ότι κάτι τέτοιο το έκανες εσύ, φανερώνει είτε φανατισμό είτε εμπάθεια προς (ακουσον ακουσον) άγνωστα άτομα λόγω έκφρασης αντίθετων απόψεων. Ο κοινός παρονομαστής αυτών των δύο καταστάσεων είναι η άγνοια. Ως αγνώμων, λοιπόν, έχεις από μένα ένα ελαφρυντικό, και γι'αυτό το σταματώ εδώ.

Στα του θέματος, μακάρι θα προσληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα από τον τελευταίο διαγωνισμό, γιατί η ΥΠΑ είναι υποστελεχωμένη. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι σωστο να μπουν άσχετα άτομα.
Επίσης, ένα θεματάκι που μπορεί να προκύψει σε περίπτωση κάλυψης του διευρυμένου αριθμού θέσεων από τον τελευταίο διαγωνισμό είναι οιπροτιμήσεις των υποψηφίων. Π.χ., πως θα κατανεμηθούν οι νέες θέσεις ? Ποιός θα πάει που?

μεγαλη σφαγη για ενα υπερτιμημενο επαγγελμα(οπως κι αυτο της αεροσυνοδου που στην ουσια εινα μια ιπταμενη σερβιτορα....). Αλλα με τετοιους μισθους, τετοια επιδοματα και τετοιες υπερωριες.....ποιος δε θα ηθελε να ειναι ελεγκτης....ενας απο τους πιο υψηλα αμοιβομενους δημοσιους υπαλληλους που καθεται σε μια καρεκλα και πληρωνεται αδρα, ενω οποτε γουσταρει, τραβαει και μια απεργια.........
ΥΓ. και τωρα αρχιστε να βαρατε...... :D

gigi
Κοίτα' αγνώμων δεν είμαι γιατί δεν σου χρωστάω τίποτα(δες λεξικό).
Πάντως,μπορείς να μου εξηγήσεις αυτό: "Νομίζετε ότι κολώνουν να βάλουν χέρι στο ΑΣΕΠ και να σας προσλάβουν όλους?",
και συγκεκριμένα ,αφού θέλουν να βάλουν χέρι στο ΑΣΕΠ,γιατί να μην το κάνουν και για την περίπτωσή μας,να βολέψουν κάμποσα δικά τους παιδιά με μισθάρες;Και καλά,εγώ είμαι αγνώμων και περιμένω αποτελέσματα'εσύ,που ξέρεις τη διαφθορά του φορέα πως συμμετείχες και περιμένεις;
Ακόμη,το όριο ηλικίας των ελεγκτών,που σχολίασες λίγο πριν ,σε άλλες περιπτώσεις (βλ. γιουροκοντρόλ) είναι ακόμη χαμηλότερο.Μήπως βλέπεις παντού εχθρούς;
Προσωπική επίθεση δεν έκανα,εξέφρασα κάποιες απορίες πάνω στις θέσεις σου.Τώρα,μην κάνεις τον κόπο να με διαφωτίσεις περί ΕΣΠΑ και πολιτικής'απλά απάντησε για το "ψητό".

Για τα υπόλοιπα παιδιά ,απλά θα πω πως η αναμονή γίνεται αρρώστια..Σε μία ιστορία που τραβάει δύο χρόνια μην σπαταλάμε τη ζωή μας περιμένοντας.Προσωπικά, επέλεξα να δρω σαν να μην πρόκειται να γίνει τίποτα.Όταν, με το καλό ,προχωρήσει θα κάνω τα απαιτούμενα και όταν ,με το καλύτερο, ξεκινήσουμε θα αφιερωθώ.Μέχρι τότε,στον αγώνα.Φιλικά,πάντα. :o

Καλησπέρα,

δε νομίζω οτι οποιοσδήποτε έχει διάθεση να ξεκινήσει debate εδώ μέσα. Και, γενικά, ένα από τα αρνητικά των πολιτικών συζητήσεων, είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά, είναι ότι μπορούν να εξελιχθούν πολύ εύκολα σε τσακωμό, λόγω παρεξηγήσεων, λάθος ερμηνείας κλπ.

Η γνώμη μου είναι οτι θα ήταν παντελώς ΆΣΤΟΧΟ να τσακωθούμε μεταξύ μας για οποιοδήποτε λόγο, πολιτικό, ανταγωνισμού κλπ. Προτείνω λοιπόν να παραμείνουμε στο διαρκές θέμα ("Επάγγελμα: ΕΕΚ") και στο "hot" θέμα αυτής της περιόδου ("1Γ/2015").

Οι πληροφορίες που έδωσαν κάποιοι συμφορουμίτες στα τελευταία μηνύματα είναι αρκετά χρήσιμες.

@gigi
Υποθέτω οτι εφόσον οι (υποθετικές) νέες θέσεις θα οριστούν σε συγκεκριμένες υπηρεσίες/αεροδρόμια και οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό έχουν ήδη με την αίτησή τους δηλώσει σειρά προτίμησης, θα καλυφθούν όπως και με τις 32 θέσεις. Αν δε οι νέες θέσεις δεν είναι στα αεροδρόμια που ήταν οι 32, τότε δε νομίζω οτι υπάρχει κάποιος μη αυθαίρετος τρόπος επιλογής, οπότε μάλλον πάνε σε νέο διαγωνισμό ή δηλώσεις προτίμησης.

@Gladiator
Σηκώνω το γάντι! :P
Σε πολλές δουλειές μπορεί να κάθεσαι (πχ κυβερνήτης πολιτικού αεροσκάφους), αλλά να περιλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη και κόπωση. (Ελπίζω να μην είσαι από αυτούς που λένε "Αν δε πιάσεις τσάπα, δεν ξέρεις τι θα πει δουλειά!".)
Τώρα, για το αν η αμοιβή είναι υπερβολικά μεγάλη, δε μπορώ να εκφέρω αντικειμενική άποψη, είναι κάπως δύσκολο...

εχω ακουσει απιστευτες ιστοριες-διαλογους απο φιλους πιλοτους (ερασιτεχνες και επαγγελματιες) με πρωταγωνιστες ελληνες ΕΕΚ.....Μιλαμε για τραγικες καταστασεις.....και πολλα λεφτα παιδια...δε φανταζεστε πόσα...... :lol:
ΥΓ. οχι δεν πιστευω οτι μονο οι χειρωνακτικες εργασιες πρεπει να αμοιβονται. Οι δασκαλοι ας πουμε θα επρεπε να επαιρναν πιο πολλα (εαν εκαναν αυτο που επρεπε)και οι βουλευτες λιγοτερα απο τα μισα απ`οτι παιρνουν σημερα....για να μην πω για τους δικαστες

Gladiator

Το επάγγελμα δεν ξέρω αν είναι υπερτιμημένο.Αν τα καταφέρω θα σου πω.Έχω την πεποίθηση πάντως πως,μισθολογικά,περισσότερο είναι υποτιμημένα τα υπόλοιπα επαγγέλματα ,παρά υπερτιμημένο αυτό.
Εξάλλου , το ότι είναι δουλειά γραφείου δεν την κάνει υπερτιμημένη,αν και γενικά εκτιμώ περισσότερο την χειρωνακτική.(Γι' αυτό και ,ως πιο δύσκολη, την αποφεύγω. :).

Asthen

Για να προσλάβουν επιπλέον άτομα από τους επιλαχόντες,σίγουρα θα προκύψουν και αλλαγές στις 32 θέσεις.Παράδειγμα,αν κάποιος που διορίζεται Αθήνα,είχε ως πρωτη επιλογή ένα νησί και πλέον "χτυπάει " μια θέση που ανοίγει εκεί,δημιουργεί αλυσίδα.Αν ,λοιπόν,πράγματι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο(της πρόσληψης επιλαχόντων) είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μεγαλύτερη καθυστέρηση ,σε δεύτερο χρόνο.
Κατά τ'άλλα ναι.Το πολιτικό ,όντως σε αυτο το πλαίσιο γίνεται ανούσιο'Ίσως και στο γενικότερο βέβαια..